ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 55. emisija (20. 02.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Sidik, Rijad, Nataša, Nemanja, Valentina, Svetlana, Nermina i Mimi2021 – cela . – (20. 02.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: Rijad Rahmanović, , , , , , i .

Sidik Šabanović i Jelena Prole – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

Sidik koji dolazi iz tima Aleksandra Milića Milija razgalio je masu prvom pesmom ”Zvijezda tjera mjeseca” a zatim ”Majko sve ti opraštam” Šabana Šaulića, dok je Jelena odabrala pesme ”Zlatnik” Tanje Savić i ”Kao da me nema tu” od Vanne.

Rezultat je za Jelenu bio razočaravajuć sa samo jednim osvojenim glasom, dok će se Sidik naći u baražu sa četiri osvojena.

– Sidik bio si perfektan u prvoj pesmi, a ti Jelena, druga pesma je čak bila bolja- rekao je Bosanac što je iznerviralo Jeleninu mentorku Anu- Pojma nemaš, nisi u pravu. Šta je Sidik bolji od nje? Ima ssmo lepu boju glasa.

, stala je na Aninu stranu pa bila veoma oštra u komentarisanju- Sidik ti nama ne trebaš. Svaki prosečni vozač autobusa ili kamiona peva tako. Navukao si pantalone toliko da ti se sve ocrtava, nisam mogla da te sluša od gledanja. Fuj. Ništa, nikad nećeš biti zvezda pomiri se sa tim. Devojka broj dva bila je amaterka, nije loše ali prenevino.

Kako je u Sidikovoj podršci bio nekadašnju učesnik ”Zvezda Granda” Sanel Smolo, Popović ga je upitao šta on kaže na Jelenin komentar- Ima žena svoje mišljenje- odgovorio je on, a zatim se pevačica nadovezala- Ne može Sanel protiv mene, zna da ga volim. Tako se peva u Bosni, tako se kida.

Saši Popoviću je nakon Jelninog izlaganja sinula na pamet i jedna zanimljiva ideja- Sidik ajde da ja kupim jedan autobus, da saobraća Srbija Bosna, a ti da pevaš. Ne bi bilo mesta na stanici za taj autobus a kamoli u njemu- nasmejao je sve Popović na šta je kandidat odgovorio da nije loša ideja.

Povela se i polemika oko toga ko će voziti autobus, Saša ili Sidik, ali je u jedno Viki bila sigurna- Jelena će da bude kondukter, da naplaćuje i cepa karte!

Kada je reč o Jeleniom pevanju, bio je voljan da objasni gde je bilo grešaka- Pamtim te od prethodnih krugova kada je bilo mnogo bolje. Nemojte da budete deprimirani ako ne vidite svetlo do poslednjeg trenutka. To si videla, pala, zaškripela i izgubila bitku.

Za kraj je imala reč te se obratila svojoj kandidatkinji- Hvala ti za sve, jeste bilo amaterski. Nadam se da ćeš doći i do godine.

Rijad Rahmanović i Aldin Osmanković – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

Rijad koji brani boje tima Đorđa Davida predstavio nam se pesmama ”Moj zumbule” i ”A onda mi pričajte o njoj” Šerifa Konjevića, dok je Aldin iz tima Dragana Stojkovića Bosanca odabrao pesme ”Sin” Šerifa Konjevića i ”Otkud tebe da se setim” Jašara Ahmedovskog.

Sa maksimalnih šest glasova u peti krug otišao je Rijad Rahmanović, dok je sa samo dva glasa, Aldin Osmanković ispao.

– Aldine, falširao si, bio ukočen. Katastrofa. Tvoja nesreća je i to što si pevao sa Rijadom. Dobar si ali toliko falša ne može da prođe. A tebi gospodine, kandidatu broj jedan, svaka čast- rekla je Snežana.

Viki je takođe pohvalila prvog takmičara pa mu poručila- Konačno si onaj stari Rijad, vratio si se! Ali mislim da je Aldin mogao barem tri glasa da dobije, Saša bi ga pustio.

Mili se zahvalio Rijadu na fantastčnoj interpretaciji a zatim se Popović ubacio sa komentarom da je procvetao otkako je kod Đorđa u timu- Iškolovao glas, doveo liniju u red, pustio bradu- rekla je Ana, pa je takmičar dodao i da se zaljubio.

