ZVEZDE GRANDA 2016 – 2017 – UŽIVO – (01. 10.) – druga emisija
U potpuno drugačijem i glamuroznijem ambijentu, novi takmičari su stali pred žiri i predstavili sebe u najboljem svetlu, a samo njih osam uspelo je da izbori plasman u drugu fazu takmičenja. Ovoga puta u stilu svetskih zvezda jedan po jedan kandidat izlazio je na binu i predstavljali su se sa po dve pesme. Iako je tek druga emisija, žiri Zvezda Granda, bio je izuzetno podeljen, a najviše muka zadavao je tajanstveni gost, Saša Matić, koji je često kontrirao svima.

Dragana Jordanova – Suze za kraj i Crno i belo – (01. 10.) – druga emisija

Izvođenjem numera “Suze za kraj” i “Crno i belo”, Dragana je prvo oduševila, a potom razočarala. Marija je prokomentarisala da ima sluha, ali da je u drugoj pesmi jako podbacila.

“mene je oduševio tvoj fenomenalni raspon glasa, ali Marija je u pravu da moraš da naučiš da kontrolišeš vazduh”.

Tajanstveni član žirija nije dao glas, jer je bila prenapadna, dok je Aca takođe nije bio zadovoljan njenim nastupom.

Ana je u šoku da nije dobila više glasova.

“Ti si još uvek veliko dete”, rekla je .

– Ciganin sam i Nema ništa majko – (01. 10.) – druga emisija

Miloš Kovačević dolazi iz Novog Sada i ima 19 godina, i već je bio u Zvezdama Granda.

“Ti si doživeo metamorfozu. Prosto je nemoguće da se ja ne sećam toliko dobrog dase! Mora da si porastao i napredovao. Bio si odličan. Na pravom si putu. Neverovatno mi je da si ispao u prvom krugu”, rekla je Jelena Karleuša.

Ostali članovi žirija prokomentarisali su da bi Karleuša želela da mu bude mama. Ona se na to samo nasmejala i rekla da on verovatno ima svoju mamu.

“Imaš sve dobro, dobar izraz i biće jedan od mojih favorita”, smatra Viki.

pohvalila je Milošev stajling, a dopalo joj se i što doživljava svaki delić kompozicije.

Nikola Stojanović – Princ na belom i Svadjalice moja mala – (01. 10.) – druga emisija

Nikola Stojanović ima 22. godine i dolazi iz Niša. Predstavio se u prvom krugu Zvezda Granda pesmom Princ za konju belom Šabana Šaulića. Nakon prve pesme dobio je tri glasa i nastavio da peva drugu numeru “Svađalice moja mala” Marinka Rokvića.

Jelena Karleuša se uhvatila za glavu i napravila pištolj kao da će se upucati.

“Meni je ovo bilo odvratno! Zašto bi iko voleo ovu seljačku, narodnu muziku? Gde si ti uopšte ovo čuo”, pitala je Karleuša, u svom stilu.

“Simpatičan si dečko, odlično pevaš. U kojoj autoperionici pevaš sa tom leptir mašnom”, našalio se Lukas.

Viki je pohvalila kandidata da je mnogo sladak i da je možda i previše vežbao.

Ana Bekuta se nije složila sa Tajanstvenim u ocenjivanju i poručila mu da je strog.

“Da sam znala da si leptir mašnu kupio u Americi odmah bih ti dala glas. Šalu na stranu mnogo si simpatičan i lepo si pevao ali moram da se složim sa Tajanstvenim da mi se nije dopao kraj u prvoj pesmi”, rekla Marija.

Bekuta se našalila da je JK prespavala čas, a Snežana je dodala da je verovatno htela da se upuca kad je čula pesme.

