ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 53. emisija (06. 02.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Abida, Bojan, Ivana, Aleksandra, Adi, Željko, Danijel, Arijana, Miloš i Žarko53. – (06. 02.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: , , , , , , , , i .

Bojan Davidović i Marijan Gračanin – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

”Nije ljubav to” i ”Duda” bile su pesme kojima nam se predstavio prvi kandidat Bojan, dok je drugi odabrao pesme ”Boliš me” i ”Ođila”.

Oba takmičara prošla su sjajno; Bojan Davidović sa šest glasova direktno dalje, a Marijan Gračanin sa velikih pet u baraž.

-Mislim da je pet glasova za tebe Marijane previše. Treba malo da se saberemo, jer će doći neko ko stvarno zaslužuje te glasove- rekla je Marija sa čim su se složili i ostali, a zatim se obratila Bojanu- Kod tebe se vidi trud, želja, borba, vidi se da si unapred spremio i matricu. Mrzim kad mi dođu moji kandidati pa kažu kako ne znaju šta će da pevaju. A od prošlog kruga do sad je prošlo dva i po meseca. Pa šta radite vi ljudi! U kom rudniku radite, koje korporacije vodite? Onda me ne maltretirajte i nemojte da se takmičite!

Karleuša je glas dala obojica takmičara, pa otkrila da je večeras specijalno, dobro raspoložena- Ne kvarite mi raspoloženje. Ne kvarite moju dečiju iskrenost. Ja sam odlučila da glasam onako kako osećam a ne da kalkulišem. Bojane, ti kada si pevao, ježila sam se kao prase. To muzika treba da radi. I zato obećavam da ću glasati kako želim a ne da gledam kako su ostali glasali i da li će taj kandidat ugroziti nekog mog- objasnila je pevačica.

Ostali članovi žirija nisu dali svoj komentar, jer su smatrali da je ovo bilo dovoljno.

Ivana Dimkovski i Aleksandra Dabić – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

Ivana nam se predstavila pesmama ”Ostavljena ja” Ane Bekute i ”Što te nema” Jadranke Stojaković, dok je Aleksandra sa mentorkom odabrala pesme ”A tebe nema” Zorice Brunclik i ”Čaje šukarije”.

Dve dame otišle su u baraž nakon nastupa, Ivana sa pet glasova a Aleksandra sa četiri.

-Ivana prvu pesmu su pevala kao da si došla iz Holandije, kao da nemaš veze sa ovim programom. Druga pesma, taj program ti je bliži. Aleksandra, vidim da ste ti i Viki krenule u desno, malo Bugarska i to. Nisam ti dala glas, mnogo falša. Mnogo forsiraš boju glasa kroz njonju- prva je komentarisala Marija.

Bosanac se našalio apropo komentara Jelene Karleuše iz prošlog nastupa da ne kalkuliše tokom glasanja, pa rekao- Ja sam obema dao glas jer ja ne kalkulišem, nevino sam glasao.

– Odlične pevačice a omašile pesme i tonalitete- rekla je Snežana Đurišić, sa čim se Bosanac složio, a Ana negodovala- Ma ne možemo porediti devojčicu od 17 i ženu od 34 godine- izjavila je ona, sa čim se ostali nisu složili jer smatraju da u ovom krugu godine više nemaju veze.

– Ja sam uživao. Prelepe su obe, i lepo stilizovane, homogene- rekao je Mili što je sve prisutne iznendilo s obzirom da nije dao glas drugoj kandidatkinji- Ja ne kažem za kandidatkinje. Ja pričam o Viki i Jeleni, koje sede jedna pored druge- našalio se Mili, a zatim dobio pitanja zašto nije obema dao glas ako ih je obe pohvalio-Aman ljudi, ja od početka pričam o Viki i Jeleni, nisam se obratio kandidatkinjama- pravdao se muzički direktor Granda, a zatim se zaista obratio devojkama na sceni.

