ZVEZDE GRANDA 2016 – 2017 – UŽIVO – (15. 10.) – četvrta emisija
U novoj epizodi prvog kruga „“ zablistali su talentovani pevači iz celog regiona, a članovi žirija su iskoristili priliku da malo nauče i makedonski. Dragan Stojković Bosanac kome jezici odlično idu vežbao je nešto drugo – selfi i pućenje.

Za ovu veštinu najbolje smernice mu je dala nekrunisana kraljica selfija Jelena Karleuša koja je i ove subote pokazala svoj besprekoran stil ne samo u odevanju već i u komentarisanju kandidata.

Iako je tek četvrta emisija, žiri Zvezda Granda, bio je izuzetno podeljen, a najviše muka zadavao je tajanstveni gost, Mira Škorić, koja je često kontrirala svima, ali se i žestoko svađala sa žirijem.

ZVEZDE GRANDA

Selfi pozdrav od @karleusastar ✌🏻️😍#ZvezdeGranda

A photo posted by Zvezde Granda (@zvezdegranda) on

(19) iz Srebrenika predstavio se u prvom krugu „Zvezda Granda“ pesmom „Idi bilo kome“ Dženana Lončarevića. Već nakon prve numere dobio je svih sedam glasova i na oduševljenje žirija zapevao „Zaboravi“ Tropiko benda. Svi u studiju su bili na nogama i zavladala je potpuna euforija, a fantastičan Armin pozdravljen je ovacijama nakon druge pesme i zadržao sve glasove.

“Armina obožavam i volim kako on peva. Ali bih volela da vam kratko ispriča kako je ponovo došao u takmičenje“, rekla je Marija, a Armin je priznao da ju je sreo na koncertu u Srebreniku gde ga je ubedila da se opet prijavi.

“Neverovatno je kakav Marija sluh ima jer je na prve reči tvoje pesme spustila zid. Rekla bih da si ti došao ovde da više nikad ne odeš. Verujem u sudbinu, a čini mi se da je tebi suđeno da budeš velika muzička zvezda“, rekla je Jelena. Bosanac je stručno pohvalio Arminovu interpretaciju i pozvao ga da naprave selfi. Onda im se na sceni pridružila i Jelena Karleuša koja ih je zamolila da se napuće, a svi u studiju su plakali od smeha.

„Ti si otpevao bolje od Dženana u prvoj pesmi. Ova pesma ti više leži nego njemu“, rekao je Aca.

Armin Dedić – Idi bilo kome i Zaboravi – (15. 10.) – – video snimak

(17) iz Kosovske Kamenice u prvom krugu takmičenja otpevala je pesme “Tvrđava od ljubavi” Tanje Savić i “S’ tobom bar znam gde je dno” Ane Bekute. Rezultat glasanja je bio pet “da” i dva “ne”.

“Imaš jako lepu boju glasa, ali nisi iskoristila ni dvadeset posto svog potencijala. Trema te je upropastila”, rekla je Jelena i upitala: “Da li je moguće da ne možete da se saberete i da iz inata pobedite tremu?”

“Jako je teško u njihovim godinama kontrolisati tremu. Ja i dan danas imam dijareju pred svaki koncert”, nadovezala se Marija na divin komentar i time izazvala smeh i gromoglasan aplauz publike.

“Madona i ti imate isti problem” odgovorila joj je Jelena.

Nevena Marković – Tvrdjava od ljubavi i S tobom bar – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

(31) iz Čačka predstavila se u prvom krugu “Zvezda Granda” pesmom “Daj ne pitaj” od Viktorije. Nakon pet glasova zapevala je drugu numeru “Baksuze” Ane Nikolić. Dragica je napravila odličnu atmosferu i zagrejala sve u studiju. Konačan rezultat bio je sedam „da“. Bosanac koji je inače kritikovao Dragicu u prethodnoj sezoni sad je bio blag.

„Ona je propevala. Sve je bilo vrlo dobro sa intonativnom nesigurnošću. Leži na ton i na frazu i bićeš sve bolja i bolja“, rekao je Bosanac. Aca Lukas se nije složio.

„Tvoj nastup je bio perfektan. Sad se ja kladim da će ona da ide u finale. Je l‘ sme neko da se kladi?“, upitao je Lukas ali niko nije pristao na predlog.

