ZVEZDE GRANDA 2016 – 2017 UŽIVO (24. 09.) – prva emisijaNova sezona takmičenja 2016, upravo je počela, a već na samom početku videli smo da nas očekuje nešto do sada potpuno neviđeno na našim prostorima.

Nova sezona emisije Zvezde Granda donela je i neke promene, pa tako članovi žirija neće sedeti zajedno, već odvojeno, ali to njima neće praviti problem da posete jedni druge.

, , , , , , kao i produkcijski žiri koji čine i ostali su u nepromenjenom sastavu, ali će im se tokom svake emisije pridružiti i tajanstvena ličnost, koja će biti otkrivena na samom kraju.

Voditeljski par u ovoj sezoni čine Sanja Ćulibrk i Voja Nedeljković.
Sanja Kužet odlučila je da se povuče sa malih ekrana jer je u petom mesecu trudnoće! Odlučila je da ne radi, a umesto nje Zvezde Granda vodiće Sanja Ćulibrk koja takođe radi na Grand televiziji.

U potpuno drugačijem i glamuroznijem ambijentum, sa malim promenama, novi takmičari pokušaće da ostvare svoje snove i postanu jedna od novih pobednika Zvezda Granda. Ovoga puta u stilu svetskih zvezda izlaziće na binu liftom i to pravo u centar ispred svih članova žirija koji ispred sebe imaju dva tastera i paravan. Ukoliko im se takmičar dopadne, zid će se spustiti, dok u obrnutom slučaju, neće znati o kom kandidatu se radi. Žiri ovoga puta, neće sedeti jedni do drugih, već na svakom kraku zvezde u čijem je obliku ovogodišnja scena.

Novu sezonu takmičenja Zvezde Granda otvorio je Elmir Buljubašić i već na samom početku napravio pometnju među članovima žirija koji su od samog starta počeli oštro.

Ana Bekuta je istakla da je dečko nije ubedio i da mu zbog toga nije dala glas.

“Nije mi se to dopalo”, bila je kratka pevačica, a Marija Šerifović ga smatra neiskusnim.

“Verujem da nekoliko za meseci to može da bude bolje, ali u ovom trenutku je to to”, rekla je Marija. Inače ove sezone žiri je pojačan “tajanstvenim članom”, koji će iz emisije u emisiju komentarisati kandidate. Tajanstveni član smatra da je Elmir u prvoj pesmi bio dobar, a Viki Miljković je rekla da takmičar ima samo lepu boju glasa.

Aca Lukas je naveo da je sve ravno i kilavo.

“Nisam za to da ne prođe. Mislim da nije za direktan prolaz, ali jeste za baraž”, rekao je Lukas, a onda se oglasila i Jelena Karleuša. Pevačica je primetila da je takmičar pokušao da je šarmira.

“Jedan savet za tebe i sve tvoje prijatelje i kandidate, to što gledaš u mene i pokušavaš da me šarmiraš, ja ne padam na te fore. Ja volim mlade, plave, ti si totalno moj tip, ali ja ću zauvek biti srca kamenog. Ti si se lepo pokazao u prvoj pesmi, ali ova druga je bila propast. Kada si me video, ti si se uplašio, namigivala sam ti da te opustim, ali ti si se zbunio. Gledao me je sve vreme”, otkrila je JK.

Dečko nije imao dovoljno glasova kako bi prošao dalje.

Elmir Buljubašić – Negde u daljini i Anonimna – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

Druga kandidatkinja, izazvala je pravu debatu žirija, ali najviše zbog svog stajlinga, jer je glasom raspametila sve.

Anida Šolja je prvo izvela pesmu “Tvrđava od ljubavi”, a potom “Obećao si”. Svih sedam glasova za ovu takmičarku.

– Obukla si se kao da ti je kući poplava – rekla je Jelena.

Članovi žirija su primetili da Anida po glasu podseća na Nadu Obrić.

– Srećom što likom ne podsećaš – dobacila je Jelena.

Međutim, kada je Jelena saznala da je Nada Obrić kuma Dragana Stojkovića Bosanca, onda je promenila ploču i krenula je da hvali Nadu Obrić.

– Tvrdjava od ljubavi i Obećao si – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

Tajanstvena ličnost od nove sezone Zvezde Granda, biće standardni deo ekipe, a menjaće se iz emisije u emisiju. Ipak, ni žiri, ali ni kandidati neće znati o kome se radi, već samo gledaoci pored malih ekrana. Već na samom početku, užasno ih je nervirao svojim komentarima i ponašanjem, a posebno Jelenu Karleušu koju je oslovljavao sa Jeco.

Članove žirija više je zanimalo ko je tajanstveni član žirija “Zvezda Granda”. Kada je Saša Popović rekao Karleuši da je to osoba koja nju potajno ne voli, Jelena je rekla:

– Mene i potajno i javno niko ne voli. Ne znam ko je od njih.

Ipak, na sredini emisije, otkriveno je da je u pitanju Željko Vasić.

Miloš Maksimović se predstavio pesmama “Polomio vetar grane” i “Litar krvi”. Ovaj takmičar je dobio samo jedan glas i on nije prošao dalje.

Miloš Maksimović – Polomio vetar grane i Litar krvi – (24. 09.) – – video snimak

Adriana Palenkaš uspela je da svojom interpretacijom podigne žiri, ali i čitav studio na noge.

