ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 49. emisija (09. 01.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Elena, Nemanja, Danijel, Denis, Marija, Vanja, Stefan, Mirsad, Aleksandar, Jovana, Aleksandar i Anastasija2021 – cela . – (09. 01.) – video snimci

Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: Nemanja Petrović, , Denis Ahmetović, , Vanja Knežević, , , , , , i .

Nemanja Petrović i Danijel Đukić – (02. 01.) – četrdeset osma emisija – dueli

Nemanja nam se predstavio pesmama ”Adio” od Kneza i ”Ko ti to grize obraze” Tošea Proeskog, dok je Danijel pevao pesme ”Nijedne usne se ne ljube same” od Džeja i ”Tako je suđeno” Rođe Raičevića.

Rezultat ovog duela bio je šest naspram pet glasova u korist Jeleninog kandidata Nemanje, mada su oba kandidata prošla direktno dalje.

– Nemanja za razliku od prošlog kruga kad sam te grdila, večeras si bio odličan. Bio je falš u drugoj pesmi ali u odnosu na prošli krug, jako si bio dobar pa me zanima šta se desilo?- pitala je . Takmičar je objasnio da je vrendo radio sa JK i Mirom Škorić- Imali smo malo vremena ali je dobro ispalo.

Mraija se zatim nadovezala na drugog kandidata pa istakla da ju njegovo pevanje nije uznemiravalo što je najbitnije- Jako lepo, prijatno. Baš me je tvoj glas podsetio na Rođu, pa sma se pitala da li si namerno tako namestio. Baš si osveženje.

– Nemanja odradio si posao za 10. Lepo si stilizovan, šara legla, ništa ne strči, dužina sve kako treba- našalio se Bosanac, a onda se prebacio na Danijela- Prelepo iznenađenje sa drugom pesmom, d aje meni bilo veselo iako je tužna pesma. Staling divan, šmekerski. Bravo, moderno i izazovno.

Đorđe jedini nije dao drugom kandidatu glas a iako je želeo to da učini na kraju nastupa, vremena je previše prošlo- Hteo sam naknadno ali mislim da je i ovo okej jer je Nemanja bio dominantniji. Rođa te je izvukao, kandidat broj dva, meni Džej nije legao. Nemanja, batina je iz raja izašla. Ti u prošlom krugu i ti sad nemaju veze jedan sa drugim, a sećaš se kako si se oburkao tada. Svaka čast nastavi tako.

Ana i Snežana su bile slično mišljenja kao i ostatak žirija, a Viki je dobila priliku da komentariše poslednja- Najslađe za kraj- našalio se Saša a pevačica mu je odbrusila- Ma da, Viki poslednja kad ostali već sve kažu, i sad ja treba da izmislim toplu vodu- odgovorila mu je Violeta a onda je Popović poentirao- Sledeći par komentarišeš prva, da vidimo tu toplu vodu.

Kako su svi članovi žirija, osim Jelene, nosili majice sa likom Saše Popovića a sa natpisom ”Grandfather” kao pandan na film ”Kum”, diva se oglasila- Kako se vidi da sam ja najbolji đak jer jedina ne moram da nosim majicu, a ovi moraju da se šlihtaju razrednom starešini- rekla je Jelena a zatim se obratila kandidatima- Danijele bilo je neke magije kod tebe, ali se nadam da ćemo čuti i neku drugu muziku od tebe. Što se tiče mog Nemanje, on je prošlu put ispao pa je vraćen, jer se malo kur*io. A žiri to ne voli, no dobro, sada je nagrađen sa 6 glasova, jer je on jedna od najboljih pevača ovde.

Mili je imao smao jednu rečenicu, kojom je završen ovaj nastup- Bravo, večeras je Podgorica pobedila!