„Gospodin Bosanac jako mi je žao što nije poneo harmoniku da zasvira koji triler… Mislim da uz ovu pesmu triler ne ide. Čak se slažem sa ovim čupavim“, rekao je Tajanstveni i prozvao Acu Lukasa.

Jelena Karleuša i Ana Bekuta su pohvalile Dragicin stajling i frizuru.

Tajanstveni je udelio kompliment Jeleni Karleuši i rekao kako je ona najkompetentniji član žirija. Skriveni je potom rekao JK da je jako voli.

Dragica Zlatić – Daj ne pitaj i Baksuze – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

Alen Čišija (26) iz Kaknja predstavio se u prvom krugu “Zvezda Granda” pesmom “Ima nešto u tome što me nećeš” Željka Joksimovića. Sa tri glasa dobio je mogućnost da otpeva i drugu pesmu “Temperatura” Saše Kovačevića. Konačan rezultat bio je šest da.

“Ti znaš da pevaš ali je tvoj današnji nastup bio konfuzan”, rekao je Aca Lukas koji jedini nije dao glas. Tajanstveni se složio sa “čupavim”.

“Mislio sam kad sam pritisnuo taster da će se nešto desiti ali se ništa nije desilo. Drugu pesmu bolje da nisi pevao“, rekao je Tajanstveni. Umešala se Ana Bekuta i pitala skrivenog „Šta ste očekivali?“

„Vas gospođo ništa nisam pitao“, odgovorio je Tajanstveni i svi su plakali od smeha. Jelena Karleuša je zamerila kandidatu što je u objašnjenu svog nastupa rekao „Nisam na vrijeme uletio!“

Diva je rekla da nije u redu takav odgovor ako ispred njega stoji plavuša od dva metra koja pleše, a on ništa nije uradio da je impresionira.

Alen Čišija – Ima nešto u tome što me nećeš i Temperatura – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

Jovana Jakimova (27) iz mesta Sveti Nikola (Makedonija) prvu pesmu koju je otpevala bila je “Trula višnja”, dok je druga pesma za koju se odlučila bila “Zlatiborske zore”. Rezultat glasanja nakon nastupa bio je tri “da” i četiri “ne”.

“Prvu pesmu si promašila, ali sam mislio da ćeš drugu da razvališ. Predomislio sam se što sam ti dao glas”, rekao je Tajanstveni član žirija.

“Marija je l’ te pitao neko nešto?” naprasno je upitao Mariju Šerifović skriveni. “Ja sam shvatila da si ti neki ozbiljan mangup”, bio je Marijin odgovor na provokaciju.

“Ako ovako nastaviš uskoro ćemo provaliti ko si”, poručio je Lukas skrivenom sedmom članu žirija.

“Čupavi, niko te ništa nije pitao. Nemoj da ti siđem dole”, odbrusio je skriveni Aci.

“Ja se nisam predomislila što sam dala glas jer mi se dopalo kako si otpevala i prvu i drugu pesmu. Imaš jako lep triler”, rekla je Viki čiji su komenatar ostali članovi žirija dočekali na nož.

“Njen triler ima veze samo sa pesmom Majkla Džeksona, Triler”, prokomentarisao je Aca Lukas koji je dodao da je kandidatkinja zvučala kao da je dreser naučio mačku da peva.

“Viki, tebi večeras nije dobro, ali ja te volim pa ću ti to oprostiti” poručila je diva svojoj koleginici iz žirija i dodala da joj je drago što je takmičarka iz Makedonije jer misli da je makedonski jezik jako seksi.

Jovana Jakimova – Trula višnja i Zlatiborske zore – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

(22) iz Skoplja predstavio se u prvom krugu “Zvezda Granda” pesmama “Možda smo i mi mogli ko i svi” Radeta Kosmajca i “Drska ženo plava” Željka Joksimovića. Konačan rezultat bio je sedam “da”.

“Jako muzikalan kandidat i ima osećaj za ritam”, rekla je Ana Bekuta. Aca Lukas se složio da je kandidat bio super. Bosanac je nasmejao sve svojim komentarom na makedonskom.

„Ti lepo pevaš samo si malo debeo“, značila bi u prevodu izjava doktora za muziku. Ostali članovi žirija su nastavili da vežbaju makedonski.

