ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 50. emisija (16. 01.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Ahmed, Aleksandar, Nikola, Milica, Azra, Dana, Daniel, Almir, Irina, Aleksandra i Nermina– cela . – (16. 01.) – video snimci

Kandidati koji su prošli dalje su: , , , Azra Husarkić, , , , , , i .

Lazar Marković i Goce Boškovski – (16. 01.) – pedeseta emisija – dueli

Kao kandidat koji se već takmičio, Goce je prvi nastupio, a on i Viki su za ovu emisiju pripremili pesme Sava tiho teče od Plavog Orkestra i Dobro jutro Petrović Petre od Bijelog Dugmeta.

Lazaru je ovo prvo takmičenje, a za svoje izvođenje Mili i on su odabrali hitove poput Dajte vina, hoću lom, Harisa Džinovića i Nije ljubav fotografija od Saše Matića.

Da nisu bili nimalo oduševljeni ovim izvedbama, članovi žirija pokazali su glasanjem koje se završilo sa 3 – 0 u korist Vikičinog kandidata.

Budući da je tokom nastupa najaktivniji bio David, Popović mu je dao priliku da prvi komentariše.

– Meni je neverovatno da mu je Viki dala ovu drugu pesmu, svaka čast, jer ova druga pesma mi je jedna od omiljenih. Ti deluješ kao meče, ali brzo si savio tekst i meni se to dopalo. Kandidat broj dva ubila te trema – rekao je David.

Saša je dodao da ne zna da li uopšte komentarisati drugog kandidata, a Viki je rekla kako joj nije jasno zašto je njen kandidat dobio samo tri glasa.

Ana joj je odgovorila – Viki, zamalo da budu dva gleda. Ja jedva dadoh glas. Goce, znamo te kao dobrog kandidata i ja sam te uzimala za ozbiljno sve ovo vreme, ali večeras mi nisi bio iskren, nisam ti verovala.

Viki je prekinula i rekla da je prva pesma imala baš lepu emociju, da bi Ana odgovorila da je to sve relativno i upozorila ih je da nešto nije dobro.

Marija je sledeća komentarisala i rekla – Evo zevam. Goce, možda ti je bilo rano da pevaš. Bilo je u redu. A meni kad bi neko rekao da je bilo u redu, ja bih se ubila. Neću da bude u redu, već hoću punu pažnju, da svi gledaju u mene dok pevam. A kandidat dva, ti si kao Ken iz Požarevca koji se prijavio da peva.

Snežana se nije složila sa kolegama i rekla Goceu da joj ništa nije smetalo, te je čak i zabavio i da je trebalo bar i četvrti glas da dobije.

Čak je i Bosanac rekao da je želeo glasati ali zbog “marisanja” od strane Viki nije, te se oslonio na to da ga Saša pusti.

Viki je bila jako nezadovoljna i nije mogla da veruje, u svakoj emisiji se bori za kandidate i “pada u nesvest”, te je nerealno da je kandidat Goce dobio tri glasa.

Marija je odgovorila na to – E ne interesuje nas, glasali smo, stvarno Viki, samo ti imaš neopisivu potrebu da se nama obraćaš odatle. Da li sam ja nekad vas pitala odatle? Nikad ništa, tako smo čuli i tako glasali.

Popović je upitao Mariju da li ona misli da Goce treba da ide dalje, na šta je ona rekla da ne zna.

Viki nije odustajala i uporna je bila da sazna zašto polovina nije glasala i upitala više puta da li je ovo realno glasanje.

– Ovo nije realno, nije. Zar treba da sedim, da prećutim, da se pravim luda, kada nije realno – ponavljala je ona, ali je Saša rešio da prekine raspravu i upitao Milija za mišljenje. Mili je nevoljno, iako oduševljen odabirom druge pesme, priznao da je mnogo manje energije bilo nego što bi trebalo da bude.

Ana i David rekli kako treba da prođe, makar na minuli rad i da su i gori prolazili u četvrti krug, a na to se nadovezala i Karleuša te upitala na koji minuli rad se misli.

