ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 57. emisija (06. 03.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Andrijana, Almir, Martin, Irina, Ivana, Belma, Milica, Alem, Sanela i Mustafa57. – (06. 03.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: , , , , Ivana Bogićević, , , , i .

Đorđe Jovanović i Lejla Brčaninović – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Đorđe se predstavio pesmama “Ti nisi bila to” i “Ja baraba, a ti vila”, dok je Lejla pevala pesme “Gde ljubav putuje” i “Nema ljubavi da nije bolela”.

Kandidati su svojim fantastičnim izvedbama i veselim pesmama zapalili atmosferu u studiju i razigrali žiri.

Rezultat je bio 4:3 u korist Lejle, nakon čega se oglasio i žiri i izneo svoje stručno mišljenje.

– Ovde se vidi jedan nerad. Vidi se da se nisi raspevao, znao si ti koji si po redu, moga si tamo iza scene da malo otvoriš grlo, ali da si odličan pevač, jesi. Neću nagraditi nerad. Promašaj Milijev za ovu drugu pesmu. I još si se više ugojio, ja na to ne gledam, ali sazrevaš kao muškarac, mani se toga – rekao je Bosanac.

– Ali lepo mu stoji, ovako kad ga pogledaš, sladak je – dodao je Popović.

– Đorđe, odličan si pevač, ne daj se mentoru tako lako da pravi štos od odličnog pevača. Štos pesme se pevaju sa pevačima koji nemaju kapacitet, pa hvataju na šarm. Ti imaš šarma, ali si iznad svega odličan pevač – rekao je Bosanac.

– Đorđe ono što se meni nije svidelo kod tebe je bezvoljnost. Nisi mi bio onako vrcav, sladak… Bio si mi slađi ranije. Delovao si nezainteresovano. Kad je reč o Lejli, Lejla meni se ti dopadaš… Bilo je falša, ali je bilo i srca i divne boje glasa, bilo je divnih ukrasa, ali i nesigurnosti – rekla je Karleuša.

– Oboje su mladi i evidentno je da su veliki talenti. Što se tiče Lejle, treba još malo vremena da ti procvetaš i da budeš jedan prelepi cvet sa fenomenalnom bojom i da to sve predstaviš, ali ja sam zadovoljna večeras – rekla je Viki.

– Đole ja ću te sa apetitom pustiti u baraž – dodao je Popović.

– Nesretno i nespretno je ovo što Mili priča. Ne pevaju tvoji i moji kandidati na koncertu tvom kao gosti pred 10.000 ljudi, nego pevaju pred 6 ljudi i mogu da ispadnu. Da Marija nije povukla potez on bi ispao i ti bi bio krivac – rekao je Bosanac kojem se ni malo nije svideo izbor pesme kandidata koji je rekao da mu je Mili odabrao tu pesmu kojom će se predstaviti u ovom duelu.

– Zato što ti nisi glasao i to je tvoja sramota! – branio se Mili.

– Ne, nego zato što ja čujem mnogo bolje nego ti. Ta tvoja teorija može da važi tek kad uložiš u njega 500.000 evra i praviš zvezdu od njega, a ovde to ne. Ne možeš da obaraš takmičenje. Tvoje mišljenje zaluđuje kandidate i kod mene to ne može proći! – bio je ljut Bosanac.

i Almir Delić – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Andrijana se predstavila pesmama “Nije ljubav to” i “Čaje šukarije”, dok je Almir pevao pesme “Sačuvaj tajnu” i “Vlajna”.

Rezultat je bio 5:3 u korist Andrijane.

– Kod ovog duela sam zapazio dve stvari. Prva je, Cico, ovo ti je najbolji scenski nastup, a druga stvar što jedan Bosanac iz Maglaja, peva “iz krajine lepa Vlajna” – rekao je Popović kroz smeh.

– Prva pesma kod prvog kandidata nije valjala ništa. Ta strofa jedna je bila nešto, a refren ništa… Falš i nesigurno. Dopao mi se stajling. Drugu pesmu si otpevala kako treba, sem tog kraja za koji nisi ti kriva nego mentori, koji su gluvi i ne čuju, da kažu “čekaj, zakucaj zajedno sa tim krajem” – rekao je Bosanac.

– Ja se ne slažem sa vama, tako je odrađeno u ovoj novoj verziji – rekla je takmičarka.

– To kako je odrađeno u troj novijoj varijanti, to su odradili tipovi koji gledaju kako da uguraju polupevače koji su solidni u vagon sa narodnjacima, jer je tamo lova. Ovaj kraj mi se ne dopada, ovo je diletantski – rekao je Bosanac.