– Ivani sam dao glas samo zbog jedne deonice. Inače su obe od početka do kraja bile dosadne. Aleksandra umesto da daš nešto svoje u pesmi ”Čaje šukarije” ti si kopirala Sanju- izjavio je Mili, što je jako iznerviralo Viki- Čekaj bre! Šta mi tražimo onda ovde. Svi ovi ljudi ovde godinama traže izvedbe poput originala, a ti to nećeš!

Džordž je smatrao da su Ivana i Aleksandra čudan spoj, i da su mentori napravili grešku u odabiru pesma- Znaš Viki, koliko te gotivim i volim, ali mislim da je greška sa Zoričinom pesmom.

Karleuša je bila strašno izrevoltirana Đorđovom izjavom pa iz sveg glasa vikala- Od kad ti gotiviš Viki!?- na šta je on odgovorio oduvek, tačnije otkad je sa njom u žiriju- Viki zna da ja mislim da je ona najbolji čovek kog sam upoznao na estradi za 56 godina!

– Smatraj da si blokiran na Instagramu- rekla je JK Davidu, pa je onda on objasnio- Nikad me nisi ni pratila na Instagramu jedina- na šta je Jelena odgovorila- Ja samo Bosanca pratim.

Snežana Đuričić je pokušala da smiri pevačicu pa joj poručila-Jelena, on Viki gotivi ali tebe obožava!

Kristijan Ibić i Adi Begić – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

Kristijan je odabrao pesme “Njen oproštaj” i “Kraljice srca moga” dok nam se Adi predstavio numerama “Stipu Gatibo” i “Pakleni vozači”.

Žiri je nagradio Adija sa 4 glasa i prolaskom u baraž, dok je Kristijan dobio samo 1glas što je nedovoljno da ostane u takmičenju.

Prvi se oglasio Saša Popović koji je upitao Đorđa zašto je svom kandidatu dao pesmu “Stipu Gatibo” smatrajući da je njegov takmičar trebao da se predstavi nekom drugom pesmom nakon izvedbe Isaka Šabanovića u prethodnom krugu.

– Kao da si mu namerno dao tu pesmu- uputio je Popović Davidu i dodao – Bolje da je bilo nešto drugo jer onaj ludak je to tako otpevao da to…Đorđe ga je prekinuo i u svoju odbranu rekao da je pevanje jedno, a emocija drugo.

Nakon toga oglasio se Mili koji je od oba kandidata očekivao mnogi više u ovom krugu- Očekivao sam mnogo više i zato vam nisam dao glasove jer to ne može da se nagradi- bio je jasan Mili.

Jelena se obratila drugom kandidatu kome je dala svoj glas i uputila mu reči hvale, ali i konstruktivnu kritiku- Pevanje, izraz, tačnost, stajling sve je na mestu zato sam ti dala glas. ali poredim sad ovu pesmu sa Isakom ono ludilo, ona emocija, ono…ona magija to je muzika to prodaje . Ti ćeš to dobiti vremenom, ali za ono je bilo potrebno da se mnogo razočaraš ,da mnogo želiš, da te mnogo sputavaju, da mnogi udaraš u zatvorena vrata i onda da eksplodiraš 300 posto kada ti se da šansa. A ti imaš 17 godina tvoje vreme dolazi! Bio si bez greške, a emocije, bol, i m*da dolaze s vremenom stavite bip na ovo- rekla je diva kroz smeh, a Popović je rekao kako neće staviti bip što Karleuši nije zasmetalo

-Ta reč je toliko bitna u našoj profesiji da mora da se uvede da nije psovka nego nešto što je potrebno. Ja onda imam najveća mmm dobro možda Marija- objasnila je diva kroz smeh,

Marija je objasila svom kandidatu da mu je ovo bilo najlošiji nastup do sada ali i posavetovala ga da ne odustaje od pevanja.

Na kraju Đorđe se obrato svom kandidatu- Adi ispunio sam ti želju za prvu pesmu, ali ja ću dati obrazloženje. Posle onakve emocije i energetskog šoka to ne može da se ponovi, međutim intonativno si otpevao bolje što je za mene bilo dovoljno da budem ponosan- zaključio je David.