Tajanstvena ličnost od nove sezone , biće standardni deo ekipe, a menjaće se iz emisije u emisiju. Ipak, ni žiri, ali ni kandidati neće znati o kome se radi, već samo gledaoci pored malih ekrana. Već na samom početku, pokazao je da se veoma razume u muziku, te je žiri odmah zaključio da je u pitanju pevač, ali nisu znali ko je Ipak, na sredini emisje, otkriveno je da je u pitanju Saša Matić.

Laku noć Vam želimo. Pratite nas i sledeće subote #ZvezdeGranda 😉💕👏🎉🎶🌟

A photo posted by Zvezde Granda (@zvezdegranda) on

Katarina Rašić – Kao so u moru i Tugo nesrećo – (01. 10.) – druga emisija

Katarina Rašić (18) iz Slavonskog broda, Hrvatske, predstavila se u prvom krugu pesmom “Kao so u moru” Aleksandre Radović. Nakon dva glasa zapevala je drugu pesmu “Tugo nesrećo” Crvene Jabuke. Konačan rezultat bio je tri “da” i tri “ne”.

Saša Matić, tajanstveni član žirija, iako se dvoumio dao je glas jer kako je rekao kandidatkinja zna da peva.

je zamerila kandidatkinji da joj nedostajalo emocija.

“Ne samo da nije bilo emocija nego je bilo ravno i dosadno. Mogla sam ovde i da crtam i da pišem poruke dok si ti pevala. Kako misliš da se boriš sa nirvanom u sebi u ovom poslu”, pitala se Karleuša. se nije u potpunosti složio:

“Ti si slatka, simpatična devojčica koja zna da peva. Meni je bolja bila druga pesma. Ti si kompletan paket koji je za prvi krug po meni dovoljan.”

Bosanac se nije složio sa Acom Lukasom i imao je dosta zamerki na interpretaciju. Kad je Viki prokomentarisala da kandidatkinja izgleda kao slatka mala dama, povela se polemika oko pravopisa i gramatike.

Šahbaz Begić – Otac i Čovek lutalica – (01. 10.) – druga emisija

Šahbaz Begić (17) iz Kelesije, predstavio se u prvom krugu pesmom “Otac” Bekija Bekića. Nakon izvođenja prve pesme dobio je samo jedan glas od kojim su se ostali članovi žirija iznenadili i proglasili je majkom Terezom.

“Dala sam glas jer je bilo emotivno”, rekla je Viki, a onda je JK rekla:

“Ma kakva emocija mačkice. Ovo je bilo dosadno.” I ostali članovi žirija su bili surovo iskreni, a Snežana je pokušala da zaštiti kandidata rekavši da je vrlo mlad, ali da je dobar pevač. Tom izjavom se najviše iznenadio Bosanac koji je tvrdio da je Šahbaz sve vreme bio u falšu i zahtevao od Snežane Đurišić da obrazloži svoje mišljenje.

Jakov Juričević – Polomio vetar grane i Ti si žena koju ludo volim – (01. 10.) – druga emisija

Jakov Juričević (20) iz Uskoplja, predstavio se u prvom krugu pesmom “Polomio vetar grane”. Nakon prve pesme dobio je pet glasova i već na prve taktove numere “Ti si žena koju ludo volim” Save Radusinovića žiri je spustio sve zidove. Konačan rezultat bio je šest “da”.

“Dala sam glas da malo zaigram i da vidim kolege pošto su mi daleko”, rekla je Marija, a Jelena se delimično složila.

“Tako je jer mi volimo da se dodirujemo, mazimo, vaćarimo ispod stola i ljubimo u mokre brkove” rekla je Jelena.

“Ja sam te zamolio da nas razdvojiš jer nisam mogao da živim od Karleuše”, našalio se Lukas.

Tajanstveni nije dao Jakovu glas jer mu je zamerio interpretaciju.

Lukas ga je pohvalio i rekao: “Ako ne prođeš dalje sa šest glasova ja ću da štrajkujem glađu”.

– Pozeli sreću drugima i Tek sad – (01. 10.) – druga emisija

Marijana Čelar (20) iz Novog Sada se predstavila pesmama “Poželi sreću drugima” i “Tek sad”. Iako je Marijana osvojila svih 7 “da”, ona ipak nije uspela da fascinira sve članove žirija.

