ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 54. emisija (13. 02.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Dušica, Zorana, Mahir, Emir, Bojan, Aleksandar, Nikola, Natalija, Marijana i Melani2021 – cela . – (13. 02.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: Zorana Mićanović, , , , , , , , i .

Nikola Nani i Natalija Joksimović – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

Nikola je za ovaj duel odabrao pesme “Zauvek tvoj” i “Plavo oko plakalo je”, dok se Natalija predstavila numerama “Nokturno” i “U inat prošlosti”.

Rezultat je bio 5:4 u korist Natalije, ali će se oba kandidata naći u baražu.
– To se vidi da ne znaju koju pesmu treba da daju, a kad treba da odaberu kandidata, kažu ja ću od tebe napraviti… Ja pesmu kad dam… Ma ništa – rekao je Popović koji je bio nezadovoljan odabirom pesme Jeleninog kadidata.

– Aman, gde se gasiš? Ja moram odmah da kažem pošto sam prozvana. Pesma Aleksandre Radović je dosadna, ali ovo je pesma koju zahtevaju moje kandidatkinje – branila se Jelena.

– Dosadno – poručio je Popović sa čime su se složili i ostali članovi žirija.

– Šta vam je svima?! Jel ovo skrivena kamera?! – pitala je Karleuša.

Kao Nikolina podrška u bekstejdžu su bili pevači Ljuba Perućica i Petar Mitić.

– Otkud vas dvojica u podršci za Nanija? – pitao je Saša.

– Pa zato što nam je Nani pre svega drug, a onda i kolega – rekao je Perućica.

– Ono što je Mili malo pre rekao i ja se slažem, a to je da je Nani zvezda za ovu devojku – rekao je Popović.

– Čekaj bre, kako ti u startu možeš da kažeš da ona nije zvezda? – pitala je Karleuša.

– Stvar je u tome… Ovde je razlika jako očita. Imamo zvezdu sa leve strane koja može da peva u “Kafani na vodi”, a onda sa druge strane imaš devojku koja može da stane na scenu koja je prezentnija od “Kafane na vodi” – rekla je Marija.

– Za mene je on veća zvezda – tvrdio je Popović.

Sanja Kostić i Milica Nikolić – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

Sanja čije je mentor bila odabrala je numere “Neko nije” i “Šuška se šuška”, dok je Milica pevala pesme “Odvedi me srećo” i “Nešto mi govori”.

Rezultat je bio nerešen, 4:4, a žiri je imao dosta primedbi na račun njihovog pevanja.

Za početak Saša Popović je iskritikovao Mariju zbog odabira pesme njene kandidatkinje Sanje koja je pevala pesmu Ilme Karahmet.

– Evo ako pričamo o ovim pesmama i neinventivnosti Marije Šerifović… Ako ne zna šta će, Irma Karahmet – rekao je Saša.

– Šta je tebi Saša večeras? – rekla je Karleuša koju je Popović takođe kritikovao zbog pesme njene kandidatkinje.

– Pa dajte malo neki drugi repertoar, da ova nacija čuje i druge pesme – rekao je Popović.

– Ne pali ti to Sale, da on kao sad dokaže nama da nije na Marijinoj strani – rekla je Snežana.

– Da li se količina grešaka ove dve kandidatkinje može meriti na način da one imaju isti broj glasova? Da li ste vi normalni? – pitala je Marija.

– Ja glasam samo po jednom kriterijumu, a to je da li ja tog kandidata želim da vidim u sledećem krugu – rekao je Mili koji je glasao za obe devojke.

– Nije mi se ništa dopalo ni kod jedne ni kod druge – bila je iskrena Snežana.

– Ja sam glasao za obe zato što smatram da kompletno gledano mogu da idu dalje, mada ima dosta primedbi – rekao je Bosanac.

– Mislim da ste za baraž i to je to – rekao je .

Zorana Mićanović i Nenad Dmitrović – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

Milijeva takmičarka predstavila nam se pesmama “Čaje Šukarije” i “Zakletva”, dok je Davidov takmičar odabrao numere “Kad ti dođem nesrećo” i ” Za dlaku”.

Žiri ih je nagradio glasovima 6:3 što je Zoranu odvelo direktno u sledeći krug takmičenja.

Prvi se izjasnio Bosanac- Mićanovićka ti si odlična! Zoricu si na prvi ton ubola ko kuća i čestita ti deda Bosanac- pohvalio je Bosanac Milijevu takmičarku, a zatim se obratio Nenadu- Prva pesma sva je razvučena, ja znam tu pesmu i znam kako Dino peva trebalo je napraviti malo muzičkog gafa i nije bilo dovoljno za četvrti krug.

