ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 48. emisija (02. 01.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Mite, Muharem, Armin, Anđela, Aldin, Hanad, Isak, Tea, Adnan, Katarina, Nikola, Aleksandra, Aleksa i Marijan– 2021 – cela . – (02. 01.) – video snimci

Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: , , Anđela Tomić, Aldin Avdijaj, , , , , Katarina Milojković, , , , i .

Muharem Hadrović i Armin Huremović – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Davidov kandidat je izabrao pesme poput “Dušo moja” Kemala Montena i “Emina” u odirginalnom izvođenju Hari Mata Harija, dok je Milijev kandidat otprevao hit Ace Lukasa “Lična karta” i “Da l’ mi ime spominje” od Peđe Medenice.

Iako je do poslednjeg momenta bilo upitno da li će proći, kandidati su na kraju pred žiri stali sa maksimalnim brojem glasova.

– Dobri ste momci bili večeras, možda niste baš bili za po šest glasova, već negde za po pet, dođe mu na isto ali niste bili savršeni, pogotovo broj jedan – naglasila je Marija i dodala – Prva pesma je toliko divna ali ili ti nije legla ili nisi bio prisutan u potpunosti, bilo je hladno i tačno a nismo na to navikli od tebe. Generalno, obojica ste dobri.

Bosanac je prvog kandidata upozorio da vodi računa o emociji i tonovima da ga to ne bi koštalo u sledećim krugovima. Drugog kandidata je pohvalio jako i rekao mu je da je pravo otkrovenje.

Jelena je Muharemu još tokom izvođenja zamerila to što ne gleda u kameru već u reflektore i to mu je napomenula i složila se sa Marijom i Bosancem da nije bilo emocije u pevanju.

Budući da je MIlijev kandidat Armin Slovenac, zamolili su ga da im se na glasovima zahvali na slovenačkom a Jelenin komentar na to je bio – Armine, u tebi se Slovenija nije čula, što je donekle i dobro jer su Slovenci hladni, u tebi se čula Bosna, a ti si pokazao da zaslužuješ da ideš dalje, ne samo zbog glasa već i jako lepo izgledaš.

I Snežana se složila sa ostatkom žirija da su obojica lepo pevali i prilično korektno ali i što se tiče Muharemove emocije – Jako mi je žao kad ispred nas stoji pevač za koje čujemo i vidimo da ima fantastične pevačke mogućnosti a on peva kao da mu u venama teče kisela voda.

Ana nije delila mišljenje sa njima a i Popović je podržao u tome, te imali samo reči hvale za Muharema ali i Armina dok su se Viki i David složili da Muharem podseća na Nikolu Đuričkog iz filma “Ivkova slava”.

Na Milija smo navikli da uvek bodri kandidate i ističe njihove kvalitete, te je i ovaj put bilo slično – Muhareme, ja jednostavno obožavam kako ti pevaš, ta boja, taj osmeh, mene to podseća na nešto večno, a što se Armina tiče, bravo majstore, razneo si!

Za sam kraj, po svim pravilima, Armin je imao opciju da bira koga če uzeti za mentora, a njegov izbor je bio Viki. Iako se ona jako obradovala i pritrčala da ga zagrli, u studiju su odzvanjale Jelenine reči – Jesi li ti dečko pri zdravoj prameti – I – Crni Armine, jesi li pri sebi.

Mili je tom prilikom pohvalio Viki, jer u poslednje vreme svi kandidati koji pevaju narodnu muziku biraju nju, a Jelenu je interesovalo zašto je i po kojim kriterijumima želeo baš Viki.

Kandidat je pokušao da objasni da je sluša i prati ceo život, ali nije uspeo da se opravda, te su mu Marija i Jelena u šali najavile da u sledećem krugu neće glasati za njega.

Melisa Dedić i Anđela Tomić – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Diva je za svog kandidata odabrala pesme “Počnimo ljubav ispočetka” čiji je izvođač Beti Đorđević i “Ođila” od Harisa Džinovića. Milijeva kandidatkinja se predstavila pesmama “Upravo ostavljena” Jelene Karleuše i “Pazi kome zavidiš” od Brene.