“Zvuči mi neraspevano, kao da je promukla. Nešto joj nije išlo danas”, rekla je Ana, dok se Tajanstveni član žirija nadovezao na to i rekao da je prva pesma bila mnogo bolja od druge.

Marija Šerifović je prepoznala Marijanu iz prethodne sezone i izjavila da joj je njen nastup bio sasvim korektan. Viki Miljković i Aca Lukas složili su se da je Marijana bila odlična i da ovakvi kandidati kao što je ona trebaju u ovoj sezoni.

Sa njima se nije složila Jelena Karleuša koja smatra da je Marijana bila katastrofalna.

“Prva pesma užas, druga malo manji užas. Dala sam ti glas jer je vrckao pored mene i šutirao me ispod stola, a onda je došla Marija i zavrnula mi je ruku”, rekla je JK.

“Mene Duško ne udara, mogu samo ja njega da udaram i to po guzi”, izjavila je Jelena čime je nasmejala sve u studiju.

Nakon toga Viki je tražila Jeleni da se vrati na žiriranje i da joj pojasni šta joj se konkretno nije svideo kod Marijane.

Selma Veladžić – Volim te sve više i Nemoj pogled da… – (01. 10.) – druga emisija

Selma Veladžić (20) iz Domžala, Slovenije, predstavila se u prvom krugu pesmom „Volim te sve više“. Tokom njenog nastupa Jelena Karleuša je popravljala šminku, Bosanac uzdisao, a Marija ponavljala „Kuku majko“.

Kandidatkinja je dobila samo jedan glas od Ane Bekute.

– Samo ovu noć i Koliko sam usana poljubio – (01. 10.) – druga emisija

Anid Ćušić (18) iz Mostara čim je zapevao pesmu „Samo ovu noć“ prvi glas dobio je od Jelene Karleuše, koja je otrčala kod Marije Šerifović, sela joj u krilo i nagovarala je da stisne svoj taster. Nakon druge numere „Koliko sam usana poljubio“, Anid je osvojio svih 7 „da“ stručnog žirija.

“Kad neko zna da peva, to se čuje odmah. Ti si dečko, za sad najbolji”, poručila mu je Jelena, dok je Bosanac konstatovao da se tako peva u Bosni.

Svoje oduševljenje Anidovim nastupom nisu krili ni Aca Lukas i Viki Miljković, kao ni Ana Bekuta.

“Jedina stvar koju bi promenila kod tebe je tvoje ponašanje na sceni. Malo mi deluješ kao ofinger”, rekla je Marija, dok je Bosanac dodao da je on jedini kandidat koji nije imao tremu od žirija i koji je i kad su pali zidovi, pevao jednako dobro.

Tajanstveni član žirija Saša Matić, čiju je pesmu Anid pevao, našalio se i rekao da mu se u prvoj numeri učinilo da sluša original.

– Nevinost i Volim sve što vole mladi – (01. 10.) – druga emisija

Katarina Milojković (23) iz Knjaževca je odlučila da se predstavi pesmama “Nevinost” Cece Ražnatović i “Volim sve što vole mladi” od Dare Bubamare. Konačan rezultat je bio svih 7 tastera za prolazak.

“Bilo je loših momenata, ali su presudili oni dobri kojih je bilo više”, rekao je Tajanstveni član žirija.

“Cecina pesma je bila dobra, a ova druga je bila baš loša. Po meni nisi zaslužila svih sedam tastera”, rekla je Viki Miljković, dok se Marija Šerifović donekle složila.

“Glasala sam u drugoj pesmi ali zbog prve, koja nije bila perfektna i stilski si je dobro donela. Verovala sam ti dok si je pevala”, izjavila je Marija.

“Nisam video takmičarku, ali sam osetio”, našalio se Dragan Stojković i dodao: ”Volim sve što vole mladi”.