Viki je takođe pohvalila Zoranu, dok je Nenadu zamerila da je preglumio svoj nastup- Necone, prošli put si prošao na neku glumu, dramu to je tako išlo. Večeras je bilo preglumljeno, nerazgovetno.

– Zorana, prvo ti si samo tri godine starija od moje ćerke i kako stojiš na štiklama, svaka čast! Ta tvoja neiskvarenost, nevinost u pevanju bez kalkulacija, čisto iz srca. Taj živac koji diraš tako iskreno, to se rađa to se ne može namestiti. Molim te nemoj da te bacaju u neke kafane- rekla je Jelena prvoj takmičarki, nakon čega se obratila drugom kandidatu-Necone, užasno me iritira način na koji nas posmatraš tvoja grobna ozbiljnost i izraz lica toliko me nervira! Grobno nas gledaš zastrašujuće te je gledati. Šta si se ufitiljio? meni je bilo preglumljeno prenaglašeno, prefejk.

Mili je istakao kako je Zorana u prošlom krugu jedva prošla, a kako je sada pokidala i zamolio je da otpeva deo pesme koji njega posebno oduševljava, nakon čega ga je Bosanac napao kako je to normalno pevanje u narodnoj muzici.

-Naivčino muzička jedna, lupetaš non stop, odvlačiš pažnju i obaraš rejting- odbrusio mu je Bosanac, na šta je Mili odgovorio da je želeo da kaže kako je ona to otpevala kao da je odrasla osoba iako ima samo 15.

Na kraju je Saša Popović je odlučio da pusti Nenada u baraž.

Elmin Janjoš i Mahir Mulalović – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

Milijev takmičar, Elmin predstavio nam se numerama “Kad tonem” i “Kad me svi zaborave” , dok je Mahir odabrao pesme “Tako lako” i “Produži dalje”.

Mahir je dobio maksimalnih 6 glasova, dok je Elmin dobio samo 2 glasa žirija.

Saša Popović je odlučio da umesto standardnih komentara žirija postavi jedno pitanje- Da li kandidat broj dva može da bude zvezda?

Jelena je rekla da ne može, ali da je simpatičan i talentovan pa se možda jednog dana desi neka magija, dok su drugi članovi žirija rekli kako je pesma izuzetno bitna kod izvođača.

-Njena kraljica-pesma je presudna za svakog pevača- rekao je Bosanac.

– Moj stav je da se u Zvezdama Granda prava zvezda još nije desila. Postoje 2,3 izvođača koji imaju mogućnosti, a solistički koncert nije imao niko ni posle17 godina postojanja takmičenja – iskazala je Marija svoj stav- Prema tome samo vas zaluđuju ko go da vam priča o zvezdama to je jedna velika budalaština. Možete da pevate i budete popularni, ali zvezde su predaleko- zaključila je Šerifovićeva

Nakon toga besno se obratila kolegama u žiriju- Po vašim kriterijumima svako može da bude zvezda, peva ovaj peva onaj ,svi pevaju i svi su zvezde… Ima pet imena koje su zvezde i koncertni pevači, prestanite da tupite tu reč sram vas bilo!

Aleksandar Praizović i Dušica Tričković – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

Na kraju više nego maestralnog duela, prvi takmičar dobio je šest glasova, a druga samo tri.

Inače, Aleksandar se predstavio pesmama “Učinio bih sve za tebe” i “Zašto praviš slona od mene”, dok je Dušica odabrala “A gde si ti” i “Moli, moli”.

Za Dušičin neuspeh Saša Popović okrivio je njenu mentorku Anu Bekutu.

– Da sam na mestu mentora dao bih ti obe brze pesme. Prva numera je bila pogrešna – rekao je Popović, Snežana je dodala da je lepa i talentovana, ali da se slaže sa Sašom da je imala pogrešan repertoar.

Bosanac je objasnio da je velika razlika između takmičara, pa pohvalio mladog Aleksandra.

– Pokazao si kako se peva uz matricu, a i lep si momak. Svaka čast – rekao je Boske, što je nateralo Dušicu da se obrati žiriju.

– Meni je ovo 17. put da se pojavljujem u “Zvezdama Granda”, možda nisam imala sreće, ali imam problem jer ne znam više šta da pevam. Ukupno 34 pesama sam pevala ovde – objasnila je takmičarka, a mentorka uzela je krivicu na sebe.

Prvom takmičaru zamerili su što se više ne smeje, dok je njegov nastup opisala rečima “Pucanje iz svih topova”.