„Meni je makedonski jezik vrlo seksi, ali ne znam ništa da kažem“, požalila se JK, a onda se umešao Bosanac: „Jako si ubava“. Svi su pohvalili kandidata pa se Tajanstveni iznenadio.

„Meni je Darko bio super ali ne mogu da verujem da su se članovi žirija složili. Moram da popijem čašu vode“, rekla je Mira Škorić.

Darko Angelovski – Mozda smo i mi i Drska ženo plava – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

(24) iz Mostara predstavio se u prvom krugu “Zvezda Granda” pesmama “Libero” Željka Joksimovića i “Mangupska” Zdravka Čolića. Nakon sjajnog nastupa dobio je svih sedam glasova.

U žiriju se povela polemika zbog reči iz pesme „Mama, šta ću sa vama“ ko je mama. Aca Lukas je pitao kandidata da li je to Jelena Karleuša.

„Odličan. Ja sam odmah glasao. Za pesmu Zdravka Čolića mogu reći laku noć, prijatno“, rekla je Mira Škorić. Marija Šerifović je dala interesantan komentar.

„Sve poznate ličnosti imaju dijagnozu. I svi mi ovde je isto imamo. Ako ti kažem da je imaš i ti to znači da ćeš biti poznat i uspešan.“ Viki Miljković se složila da je pred Adnanom uspešna karijera ali je zadirkivala JK da je ona jedina vidovita Zorka.

„Adnane ti si jedinstven. Ti si imao divnu komunikaciju sa mnom u drugoj pesmi. I ti si jedan od retkih koji me je gledao pravo u oči, a to znači da si hrabar“, bila je iskrena Jelena. Lukas se našalio: „On je tačno znao gde je mama!“

Adnan Jerlagić – Libero i Mangupska – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

Miroslav Avramović (33) iz Gospođinaca odlučio je da prva pesma sa kojom će se predstaviti bude “Ljubav mi srce mori” Cuneta Gojkovića, dok je druga pesma koju je otpevao bila “Neznanka” od Radiše Markovića. Nakon završenog nastupa kandidat je osvojio svih sedam “da”.

“Mislim da si jako simpatičan i na estradi nema takvih kao što si ti, ali mi izgledaš kao raspevani knjigovođa iz Gospođinaca. Fali ti samo akten tašna”, rekla je Jelena i dodala kroz šalu da je prošao bolje nego što je računao.

“Pipi Duga Čarapa nije u pravu”, umešao se Tajanstveni član žirija sa divinom konstatacijom da kandidat izgleda kao raspevani knjigovođa.

“Žiri je bio saglasan ovaj put kad je u pitanju glasanje i to počinje da me brine” primetio je skriveni i dodao da od kolega iz žirija ne može da se dođe do reči.

“Meni ličiš na sudskog izvršitelja, ali mi se sviđa kako pevaš”, bio je Marijin komentar sa kojim se složio i Aca Lukas.

Miroslav Avramović – Ljubav mi srce mori i Neznanka – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

(23) iz Sarajeva predstavila se u prvom krugu “Zvezda Granda” pesmama “Izdao si me” i “Afrika” Alegro benda. Nakon nastupa u kome je razigrala publiku i članove žirija dobila je svih sedam da.

„Pošto si obe pesme pevala od Slađe, zanima me kako ćeš pevati pesme nekih drugih pevača. Bila si sjajna večeras“, rekao je Aca Lukas.

Marija se složila da je Amela imala odličan nastup i da peva jako lepo.

„Bila si dobra. Probaj malo da izađeš iz poluglasa zvučaće još lepše“, posavetovao je Bosanac.

Ana Bekuta se saglasila da Amela ima „komercijalnu boju glasa“ i da je potrebno da ga odmara pre takmičenja.

Najveće komplimente Amela je dobila od Jelene Karleuše koja joj je rekla da je najbolji ženski pevač u dosadašnjem toku takmičenja kao i da je podseća na jednu pevačicu.

Amela Brdar – Izdao si me i Afrika – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

(25) iz Beograda predstavio se u prvom krugu “Zvzda Granda” pesmama “Brod u boci” Olivera Dragojevića i “Dukat” Darka Radovanovića. Nakon odličnog nastupa dobio je svih sedam glasova.

Saša Popović primetio je da je Aleksandar sjajno pevao u odnosu na prethodnu sezonu kad se takmičio kao i da je smršao.