– On je jedan osrednji, neinteresantni pevač, bez ikakve harizme, osrednjeg talenta, kome se ja uopšte nisam obradovala kad sam ga videla. On za četvrti krug nije – navela je ona.

I mada je i Snežana aludirala da ga puste, Saša je rešio da on ne treba da ide dalje.

Snežana je rekla da nije fer, a Bosanac je dodao kako je on želeo da mu da glas i obrazložio što nije. Ipak, to nije promenilo Popovićevu odluku, te iz ovog kruga, nemamo takmičara koji nastavlja dalje.

Aleksandar Preizović i Sebastijan Bajra – (16. 01.) – pedeseta emisija – dueli

Aleksandar se predstavio pesmama Srećo moja od Ace Pejovića i Ljubav i Moda, Đuze Stojiljkovića.

Milijev kandidat je pevao A nekad si dolazila od Darka Lazića i Ne idi Jašara Ahmedovskog.

Ovaj duel okončan je u korist prvog kandidata koji je dobio četiri, dok je drugi dobio tri glasa.

Prva se Jelena obratila Davidovom kandidatu i rekla – Aleksandre, meni je ovo bilo jako simpatično i lepo. Jako interesantan scenski nastup, u drugoj pesmi si pokazao i da si dobar pevač i ti zaslužuješ zbog nje da odeš u četvrti krug. Nama su potrebni takvi kandidati. Sa druge strane, Sebastijane, bilo je disgusting (odvratno).

Popoviću je bilo zanimljivo što je Marija, za razliku od Jelene, dala samo Sebastijanu glas, pa je pitao nju za mišljenje.

– Kandidat broj jedan, bio si fin i sve je to bilo u redu. Sigurno nije bilo za pet i šest. Druga pesma je bila osveženje za dušu, um i srce, ali bez preterane borbe i žara. Sebastijane, ovo nije bilo disgusting. Ti strašno pevaš, ja bih ti bila mentor. Ja hoću da radim sa tobom, ti imaš raznih problema, ne otvaraš usta i pevaš iz nosa – rekla je Šerifovićeva i dodala mu da nikada neće biti Florin Salam te da se ne trudi.

Viki se u potpunosti složila sa Marijom i obratila se Davidu i rekla da nije smeo da mu dopusti ovu intonaciju, sa čim se Mili nije složio iz razloga što bi bilo “mrtvije” da je tako.

I Džordž se obratio svom kandidatu, te mu i on zamerio nedostatak energije – Malo si se uštinuo u prvoj pesmi. Znam kako smo radili na probi, nemam opravdanje ni za šta i iz te neke nesigurnosti, ti si prvu pesmu samo prošao, a u drugoj si dao života. U svakom slučaju, idemo dalje, ali ono što govorim sve vreme, pusti zmajeve koji te okružuju i radi ono što smo se dogovorili.

Mili, za razliku od ostalih, ima drugu viziju za Aleksandra.

– Kad bi Evrovizija ponovo došla kod nas, ja bih tebe stavio za voditelja. Vladaš scenom. Iskreno, prva pesma je bila mrtva, ali druga pesma, to su bili tvoja dva tri minuta – rekao je on i dodao da jedva čeka da ga vidi u drugom krugu.

Što se tiče Milijevog kandidata, promena mentora je van pameti, rekao je Mili, ali mu je drago što je Marija prepoznala da Sebastijan ima nešto.

Snežana se na ovo nadovezala i rekla Miliju – Ja odgovorno tvrdim da ti nikada ne možeš da izvučeš iz ovog kandidata ono najbolje, ne zato što si ti loš, već zato što nisi u toj prići, a taman posla da tebe neko podceni kao producenta i kompozitora, to samo kapa dole.

– Ako mogu Brenu, Cecu, Severinu, Tifu, kako ne mogu njega? Ne pričaj gluposti – rekao je Mili i dodao – Muzika je za mene muzika.

– A pa dobro, za nas nije, mi smo šusteri – odgovorila je Snežana.

Tu se ubacio Saša i pitao Snežanu da li bi ga uzela u svoj tim, na šta je ona odgovorila odrično, dok je Viki istakla da bi ga ona uzela.