Anđela je dobila 5 glasova, dok su Melisu podržali samo David i Ana Bekuta.

Gotovo svi iz žirija delili su isto mišljenje. Viki se prva obratila Anđeli i rekla da joj je dala glas isključivo zbog ranijih nastupa, jer večeras nije bilo njeno najbolje izvođenje.

– Mislim da ti je falilo energije i malo je bilo neubedljivo a možda je pogrešan odabir pesme – rekla je ona, na šta je Popović dodao – Pre je ovo drugo.

Ani su se obe takmičarke dopale ali se složila da je Jeleninoj kandidatkinji druga pesma bila nisko, a Melisi je dala savet da se manje mršti kako bi boja glasa bila lepša.

Budući da su svi bili složni, dali su reč Jeleni da prokomentariše, kao mentor, i da da svoje mišljenje.

– Negativne komentare si dobila zbog pogrešnog odabira pesme, pretpostavljam da si ti predložila a Mira prihvatila. Ne smete ništa, pa ni da popijete čašu vode ni ti ni Mira dok ne pitate finalno mene – Izjavila je diva, na šta se Ana nadovezala – Čekaj Jelena, ti radiš jednu pogrešnu stvar, kad su rezultati dobri ti nikad ne pohvališ Miru a kad su loši, onda kandidatu kaže “Ti i Mira”.

Popović se složio sa Anom, a Karleuša je izjavila kako ona tačno zna šta koji kandidat treba da otpeva, a Mira je mekana i svi je vrte oko malog prsta.

– Ove pesme ne bi mogle da prođu kod mene, tako da ubuduće pre nego što definitivno odlučite, morate da pitate mene – dodala je ona.

Ipak, Popović je zaključio kako je ovo Jelenina greška.

I kandidatkinja se uključila i objasnila kako Mira zaista nije želela da je pusti da peva drugu pesmu, ali budući da su pripreme bile onlajn, snimak koji je kandidatkinja poslala Miri, bio je mnogo bolji od večerašnjeg izvođenja, te je uspela da ubedi svoju mentorku.

Mili je dobio završnu reč i i sam se obratio Anđeli – Odabir pesme jeste bitan ali što se tebe tiče, ti si tako topla, imaš seksi pristup urođeni na bini, imaš ogromnu snagu u glasu i ja bih žmureći, posle prve strofe rekao da prolaziš. Ti si pevač koji ima svoj put i koji ide dalje, to je sigurno. Što se Melise tiče – nastavio je on – Ti si sve uradila kako smo se dogovorili, sve si ispoštovala osim jedne stvari. Kad smo imali probu, ja govorim idite sa osmehom, ne zato da biste ih kupili, jer ti se glasne žice opuste kad pevaš iz osmeha i ti dobiješ drugu boju.

Na kraju, svi su je pozvali da se vrati sledeće godine, pošto sada nije dobila priliku.

Aldin Avdijaj i Katarina Benka – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Aldin nam je pevao pesme ”Život da stane ne sme” Sinana Sakića i ”Bogovi zemljom hode” Ljube Aličića i dok je Katarina odabrala ”Podseti me” Marije Šerifović i ”Takvi kao ti” Nine Badrić.

Rezultat duela bio je četri naspram jedan za Aldina, koji je prošao direktno dalje, dok je Katarina ispala sa samo jednim glasom.

– Meni se ovo ne zove pevanje nego silovanje- rekla je Jelena- Mala je granica između raskošnog i napadačkog i preterivanja, a ti si Aldine granicu prešao. Zato nisam dala glas.

Viki je objasnila da je pesmu Sinana Sakića mnogo kandidata pevalo, ali na drugačiji način- Bilo je nežnijih interpretacija, ali meni je tvoja bila fenomenalna- na šta se JK ubacila- Ma kosa mi je otpala koliko je on urlao.

Bosanac je Aldina iporedio sa poznatim bokserom Tajsonom, međutim ipak se tu našlo i jedno ”ali”- Razbio si ali falilo ti je priče, da postaviš strofu i pripremiš nas na nokaut. Ma ko lutka si, bravo majstore.