– Ja ne znam pesme koje si pevao, ali si pevao za finale. Nepogrešivo čujem kada je nešto savršeno a to si bio ti. Kakva virtuoznost vokala. David Bisbal je za mene jedan od najboljih pevača na svetu, a ovakvo umeće ukrasa, boja glasa, emocija kakva treba, znači da bi u Španiji bio zvezda- poručila je JK Rijadu.

Jelena je takođe dodala da je psiha kod pevača jako bitna i da se vidi da je David i na tome radio kod svog kandidata- Samo neko lud kao Đorđe može da ti dovede psihu u normalu, to ne može Bosanac. On je flegma- a tvrdnje koje je iznela, potvrdio je i sam Dragan Stojković.

– Aldine, pa mora neko ispasti jel da? Doći ćeš do godine- rekao je Boske svom kandidatu što je JK osudila jer je smatrala da se tako ne bodri kandidat.

Nermina Mamanović i Nataša Vodeničar – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

I dok je Nermina delimično razočarala žiri, Nataša je pokazala kako kritika može da bude “vaspitna mera”,da je motiviše da na velikoj sceni konačno da svoj maksimum.

Inače, Nermina je otpevala “Dobro sam prošla” i “Evopa”, dok je Nataša izvela “Ne mogu da te prebolim” i “Čekala sam”, a žiri ih je nagradio 6:3 u Natašinu korist.

– Je l’ lep osećaj kad dobiješ šest glasova? Vidiš kako je kad prpa proradi – našalila se sa Natašom, budući da ju je u prethodnom krugu žiri žestoko iskritikovao. Ipak, Đorđe David je uporno pričao paralelno sa njom, što ju je iznerviralo, pa mu je odbrusila- Šta mrmljaš? Dosta, bre!
pohvalila je Pančevku i dodala da nikad bolje nije otpevala. Reči hvale nije štedeo ni Džordž.

– Govorim ti kao brat, ovo je tvoj put. Uzela si pesme koje ti leže, energija ti je bila top. Bravo za mentora, bravo, Ana- dodao je.Jelena Karleuša objasnila je da je Nermina bomba, ali da su je loš odabir pesama i njen mentor doveli do kraha.

– Mili joj je slomio krila. Nermina može mnogo toga – smatra Jelena. I dok je Nerminu delimično “izgrdila” što je slušala mentora, Natašu je konačno pohvalila.

– Uvek si bila kao da nešto nije u redu sa tobom, sa psihom, sa očima… I smršala si, super ti je kosa, savršena crna haljina, a tako efektna. Devojko, pokidala si, bolje izvođenje nisi imala.

Bosanac se našalio, pa poručio Nataši da je nažalost bila dobra.

-Kažem nažalost jer nisi moj kandidat – objasnio je Boske, dok je Snežana pohvalila njen trud i rad.

– Svaki tvoj korak napred ostavlja trag. Nastavi da budeš uporna i da imaš to samopouzdanje.

Ponosna je bila i Natašina mentorka koja je svim takmičarima poručila da se ugledaju na njenu kandidatkinju.

– Ja sam od Nataše dobila deset snimaka vežbanja, konstatno je bila u takmičenju. Ponekad je bila malo dosadna, ali drago mi je da je pokazala šta su trud, rad i disciplina- pohvalila je Bekuta.

Ipak, Mili smatra da Nataša nije bila za šest, što je iznerviralo Popovića, pa joj je dao i sedmi glas. Povela se polemika oko toga ko se koliko zalaže za takmičare, ali se na kraju tema stišala kada je Nataša prišla svojoj mentorki i poklonila joj šešir.

– Hvala ti, ali ja mislim da će to ipak bolje stajati Miliju – našalila se Ana.

Dijana Čobić i Magdalena Kostić – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

Iako su mentorke bile razigrane i jako ponosne, žiri ni ovim duelom nije bio oduševljen, pa im je dao po tri glasa.

Ono šo je svima zapalo za oko jeste to što su devojke imale skoro identičnu odevnu kombinaciju, a nisu se dogovarale.

Marija je prva započela i obratila se Dijani – Ti si jedno mlado talentovano dete, međutim nisi dovoljno zrela za ovu prvu pesmu. Ja te gledam, pružam ti svu svoju snagu, moć, energiju, daj mi gas, daj mi emociju, daj zategni. Nije to sve izašlo. Tačno se vidi da se nisi dobro snašla.

Saša je dodao – Dali ste mi tri tri, ili jedna da prođe ili nijedna, videćemo.

