ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 52. emisija (30. 01.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Tijana, Željko, Filip, Blagica, Sanja, Diana, Mimi, Svetlana, Tarik i Dijana2021 – cela . – (30. 01.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: , , Blagica Džunzurovska, , , , , , i .

Nevena Petronić i Luka Ivančević – (30. 01.) – pedeset druga emisija – dueli

Nevena se predstavila pesmom “Evo zima će” od Lepe Brene i “Zarobljena” od Goce Tržan. Njen protivnik pevao je numere “Šumadija” od Miroslava Ilića i “Sirotan” Šabana Šaulića.

Možda neočekivano, ovaj duet se završio rezultatom 2 prema 0 za Milijevog kandidata.

– Oboje st pevali falš, oboje ste nespremni, to je moj utisak – rekla je Đurišićeva.

Sa druge strane, Viki ne misli da su došli nespremni ali bez borbe i žara. – Ovo je četvrti krug, tu moraš da grizeš – rekla je ona.

Sledeća je bila Jelena koja je kandidate nazvala energetskim vampirima, na šta joj je Snežana skrenula pažnju da ih ne naziva tako.

– Izvini, meni neko da kaže vampir, ja bih rekla hvala – rekla je diva, na šta je Bekuta dobacila – Ti si veštica.

– Ali stvarno ste dva smarača od 18 i 22 godine. Toj energiji nema magije i nema ničega. Gde vam je mladost i život?! – dodala je Karleuša.

Marija i Bosanac su se složili sa ostalim kandidatima, s tim što su napomenuli drugom kandidatu da treba da se pojavi sledeće nedelje i da ne treba da odustaje.

Čak su se i njihovi mentori Mili i David složili bez nekih preterano drugačijih komentara.

Željko Vukčević i Nemanja Nešović – (30. 01.) – pedeset druga emisija – dueli

Marija je, zajedno sa svojim kandidatom Željkom, odabrala dve pesme “Ostani” od Gorana Karana i “Jedina” od Zdravka Čolića. Mili je za Nemanju pripremio drugačiji reprertoar, numere “Rekla mi je rekla” Slobe Radanovića i “Snegovi beli opet veju” Marinka Rokvića.

Ni ovaj duel nije prošao sasvim očekivano, te je rezultat bio 5 :1 za Željka.

Budući da Ana nikome nije dala glas, Popović je potražio da ona prva komentariše.

– Željka sam slušala i na probi, tamo si zaista bio loš i nisam imala dobar utisak. Tendencija je nekog pada kod tebe, nema rasta. Večeras nisi bio za 6, po mom mišljenju bio si za 3-4 najviše – rekla je ona a za Nemanju dodala da je sve bilo poprilično amaterski, na nivou gradskog takmičenja.

Bosanac se u potpunosti složio sa Anom u vezi Željka.

– Ovo se zove zanatsko otaljavanje materije koju si ti večeras izneo. Za prvu pesmu sam spustio pogled, jer sam želeo da uživam, očekujući sve ono što si ti u prethodnim emisijama pružio. Ali ti si mene u potpunosti razočarao – izjavio je on i rekao da ako nastavi ovako, ni 3 Marije ga neće spasiti.

Jelena se obratila drugom kandidatu i poistovetila ga sa advokatskim pripravnikom. Kako zbog oblačenja, gestikulacije, izgleda, u potpunosti joj je ličio na pripravnika, samo je problem, navodi diva, što u advokati nisu za scenu.

– Bio si po P.S.- u a to za šou biznis koji je krvav, prljav, masan i rasan, znaš ima tu krvi, strasti, emocije, seksa, besa… Ti nemaš seksa i besa u sebi, ti si pravno čist.

Saša je pitao tada Jelenu da li je gledala Bosanca kako svira, a ona je pitala da li tu ima seksa. Popović je objasnio – On kad svira, on je nadmen i bezpbrazan, on je tu glavni. Ima tu erotike, ali više motike nego erotike.