– Dao si sve od sebe i to se nagradilo. Ne treba da budeš srećan na agresivnu pesmu, ali ti treba zajebaniji izraz, mada meni ništa nije smetalo -dodala je Karleuša, dok je za Dušicu rekla da je na scenu ušetala sa mračnom energijom.

– Nemoj hiljaditi put da te vidim u takmičenju, daj malo energije, uradi nešto – posavetovala je Jelena.

Smiljan Šamija i Anđela Tomić – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

Prvi takmičar predstavio se pesmama “Ti mene ne voliš” i “Bre gidi džanum”, dok je druga otpevala numeru “To mi nije trebalo”, ali pravi haos nastao je tokom izvođenja hita “Dama iz Londona” koji je razigrao sve u studiju.

Na kraju duela rezultat je bio izjednačen sa 5:5, što znači da oboje idu u baraž.

– Meni je Smiljan bio top. Vidi ga, on je kao neki veseli čovek – prokomentarisala je Marija Šerifović, a Bosanac se složio i pozdravio Smiljanovog i njegovog zajedničkog prijatelja, što je “iznerviralo” Popovića.

– Jooj, joj,u šta si se pretvorio! Ja kad sam počinjao audicije za “Zvezde Granda”, nisam mogao ni da zamislim da će doći neki ludak koji će da pozdravlja celu bivšu Jugoslaviju. Gde smo stigli sa “Zvezdama Granda”?- rekao je Saša, na šta je Bosanac odgovorio – Kako bi ti isterao ovog ludaka da ti ne treba, ali ja ne bih o sebi tako. Ja sam ugledni član ove bande i držim do sebe.

Popović je zatim otkrio da je 2011. godine pozvao čuvenog kompozitora da dođe u žiri, da je bio arogantan, čak se i posvađao sa Vericom Šerifović, usled čega je njoj skočio pritisak.

– Zato ga ja čekam ovde, doći će kad tad – našalila se Marija, a Popović je dodao da se šalio i da je sa Bosančevim dolaskom dobio mnogo.

– Hoće li dobiti sat? -pitala je Bekuta, ali se direktor “Grand produkcije” samo nasmejao.

Nakon priče o Bosancu, žiri se vratio na komentarisanje takmičara.

– Sve je to lepo, dala sam ti glas, ali nije bilo za šesticu – rekla je Viki za Smiljana, dok je Anđelu dodala da je ovo bilo njeno najbolje izdanje do sad. Đorđe David priznao je da je slab na takmičarku iz Nikšića, a njena mentorka rekla je da je jako ponosna na nju.

Emina i Medina Ivazović i Marijana Čobanov – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

U korist blizanki završio se ovaj duet. Glasovi su bili 5 prema 3, zbog čega Saša Popović mora da odluči da li će Marijana ići u baraž ili ne.

– Ja sam dao glas i devojkama koje su pod brojem dva i drugoj devojci. Ja sam se zabavio. Devojke su se zaista trudile i osmislile su nešto – rekao je David iako je bio protiv njih u prethodnom krugu, ali po njegovim rečima su ga sada osvojile.

Sa druge strane, iako Marijana nije želela da joj se godine otkriju David je rekao da sa 30 godina neke stvari nisu smele da joj se dese – Tebi se ne vide godine, odavde odakle čiča gleda, ja nisam mislio da imaš više od 22, 23 no to ti je samo kompliment, ali mislim da postoje trenuci kada nekom nešto u pevačkom smislu ne može da izađe.

Svi su bili začuđeni kada su čuli koliko Marijana ima godina, jer su bili ubeđeni da zaista nema više od 20.

Viki nije bila zadovoljna njenim pevanjem – Prva pesma jako loša, prezgodna si, izgledaš fantastično. Mogla si da dobiješ i četiri ali ne više od toga – za kandidatkinje pod rednim brojem 1 Viki je rekla samo reči hvale

Tome se pridružio i ostatak žirija, rekli su da su originalne, da se vidi da rade na sebi, da uče, te da su stvorene za ovaj posao.

I pre nego što su se mentori obratili svojim kandidatima, Saša nije želeo da se Marijana više muči, pa je pustio odmah u baraž.

Jelena se obratila prvo Miliju – Mislim da imaš dve nove zvezde, videla sam kako si ih gledao i slušao, mislim da ćeš baš uživati sa njima. A ti Marijana, ti si meni bila fantastična. Kakva haljina, kakva mačka, kakvo telo. Neko ko je iz kruga u lrug prolazio sa šest glasova, ne može da bude loš kandidat.

Mili je bio kratak i rekao samo – Ja sam jako zadovoljan i zbog jednog i drugog kandidata i mislim da treba sve tri da prođu.