Mili je glasao za obe takmičarke – Ja smatram da ima materijala da se ide dalje, ali za obe je odabir prve pesme bio pogrešan. Nisu to pesme za vas. Može ići dalje, ali mnogo pažljivije.

Bosanac se složio sa Milijem, a onda su se on i Viki osvrnuli na svoje kandidate koji nisu prošli, a bili su bolji od ovih kandidata.

Viki je prekinula Bosanca u komentarisanju i uvredljivo pitala Milija – Da li ti čuješ falš? Obe su bile falš.

Budući da je bila zanimljiva tema, Popović je svakog člana žirija posebno pitao da li su devojke zaista falširale, a svi do jednog su podržali Viki i odgovorili potvrdno.

– Nisu bile falš i gotovo – istakao je Mili i dodao da je druga kandidatkinja imala samo jednu grešku koju je odmah ispravila i to je sve.

Viki je rekla da bi u tom slučaju ona jako volela da čuje isto kao i on.

Mili ti ne čuješ definitivno – obratio mu se Bosanac na kraju svog komentarisanja, a glasove nije dao jer je, po njegovim rečima, sve bilo nakaradno.

Đorđe je bio kratak i izjavio – Ove dve kandidatkinje bi bile pojedene za doručak u petom krugu i smatram da ih toga treba poštedeti!

Složili su se i ostali. Mentorka Ana za svoju takmičarku je rekla da su besumično vežbale, ali da je prvi put čula tremu kod nje – Neka Saša odluči i reši, ali ne treba se baš u zube gledati jednom kiksu.

I Jelena je pričala samo o svom kandidatu i rekla da ona ima samo 16 godina, ali da nema većeg talenta od Dijane – Ona je kao bokser Tajson koji je bio vrhunski sportista, ali morao je da se pojavi pravi pedagog, sportski kak obio on bio šampion.

Uz to je rekla da imaju problem komunikacije i da nisu u mogućnosti bile da rade, ali da veruje da može mnogo da postigne. Sve je ostalo na Popoviću da odluči. Budući da može samo jedan kandidat da prođe, on ih je uporedio sa mnogim kandidatima koji nisu prošli, te smatra da nema potrebe nijedna od njih da prođe.

Mimi Jovanovska i Nemanja Đurđević – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

Nemanja je dobio maksimalnih šest glasova žirija, dok je Mimi nagrađena sa pet.

Jelena je svom kandidatu pritrčala u zagrljaj od sreće- To je kandidat bre, da ne moram da se brinem, da ne moram da strepim i da se plašim nego da uživam- rekla je diva i dodala kako će da ga vodi na svaki nastup, a Bosanac je bezuspešno pokušao da čačne Karleušu rekavši da će Nemanja dugo pevati na svadbama.

-Šala je malo drži se Kruševca do Plane zahvati i to je šećer za posao- rekao je Boske i dodao- Jelena će te zvati u publiku da joj donosiš cveće to je njen manir.

Mili je pohvalio oba kandidata, ali i objasnio zašto nije dao svoj glas Dženanovoj kandidatkinji- Mimi nisam ti dao glas zato što si fantastično ušla u pesmu a kada si trebala da ujedeš nisi. Tvoj mentor je jedan od najboljih vokala koji postoje na Balkanu i da si ga poslušala ti nikad ne bi imala taj pad ja sam to prepoznao i morao sam da ti ukažem na to.

Meni je ona kao violina, ima glas kao violina, predivan zvonki kristalno čisti glas kao instrument. Kada je reč o Nemanji ja svakom članu žirija želim da imaju jednog ovakvog kandidata gde nema straha nema bojazni da će dati 300 posto sebeon ima tremu ali to ga ne saplete- objasnila je Karleuša kada je Bosanac dobacio da je on tezgaroš, a Jelena odbranila- Nije tezgroš jer ne peva seljački, pun je energije i razgali nas i zabavi a to je poenta našeg posla. Bravo ponosna sam na tebe radićeš ti svadbe ali za velike pare i klubove i hale- zaklljučila je ona.

Nikola Aleksić i Valentina Kuzmanović – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

Valentina je uz oduševljenje žirija nagrađena sa svih šest glasova, dok je nikola dobio samo tri.

-Za ovo će ako Bog da Srbija da glasa u finalu- rekla je Marija za Valentinu, a pohvalama su se priključili i ostali članovi žirija.