“Imala sam želju da zaplešem sa tobom dok si pevao prvu pesmu”, rekla je Bekuta, a Lukas je dodao da je “Brod u boci” otpevao vrhunski.

Aleksandar Stojanović – Brod u boci i Dukat – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

Nikola Trifić (19) iz Lipljana u prvom krugu takmičenja predstavio se pesmama Šabana Šaulića “Žal” i “Ako imam pravo”. Nakon završenog nastupa Nikola je osvojio tri pozitivna i četiri negativna glasa.

“Pevači iz Lipljana kada zapevaju sve puca, a ti mi deluješ kao da nisi doručkovao. Čuje se da imaš lepu boju glasa, ali ti fali energije” rekla je Viki.

“Ti možda nisi doručkovao, ali zato imaš zalihe” našalila se Marija na komentar svoje koleginice Viki. “Moj glas nisi dobio zbog druge pesme, ali obzirom na tvoje godine i na komentare ostatka žirija, nemam ništa protiv da ideš u baraž”, dodala je Marija. Aca Lukas se nije složio sa Viki Miljković.

“Mislim da je u drugoj pesmi strofu otpevao jako osećajno. Pevao je tačno i mislim da bi trebalo da ide dalje.”

“Mnogo si simpatičan tako stidljiv. Muzikalan si i obzirom da si jako mlad, mislim da si super otpevao”, poručila mu je Jelena.

Bosanac je prokomentarisao da je kandidat suviše mlad za tip numere kao što je “Žal” i da bi trebalo da izabere pitkije i lakše pesme ako prođe u naredni krug. Ana se složila sa Bosancem i dodala da bi njegovom načinu pevanja odgovarale pesme Šekija Turkovića.

Nikola Trifić – Žal i Ako imam pravo – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

Nemanja Rajak (20) iz Beograda odlučio je da se u prvom krugu predstavi pesmama “Med i slatkogrožđe” i “Ivana”. U toku prve pesme dobio je šest “da”, a u drugoj pesmi i sedmi pozitivan glas.

“Kada si došao sa svojih petnaest godina prvi put na audiciju nisi pogodio nijedan ton. Naredne godine kada si se ponovo prijavio uspeo si da pogodiš dva tona. Nakon toga si se prijavio i iduće godine gde si stigao do završne audicije, ali ne i dalje od nje”, našalio se Saša Popović sa kandidatom i prokomentarisao da ako se neko trudi i uči, uspeh neće izostati.

“Kada će se oženiti i da li ima dece? Vidim da si dobro upućen u njegov život” pitao je Bosanac Sašu kroz osmeh.

Nemanja Rajak – Med i slatko grozđe i Ivana – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

(28) iz Nove Pazove u prvom krugu takmičenja predstavio se pesmama “Južna pruga” Zorana Vaneva i “Noć do podne” Saše Kovačevića. Od žirija je dobio svih sedam “da”.

“Meni se svidelo kako si pevao, bilo je fenomenalno”, zaključio je Tajanstveni član žirija.

“Moram da kažem da je moja omiljena članica žirija Pipi, kraljica”, dodao je skriveni aludirajući na Jelenu i njenu frizuru koja podseća na frizuru Pipi Duge Čarape.”Tajanstveni, misliš na Viki?” uputao je Popović skrivenog, jer ga je razumeo Viki umesto Pipi.

“Viki, da li si se ti to ponadala da je Tajanstveni član žirija pomislio na tebe kada je rekao Pipi?”, upitala je Karleuša svoju koleginicu iz žirija.

“U spotu ‘Koka-kola, malboro, suzuki‘ ja sam bila Pipi Duga Čarapa”, odgovorila je Viki na Karleušino “peckanje”.

“To je bilo u prošlom veku, toga se niko ne seća osim tebe”, odbrusila je diva u svom stilu.

Goran Mladenović – Južna pruga i Noć do podne – (15. 10.) – emisija 4 – video snimak

Takmičari koji su se plasirali u sledeći krug Zvezde Granda su: Armin Dedić, Dragica Zlatić, Nevena Marković, Darko Angelovski, Adnan Jerlagić, Amela Brdar, Goran Mladenović i Aleksandar Stojanović.

Čestitamo najboljima! Za koga navijate?👏🏻🎤🌟#ZvezdeGranda

A photo posted by Zvezde Granda (@zvezdegranda) on

izvori: grand/svetplus


Povezane vesti