Emir Brunčević i Sanja Veličković – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

Emir koji nam dolazi iz Milijevog tima otpevao je pesme ”Majko sve ti opraštam” i ”A nekad je dolazila stalno” Darka Lazića, dok je Sanja sebe predstavila pesmama ”Ko me tjero” od Severine i ”Baš je dobro biti ja” Jelene Karleuše.

Sa šest osvojenig glasova direktno se plasirao u peti krug Emir Brunčević, dok će Sanja još jednom dobiti šansu u baražu sa osvojenih pet glasova.

Saša Popović je objasnio da je do ovog nastupa samo četiri kandidata prošlo direktno dok će se njih dvanaestoro boriti za preostalih šest mesta- Hvala Bogu da je tajno glasanje da ne svalite na mene da odlučujem- poručio je Popović žiriju.

– Šta je sa nama? Otišli smo u tri lepe- rekla je JK apropo broja glasova koje su kandidati dobili, a zatim im se obratila – Emire zakivaš i zabijaš tonove, seksi ti je glas. Imaš taj ruralni, zdravi, rasni gen.

– Potresao te je taj seljački gen? Konačno si priznala bedevijo moja!- uzvratio joj je Bosanac.

Saša Popović smatrao je da Brunčević nije zaslužio svih šest glasova pa ga zezao da je potkupio žiri- Doneo si hiljadu mantija sa mesom, Ana i Snežana se najele pa ti dale glas. Ja sam pojeo samo dve- bio je Sašin komentar, a onda je JK poentirala- Da, ali sudija od kog je dobio šesti glas, a to sam ja, je vegetarijanac i nije jeo mantije!

Marija je za kraj poručila svojoj kandidatkinji Sanji da se bori u baražu- Bori se dok svi ne poginemo!

Melani Durmić i Bojan Pavlović – (13. 02.) – pedeset četvrta emisija – dueli

Melani je kod Viki u timu dok je Bojan kandidat Dragana Stojkovića Bosanca.

Dok se devojka predstavila pesmama “I Barval Pudela” Šabana Bajramovića i “Sahara” Seke Aleksić, drugi kandidat se opredelio za “Ne idi s njim” Saše Matića i “Bekrija” Predraga Živkovića Tozovca.

Ovaj nastup bio je i više nego emotivan, budući da je Bojan, nakon što je dobio maksimalan broj glaova, pao na kolena u suzama od sreće. Trebalo mu je par minuta da se smiri, dok žiri gromoglasno aplaudirao i dobacivao mu “Bravo” i “Bio si fantastičan”. Melani je dobila četiri glasa i obezbedila sebi prolaz u baraž.

Bosanac je prišao da pozdravi svog kandidata uz reči – Ajde, ti si momak, nemoj mi plakati ovde – a Jelena je dobacila – Što, pusti ga neka plače, ako mu se plače.

Upitali su ga da li ima poseban razlog što plače, a takmičar je rekao da su u pitanju privatni razlozi, Popović je u šali dodao – On je “Bekriju” otpevao Dušku Tošiču za rođendan.

Nakon toga su se osvrnuli na komentarisanje kandidata i budući da Snežana nije dala glas Melani, dobila je priliku da obrazloži svoje razloge.

– Nisam ti dala glas, jer mislim da je četiri sasvim dovoljno, te da je sasvim realno da ideš u baraž, nije mi se baš sve to dopalo, ali tebi će to mentor sve objasniti – rekla je ona, a Melani je odgovorila da joj je ovo sasvim dovoljno jer joj danas nimalo nije dan.

Ana Bekuta smatra da jo pesme nisu po afinitetu, mada joj je rekla da se ne brine jer je odličan pevač.

– Imaš specifičan glas i kada bi snimila nešto, ja bih odmah znala da si ti – rekla je Jelena i dodala da je njen loš dan nečiji maksimum.

_MG_0178.JPG
Viki se složila da njenom kandidatu nije dan, ali da je u potpunosti razume i da će sledeći put biti bolje. Ipak osvrnula se na to što je Jelena pitala zašto svaki put peva romske pesme – Ja sam rekla da je ona jedna prelepa ciganka, jedna prelepa romkinja i da treba da bude ponosna na ono što jeste, te da peva ono što joj najbolje leži.

U celoj priči, Popoviću je stigla poruka od Duška Tošića koji je upitao kad završavaju da bi stigli na njegov rođendan, a kada mu je Saša odgovorio da će biti kasno, Tošićeva poruka glasila je – Sad ću da zovem policiju da prijavim bombu.

Povezane vesti