-Videćemo u sledećem krugu -rekla je Ana Bekuta i prekinula niz pohvala- Ja sam alergična i ne podnosim kada bilo ko kaže ovo je za finale- objasnila je ona i rekla kako je Marijina kandidatkinja besprekorno otpevala ali da ne voli favorizovanje.

Jelena je želela da se prvo obrati Milijevom kandidatu- Nikola to je život, desi se nekad maler. Borio si se, sladak si toliko si sladak, toliko si okrugao, beo ti se slatko smeješ, imaš sladak stomačić. Ti si mesec i nemoj da odustaješ dok ne postaneš polu mesec.

Valentina stajling prva liga, izgledaš kao milion dolara. Malo je pevača koji naježe nas u žiriju od početka do kraja, i učinićemo sve da ne dođeš do finala jer imamo i mi naše finaliste- našalila se diva.

Bosanac je osudio žiri kako ne slušaju pažljivo kandidate- Žiri ne sluša šta kandidati pevaju, prvi je pevao Nikola i šta je druga kandidatkinja tu mogla da utiče? To je dokaz da žiri ne sluša. Ovo je klasičan primer kako mentor pokvari pevača. Zreo si pevač ali tvoj mentor je trebao da ti pokloni više pažnjei da ti objasni i zato si prošao kao bos po trnju- rekao je Bosanac nakon čega se pridružio pohvalama za Marijinu kandidatkinju.

Mili se obratio svom kandidatu rečima da se ne obazire na Bosančeve komentare jer ih ni on ne sluša, a Bosanc se odmah pobunio i odgovorio kako mu zato loše prolaze kenadidati jer ne razmišlja o kavlitetu nego kavntitetu- Imaš 200 kandidata, a 20 je rprošlo. ti si prema umetnosti raspoložen kao prema pijačnoj tezgi. Jelena ga je odbranila kako je Mili doveo puno dobrih kandidata.

Na kraju je Saša presudio da Nikola ne prolazi dalje.

Mina Ilić i Svetlana Đukić – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

Mina je pevala pesme “Tako mlada” i “I bogati plaču”, ali po mišljenju žirija njen nastup je bio jako bled i neubedljiv, sa čime se i sama Mina složila koja je priznala da nema snaga da peva, jer je bolesna.

Dok je Svetlanin nastup oduševio žiri i sve podigao na noge kada je zapevala pesme “Vratiću se” i “Zovem te, zovem”.

Rezultat ovog takmičenja bio je 6:2 u korist Svetlane.

– Program koji je pevala Svetlana Đukić je bio jako težak i ona je ovo jako dobro odradila – rekla je Marija i dodala:

– Mina Ilić, preplašeno, bledo, neubedljivo… Kao da ćeš da pukneš na pola, to je govor tvog tela.

– Ajde da pitamo Minu. Da li ti je dobro? – pitala je Karleuša.

– Nije mi dobro, razbolela sam se 5 dana pre snimanja. Nemam snagu – rekla je Mina.

– Jel imaš miris i ukus? – pitala je Karleuša.

– Nemam koronu, testirala sam se – odgovorila je Mina.

– Ona je odlično i pevala kako govori sada – rekla je Snežana.

– Mina želimo ti da što pre ozdraviš, a ti Svetlana odlična si pevačica – rekla je Karleuša.

– Prva kandidatkinja, bolesna si dete, ozdravi, to je najvažnije… Druga, odlična si pevačica samo izbaci taj jodl koji ti je Viki nametnula – rekao je Bosanac, nakon čega mu je Viki uzvratila odgovorom, a onda je krenula žustra raspravka.

Jovana Marković i Boško Nikolić – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

Tokom izvođenja hita Mileta Kitića takmičar je, na iznenađenje svih u studiju, prišao Jeleni i poklonio joj keks i sve ih nasmejao do suza.

– Je l’ ovo mito i korupcija? – pitao se Voja Nedeljković, pa dodao da valja nije jer je sve javno.

Čuvenoj šestorki dopao se Boškov gest pa ga je nagradio glasovima, ali je Mili zaboravio da stisne taster, što je naljutilo Popovića jer bi njegov glas presudio u ovom duelu.

– Zaigrao sam se – pravdao se Mili, pa nastavio – Vikao sam Jeleni 20 kila dole, 20 gore, igrala je kao mečka.

– Mi smo ovde da se zabaljamo, ali da pažljivo slušamo takimičare. Eto, igrao je dečko (prim. aut Mili), zadovoljio se – rekao je ljutito , ali Karleuša preko Milijevih reči nije mogla da pređe.