Anđela Kostić i Željko Vukčević – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

Milijeva kandidatkinja predstavila nam se pesmama “Vlak” i “Polje jagoda” dok je Marijin kandidat odabrao numere “Zaledi Grijeh” i “Dal si sretnija”.

Željko je dobio maksimalnih šest glasova i prošao diretkno u peti krug, dok je Anđela dobila tri glasa.

Prva se oglasila Jelena koja se obratila Anđeli- Dara Bubamara kada izađe na ovu scenu napravi se neko naelektrisanje u vazduhu, sve oči su uprte u nju! Ona moža nije najbolja riba ni najbolja pevačica, ali ona pleni i kida! Ti si bila mlaka, morala si da pokažeš malo njenog ludila. Znaš kako ja tremu ubijam?- upitala je diva pa nastavila- Kad sam bila klinka ogledalo, dezodorans i tako satima, moraš da kidaš!

je uputila kritike za kilažu kandidatima- Morate bolje izgledati i oslabiti. Devojci zavidim na samopouzdanju. Ja da imam toliko kilograma ja to nikada ne bih obukla, zavidim joj na samopouzdanju ali ja nikad ne bih smela da se pojavim javno tako obučena. Glasala sam za tebe, dopala mi se prva pesma, a Željko divno si pevao ali molim te kilogrami dole- rekla je Bekuta, dok su Karleuša i Mili stali u Anđelinu odbranu ističući da ona dobro nosi svoju kilažu i da je seksi.

Poslednju su se oglasili mentori. Mili je zamerio Anđečo da joj je falilo malo osmeha, a Željku dao savet da ne izgubi suštinu zbog moćnog glasa koji poseduje na šta je Marija odgovorila kako je misija za ovaj krug ispunjena i čestitala svom kandidatu.

Na kraju Popović je presuio da Anđela ipak ne prolazi dalje.

Danijel Trajković i Abida Milkunić – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

Kako su oboje dobili šest “da” od čuvene šestorke, usledelo je preglasavanje i žestoka rasprava i razočarenje pojedninih članova žirija.

Prvi su oglasio Saša Popović i konstatovao da žiri nije ispoštovao vreme glasanja i da je kalkulisao, a onda je “opleo” po odabiru numera mlade takmičarke iz Živinica.

– Obožavam pesmu “Jutros mi je ruža procveta, ali dajte malo kreativnosti, ovo su “” – obratio se Popović njenoj mentorki Ani Bekuti i dodao da ne treba da pevaju Cuneta Gojkovića i narodne pesme, na šta je Bosanac odgovorio da je najbolje da se poskidaju goli i da nastupaju na plaži.

– Pa što da ne, to je art (umetnost) – odgovorila je Karleuša, ali Popović na to nije odreagovao već joj je zamerio što nikad ne glasa na vreme. Direktor “Granda” bio je ljut i nakon preglasavanja jer je žiri podržao Bosančevog takmičara sa 4 glasa, dok je Abida dobila svega 2.

– Vi niste normalni – poručila je Bekuta nakon što je videla rezultat i povikala – Sram vas bilo!

Mili je svoj glas pravdao rečima da je Danijel kolibri sa glasom lava, dok je za Abidu konstatovao da joj fali malo bezobrazluka.

Postavilo se pitanje ko je energetski bio bolji, ali i tu se se mišljenja žirija podudarila, što je razočaralo Bekutu koja smatra da je njena takmičarka večeras bila bolja.

I dok je Bosanac slavio prolazak svog kandidata, Marija je za Danijela rekla da je kao drvce koje peva, dok je Karleuša komentrisala njegov zbunjeni pogled i poručila – Od tebe nema ništa!

Surova je bila i prema Abidi, iako je rekla da je večeras bila daleko bolja od Danijela.
– Top si pevačica, ali ako ovako nastaviš, pevačeš u kafani, nećeš biti zvezda. Nemoj da budeš top pevačica, a smaračica, budi kidalica! – poručila je Jelena Abidi, dok je Bekuta i dalje bojkotovala glasanje svojih kolega koji su u Abidu poslali u baraž, a Danijela direktno u peti krug.