– Pogodio si stvarno. Mene su toliko nervirali pevači, pogotovo Bekuta koja donosi “Rano moja” i kaže ovo će biti hit i ja kažem e neće iti hit – kaže Bosanac.

Zatim je Popović upitao da li je videla nekada Milija na sceni a Karleuša je odgovorila da jeste i da jo je jako dopada što Mili ima dominantnost na sceni, a tu se ponovo povezuju muzika i seks po njenim rečima.

Nakon što su se našalili, nastavili su sa komentarisanjem kandidata, te je Đorđe rekao kandidatu broj jedan – Moj drug je pretatičcan na momente u prvoj pesmi, a ti si nekako dao meru tu i mene si zabavio. Ali u drugoj pesmi si sve to uradio suprotno. Ti imaš jedan problem, popularnost tera realnost. Moraš da se vratiš na svoj koren.

Viki se nije dopalo to što su Željku dali pet glasova, a nakon toga ga iskritikovali, pa je rekla da je on ipak bio dobar i da ono što njima nije bilo dobro, njoj je bilo jako lepo, na to joj je Bosanac skrenuo pažnju da gleda svoja posla, te da komentariše ono što ona želi, ali da ne osporava njihove komentare jer svako ima pravo da komentariše kako hoće.

Svakako da daju završni komentar dobili su Marija i Mili, te je Marija rekla Željku da želi da pogledaju snimak kako bi sabrali utiske ali je i dodala – Kada bi većina kandiadta pevala kao ti, muzičko nebo Balkana bi bilo prelepe roze boje. Nema sumnje da si ti u pop muzici najbolji pevač u ovom takmičenju i to je tačka.

Mili se takođe obratio Željku i rekao da je odličan pevač koji je večeras odabrao lošu taktiku i da je siguran da će u sledećem krugu to biti ispravljeno.

Momir Lukovac i Marko Šišljagić – (30. 01.) – pedeset druga emisija – dueli

Marko koji je iz produkcijskog tima, predstavio nam se numerama “Samo ovu noć” i “Meni je sreća s tobom obećana”, dok je Milijev kandidat, Momir, odabrao pesme “Prokleta je violina” i “Da me je ona volela”.

Žiri ih je nagradio jednakim brojem glasova 3:3.

Bosanac je reko kako su oba kandidata pevala čisto, sa malo falša ali prosečno što je iznerviralo Viki koja mu je odbrusila kako je sada problem i kada neko peva čisto, a Bosanac je zamolio da iskaže svoj stav umesto da komenatriše njegov.

-Imaš li ti svoj stav uopšte? Što komentarišeš mene? – rekao je Boske, na šta je Viki odgovorila da ima stav i pohvalila oba kandidata za nastupe.

Sledeća se oglasila Jelena koja je oba kandidata nagradila svojim glasovima.

– Marko, strašan si dasa, top si se obukao, imaš stila kada izađeš na scenu pleniš i to je jako bitno za muškarca , boja glasa je prelepa moža ove pesme nisu energetski legle ali si definitivno odličan kandidat.

A na ovu izjavu Bosanac je dobacio- Imal li tebi neko da je nizak i dobar frajer?

Karleuša se obratila drugom kandidatu koji je odmah prekinuo rečima- Smršaću majke mi!- nakon čega je usledio smeh u studiju.

– Momire imaš jako lep osmeh i vidi se da si opušen i razdragan tek si u drugoj polovini druge pesme pokazao šta znaš. Jesi bucko si, jedeš testo jedeš slatkiše, ali zamisli kakav bi dasa bio da smršaš još 15, 20 kilograma. Mislim da imaš veliku budućnost, imaš divnu emociju- objasnila je diva.

Saša Popović je objasnio kako su pravila emisije takva da pri rezultatu 3:3 prolazi ili jedan kandidat ili nijedan, a Jelena je dala predlog da otpevaju po deo neke pesme po izboru.