Izvodeći numeru Marije Šerifović “Pametna i luda”, odmah je osvojila surovi žiri Zvezde Granda, ali je numerom “Bela cinganka”, uspela čak i da ih podigne na noge i da zajedno sa njom zaigraju. Komentari su bili fantastični, ali je tajanstvena ličnost odlučila, da ipak svoj glas ne da. Na kraju je odluka pala na produkcijski žiri, koji čine Snežana Đuriđić i Saša Popović.

Adriana je uspela da obezbedi plasman u naredni krug takmičenja.

Ova takmičarka je dobila podršku produkcije za prolazak dalje, ali je pre toga istrpela žestoke kritike Jelene Karleuše. Članica žirija joj je rekla da nikada neće biti zvezda, da nema “x faktor”, i da je seljački to što prilazi žiriju.

Adrijana Palenkaš – Pametna i luda i Bela ciganka – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

Jasmin Idrizović je izveo pesme “Kopriva” i “Gas do daske”. On je dobio dva glasa i za njega je ovde takmičenje završeno.

Bekuta je primetila da je ovaj takmičar amater.

Jasmin Idrizović – Kopriva i Gas do daske – (24. 09.) – emisija 1 – video snimak

je prvo izveo numeru “Od milijun žena”, a potom “Kosa crna, oko plavo”. 6:1 nakon glasanja žirija.

Nastavila su se prepucavanja sa tajanstvenim članom žirija, a to je ove večeri Željko Vasić. Marija mu je rekla da je nervira i da nije čak ni duhovit.

Nemanja Bačilović – Od milion žena i Kosa crna oko plavo – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

Lidija Matić je izvela pesmu “Ako treba, mogu to”, a potom “Što je moje to je samo moje”. 5:2 je skor glasova za ovu takmičarku.

Lidija Matić – Ako treba mogu to i Što je moje to je… – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

je izveo pesme “Emili” i “Kao moja mati”. Lukas mu je rekao da je pevao pesme za koje nema mogućnosti. Ipak, ovaj takmičar je dobio podršku za prolazak dalje.

Hristijan Trišoski – Kao moja mati i Zvao sam je Emili – (24. 09.) – emisija 1 – video snimak

Kristina Radosavljević je izvela pesme “Ti muškarac” i “Otkad sam se u tebe zaljubila”. Ona nije dobila dovoljno glasova stručnog žirija i odluka je bila na produkciji koja je odlučila da je za Kristinu ovde kraj takmičenja.

– Iako moram da ti kažem da večeras ti jedina ličiš na pevačicu – rekao je Popović.

Kristina Radosavljević – Ti muškarac i Od kad sam se… – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

Marina Božinovska je prvo izvela pesmu “Melanholija”, a potom “Imam pesmu da vam pevam”. 5:2 nakon glasanja žirija.

Marija Božinovska – Melanholija i Imam pesmu da vam pevam – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

Minela Takmiščija je izvela pesmu “Ako treba, mogu to”. Druga pesma je “Uđi slobodno”. Ova takmičarka nije prošla dalje.

Minela Takmiščija – Ako treba mogu to i Udji slobodno – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

(20) iz BiH je izazvala haos u “Zvezdama Granda”. Veći deo žirija je smatrao da je devojka izvanredna dok je Bosanac mislio drugačije. Bosanac je rekao da devojka ne bi trebala da prođe dalje, iako ostatak žirija ne misli tako.

“Najbolja večeras! Omanuo si, bila je na momente u falšu”, rekla mu je Ana koja je oduševljena devojkom. Marija Šerifović je takođe istakla da je Šejla bila najbolja od svih devojaka večeras.

“U nedostatku boljeg, ja sam dao glas. Ovo je prvi krug, falša je bilo, ali znaš da pevaš”, dodao je Lukas.

Jelena Kareluša je bila surovo iskrena. Ona smatra da Bosanac nije u pravu.

“Ti devojka, sa 20 godina… ja sam se ježila, bilo je moćno. Bilo je i iskoka, ali za 20 godina, ti si bila stvarno najbolja od svih. Divno si se obukla, svedeno sa merom a seksi. Prelepa si, talenotvana. Imaš moć u glasu”, rekla je JK.

Tajanstveni član, odnosno Željko Vasić smatra da je devojka bila uzbuđena i da je zato falširala.

“Treba da budeš uzbudljiva, a ne uzbuđena”, poručio je Vasić.

Ova takmičarka je završila u baražu.

Šejla Hujdur – Iza osmeha i Vertigo – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

je prvo izveo pesmu “Faktor rizika”. Druga je “Umirem sto puta dnevno”. 7:0 i ovaj takmičar direktno prolazi dalje.

Bojan Davidović – Faktor rizika i Umirem 100 puta dnevno – (24. 09.) – emisija 1 – video snimak

je izveo pesme “Polomio vetar grane” i “Srno moja malena”. Ovaj takmičar je takođe prošao dalje direktno.

Željko Vučković – Polomio vetar grane i Srno moja malena – (24. 09.) – emisija 1 – video snimak

Aleksandar Zdravkov – Čija si i Onaj tko te ljubi… – (live) – ZG 1 krug 15/16 – 24.09.16. EM 1

Takmičari koji su se plasirali u sledeći krug Zvezde Granda su: Anida Šoljić, Nemanja Bačilović, Hristijan Trišoski, Šejla Hujdur, Bojan Davidović i Željko Vučković.

Bravo momci i devojke😃🎉🎤🎶🌟👏 Puno sreće u drugom krugu😀 #ZvezdeGranda

A photo posted by Zvezde Granda (@zvezdegranda) on