Popović je rekao svima koji bi ga uzeli u tim da će to moći da urade sledeće godine, jer ove Sebastijan ne prolazi.

Bojana Vještić i Nikola Stanišić – (16. 01.) – pedeseta emisija – dueli

Milijeva kandidatkinja, Bojana, odabrala je numere “Da ti nisam bila dovoljna” i “Hajde onda ništa”, dok je Marijin takmičar, Nikola pevao “Bogovi zemljom hode” i “Kilo gore kilo dole”.

Žiri je Nikolu nagradio sa 6 glasova i direktnim prolaskom dalje, dok Bojana dobija 3 glasa.

se prva obratila kandidatima- Nikola bilo je lepo, umiveno, kulurno, tvoja energija je lepa ali nisi smarač i zaslužio si da ideš dalje.

Bojana, zbog druge pesme ja sam ti dala glas, tu si pokazala da si talentovana ali da li si spremna za ovaj posao sa tim manjkom energije i magije to je drugo pitanje. Bila sam spremna da te bušim, ali ne mogu,a stajling žestok promašaj ali nije mi smetalno uz tu pesmu- rekla je Jelena.

Snežana Đurišić pohvalila je Marijinog kandidata kako ej druga pesma ono što njemu leži a da se na početku prve malo čula trema, a Marija je omdah prekinula kako bi odbranila kandidata jer mu je pre izlaska na scenu išla krv iz nosa. Jelena ga je upitala zašto mu je išla krv iz nosa, na šta je Saša Popović rekao- Zato što Jelena uvek kaže da treba da pevate da vam ide krv iz nosa! Jelena ga je ispravila da ne misli na krv iz nosa nego ušiju i dodala kako kandidati treba da nađu način da se smire pre nastupa.

-Prvi kandidat bio si odličan s tim što ti je manir u prvoj pesmi bio pevanje unazad. Što se tiče Bojane ti jedino možeš da pevaš pesme koji imaju raspon 4-5 tonova jer tu zvučiš dobro, ti kad odeš gore iznad g tona ti se zadaviš dođe glas ko čačkalica- objasnio je Bosanac.

Viki je na primeru Marijinog kandidata želela da pokaže kako je ona primer kako žiri treba da se ponaša- Nikola drago mi je da si otišao dalje. Koliko znači kada te žiri lepo dočeka sa osmehom ja sam zato odmah dala svoj glas, dala ti energiju i ti si oživeo za razliku kada je moj kandidat Goce izašao oni su se smorili i ubili su ga u pojam i on je potonuo. Karleuša je sve vreme dobacivala njenom izlaganju, a onda glasno izjavila- Ako tako lako tone neko i potone! U isto vreme je pevušila što je vidno iznerviralo Viki- Ana, nije kulturno da se peva dok neko priča.

Saša Popović je na kraju odlučio da Milijeva kandidatkinja ne prolazi dalje.

Milica Pantić i Irina Arsenijević – (16. 01.) – pedeseta emisija – dueli

Jelenina kandidatkinja Milica, predstavila nam se pesmama “Varali me svi” i “Ljubavi moja”. dok je Miljeva kandidatkinja pevala “Kao da me nema tu” i “Zlatnik”.

Obe kandidatkinje žiri je nagradio sa jednakim brojem glasova 4:4.

Iz žirija prav se obratila Viki- Dvoumila sam se da li da Irini dam glas ali nisam bila sigurna da li je to dovoljno. Milice, dosta je bilo falša dosta dosadno neinteresantno ništa se nije desilo.

Đorđe je istakao kako je po njegovom mišljenju Milica zaslužila glas više- Ja mislim da je kandidatkinja broj jedan trebala da ima jedan glas više, ja volim damice na sceni, ja volim to nešto da bude u ramu u odnosu na pesmu i autfit. Ti si meni jedan slatkiš na stejdžu. Đorđe je zatim dodao kako kada Karleuša ima lošu energiju to kandidati osete- Svi kandidati se onda uvežu u čvor, ona je jedna nas ovde ima sedam, ali vi to valjda gledate zato što je ona tu u sredini najglasnija, ali pustite to vi treba da radite svoj posao.