Međutim, ni nakon druge šanse ova dva takmičara nisu ubedila Popovića da zslužuju da idu dalje pa je on odlučio da je bolje da se vide u sledećoj sezoni.

i Filip Jovanović – (30. 01.) – pedeset druga emisija – dueli

Milijeva kandidatkinja Blagica, odabrala je numere “Zbunjena” i “Gorka hrabrost” , dok nam se Filip, iz tima Bosanca, predstavio pesmama “Dimitrijo sine Mitre” i “Mirjana”.

Filip je nagrađen sa maksimalnih 6 glasova, dok je Blagica dobila 3 glasa žirija.

Prvo se oglasio Saša Popović, koji je rekao kako je Filip sigurno nesrećan jer nije pevao pop žanr i objasnio da je Blagica pre dva dana ubačena naknadno u takmičenje usled odustajanja nekih kandidata.

Na kratko su uključio Voja Nedeljković iz bekstejdža gde je bio Filipov otac koji je iskoristio priliku da se zahvali Bosancu.

– Čovek koji ume da u brdu kamena pronađe i obrusi dijamant i ja ga zovem tatko na muzičari i pevači- što je zasmejalo sve u studiju

Đorđe je pohvalio Blagicu kako je preslatka, i zamerio što je ušla u fačš čim je počela da prati kameru, dok je Filipu rekao- Nema šta tvoj ulazak kao da je počeo neki strašno skup film pa ide tvoj vokal sa Dimitroje, sine Mitre.

– Filipe ja bih rekla kao da počinje film “Trista”. Naježila sam se cela od početka do kraja prve pesme imala sam strašnu emociju i zbog pevanja ali i profrajerio si se ! Lepo si izgledao, pevao, obukao se, bravo! Ti si ozbiljan kandidat kao saundtrek za “Trista” ti si skupa priča i mani se popa- istakla je diva, a zatim uputila komentar Milijevoj kandidatkinji.

-Blagice, Ti si slatka simpatična, ali kad pevaš ti si opasna zverka. Ja sam ti dala glas zbog brutalnog talenta i energije i zverskog pogleda i molim te učini mi i napravi uspeh u ovom poslu jer ti u svom pogledu imaš zverku!

Marija je objasnila kako Blagica ima veliki talenat, na kome mora mnogo da radi i da svakako zaslužuje prolazak dalje.

Na kraju, Popovič je odlučio da i Blagica prolazi u dalje takmičenje.

Sanja Todorović i Diana Mihajlović – (30. 01.) – pedeset druga emisija – dueli

Prva kandidatkinja predstavila nam se pesmama ”Dodirni me” grupe Galija i ”Bolesno te volim” Nataše Bekvalac, dok nam je Diana pevala ”Kakvo tijelo Selma ima” Selme Bajrami i hitom ”Bato bre” od Indy.

Duel se završio u korist obe kandidatkinje, sa tim što je prednost imala Sanja sa šest osvojenih glasova, dok je Diana imala četiri.

Saša Popović istakao je da se vidi da su mentori uradili dobar posao, pa objasnio da bi idealan spoj bio sledeći- Sanjin glas a Dianina figura- rekao je Popović, na šta se Bekuta nadovezala- Sanja mođe da dostigne tu figuru, ali Diana ne može Sanjin glas.

Ana je takođe napomenula da je vitkost precenjena, na šta se Đorđe pobunui, jer kako ostale članice žirija tvrde, po njemu, nijedna žena nikada nije dovoljno mršava.

Ipak, i Marija je imala zanimljivo zapažanje kada je reč o fizičkom izgledu kandidatkinja- Slažem se da bi Sanja mogla da izgleda mnogo atraktivnije u skladu sa godinama i pevanjem, ali na primer Diana. Kada bi malo više znala da pevaš ti bi bila top. Molim te poradi na tome, ne dozvoli da te muškarci gledaju samo kao sto grama mesa, jer je to fuj!

Davidu, kao bivšem Sanjinom mentoru nije bilo jasno kako je mogla sebi da dozovli da se ugoji i da se tako obuče- Nedopustivo je sa samo 23 godine da ovako izgledaš. Ti na pevanju još moraš da poradiš, nisi toliko dobra da bi dozvolila to sebi. Molim te povedi računa, tvoj sam navijač.