Aca Lukas je rekao da je bio u strahu da neće niko da glasa za Katarinu, a posebno se uplašio da neće čuti Jelenin komentar za drugu numeru.

“Meni se ova Cecina pesma jako dopada, ali ne kako si je ti otpevala. Ti si to otpevala pristojno, dok te je Radojkina pesma ukanalisala opasno. Otpevala si je stravično loše, sa puno nesigurnosti”, poručila je Jelena Karleuša.

Milan Stupar – Zabranjena ljubav i S kim si me noćas… – (01. 10.) – druga emisija

Milan Stupar (23) iz Nove Pazove predstavio se pesmama Saše Matića i Nikole Rokvića. On je osvojio samo 3 glasa žirija.

“Nisi me fascnirao”, rekao je Tajanstveni član žirija i nastavio:” U predrefrenu je bio jedan nedopusti falš. U refrenu energija mora biti mnogo veća, a ti si tu pao”.

“Iako se slažem sa mišljenjem Tajanstvenog, uživao sam slušajući Milana. Ne kajem se što sam dao glas, jer mislim da je on kandidat za sledeći krug”, rekao je Aca Lukas.

“Milane, nisi me fascinirao, ništa nisam osetila, možda zato što je kandidat pre tebe bolje otpevao pesme Saše Matića i Nikole Rokvića. Moram da kažem da na osnovu tvog stava i energije, neko kao ti nikad ne može da bude zvezda”, bila je surova Jelena Karleuša.

“Dečko ne gori, mlak je, dosadan i za šou nula. Smorio me je”, izjavila je JK. “On ima energiju farmaceutskog tehničara. Treba da obuče beli mantil i da mućka epruvete”, dodala je diva, što je izbacilo iz takta Acu i Bosanca.

– Suze moje plaču za oboje i Izvini se – (01. 10.) – druga emisija

Adna Jusufbašić (21) iz Bugojna je osvojila 4 “da” i “3 “ne” od stručnog žirija.

“Za ovu vrstu muzike koju peva mislim da je bila odlična. Bilo je par falšića, ali veliko “da” za drugu pesmu”, rekao je Tajanstveni član žirija.

Aca Lukas je konstatovao da Adna lepo izgleda, ali je ocenio da je njen nastup bio loš, jer je bilo falševa. Na to se nadovezao Dragan Stojković i rekao da je devojka jako lepa, ali da njen nastup nije bio na nivou takmičara preko Drine.

“Ja sam harmonikaš, sviram džibersku muziku i meni je ta muzika malo strana”, našalio se Bosanac, a onda dodao da je njen nastup bio malo “rasturen”.

“Meni je sve bilo dobro, sem kad uzima dah. Odabrala je pesme u kojima se oseća dobro”, prokomentarisala je Ana Bekuta, a sa njom se nije složila Viki Miljković koja smatra da je pevala sa mnogo falševa.

“Najveći problem je što je odabrala pesme koje nisu takmičarske”, rekla je u svom stilu Marija Šerifović.

Jelena Karleuša je rekla da je nezahvalno pevati pesme Marije Šerifović i Saše Matića, jer su to vanserijski pevači.

“Ti si bila solidna, u kompletu mi se dopalo. Izdvojila bih da si veoma seksi, imaš dobar ukus za modu, a i tvoje ponašanje na sceni je dobro”, poručila joj je JK.

– Verujem u ljubav i Ciganka mala – (01. 10.) – druga emisija

Svoju sreću ponovo je okušao prošlogodišnji takmičar Elvin Čavkić (19) iz Bihaća. On se opredelio za numere “Verujem u ljubav” i “Ciganka mala prodaje cveće”, za koje je dobio svih sedam “da”.

“Volim kako Čavke peva. Prvu pesmu si pevao lepo, ali meni se ova druga nije dopala. Ne zameram ti što si se zagrcnuo kad si ugledao Jelenu”, šaljivo mu je poručila Marija.