Snežana je Milici rekla kako je prva pesma bila fijasko, a Irina joj je jako svidela i opčinile je svojim šarmom pa je possavetovala da uvaži komentare i da neće imati problema u daljem takmičenju.

Jelena- Milice, gledam te sve vreme dok te komentarišu trenutno si na 30% onog kako možeš da izgledaš treba nam tamniji ten, svetlija kosa stajling je top- uputila je Karleuša svojoj kandidatkinji a zatim se nadovezala na drugu kandidatkinju- Irina, biću brutalno iskrena ti si meni čarobna, ne znam šta si očekivala da kažem. Da ja imam 17 godina, da sam bebeće buckasta kao ti ja bih se isto tako obukla ne znam da li si se sama obukla ili ti je nko pomogao ali bravo. Što se tiče talenta ti si najteže delove u obe pesme mestralno otpevala. Ja se ložim na samu sebe, mene moje reči pogađaju toliko sam inspirativna. Pevanje je bilo tako iskreno, čisto i lepo samo malo da smršamo i top.

Na kraju Jelena je dala savet kandidatkinjama- Molim vas potrudite se da voditeljka svaki put ne bude bolja riba od vas, neka vam ona bude parametar i težite ka tome da vas ne zaseni Sanja.

Azra Husarkić i Ahmed Karić – (16. 01.) – pedeseta emisija – dueli

Inače, Azra je već sa prvim taktovima sevdalinke “Bosno moja” dirnula žicu Draganu Stojkoviću Bosancu, dok je za drugom “Tvrđa od ljubavi” samo potvrdila šest “da”. Drugi takmičar razgalio ih je izvođenjem hita “Oči jedne žene” i “Izabreri nekog da na mene liči”, a posebno ih je nasmejao njegov izgovor slova “č” koji peva i izgovara kao “ć”.

– Dobro veće, oći moje! Da poćnemo od tebe – obratila se Jelena Ahmedu i poručila da se ne obazire na mešanje č i ć, jer i njegov mentor Aleksandar Milić Mili čini isto.

– Ćuj, za sedamnaest godina, koliko imaš, bio si fanstatičan. Meni je to baš simpatično. Vi to u Bosni često radite, mešate č i ć – poručila je ona, dok je Azru pohvalila da je prava lepotica i da do sad nije imala nijedan ni pevački ni modni promašaj u takmičenju.

– Uvek si besprekorna, nestvarno si lepa, super si obučena, sa stilom i pevanje ti je odlično. Ti jesi dama, ali scena zahvteva da budeš i malo bezobrazna. Moraš da pokažeš i malo srca, nadam se da ima emocija u tebi – posavetovala je Jelena i dodala da joj zasmetao starinski vibrato. Upravo zbog tog, kako je rekla starinskog pevanja, Saša Popović je otkrio dugočuvanu tajnu, a to je da se oko Azre menadžeri iz cele Evropre bore i da zbog toga opsedaju “Grand produkciju”.

Takmičarka se zahvalila produkciji i žiriju na ukazanoj šansi i poručila da pažljivo bira gde će da se pojavi da joj jako znači podrška žirija. Baš zbog toga Džordž joj je dao savet da poradi malo na vibratu jer je, kako je rekao, biser i zato što se svojom pevačkom lepotom opredelila za sevdalinku. Zbog toga je tražio i Bosančevo mišljenje.

– Ti si talenat, za tvoje godinice odličan – prokomentarisao je Stojković prvo Ahmeda, pa za Azru rekao – Ko šećer! Sve je to bilo divno i ove greškice koje je Đorđe čuo, to je zanemarljivo.

I Snežana Šurišić složila se da je mladi Zeničanin bio korektan, da je beskrajno simpatičan i harizmatičan, dok je za Azru konstatovala da je preslatka devojka, pa je posavetovala da disanjem poboljša vibrato o kom je žiri večeras govorio.