– Čekaj, šta ti znači igrala sam kao mečka, i šta znači ovo 20 kila dole – gore? – pitala ga je Jelena, pa poručila – Te sam krava, te sam mečka.

Sve je iznervirao krajnji rezultat ovog duela, a pogotovo Boškovu mentorku.

– Drugi takmičar nije pevao za ispadanje, priredio je šou – vikala je Mara, ali je Bekuta poentirala – Utakmica se igra 90 minuta, a nekad ima i produžetaka. Boško, za početak moraš da skineš 20 kilograma.

Povela se polemika oko glasanja. Boske objasnio da je svega bilo u ovom duelu, ali ne i pevanja.

Takmičar je pokušao da se iskupi tako što je objasnio da mu je žiri prošli put tražio šou, pa je sa svojom mentorkom osmislio nastup.

– Je l’ bre, Boško, keks si mi dao, je l ‘ to Marijina ideja? Da li ja to treba da smršam pa si mi dao keks koji jedem kad sam na dijeti? – pitala ga je Jelena, pa nastavila da ga rešeta pitanjima, a jedno od njih bilo je i da li se naspavao.

– Nisam – odgovorio je pa objasnio da je nedavno dobio bebu.

Aleksandar Stojanović i Marica Đukić – (20. 02.) – pedeset peta emisija – dueli

Možda neočekivano ali ovaj duel se završio sa svega dva glasa koja su data Marici.

Jelena je odmah upitala Maricu da li je vežbala uopšte, budući da je pažljivo slušala i gledala. Kada je kandidatkinja rekla da jeste, Jelena je nastavila – Ti si crkla. Do daha nisi mogla da dođeš. Jedva si iznela ovu pesmu. Nerazgovetna, u strašnom falšu. Nedovoljno dobro.

Članovi žirija smatraju da Marica ne želi dovoljno ovim poslom da se bavi, mada je Popović rekao da se ipak borila.

Što se Aleksandra tiče, bio je nesiguran, mada Jelena smatra da je trebalo da dobije bar neki glas.

Snežana je postavila pitanje koje se odnosilo na sve kandidate a to je da li su svesni koja je njihova pevačka odgovornost kada uzmu pesme od pevača poput Joksimovića i Dragojevića – Unakazio si prvu, drugoj nisi ni prišao, stvarno mi je žao. Nisam znala za koji deo da se uhvatim u pesmi pa da ti dam glas. Izvinjavam se ako si se uvredio.

Ana je kratko dodala da se ovde čuje jedan nerad i ništa više nije imala da kaže.

– Nije sve u jakom. Što kaže Jelena, kidaj, ubij. Ne! Može se ubiti i jako tiho. Nije ovo karate – objasnio je on i dodao – Marija, tebe bih zamolio. Šteta je što nekim kandidatima daješ pesme Jelene Tomašević. Objasni ima da slome tekst, da im izađe tekst, ništa se pod milim bogom ne razume. Molim te zbog svih nas.

Strofa se priča, refren se peva – složili su se Bosanac i Đurišićeva.

Saša je pitao i Maricu za mišljenje, budući da se dugo takmiči već ovde – Neka Marija kaže, ja sam se potrudila, vežbala sam, čak su mi rekli i da sam pregorela.

Marija je osetila da joj curi snaga i baterija, te da se polako gasila – Ulazila si u falševe, ne znam ni da li je za baraž ili nije, meni je ovde mozak popijen.

Za razliku od oostatka žirija, Mili je i te kako video lepe momente – Marice, tvoja energija i tvoje ples će meni sigurno ostati. Ja smatram da si ti ipak bila za baraž. A Aleksandru bih se obratio i rekao, kada sa mentorom dođete do nekog nivoa pesme, on mora da zapamti svaki miliseknud interpretacije i da tačno to izvede ako ne i bolje. Onaj divni Oliver koji si ti nama prezentovao na probi, ovo nije bilo ni 30 posto.

Ipak na kraju su se svi složili da u ovom krugu ne sme postajati trema koja sputava kandidate.

Saša ne deli mišljenje sa njima te je rekao da to nije istina i da mora biti treme. Uključili su se svi i vikali da je Snežana u pravu, a da se Saša namerno pravi da ih ne razume o čemu pričaju.

– Ja sam lepo rekla, a to što si ti raspoložen za loženje, to nija moja stvar – istakla je Snežana i dodala – Popoviću, ideš na pauzu!