– Obrada ove pesme je urađena za omladinu, a ti si jedan matorac – rekao je Saša.

– Znaš šta Popoviću, važno je da si ti primio kinesku vakcinu i sad si dobar, zato i ne čuješ više verovatno našu muziku, nego kinesku – rekao je Bosanac.

– Cici sam dala glas, jer smatram da ti je mesto u sledećem krugu, ali istovremeno smatram da ako budeš ovako pevala u sledećem krugu tu je kraj – rekla je Marija.

– Prvo da li ste primetili koliko je Cica smršala? Koliko si Cico smršala? – pitala je Karleuša.

– 12 kilograma od prošlog kruga – odgovorila je ona.

– Cica je jedan od mojih najozbiljnijih kandidata. I ja se slažem sa Saletom da ti konstantno ne daješ 100 posto potencijala, a možeš. Ja se samo nadam kad nam bude bilo najbitnije da ćeš dati 200 posto sebe. Almire, ko si ti? Ja tebe nisam zapamtila ni po izgledu ni po pevanju… Ja da se udam za tebe, ja te ne bih prepoznala. Imaš lepu boju glasa, ali po čemu nisi specifičan – rekla je Karleuša.

– Malo pre je bilo kako sam prepoznatljiv po boji glasa, sad odjednom… Pratim ja sve što se priča – rekao je Almir.

– To što ti kao dodaješ gas i malo si bezobrazan u odgovaranju meni, dodaj bezobrazluk u pevanju, a ne u komunikaciji sa mnom. Ja bih ti dala glas za lepo pevanje, ali te prijatelju ne bih prepoznala – rekla je Karleuša ljutito.

Tijana Avramović i Martin Ajdarević – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Milijeva takmičarka, Tijana, predstavila nam se pesmama “Muziku pojačaj” i “Mače moje”, dok je Martin, inače iz tima Marije Šerifović, odabrao numere “Kao moja mati” i “Bulevari”.

Žiri ih je nagradio glasovima 6:4 u korist Martina.

Prva se oglasila Jelena- Tijana, porodila sam se ovde dok sam ti davala znakove indijske vatre, dimne signale da zategneš malo. Dala sam ti glas jer si bila dosta tačna ali neubedljiva. Mnogo si fina, damica, slatka si ali mora malo više emocije malo više napadački. Slatko ali ne i dovoljno za zvezdu, ne smeš da budeš smaračica kao neki kolibrić ne može tako poješće te dalje- rekla je diva Tijani,dok je Marijinom kandidatu uputila reči hvale- Martine, lutko moja ti si bio i ostao moj omiljeni kandidat iako si ostao kod Marije ja volim kako ti pevaš. Pokidao si prvu pesmu , objasnio si! Ja se tebi zahvaljujem što si nas tako zabavio.

Marija je prekinula Jelenu i objasnila da su matricu promenili u poslednjem trenutku na probi, dok se Mili pobunio- Ne znam ko se usudio da seče moju matricu, jer ta pesma ovako nema smisla. Koelge su ga podržale iako su se složili da je Martin to odlično otpevao uprkos tome.

– To je jedna prosečna boja glasa za sledeći krug nije dovoljno zrelo ima materijala može se raditi biće to jednom dobro. Zato što kada se pojavi ovakav kandidat onda se hteo ne hteo mora uporediti to se jednostavno nameće a on je mnogo bolji. Što se tiče skraćivanja to ne sme da se dešava. Da se razumemo, autor se nazove i kaže se možemo li ne uklapa se i tako dalje… ja umalo glas da ne dam zbog toga- objasnio je Bosanac.

Marija je ponosno pohvalila svog kandidata i zahvalila se žiriju na glasovima- Martine bio si fantastičan, samo lud ne bi nagradio ovo pevanje takva hiruška preciznost bravo- rekla je Šerifovićeva.

Irina Arsenijević i Ivana Bogićević – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Saša Popović je rekao da je Milijeva takmičarka ozbljno iznenadila, dok je za Ivanu rekao da je jedno od njenih slabijih izdanja i da ga mnogo podseća na Jelenu Karleušu sa početka karijere, na šta je diva odgovorila da nije bila tako dobra riba u to vreme.

Kada se povela polemika o Jeleninim počecima, ona je rekla da je na sve načine pokušavala da skrene pažnju na sebe, najčešće oblačenjem, što je i Ivana u ovom slučaju uradila.