Denis Ahmetović i Marija Gruevska – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli

I dok se Denis opredelio za pesme ”Rodila se mala” Đovanija Bajramovića i ”Tornado” Vanje Lakatoša, Marija je pevala pesme ”Žute dunje” od Indexa i ”Od Ebra do Dunava” Šabana Bajramovića.

Rezultat ovog duela završio se u korist Marije koja je sa četiri glasa prošla direktno dalje, dok će se o Denisovoj sudbini odlučiti nakndadno kako je osvojio nezavidna tri glasa.

Žiri je zamerio Mariji preveliku razliku između interpretacije prve i druge pesme- Kako si ispala iz matrice u drugoj pesmi, izduvala si se kao balon, zaboravila i tekst i sve- rekao je Đorđe uz komentar da će Bosanac to bolje objasniti kao stručnjak za tu vestu muzike.

Ono što je najviše bunilo Jelenu jeste odabir pesama Denisa Ahmetovića- Ma koje su ovo pesme? Nikad nisam čula za ove pevače i pesme, i nisu za takmičenje, ali ti dobro pevaš, i da čitaš telefosnki imenik kroz pesmu dobro bi zvučalo. Marija, moj savet, dobra si pevačica, ali kad se skidala pevo kostim, to se radi na sceni da se vidi.

Viki je smatrala da su pesme koje je Denis pevao itekako poznate ne smao njoj već i mnogima u našoj zemlji- Nisi ti milionski auditorijum, koji to ne zna. To što ti znaš, znaš jer pevaš romske pesme- odbrusila joj je JK a onda je Saša pitao Snežanu kao iskusnu pevačicu da li zna te pesme, na šta je i ona odgovorila da ne zna.

– Nismo mi šusteri ovde, i ne moramo da znamo pesmu da bi procenili da li je neko dobro peva ili ne- bio je Snežanin zaključak, a Jelena je želela da se izađe iz stereotipa koji vladaju u takmičenju- Neću bre da zato što je neko Rom peva romske pesme i tačka!

Viki je odmah dala repliku na Jelenin komentar a onda joj odbrusila- Ma zašto ti moraš da staviš poklopac na sve što neko kaže?, na šta je pevačica odgovorila- Ma ja stavljam katanac! Ućuti više alapačo, us*a mi se u život ovde 5 godina!

– Marija, jeste da je ovo strašno što ti se dogodilo u drugoj pesmi međutim ti imaš nešto egzotično i interesantno. Nisam preveliki ljubitelj falseta ali ja bih te pustila dalje, tj prošla si- rekla je Šerifovićeva pa se obratila svom kandidatu- Kada je reč o repertoaru, ti si tu vrlo uzak, ali ćemo se potruditi da na tvom putu budemo što bolji, i sretno ako te Saša pusti.

– Denise sve što su ti rekli su u pravu, ali u tom opsegu koji pevaš moraš da pucaš od energije a što se tiče moje Marije, bili smo na korak od jednog od najneverovatnijih nastupa ali ćemo se truditi, ti si kompletan umetnik- završena je bila Milijeva reč.

Kako su se svi članovi žirija složili da Denis zaslužuje da ide dalje, Saša ga je pustio.

Vanja Knežević i Stefan Đorđević – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli

Vanja je u dogovoru sa Marijom odabrala “Sve je laž” Dina Merlina I “Okeani” od Jelene Tomašević.

Stefan je prvi put na ovoj sceni i za ovu priliku sa svojim mentorom Milijem, pripremio je „Imam samo jednu želju“ pesmu koju u originalu peva Amar Gile, kao i „A ti si izabrala njega“ Saše Matića.

I mada se do poslednjeg momenta bilo neizvesno, Vanja i Stefan su dobili šest odnosno četiri glasa.