– Aldine ovo je četrvti put da si ovde i sad si mi bio najbolji- rekla je mentorka Marija- Večeras si pevao sigurno za pet glasova. Druga pesma pretačna, a sad da li se nekom to ne sviđa to je drugo. Super, idemo dalje. Kandidatkinja broj dva, program težak za tebe. Ogromna greška je jer pevate pesme velikih pevačica.

– Ti si tepač Aldine- rekao je Mili kandidatu, pa mu dao savet- Kad uđeš u strofu, kao kad ti se riba zakači za mamac, i ideš polako a onda kreneš da vučeš soma iz sve snage, kao pecanje.

Hanad Džehverović i Isak Šabanović – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Rok duel, koji je izgledao više kao nastup a ne borba za opstanak, završio se rezultatom 6:4 u korist Isaka, novog Milijevog kanididata, a oborio je sa nogu ne samo žiri već i publiku u studiju.

”Nakon svih ovih godina” Bijelo dugme i ”Rtane igre” Kerbera ” bio je Hanadov izbor dok se Isak opredelio za pesme ”Stipu gatipa” od Tife i ”Oprosti što te volim” Željka Bebeka.

Kako je Isak dobio pet glasova već nakon prve strofe prve pesme, a zatim i šesti na kraju pesme, kandidat je od šoka po završetku počeo da plače u uglu scene, kada mu je prišao mentor Mili da ga uteši. Žiri je bio na nogama i ispratio ga uz gromoglasan aplauz a onda je rekao- Ovakav duel se neće ponoviti.

– E ovako, Hanade bilo je nesigurnosti, ali bio si dobar. Isak te je pomeo. E sad moram ustati, jesi ti moj Bosanac ali pomete nas ovaj Crnogorac. Majstore Isače, ti si sve ono što ja zagovaram devet godina koliko sam ovde. Ti si pokazao šta je muzika i šta je ljubav i evo doći ću da ti se poklonim- rekao je Boske i izazvao more suza kod kandidata.

– Vi ste pokazali šta je rokenrol! Hanade tebe je Isak pomalo i inspirisao. A ti Isače, rasplakao si me i dirnuo, sine ovo je nenormalno dobra emocija- rekao je Đorđe David- Ne znam kada će se ovakav duel ponoviti. Hvala vam.

JK je otkrila da joj je Hanad inače omiljeni lik u takmičenju- Tvoj stajling, pozitivna energija, pevanje, ma sve, a pogotovo večeras. A ti Isače, ja ti čestitam ti si od večeras nova balkanska zvezda- izjavila je diva a onda se Isak iznenadio što mu nije komentarisala kilažu- Majka mi je rekla da ćete mi savetovati da smršam- oglasio se on na šta je JK dodala- Ma vidi, svaka bi ti dala!

Isak je usput želeo da zahvali mentoru Miliju što ga je hrabrio, iako na probi nije puno pokazao- On se i na probi rasplakao. Peva peva i okrene leđa, ja kažem ajde okreni se a on ne može jer plače- rekao je Mili, a onda ga je Jelena pitala šta je čekao da se prijavi- Nisam imao hrabrosti da dođem. Ja se za ovo spremam čitav život- rekao je Isak.

Marija Šerifović, poznata po tome da oseća energiju drugih ljudi, pročitala je kandidata na ”prvu”- Ti u sebi imaš miks sumanutih emocija ali vidi, put od ”Zvezdi Granda” i onoga što tebi pripada jako je dugačak, odvratan, trnovit i težak. Ja ovo do sada nisam nikome izgovorila, a evo sada ću. Ti ćeš sa mnom pevati duet!

Mili je takođe komentarisao ovaj par, opčinjen obojicom- Tvoju energiju i ples Hanade, nisam u životu video. Svaka ti čast. A ti Isače, evo zašto sam te odmah uzeo na audiciji iako si samo tri reči otpevao. Pre par godina uradio sam rok album sa Tifom, Dadom i tako dalje. A Brega mi je rekao da je taj album pravi prikaz rokenrola za 21. vek a to je album koji bih ja voleo da ti pevaš. To je bila moja ideja!