– Diana ti si mnogo napredovala, sećam te se iz prethodnih sezona. Nadam se da će u narednom periodu biti još toliki napredak. Sanja jeste bolji pevač, i ja uvek to podržavam, ali nije da ti nemaš kvalitet- objasnila je Viki.

Na red je došlo i komentarisanje Jelene, Sanjine mentorke- Čestitam ti Sanja. Top si pevačica, stoji da moramo da smršamo i poradimo na stajlingu. Svako može da smrša, i nemoj da te kilogrami i umorna energija odvuku od cilja da budeš zvezda. Nažalost u šoubiznisu se žene ekstremno gledaju kroz fizički izgled i ovo je seksistički posao. U farmerkama i majici može da dođe samo brutalna pevačica poput Marije Šerifović- objasnila je Karleuša.

Sa druge strane, Karleuša se obratila i Diani pa joj priznala da nije odvajala pogled od nje- Ti si takva mačka, samo da poradiša na pevanju. Ja volim kad žena ima velike grudi. Šta je žena bez grudi i pozadine?

Za kraj, Saša je pitao JK kakve mušakrce voli, da li ćelave, kosate, brkate, dlakave ili nešto treće- Pa ne mogu da pričam u množini. Ja volim jednog, mladog i kosatog.

Mimi Jovanovska i Svetlana Đukić – (30. 01.) – pedeset druga emisija – dueli

Mimi nam je pevala pesme ”O da li znaš” Dragane Mirković i ”Živim za to” Slađe Allegro, dok je Svetlana odabrala numere ”Pet godina voljena” Marine Živković i ”Ruže cvetaju samo u pesmama” Dragane Mirković.

Na kraju nastupa, šest glasova osvojila je Svetlana Đukić i prošla direktno dalje, dok je Mimi osvojila tri glasa, a Saša Popović odlučiće da li će je pustiti dalje.

– Bubice su prošle Svetlana, bila si perfektna ali mali savet, mani se Dragane Mirković u pesmaam, one pokađu svu tvoju slabost. Ima i drugih pesama koje pevaš mnogo ubedljivije- rekao je Bosanac.

– Ja se ne slažem sa Bosketom. Meni je kod Dragane bila fenomenalna, ja sam se sva naježila. Ti si ovo otpevala savršeno i ti treba da pevaš samo Draganu i biće super- rekla je Viki pa je Bosanac odgovorio- Da, nek nastavi da je peva pa da dođe sledeće godine.

Saša je zatim dao reč Mariji- Svetlana je bila kod mene, i ovo je večeras bilo jako dobro. Što se tiče Mimi, ne znam šta ti se dogodilo. Nešto večeras nije bilo kako treba, previše falša, koji je za tebe bio stran pojam. Pogrešan odabir pesama, možda ti ne leže, ali mi je žao.

Kada je reč o gostujućem mentoru Dženanu, on je za Mimi rekao- Ona meni peva savršeno, jeste možda sad bila trema, u pravu je Marija.

– Ne znam, samo bi čestitao obema takmičarkama- rekao je kratak Mili.

Saša je na kraju pustio Mimi dalje, jer kako kaže, želi da je sluša još uvek, a onda je Svetlana imala priliku da odabere mentora sa šest osvojenih glasova- Ja bih izabrala Viki.

– Eto dokaza da svi koje odaberu Viki ništa ne naprave i da su glupi- bila je surova JK kao i uvek.

Marko Popović i Tijana Avramović – (30. 01.) – pedeset druga emisija – dueli

Prvi kandidat, čiji je mentor , predstavio se pesmama “Vreteno” Željka Joksimovića i “Kafanica, laganica” Semira Cerića, dok je Milijeva takmičarka otpevala numere “Kuća laži” Lepe Brene i “Mojoj majci” Hanke Paldum.

Za Marka su svi članovi žirija rekli isto, da nije bio dobar, dok su za Milijevu takmičarku prokomentarisali da je potencijal i da je odabrala preteške pesme, što je rezultiralo sa 3:2 u korist mlade Tijane.