Prvo je Viki komentarisala I obratila se pre svega devojci – Bila si prelepa Vanja, 18 godina, a tako prelep glas, takva moć, takav izraz! Ono što se meni kod tebe to je kako si to donela i predstavila i kako si bila sigurna. Bravo! Što se tiče Stefana – nastavila je ona – tu sam bila u nedoumici da li da ti dam glas ili ne, jer veliki problem je tvoja boja glasa koja je bila mat, mutna i zatvorena. Taj problem će tebe pratiti jer ti imas 30 godina i tu se ništa neće menjati.

je priznala da je malo kalkulisala kada je drugi kandidat u pitanju, jer pet glasova bi bilo mnogo za izvođenje, tvdri ona, te zato nije dala glas. Za Vanju je Ana imala samo reči hvale.

Ni mišljenje JK se nije mnogo razlikovalo od prethodna dva člana žirija – Zverka si Vanja, ne znam da li si radila sa Marijom ili ne, to nije ni bitno – rekla je ona, a Marija se ubacila – Radila je oči mi ispale i i njoj su oči ispale. Beži dete drago, sve si mi živce pojela – rekla je ona uz prepoznatljivi smeh.

Ipak, JK je naglasila da će Vanji jako teško biti da postane zvezda, budući da takvi glasovi kao što je Vanjin nisu toliko komercijalni da bi nastala zvezda. Iako joj se Stefanov glas svideo, Jelena je drugog kandidata kritikovala zbog dikcije, na kojoj kaže mora da poradi sa mentorom, kao i zbog emocije koja joj je nedostajala u njegovom nastupu.

– Vanja, preslatka si. Prelepo si sve ovo odradila. Talenat je neosporno potreban da bi se radio ovaj posao, ali zahteva mnogo rada. Čestitam i tebi i tvom mentoru, bila si sjajna večeras – rekla je Snežana i dok je komentarisala Stefana, Jelenu je interesovalo sta je on u horoskopu.

– Da nisi rak – pitala je diva, na šta je kandidat odgovorio – Dupli.

Svi su se iznenadili kako je Karleuša po ko zna koji put pogodila koji je kandidat horoskopski znak.

Popovića je interesovalo kako zna i po čemu može da pogodi ko je šta u horoskopu, na šta se nadovezao i rekao – Sve se vidi po stavu.

Konstatovali su da muški rakovi nisu šou biznis.

Kada su se vratili na komentarisanje kandidara, Đorđe David je zamerio Stefanu što se, u trenutku kada je izgubio nit, vratio u sigurnu zonu i rekao da mu to ubuduće neće proći, a Vanji je pored toga što je pohvalio za nastup, preporučio da “probuši kašiku”.

I ostali članovi žirija su se složili sa prethodnim komentarima, te su Stefan i Vanja prošli dalje, te ćemo imati priliku da ih gledamo u sledećem krugu.

Mirsad Mustafoski i Vlada Jovanović – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli

Dok je Mirsad, Anin kandidat, pevao pesme poput “Gde se sada deco moja” od Muharema Serbezovskog i “Romana” Zvonka Demirovića, Milijev kandidat Vlado, odlučio se za “Do mene je” od Tribal benda i “Nemam ja 18 godina” od Dina Merlina.

I dok je Mirsad nagrađen sa pet glasova, Vlado nije imao tu sreću, te je podršku dobio jedino od Bosanca.

– Meni se ništa nije dopalo – rekla je Snežana i dodala – Suviše si seckao, fraze si kratio, mislim da ako pažljivo budeš slušao originale, znaćeš gde si grešio. Kandidat broj dva, ništa mi nije smetalo i ništa mi se nije dopalo.

Bosanac, koji je jedini dao i jednom i drugom kandidatu glas, rekao je Mirsadu da je ovo njegov maksimum, te da nema više šta ponuditi u ovoj sferi.

– Ja sam više gledao Anu, ona je sve vreme regulisala saobraćaj, rekoh daj da prođem na zeleno i dao sam ti glas. Da bude mir u kući, ali sledeći put ćemo se razvesti – našalio se on.

