Migrant pokušao seksualno da napastvuje zvezdu Granda?

Migrant pokušao seksualno da napastvuje zvezdu Granda?


Nekadašnja takmičarka Zvezda Granda, , pre dve nedelje preživela je pravi pakao kada je na parkingu ispred zgrade u kojoj živi pokušao da je siluje jedan od migranata koji je u prihvatnom centru u Obrenovcu.

– U četvrtak, 2. maja, ispred svoje zgrade na parkingu prošla sam kroz pakao. Negde oko 23.30 sela sam u svoj auto, a onda mi je u sekundi dečko otvorio vrata i seo na mesto suvozača. Prvo sam mislila da želi da me opljačka, međutim kada je progovorio na engleskom jeziku, shvatila sam da ipak želi nesto drugo – počinje Dunja svoju priču.

– Ponovio je rečenicu: “Give me sex” više puta. Naginje se kao da će ući u auto i ja u tom trenutku vidno uznemirena izlazim iz auta, u nadi da će naići neko ko će mi pomoći. Dečko, kada je video da sam izašla, pobegao je. I tu kreće neka moja konfuzija. Krećem na zakazanu proslavu na koju već uveliko kasnim, ali od stresa i straha krećem u suprotnom smeru. Okrećem auto i u povratku uočavam istog čoveka koji me je napao (kačket, duža crna kosa, brada). Dolazim na ideju da ga snimim telefonom. Uspem da napravim snimak i krećem dalje.

– Inače, ulica u kojoj živim je slabo osvetljena i ovo nije prvi slučaj da se u njoj dešava napad. Ne tako davno napadnuta je naša sugrađanka i novinarka televizije MAG u istoj ulici od strane migranta. Odlučujem da slučaj prijavim policiji. Odlazim u policiju, dajem iskaz, opis tog dečka, kao i snimak. Ono što je mene zaista obradovalo nekako u celoj priči jeste kojom brzinom su naši policajci reagovali. Za manje od 10 minuta pronašli su ga i priveli. To je on. Kada sam ga videla, to je bio on, naravno, nije hteo da odgovori ni na jedno pitanje koje mu je bilo postavljeno od strane policajaca. Međutim, u jednom trenutku je rekao jednom od policajaca: “What?”, i tu sam prepoznala i boju glasa. Nije bilo sumnje da je to bio on – priča Dunja i dodaje:

– Kroz dva dana dobila sam telefonski poziv za sud i prvo ročište održano 8. maja u sudu u Obrenovcu. On u sud dolazi u – pratnji 2 policajca. Naša država mu je obezbedila i pravnog zastupnika-advokata, kao i prevodioca. Pitanja koja mi je postavljao njegov branilac su učinila da se ja osećam više kao okrivljena, nego kao oštećena. Naime, ono što je najgore, podaci ovog dečka su lažni, verovatno i ime, prezime, mesto odakle dolazi… Da li je moguće da su svi rođeni 1. januara i da svi imaju 19-20 godina? Ovaj lik ima bar 30, ako ne i više – priča nam Dunja.

– Mnogi su mi govorili da ga ne prijavljujem, da od toga nema ništa, itd… Odlučila sam da to odmah uradim, jer sam smatrala da je to moja građanska dužnost. Smatrala sam da, ako ga ne prijavim, sutra, prekosutra će neku ženu zaista silovati. Na sudu je govorio da je bio mnogo pijan i da se ničega ne seća, zapravo, ide na kartu neuračunljivosti, pa će biti potrebno i veštačenje. Sud je dao predlog, ali on odbija da se sklopi sporazum kojim će biti pušten na uslovno izdržavanje kazne u nekoj drugoj zemlji, uz zabranu ulaska u Srbiju u narednih pet godina.

– Šta će biti ishod svega ovoga, zaista ne znam, ali želim da na neki način apelujem na sve svoje sugrađane – da, kada im se dogodi ovako nešto, prijave. U strahu sam ako ga puste. Ja u svojoj ulici svakodnevno u bilo koje doba dana šetam svoje dete. Želim i da upozorim sve žene, sve roditelje, devojke i devojčice da dodatno obrate pažnju, jer se bojim da će ovakvi slučajevi biti sve učestaliji. Bezbednost u našem gradu je odavno vrlo diskutabilna kategorija i pre nego što su se oni naselili ovde.

– Postoje slučajevi koji nisu prijavljeni i o tome se ne govori nigde. Da li se takve stvari zataškavaju ili ljudi sami ne žele da prijave, to zaista ne znam! Ono što sad znam iz ličnog iskustva je da naši policajci, moji Obrenovčani, rade svoj posao maksimalno odgovorno i molim sve koji imaju bilo kakav problem da nikada ne posumnjaju u njih – završila je Dunja.

izvor: telegraf


Povezane vesti