– Ovo je bilo baš, baš loše, možda čak i za drugi krug. Nisi se srodio sa ovim pesmama- rekla je Šerifovićka za Marka, dok je za Tijanu priznala da se dvoumila.

– Zanimljiv je kandidat, malo je teži program bio večeras. Ima ukrase, ima triler i može da se desi nekakav progres- izjavila je Mara, Sneška je podržala, dok je Karleuša za Markov neuspeh okrivila mentorku Viki.

– Pao si već na prvoj pesmi! Tako je to kad biraš Viki za mentora. Ona ne može da ti objasni ni šta je akcenat, šta dikcija, ni šta je tempo, ni šta energija…Ti si pao u svim tim kategorijama, debakl u prvoj pesmi, nisi se sastavio – prokomentarisala je Jelena, dok je Tijanin nastup ocenila kao osrednji.

Diva je priznala da na pesmu o majci uvek emotivno reaguje jer joj je mama nedavno preminula, ali da u njenom izvođenju nije osetila baš ništa.

– Ja nisam osetila da ti tu pesmu osećaš na pravi i iskren način, a možda je i bolje što ne osećaš. Zbog manjka emocija nisam ti dala glas – objasnila je i istakla da Tijana ipak treba da ide dalje.
Viki se pecnula na Jelenine reči o njenom kandidatu, uzvratila paljbu na nju, pa pojasnila ko je ovde kriv.

– Kad neko po difoltu hoće nešto da kaže, a ne zna ni zašto kaže…Hoće nekog da pljune, a ne zna ni zašto pljuje – uzvratila je Viki i objasnila da je Marko doživeo neuspeh jer nije imao dovoljno vremena da se spremi. Kako je rekla, takmičaru je samo dva dana pred snimanje javljeno da je vraćen u šou.

– Možete da kažete sve najgore o meni kao mentoru, ili o kandidatu, ali on nije imao vremena da se pripremi – objasnila je Viki. Bosanac je na to dodao da nema uputstvo za glasanje i da ne može za ovakav rezultat da krivi žiri, sa čime se Miljkovićka složila i rekla da ne krvi žiri, već Jelenu što je surova u komentarisanju takmičara.

– Jelena jeste grozna, a nema veze šta je i kako je – dodao je Boske, na šta se nadovezala Jelena i poručila Viki da je kao najgora alapača i to ona koju niko ne voli u razredu.

– I to ona koju svi mrze i svi je tuku na malom odmoru – izjavila je Jelena, ali je Popović uspeo da spusti loptu i pošalje Tijanu u naredni krug.

Tarik Ašar i Dijana Kazirović – (30. 01.) – pedeset druga emisija – dueli

Tarik se predstavio pesmama “Jelena” i “Bosnom vetar probeharao”, dok je Dijana pokušala da se predstavi u najboljem svetlu uz hitove “Voljena greško” i “Ljubav manje”.

Na kraju nastupa žiri je glasao te je rezultat bio nerešen sa 4:4.

Prva se oglasila i odmah pohvalila Dijanu.

– Zbog druge pesme zaslužuje odmah da ide u 4. krug. Ovu pesmu je otpevala top, nije grešku jednu napravila, bukvalno kao da je njena pesma. Prva pesma diskutabilno, a druga pesma kao da je njena sa CD-a – rekla je Karleuša sa kojom se u potpunosti složio .

– Po mom mišljenju u ovom duelu je bila bolja devojka – rekla je Marija.

– Kandidat broj jedan mora mnogo bolje za sledeći krug, kandidatkinja broj dva bravo – rekla je Snežana.

– Tarik, malo si se utronjao… Inače jako duhovito dete sa svojih 18. godina, lepo smo se družili i drago mi je što prolaziš dalje, moraš više da stičeš sigurnost. Što se tiče tebe devojčice, druga pesma perfektna, prva nam se nije dopala – rekla je Ana.

– Tarik sako top, Dijana super sve, čestitam – dodao je Mili.

Povezane vesti