I Marija se složila sa prethodnim komentarima i dodala – Mirsade, u prošloj emisiji si imao super program. Ne znam da li bi ove pesme pevao u devet sati u kafani. Možda u dva, tri ili četiri. Ove pesme znaju samo oni koji se kreću tamnim hodnicima muzike. Kao da je došao tamni neki oblak ovde i da je pao konopac i sada samo da se obesimo – nastavila je ona.

Za Vladu je kratko rekla – Sladak neki buckica, al’ nisi dobro pevao.

Karleuša je Vladu rekla da je u ovoj priči on dan i da joj nije smetao dok jede, a to je za nju jako važno. Takođe se obratila Miliju i pitala šta daje svojim kandidatima, te oni svi izlaze nasmejani i raspoloženi, a Mili je rekao da su svi njegovi kandidati fini, a Vladina greška je bila što je bio prefin.

Za sam kraj obratili su se i mentori, gde je Ana rekla za svog kandidata da nije očekivala da će njen kandidat dobiti ovoliko glasova, budući da je Mirsad sam birao pesme, te da mu nikada ne bi dozvolila da ovo peva da je ranije čula, Mili ovog puta nije imao komentara.

Aleksandar i Dimitrije Kazić i Barbara Bobak – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli

Braća Kazić su radili sa Sašom Popovićem i predstavili su nam se pesmama “Eleno Kreko” i “Joj Rado joj”, dok je Milijeva kandidatkinja odbarala numere “Živim za to” i “Magla”.

Takmičari su svojim izvedbama razigrali žiri, a bratski duet je mudro izmenio stihove pesme “Joj Rado” u “Joj Jelo, Jelena” i time privukao Jeleninu pažnju.

Žiri ih je nagradio glasovima 5:3 za duet iz Kovina.

Saša je odmah upitao Đorđa Davida zašto duetu nije dao glas, na šta je on rekao da su za njega bili u rasparu i kako je želeo da podrži devojku koja je tu prvi put.

Sledeća se obratila Viki- Meni su braća top, ja volim narodnjake, dopao mi se repertoar, uvek unesete neku lepu energiju, uvek nas dignete da zaigramo. Iako sam mislila da će Jelena da kaže bljak na ovo ali vi ste rekli “Oj Jelo” i to je bilo odlično!- a zatim se nadovezala na Barbarino izvođenje- Kandidatkinja broj dva imala si fantastičan repertoar, ali to je bilo tanko.

Došao je red i na Jelenu da kađe svoj komenar – Da nije bilo to “Jelo, Jelena”… ja sam zbog toga dala glas, pokazali ste da ste vrlo mudro odigrali ovu utakmicu. Ja ništa nisam osetila dok mi se niste obratili i tada sam shvatila da ste vi vrlo zgodni momci i dala sam glas zato što su baš interesantne pesme- objasnila je Karleuša što je nasmejalo žiri.

Nakon Jeleninog komentara, Saša je zatrašio da se uključi bekstejdž gde Voja je upitao Jelenu da li zna momka koji stoji pored njega. Jelena je gledala pokušavajući da se seti, a Viki je doviknula- Vanja Lakatoš na šta je Marija skočila i odbrusila joj- Viki ,nije tebe pitao stvarno si čavka! sa čim se diva složila i dodala kako od Viki stvarno ne može da se živi. Iako se Viki nevešto branila kako je htela da pomogne pošto je bilo očigledno da Karleuša ne zna o kome se radi, Jelena je samo rekla- Viki, ovo se pretvara u noćnu moru zbog tebe.

Nakon ovog uključenje Karleuša je nastavila svoje žiriranje pa je Barbari rekla kako je otpevala polu amaterski- Ti gluva nisi, ali bilo je mjaukasto, neprijatno, cijukavo ali bravo za stajling.

Marija, Bosanac, Ana i Snežana su pohvalili braću Kazić, i složili se da je Barbara mogla bolje da otpeva odabrane numere.