– Stvarno si večeras bila dobra, a ja od dobrih pevača uvek očekujem bolje i bolje. Čestitam i tebi i Ani – izjavila je Marija, a za Ahmeda priznala da je bio veliko iznenađenje za nju. Iako je prvo mislila da će morati da stisne panik taster, na kraju je rekla- Kao da je ušla neka lepa svetlost sa tobom. Super si bio.

Viki je morala da pokvari žurku i uputi zamerku za Azrin nastup. Ona je prokometarisala da se vidi ogroman potencijal, ali da takmičarka ne daje maksimum na sceni.

– Ajde, bre, Viki, ljubomorna si na nju – konstatovao je Popović, a svi u studiju prasnuli su u smeh.

Dana Bušić i Dejan Rajakovac – (16. 01.) – pedeseta emisija – dueli

Takmičarka se na velikoj Grandovoj sceni pojavila sa scenskom šminkom na licu i plišanim medvedom u ruci i na mestralan način izvela pesme “Ima jedan svijet” i “Ena”.

Ipak, njen “protivnik” iz deula, Milijev takmičar po imenu Dejan Rajakovac (24) sa Islanda nije baš oduševio žiri, ali ni sebe. On je pokušao da otpeva numere “Koliko sam usana poljubio” i “Kad tonem”, ali ga je trema totalno pojela, pa je sve vreme ispadao iz intonacije.

– Aman takav dasa, a tako se uplašio. Ti se treseš – konstatovala je Jelena za Dejana koji je dobio samo dva glasa podrške, dok je Dana osvojila maksimalnih šest.

Mariju je zanimalo kako je na Islandu, pa zajedno sa Jelenom priznala da joj je želja na Crnoj plaži snimi spot.
– Mogao bi da nas pozoveš u goste, do duše samo Jelenu i mene jer smo ti jedine dale glas – izjavila je Bekuta, takmičar se složio, ali samo ako dođe i Saša Popović.

Šerifovićka dodala da joj je žao što je prevalio toliki put i da nije bio dobar, dok je Danin nastup opisala kao drugačiji i zanimljiv i da tu njenu originalnost ceni, mada u Srbiji nema neke vajde od toga.

Popović je podsetio gledaoce i žiri na Jelenine reči iz prethodnog kruga, kada je izjavila da direktor “Grand produkcije” nije takav seljak, ona bi imala budućnost u Srbiji. Ali kako se direktor promenio i to postao Mili, svi su se pitali šta sad?!

– Ja sam sad u školi za seljake- nasmejao je odgovorom Mili, dok je Jelena pokušavala da ubedi Popovića da Dejanu daju još jednu šansu. Ipak, takmičar je izjavio da ne moraju, jer više neće dolaziti u takmičenje.

– Ti moraš da počneš da radiš i dođeš sledeće godine. Videćeš, to će biti skroz neka druga priča – rekao je Popović, sa čim se i ostatak žirija složio.

Džordža je zanimalo Karleušino mišljenje o performansu mlade Dane,njegove miljenice koju je zlatnim glasom vratio na scenu.

Jelena je konstatovala da scena izgleda kao ringla, pa dodala da se Dana peče na visokoj temperaturi i da to podnosi muški.

– Ona je ozbiljan buntovnik, ne možete da zamislite koliko ja vodim borbu sa njom – dodao je Džordž, a Jelena dobacila da se vidi ko je tu luđi. Ipak, na ovu ludu ideju sa zombi šminkom i medvedom doneo je upravo Džordž, a Popketa je zanimalo čiji je medved.

– Moje Staše, moje ćerke – završio je roker, a Saša mu odmah vratio plišanu igračku.

Daniel Vasić i Aleksandra Đorđević – (16. 01.) – pedeseta emisija – dueli

Daniel je kupio žiri izvedbom pesama ”Prosjak i kralj” i ”Niz reku života” i osvojio maksimalnih šest glasova, dok je i Aleksandra imala sreće te osvojila četri glasa i prošla direktno dalje.

Dok je Aleksandra izvodila pesmu ”Afrika” Slađe Allegro svi su gledali u Sanju Kužet koja je iza scene zavodljivo đuskala, a nakon što su se nastupi završili, Saša Popović je zamolio režiju da pusti matericu pomenute pesme kako bi Sanja pokazala pred milionskim auditorijumom kako je igrala- Sanja samo smo u tebe svi gledali- rekao je Popović.