Arijana Kelečević i Oliver Mijanović – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

Takmičar se preznojavao na sceni, Voji u bekstejdžu nije bilo nimalo lako, a i žiri je svoje izlaganje drastično skratio.

Sve je krenulo nakon završetka duela Arijane Kelečević (20) iz Laktaša i Olivera Mijanovića (22) iz Beograda, kada je Saša Popović zatražio da prikažu bekstejdž i ugledao takmičarovu suprugu koja je u devetom mesecu.

– Ljudi, požurite malo, termin joj je danas. Svašta sam radio, al’ porađ’o nisam – poručio je Voja i time nasmejao sve članove žirija. Povelo se pitanje, budući da Oliverova draga nosi dečaka, da li će se zvati Saša po direktoru “Granda”, ali su svi konstatovali da bi Zvezdan bilo idealno ime.

Tokom emisije saznali smo da je Oliverova supruga insistirala da dođe na snimanje i uživo isprati kako će njen dragi izvesti pesme “Pukni zoro” i “Oči jedne žene”, koje je pripremio sa mentorkom .

I dok je Oliver dobio samo tri glasa žirija, njegova protivnica je sa numerama “Januar” i “Haljina” dobila četiri. Upravo zbog trudne supruge, Popović je Oliveru dodeli četvrti glas i pustio ga u baraž, a ni žiri nije želeo mnogo da komentariše njegov nastup.

Povela se polemika da li i Arijana treba da ide u baraž.

_MG_9056.JPG- Moj stav je da je ona top i da ne treba da ide u baraž- rekao je Sale, dok Džodrž ne misli tako. On je objasnio da se Arijana gušila zbog intonacije u prvoj numeri, dok je u drugoj popravila utisak.

– Ti si odličan paket za “Zvezde Granda”, ali moraš još malo da poradiš na pevanju. Oliver kao da je žurio večeras – izjasnila se Snežana, a Karleuša dodala da žuri da vodi ženu na porođaj.

Reči hvale Jelena je uputila i Arijani, dok se Mili našalio da može da bude nova Arijana Grande.
– Može da bude Arijana Grand, kakva je mačka da sam ja kao žena odreagovala. Njoj je svet pod nogama. Kompletniju devojku do sad nisam videla, treba to da iskoristi – dodala je Karleuša.

Stefan Živković i Miloš Kovačević – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

Prvi kandidat predstavio se pesmama “Upali svetlo” i “Merak mi je”, dok je Stefan pevao pesme “Devojčice moja” i “Zbog te žene”.

Duel se završio u korist drugog takmičara Miloša koji je imao 6 glasova, dok je Stefan imao samo 2 glasa.

– Stefane meni si ti bio dobar. Razdragan, nasmejan, lepa boja glasa, jeste malo tremica poremetila dosta toga, da nisi dao 100 posto sebe, ali meni nije bilo loše – rekla je Jelena za prvog takmičara.

Nakon ovoga Jeleninog komentara prikazan je snimak iz bekstejdža, a u podršci su bili Stefanov brat, snajka i mala bratanica.

– A to je bratanica? Nije tvoja? – pitao je Saša.

– Nije… Inače ja sam otac četvoro dece – rekao je Stefan na čemu su mu čestitali i ostali članovi žirija.

– Prvi put je došao na audiciju tačno pre 10 godina. Ne bi ga uopšte prepoznali da je to isti čovek- rekao je Popović.

– Jel vidiš kad se oženiš? – našalio se Mili.

– Miloše bez greške. Dobar dasa, dobro pevaš, stabila, siguran, dobro deluješ na sceni. Ti si dečko za ovaj posao rođen – prokomentarisala je Jelena drugog takmičara.

– Nisi ti bio toliko loš koliko je Miloš bio ubedljiv i loš izbor pesama. To pokazuje i ove komentare Jelenine i Bekuta je kao podržava: “Samo ovo pevaš”, pa to i pobeđuje. Narodnjaci će pobediti. Ovo sve što bućkate sa Milijem na ove fore, ludilo… Ma ne valja ništa – rekao je Bosanac.