Popović je na kraju presudio da Barbara na osnovu tri glasa i komentara žirija ne treba da nastavi takmičenje.

Jovana Milojević i Elena Milenkovska – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli

Jovana Milojević, iz tima Đorđa Davida predstavila nam se pesmama “Dve muzike” i “Žene vole dijamante”, dok je Milijeva kandidatkinja odabrala numere “Produži dalje” i “Tako mi i treba”.

Žiri je isprva dao dva glasa Eleni, dok Jovana ostaje bez glasova.

Đorđe je vidno šokiran, odmah stao u odbranu svoje kandidatkinje, a Jelena ga je ubrzo prekinula- Biću surovo iskrena, nemoj da se naljutiš na mene,ali …moošaaa!- priznala je Jelena kada je ceo studio prasnuo u smeh, a glasanje ponovljeno tako da su na kraju rspon glasova bio 6 za Jovanu, 5 za Elenu.

Iako su ispravili svoje glasove, Đorđe nije mogao da progovori, a izgleda da je ova šala ostavila posledice na njega pošto je vidno bio uzrujan i pustio suzu.

Jelena je jedini član žirija koji je dao komentar na ovaj duel- Jovana, bila si super, mlada, čist glas, mora to da se zategne , malo više bezobrazluka ,ali stvarno odlično.Elena imaš jako puno stila mogu primetiti, a druga pesma ti nije trebala. Moj savet je da budeš malo bezobraznija, tigrica. Daj malo gas molim te!- rekla je diva kandidatkinjama.

Ostali članovi žirija nisu dali komentar, izgleda da im je u ovom duelu ipak bila šala bila preča,a s obzirom da su obe kandidatkinje su prošle dalje znači da su zadovoljile njihove kriterijume.

Na kraju, Đorđe je uspeo da dođe sebi – Krenulo je da mi gore pozadi i samo sam se pitao gde sam se zeznuo na koju foru sam uspeo da napravim takav udarac njoj , a bi sam ubeđen u sebe i nisam smeo da je pogledam zato sam ostao u zabezeku, ubili ste me- priznao je David.

Aleksandar Temelkov i Samanta Malkoč – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli

Prvi kandidat mentorke , predstavio se pesmama “Otac” i “Ke ti dojdam večer”, dok je druga odabrala “Čini mi se da sam se zaljubila” i “Imendan”, ali izgleda je njihov izbor bio pogrešan jer ih je žiri nagradio samo sa 3:1, u korist mladog Aleksandra.

Svi su se složili da je Temelkov prvu pesmu otpevao odlično, dok je druga bila čist promašaj. Ipak, na njega su osuli “drvlje i kamenje”.

– Prolepšala ti se boja glasa, nekako sazrevaš kao pevač. Možda će za par godina boja biti ok – prokomentarisala je Bekuta i dodala da je pokvario utisak u nastavku. Zatim mu je dala savet da sledeći put bira drugačije pesme, dok Dragan Stojković Bosanac rekao da je prošao, bar što se njega tiče.

– Sve si bolji, ne znam šta je sa ostatkom žirija, kao da nemaju uši?! Meni je druga pesma bila odlična, tako pevaju Makedonci – dodao je Bosanac, pa zamerio kolegama da ne znaju da ocene takmičara.

– Sram vas bilo! – obratio se Boske članovima žirija, dok je za Samantu rekao da ok peva, ali nije mogao da da glas.

– Temelkov, dovde si mi došao. Jedno te isto pevaš i pevaš, dosta je više. Izvini, molim te, ali vodite ga više odavde- rekla je Marija Šerifović i pokazala da joj je Temelkova preko glave. konstatovala je zašto svima ide na živce i dodala da je konstantno u takmičenju te kao podrška, te kao takmičar.

– Svuda ga ima, on je deo scenografije. Ima ga u bekstejdžu, u publici, na sceni – rekao je Mili i dodao da on uopšte ne ide kući, što je nasmejalo sve u studiju.

