Popović odgovara da li će Šaban biti u žiriju, o bivšim i sadašnjim Zvezdama, tiražima, hitovima…

Popović odgovara da li će Šaban biti u žiriju, o bivšim i sadašnjim Zvezdama, tiražima, hitovima…


tek što se završilo finale 11. sezone „Zvezda Granda” otkriva…

Nakon šuškanja da su Šabanu Šauliću, koji je napustio „Granda” i otišao u „Pinkove zvezde”, zatvorena vrata, a da je mlada pevačica izbačena zbog dueta sa njim, Saša otkriva:

– Nisam čuo njihov duet, ali je dobro to što je Tea snimila sa njim. Nisam joj zamerio zaista, Tea je super. Sada smo zvanično završili ovu sezonu, ali od jeseni će ona i Šaban zajedno promovisati duet. Ništa Šabanu nije zabranjeno u „Grandu“. Mi i dalje imamo korektan odnos i naša su mu vrata otvorena. Poslednjih godina gledam da nemam konflikte sa pevačima. To što je on otišao da žirira u „Pinkovim zvezdama”, to nema veze, bio je kod nas tri sezone i otišao da proba nešto drugo. E sada, kako će i za koga izdavati, to ćemo videti.

Da li će možda biti u žiriju?

– Žiri se neće menjati u novoj sezoni. Ova šestorka je bila odlična i lako je bilo raditi sa njima jer nisu sujetni. Sujeta je prisutna bila samo dok se raspravljaju, ali kada se sve završi, niko nikome ne uzima za zlo ono što su rekli. Često čujem kako su svađe bile nameštene, ali zaista nisu, jer to ne može da se režira. Mi ne znamo kako će neko pevati, a kako će žiri glasati, a to su bile inicijalne kapisle za svađu.

I vi ste tu znali dobro da zakuvate?

– Pa ja jesam bio kuvar tih rasprava. Ja usmerevam svađe i dirigujem kada će ko da priča jer tačno znam ko će nešto dobro da kaže. Te svađe su ove godine digle rejting emisija u nebesa.

Viki se žalila da je često ućutkujete i da niste na njenoj strani?

– Kada se Viki pridružila, nama to je bilo veliko iznenađenje u smislu šta će ona u žiriju. Međutim, mislim da se ona sada izborila za svoj status i veoma je interesantna, naročito zbog duela sa Karleušom.

Zašto su se pitali šta će Viki tu, bolje da su se pitali šta će Karleuša tu, jer nije baš kompetentna da ocenjuje pevanje?

– Pa dobro, nije sve u pevanju. Ni Bosanac, ni ja ne znamo da pevamo, ali imamo sluh. 100.000 kandidata prođe ispred mene na audicijama, a meni treba pet do deset sekundi da ocenim da li i koliko zna da peva.

Da, ali Jelena je takmičarke nazivala debelima čistačicama, govorila da su džiberi…?

– Ali su se te čistačice preobrazile i došle do finala. Nije prijatno to slušati, ali ponekad posluži.

Da li vam je žao što su neke pevačice poput Silvije Nedeljković i Slavice Ćukteraš odustale od karijere?

– Žao mi je. Slavicu mnogo volim, ona i su bile rivali kao Partizan i Zvezda. Pa i Tanja se povukla, rodila je dvoje dece i tako zapostavila karijeru. Posle joj pesme nisu bile onakve kakve joj je „Grand“ birao. Međutim, ona sutra da ubode hit, vratiće se na tron.

Nedavno su pesme izbacile Seve, Dara, Nataša i Prijovićeva. Ko je stvorio hit, a ko je promašio?

– Danas nije lako napraviti i izneti hit. Prijovićeva godinu i po ništa nije izdala, otkada se završila sezona u kojoj se takmičila. A onda je imala sreće da joj naredne tri pesme budu hitovi. Ona je apsolutni pogodak i puno je napredovala. Problem je što deca skupo plate pesme i spot, a onda to ne bude hit i tako izgube godinu i po dana napredovanja i karijere.

Ko će od ovogodišnjih finalista napraviti karijeru?

– Teško je reći ko će imati najbolu karijeru, ali žiri i publika su odabrali prave pobednike, dobri su momci i pevači, ali sve zavisi od pesme. Mnogo toga zavisi od inspiracije kompozitora u trenutku kada biraju pesmu. Evo sada u septembru ili oktobru treba da izdaju pesme, a pitanje je da li će u tom trenutku postojati toliko dobrih pesama, a pri tom i da im leže. Sada tek počinje njihova borba za publiku, a njih 22 smo zadržali.

Ko je od bivših zvezda „Granda“ najtiražniji?

– Tanja Savić je apsolutni rekorder u prodaji albuma kada su sve zvezde „Granda“ u pitanju. 2005. godine prodala je 145.000 primeraka pored svih piraterija koje postoje. Tu su još , , , a evo sada i Amar Gile, koji fantastično radi u Bosni, Kanadi, Americi…

izvor: Alo

Povezane vesti