– Boske kako Mili to radi? .- pitao je Saša kroz osmeh.

– Bućka – rekao je Bosanac i nasmejao sve u studiju.

– Hoću samo Bosancu da kažem… Možda će narodnjaci da pobede, ali će rokenrol napraviti revoluciju – rekao je David.

– Rokenrol je isto star kao narodnjaci, niste vi klinci… Rokenrol… Kakva je to muzika? Tandara mandara – tvrdio je Bosanac.

Za kraj Mili je komentarisao takmičare, dok ga je Bosanac požurivao i zvao da se uključi u raspravu o narodnjacima i rokenrolu.

Žarko Madžić i Katarina Milojković – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

Žarko se predstavio pesmama “Vežite mi ruke” i “Brate prijatelju”, dok je Katarina pevala “Učiniću sve” i “Izvini dušo izvini”.

Rezultat je bio nerešen, takmičari su imali po 5 glasova, te su oboje otiši u baraž.

– Što se tiče Keti, ovo je njen najbolji nastup od početka takmičenja, a andidat broj jedan mislim da je trebao direktno da prođe dalje, tu nema diskusije – rekao je Popović.

– Moraš da shvatiš Anu, ona je žena u godinama, hoće čoveka da vidi opet u baražu. Molim te raskopčaj se drugi put samo za Anu – rekao je David.

– Baš zbog toga nije dobio moj glas, jer doveka igra na to raskopčavanje – rekla je Ana.

– Ti mu nisi dala glas samo zato što je bio raskopčan, ma daj Ana – rekao je Popović nepoverljivo.

– Pa hvala Bogu – dodao je Bosanac i stao na Aninu stranu.

– Žarko da živiš u Americi sada bi se vrhunski producenti otimali oko tebe – rekla je Jelena kojoj se Žarkov stajling baš dopao.

– U Americi bi sve babe na tebe otkinule, jedino ove naše babe ne reaguju – rekao je Popović koji je na samom početku izjavio da je Žarkov stajling odličan i da tako treba da izgleda zvezda Granda.

Aleksa Radojičić i Irma Hasić – (06. 02.) – pedeset treća emisija – dueli

Ovaj duel nije prošao u korist kandidata jer je Irma dobila 3, a Aleksa 1 glas.

Džordž je bio kratak sa prvim kandidatom te rekao samo da nije bilo dovoljno, što misli i za drugog kandidata ali je njoj u poslednjoj sekundi dao glas zbog prve pesme.

– U drugoj pesmi si imala par proslaska kroz kapiju i ramenom si kačila i mislim da si svesna. Ovo je žaba u rukama Popovića – dodao je on.

Viki smatra da je Irma pri kraju snage bila, kao da joj se baterije gase – Videlo se da si na izmaku snage, ali si mi i tako bila dominantnija, a što se Alekse tiče, mutno i zatvoreno.

Popović je skrenuo pažnju žiriju da se fokusiraju na Irmu kada je komentarisanje u pitanju, jer o njoj treba odlučiti da li ide dalje.

Snežana se složila sa Džordžom i smatra da kandidatkinja da nije dorasla drugoj pesmi i da su tri glasa sasvim realna slika.

Saša je rekao da se Jelena mnogo nervirala tokom nastupa, a Marija se nadovezala rekavši da razume Jelenu u potpunosti, jer su svesni šta Irma može.

Bosanac i Šerifovićeva su se složili da je druga pesma bila jako loš izbor i da joj je ovo bilo najlošije izvođenje do sad.

Iako su se dogovorili da ne komentarišu prvog kandidata, Jelena je insistirala da mu kaže par reči – Uopšte ne pevaš lo i nemaš lošu boju glasa, ali tvoja energija nije dopirala do nas. Smatram i da je do pesama – obratila se ona i dodala da smatra da Irma treba ići u baraž.

I mada je bilo polemike da li je treba pustiti jer će u baražu ponovo pevati brzu pesmu, dali su joj šansu da se pokaže.

Sa druge strane, Mili je za svog kandidata imao komentar da trema i strah u četvrtom krugu nisu dovoljno dobar izgovor.