– Nikako da te se rešimo. Ko te, bre, vraća? – pitala se Karleuša, a Popović je odgovorio da ga je upravo produkcija vratila u takmičenje.

Đorđe David izjavio je da je Aleksandar makedonski drumski ratnik i dao mu savet da sledeći put bira bolje pesme. Njegovo mišljenje delila je i Snežana Đurišić koja smatra da je sramota što nema više glasova.

Iako se povela polemika oko Temelkova ili Temelka i Temeljka, kako ga je Mili nazvao, na kraju je Marija Šerifović presudila da li mladi Makedonac nastavlja takmičenje. Na tu “muku” nagovorio je upravo Popović.

– Ajde, evo ti glas i teraj se više – sa osmehom je rekla Mara, a takmičar je prišao i zagrlio je.

Ipak, na kraju i više nego zanimljive polemike i nerviranja Viki Miljković, Popović je otkrio da je sve to bila jedna nameštaljka, koju je upravo on osmislio.

– Ja bih svakako pustio. Pa gde tebe da ne pustim? Ja sam se dogovorio sa Marijom, Jelenom i Džordžom da ne glasaju za tebe, da malo i Viki oseti taj stres – otkrio je Popović, što je do suza nasmejalo sve u studiju.

Branka Šaula i Anastasija Ićurup – (09. 01.) – četrdeset deveta emisija – dueli

Prva takmičarka to je učinila izgledom, a manje izborom pesama “Dodirni mi kolena” i “Zbog tebe”, dok je druga to napravila fantastičnim glasom. Inače, mlada Anastasija otpevala je istu prvu pesmu kao njena “konkurencija”, dok je za drugu “oduvala” “Da je tuga snijeg” u akustičnoj verziji.

Na kraju duela žiri je talentovanu Anastasiju nagradio sa maksimalnih šest, dok je druga dobila samo dva glasa.

Čuvena šestotka je prokomentarisala da je ovo Brankino najbolje pojavljivanje u takmičenju, dok je Džordž rekao da je imala manje sreće jer je njena “protivnica” odabrala istu numeru koju je, inače, maestralno otpevala.

– Jako prijatno iznenađenje, sa toliko godina tako zrelo doživljavaš stvari da je to nenormalno – rekao je Džordž za 19-godišnju Anastasiju, pa “okrivio” Milija da pojačava mikrofon kada pevaju njegovi takmičari.

Saša Popović nije mogao da dozvoli da se takmičenje blati, pa je tražio da kandidatkinje zamene mikrofone i da Anastasija ponovo otpeva prvu pesmu.

– Izvini se sad zato što si rekao da ja nešto petljam – poručio je Mili nakon ponovljenog nastupa, a Džordž je rekao da mu se sigurno neće izviniti, jer i dalje smatra da pojačava matrice i mikrofon svojim takmičarima.
– Ovo je, bre, sramota. Kako ti nije nelagodno? Sram te bilo- vikao je Mili, pa mu zapretio da ako nastavi ovako da ga blati, da će videti šta će se desiti.

– Samo ti preti slobodno – hladno je rekao Đorđe, ali su Popović i Šerifovićka prekinuli svaku diskusiju i tražili od Anastasije da odabere mentora.

Talentovana takmičarka odlučila je da takmičenje nastavi sa Jelenom Karleušom.

– Hvala ti što si mene izabrala, bila si fanstatična – završila je Jelena i obratila se Škorićki, sa kojom inače priprema takmičare.

– Dobili smo pobednicu – završila je Jelena.

Kandidati koji su prošli dalje su: Nemanja Petrović, Danijel Đukić, Denis Ahmetović, Marija Gruevska, Vanja Knežević, Stefan Đorđević, Mirsad Mustafoski, Aleksandar Kazić, Jovana Milojević, Elena Milenkovska, Aleksandar Temelkov i Anastasija Ićurup.

Povezane vesti