Kako je Isak dobio svih 6 glasova, čekala se njegova odluka koga će uzeti za mentora- Ostajem kod Milija! On me je uzeo i ostajem veran.

– Ovaj dečko je iskren do srži i neće ga prodati, to je rokenrol- iskomentarisao je David kandidatovu odluku.

Tea Šufta i Adnan Islamović – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Takmičarka Jelene Karleuše predstavila se pesmama “Crno i belo” i “Da više nisi moj”, dok je njen “protivnik”, inače Milijev kandidat odabrao numere “Ludi petak” i “Veruj u nas”.

Žiri je njihov duel nagradio samo sa pet glasova za Teu i tri za Adnana, iako su se tokom nastupa svi dobro zabavili, neki čak i zaigrali.

– Tea, ja sam poslednji put za tebe glasao, ukoliko sledeći budeš ovako pevala. Ovo je bilo tvoje najlošije izdanje – prokomentarisao je Džordž i zamerio joj da ubuduće ne sme da peva Kaliopi, jer nije kapacitet.

Za Adnana nije imao lepe reči, a njegov nastup nazvao je karaokama.

Kao najveći muzički stručnjak, zamerio je takmičarima da ne otvaraju dovoljno usta dok pevaju, pa im dao savet – Bekeljite se, pravite se…Tu je izražaj!

– Moj glas si dobila na kredit, jer znam da dobro pevaš. Ovo je tvoje najlošije pevanje, zato sledeći put pamet u glavu- izjavila je Snežana za Teu, a za Adnana je dodala da je ok, ali da je nije dotakao.

Iako je Marija odlično raspoložena večeras, priznala je da joj se ništa nije dopalo kod ovog duela, pogotovo kod Adnana.

– Sako je top, to je možda jedino dobro kod tebe. Vidi, sine, kako vi dođete do ovih ideja za pevanje?! Žao mi je što birate sve te pesme, ali me uznemiravate i maltretirate – prokomentarisala je Šerifovićka, dok je Karleuša imala zamerku za sve takmičare, koji pesme biraju po sopstvenom dopadanju, a ne po onome što im leži.

Zamerke za stajling uputila je Adnanu rekavši mu da izgleda kao da je navukao materijal za presvlačenje nameštaja.

– Dečko sa sakoom iz noćne more, izgledaš kao da nosiš trosed- bila je oštra Jelena, a Mili dodao da je to sako iz budućnosti i da mu je on rekao da obuče nešto upadljivo.

– Ne da nisi upadljiv, nego izgledaš kao noćna mora posle korone. Večeras ćeš mnogima biti u snovima, ali kao mora – dodala je Jelena, a onda je spustila loptu i prokomentarisala da je ipak bilo neke magije u njegovom nastupu i dala mu podršku za dalje takmičenje.

– Pukla mi je i sandala dok sam igrala, to je dobar znak – završila je Karleuša.

Katarina Milojković i Nikola Nani – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Pesme “Dođi” i “Manastirska vrata” bile su Katarinin izbor, dok se numerama “Burma” i “Život da stane ne sme” predstavio Leskovčanin, kom je podrška večeras Uroš Živković.

Na kraju duela žiri je dao pet glasova za Nikolu, a samo tri za Katarinu.

– Bili su vedri, sve je bilo u redu. Ništa me nije uznemiravalo, ali nisam dala glas jer jednostavno nije bilo za šesticu – poručila je Šerifovićka. Bekuta je pohvalila Nikolinu boju i snagu glasa i dodala da bi trebalo da poradi na interpretaciji kako bi imao i dinamiku.

– Brate, ali baš brate, ti si top, dobar frajer i dobro pevaš! Imaš sve elemente za nekog ko može da napravi dobar posao – ocenila je Karleuša Nikolu, dok je Katarini rekla da neodoljivo podseća na Milicu Pavlović.

Leskovac je nagradio i Dragan Stojković Bosanac sa nadom da će ostati tako, Nikola dobar, paprike crvene i roštilj preukusan.