Voditeljka se prvo nećkala, a zatim bacila papire iz ruku i zanjihala kukovima tako da su svi počeli da vrište, skandidaju i aplaudiraju- Bravo Sanja- vikala je Šerifovićeva, je navijao, dok su se JK i Saša Popović popeli na sto i zaigrali. Ceo studio bio je u transu, pa čak i Voja Nedeljković sa bekstejdž ekipom, a na kraju ovog performansa, Saša Popović je skočio u naručje Miliju, koji ga je nosio preko cele scene, sve do Sanje, koju su obojica zagrlili i poljubili i zahvalili na neviđenoj žurci!

– Jel to naša voditeljka?- pitao je Popović, a Viki se ubacila i pohvalila Sanju- Imamo bre najlepšu i najbolju voditeljku! Sanja Kužet se skromno zahvalila pa objasnila da ne bi bila tako poletna da nije članova žirija- Vi me činite ovakvom zaista.

Kada je došao red na komentarisanje, žiri nije puno dužio- Jako lepo pevaš, ti ćeš super živeti od ovog posla- rekla je Jelena Danielu, pa se osvrnula na Aleksansru- Mani se igranja koje ti oduzima dah i koncenraciju.

Aleksandra je nakon osvojena četiri glasa vrištala od sreće, što je primetio jedino Đorđe David, pa je upitao da li je zaista toliko srećna- Ja bih bila srećna i da nisam prošla, čast mi je što sam vas sve videla uživo i upoznala.

Kako Aleksandra radi u jednom salonu za manikir i pedikir, Jelena joj je poručila- Devojko, ako ima pravde, nećeš više strugati pete!

Almir Delić i Nermina Mamanović – (16. 01.) – pedeseta emisija – dueli

Almir iz tima gostujućeg mentora Saše Matića predstavio nam se pesmama ”Da nemaš drugoga” Šabana Šaulića i ”Prokleta je violina” Saše Matića, dok je Nermina pevala pesme ”Upravo ostavljena” Jele Karleuše i ”Pametna i luda” Marije Šerifović.

Almir je dobio maksimalnih šest glaosva dok je Nermina dobila pet, i time su oba kandidata prošla direktno u četrvti krug.

Bosanc je kao jedini član žirija koji Nermini nije dao glas prvi komentarisao- Bolji je bio prvi kandidat. Čuo sam da si bila niska u prvoj pesmi- rekao je on a onda se prisetio da je radio jednom doček nove godine u Danskoj sa Nerminom- To si bila ti? Pa tad si odlična bila!

– Bosanac bre nije 40 godina radio doček a otkako je u ”Zvezdama Granda” radi svaku godinu- našalio se Popović, a onda su ostali članovi žirija počeli sa zadirkivanjem Bosanca jer im nikad ne priča o svojim ”tezgama”.

– Jel’ deli bakšiš sa vama, reci nam Nermina- pitali su je članovi žirija na šta je ona rekla da radi to uvek, ali nije želela da kaže koja je cifra bila u pitanju.

Ono na šta je Jelena obraćala najviše pažnje jesu sigurnost i samopuzdanje kod kandidata- Almire, ti si zverka za šoubiznis. Super pevaš, nastup sjajan, ne plašiš se kamera. To sam nagradila. A ti Nemrina, ta drskost, i kako ti radi mozak, ti si za ovaj posao.

– Pa da Nermina, jei bila u problemu u prvoj pesmi, nema precizne intonacije. Bog je ko pogodi prvi ton. Ali si dobra, mesto ti je ovde. Sa druge strane Almire bio si bolji u prošlom krugu- rekla je Marija, a Viki se složila- Treba da pevaš šou pesme, ne zaleći se sa Šabanom.

Za kraj, mentori su davali svoje komentare- Almire, mogu biti malo pristrasan. Ovo je bila čista desetka- rekao je Saša Matić, a onda je rekao Mili svoje mišljenje- Nermina, po meni si zaslužila šest glasova.

Povezane vesti