“Odličan si bio, samo bih ti zamerila što si pevao vjerujem umesto verujem”, rekla je Ana Bekuta, a slično mišljenje delio je i Aca Lukas.

“Po meni ti si kandidat koji treba da ide do finala. Nemam nijednu zamerku”, oduševljeno je prokomentarisala Viki, dok je Tajanstveni član žirija dodao da mu se jako dopalo kako je Čavkić pevao.

“Ja te sve vreme gledam. Imaš jako lep osmeh, lep si dečko, vrlo si televizična osoba i sa takvim izgledom imaćeš mnogo uspeha kod ženske publike. Sipatičan si i to treba da koristiš”, sa osmehom je rekla Jelena Karleuša, dok je Bosanac prokomentarisao da je Elvin pevač koji treba da peva ravnije pesme i da su mu boja, tempo i ritam fantastični.

– Branim i Kletva – (01. 10.) – druga emisija

Nemanja Todorović (24) otpevao je pesme „Branim“ i „Kletva“, nakon čega je dobio svih sedam „da“.

Jelena Karleuša bila je oduševljena njegovim nastupom, pa mu je uputila niz komplimenata. “Jako si talentovan i lepo pevaš. Veoma emotivno si zvučao u prvoj numeri, a ni druga nije bila loša“, poručila mu je diva.

„Fina pojava i lepa energija“, rekla je Marija i dodala da je on jedan od modernijih kandidata u „Zvezdama Granda“.

Viki se složila da Nemanja ima lepu emociju u glasu. „Jako si upečatljiv. Tvoja lepota i seta u glasu mi se dopada“, rekla je Viki, dok se Aca složio sa njom, ali mu je zamerio jednu stvar. „Čekao sam da eksplodiraš, samo malo da zategneš“, rekao je Aca.

„Dobro veče, Beograde“, počeo je svoje izlaganje Bosanac. „Ja kao predratni Beograđanin, mogao bih da i po zanimnju postanem Beograđanin“, našalio se Bosanac, a zatim poručio Nemanji da zađe malo u periferiju Beograda kako bi naučio ono što mu je Aca zamerio.

Tajanstveni je rekao da mu je Nemanjin nastup bio odličan.

– Deset mladja i Temperatura – (01. 10.) – druga emisija

Poslednji takmičar koji je nastupio večeras je Petar Vasić (22) iz Valjeva. On se predstavio pesmama “Deset mlađa” i “Temperatura”, koje su podigle žiri na noge i omogućile mu direktan prolazak sa osvojenih sedam glasova.

Nakon njegovog nastupa u žiriju se povela polemika oko Petrovog stajlinga, koji je identičan kao Bosančev.

Aca Lukas je prokomentarisao da Bosanac izgleda kao iz ekipe Al Kaponea i da treba da spusti tregere baš kao Petar. Bosanac je ostao dosledan sebi, te osetio prozvanim ali da komentariše nastup mladog Petra.

“Hoćeš li mi pojasniti reči ove druge pesme armatura, bura, gura?”, upitao ga je Bosanac, na šta se Jelena Karleuša nadovezala i rekla da je ona ipak čula psovku u pesmi.

“Jel on to opsovao? Ja sam čula hoću da te j…”, rekla je JK, nakog čega su svi u studiju prasnuli u smeh.

“Što je babi milo, to joj se i snilo”, odgovorio joj je Saša Popović.

Takmičari koji su se plasirali u sledeći krug Zvezde Granda su: Miloš Kovačević, Marijana Čelar, Anid Ćušić, Katarina Milojković, Elvin Čavkić, Adna Jusufbašić, Nemanja Todorović i Petar Vasić.

Žiri je prepoznao talenat ovih mladih ljudi. Čestitamo prolazak u drugi krug. #ZvezdeGranda 😊🌟

A photo posted by Zvezde Granda (@zvezdegranda) on

izvori: grand/svetplus


Povezane vesti