– Lep je Leskovac, ali dođi ti u Beograd. Ovde se pravi posao – dodala je Jelena.

Mite Stoilkov i Aleksandra Đorović – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Prvi takmičar, iz tima Viki MIjković, predstavio nam se pesmama „Još uvek sanjam da smo zajedno“ i „Žena nad ženama“ , dok je Milijeva kandidatkinja odabrala numere „Kazuj krčmo džerimo“ i „Mojoj majci“.

Oba takmičara nagrađena su sa maksimalnih 6 glasova.

Prva se oglasila Marija- Mite, bilo mi je lepo da to slušam, ali smatram da je druga pesma lepa ali nije za takmičenje, ravna. Aleksandri sam dala glas jer je Mili krenuo da skače kao ono čudo iz kutije. Mislimda je realno trebalo da bude 5:4 za ove kandidate jer je bilo lepo ali dosadno- rekla je Marija.

Đorđe David pohvalio je prvog kandidata, dok je Milijevoj kandidatkinji uputio reči hvale za njen izgled- Ja jako volim devojke koje izgledaju kao ti! Žena nikad nije dovojno mršava, do te mere si skladna divna, vedra, za mene osveženje na ovoj sceni. Kao balerina iz onih kutija koje se otvore. Ako su ti Ana i Snežana dale glas za ovu pesmu to apsolutno zaslužuješ.

Napokon se oglasila i - Mite fantastičan si pevač, ali večeras si energetski bio ugašen, koma, ravna linija. Vrhunski pevači moraju da imaju energetsku bombu, jednu grudvu kojom gađaju onog kome pevaju. Ti koji toliko imaš toplu boju da budeš tako dosadan , to ne sme više nikada da ti se ponovi. Posvađaj se sa devojkom da nam daš da to sledeći put da gori sve. Muzika je emocija. Ovo je zvučalo kao neka muzika koja je lepa i ide u pozadini dok mi jedemo i pričamo to je kao muzika za lift, ona je lepa ali nikog ne interesuje- objasnila je diva pa se se obratila drugoj kandidatkinji-Aleksandra, bilo je neiskvareno, čisto, kristalno jasno, prelepo, a opet sa toliko puno emocija.Ti si prirodni talenat imaš pririodnu emocijuza dve ovako tešeke pesme i iskreno si me oduševila.

Viki se obratila svom pulenu braneći ga od Jelening komentara- Ne da nisi bio ugašen i ne da si imao energiju nego si goreo. To je jedina istina- rekla je Viki.

MIli je za kraj poručio Miteu da se opusti i počne da peva brze pesme, a svoju kandidatkinju pohvalio kako je ona jedna princeza u bajci Zvezde Granda.

Aleksa Patreski i Marijan Gračanin – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Milijev pulen Aleksa izabrao je pesme „Pisaću joj pisma duga“ i „Igra bez granica“ , dok je kandidat Ane Bekute Marijan otpevao numere „Sipajte mi još jedan viski“ i „Kasno je“ .

Žiri je oba kandidata nagradio glasovima 6:5, pa oba takmičara prolaze dalje.

Jelena Karleuša imala je komentar za Aninog kandidata.

– Meni je Gračanin bio super, toliko je siguran i tačan i sad da pravim žurku, neko veselje ovog čoveka bih zvala da mi peva! Stvarno si super ali to tvoje oblačenje je skandalozno! Em si građen kao bova, em se oblačiš kao fotelja- poručila je diva.

Kandidat je u svoju odbranu rekao da se ugojio 12kg dok je bio zaražen korona virusom.

Verujemo da je žiri već bio umoran na samom kraju emisije, a kako su oba kandidata ispunila njihova očekivanja složili su se da su zadovoljni njhovim izvedbama i poželeli svima laku noć.

Kandidati koji su prošli dalje su: Muharem Hadrović, Armin Huremović, Anđela Tomić, Aldin Avdijaj, Hanad Džehverović, Isak Šabanović, Tea Šufta, Adnan Islamović, Katarina Milojković, Nikola Nani, Mite Stoilkov, Aleksandra Đorović, Aleksa Patreski i Marijan Gračanin.

Povezane vesti