-Slušala sam te na probi i bila si mnogo bolja, imaš sreče što ćeš u baražu pevati drugu pesmu žao mi je što dozvolite da vas trema pojede- obratila se Snežana Anonoj kandidatkinji, na šta je ona odgovorila- Mene ne ubije trema mene ubije adrenalin.

-Ima nešto u tvom pogedu, ima nešto u tvom stavu, toj tvojoj želji da izgledaš drugačije i prepoznatljivo da se potrudiš od glave do pete možda i da preteraš ali imaš taj scenski izraz što ja nagrađujem ima nešto u tebi neke magije. Ti mene podsećaš kao da si došla iz Gospodara Prstenova kao vilenjak i ja ću tebe zapamtiti- uputila je Karleuša Ivani, a onda se obatila Irini

-Ti si strašna pevačica, ali molim te od večeras izvadi se iz zvezdica i po stajligu i ponašanju i kosici i čizmicama sad više nisi bejbi sada idemo u ozbiljniju ligu.

Tokom priče o promeni imidža prve kandidatkinje Jelena je napala Bosanca kako za čoveka koji je zastareo i van trenda to totalno nebitna stvar, a onda je Bosanac prebacio loptu na temu društvenih mreža pokušavajući da se odbrani kako je u trendu.

– Popoviću, neverovatno je da nisi ispratio da je Jelenu na Instagramu zapratila svetska reperka Lil Kim- isprčao je Bosanac na šta se Mili nadovezao rekavši da lično poznaje reperku.

Belma Huseinefendić i Stevan Madžarević – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Naime, Belma se predstavila pesmama “Hajde onda ništa” i “Ti si taj što luduje”, dok je njen protivnik izabrao numere “Plakao sam kao žena” i “Nepoznat broj”, što je žiri nagradio sa 5 glasova za prvog, a 3 za drugog takmičara. Krajnji rezultat ovog duela iznervirao je Belminu mentorku Jelenu Karleušu koja nije mogla da veruje da njen favorit nije dobio svih šest.

– Pa šta je trebalo da uradi ova devojka da bi dobila svih šest glasova? – pitala se i Snežana Đurišić, dok je Jelena vikala na Milija: Zašto nisi dao glas? Šta znači ovo?
Mili se pravdao da Belmin nastup nije bio za šest jer je pevanje bilo amatersko, što je dodatno razljutilo divu pa je počela da viče.

– Šta? Mili, zaklinjem ti se, svaki tvoj naredni kandidat biće kolateralna šteta tvog dripačnog, ne fer glasanja. Opet nisi glasao za mog favorita. Na šta ovo liči? – vikala je Jelena, pa slučajno oborila staklenu čašu pored sebe koja se raspala na sitne komade.

– Nemoj mi se zamereti, ja ti nisam Đorđe i Bosanac. Pali! – oštro je poručila Miliju i napustila studio.

Milijevo glasanje podržao je Bosanac objasnivši da svako ima pravo da obrazloži i da glasa po svojoj volji i proceni.

– Nemoj ovo da shvataš lično, ti si sunce u ovom takmičenju, sigurno si sa za šest glasova – dodao je Đorđe, do je za Stevana rekao da ga “kupio” u ovom takmičenju, ali da večeras nije uspeo da da svoj maksimum.

nije želela da se upušta u raspravu svojih kolega, a za Belmu je prokomentarisala da je jedan od najboljih pop kandidata iz Karleušinog tima.

– Prošli krug je bio bolji, ali bez govora ti je mesto u sledećem krugu – dodala je Mairja, a Snežana začinila komentarom da je takmičarka surovi profesionalac i u pevanju i u izgledu.

– Ovo je nepravedno i po mom mišljenju si jedan od favorita u ovom takmičenju – rekla je Sneška. Bosanac je prokomentarisao da je Belma dodar pevač, kao i da u takmičenju žiri definitivno ne kalkuliše glasanjem, dok je Bekuta za Stevana rekla da je imao mlak izbor pesama i da nije mogao da pokaže šta može.

Jelena Ranković i Milica Pantić – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Na kraju duela žiri ih je nagradio sa 6:2 i to u korist druge takmičarke.

– Evidentno je da je Milica bila dominantnija, tačnija, ali ne znam baš da li je bila za šest. Mislim da treba da ide dalje, bila je preslatka – rekla je Viki za prvu takmičarkii dok je za Jelenu prokomentarisala da je konstatno bila u falšu.

Marija je presudila u ovom duelu, budući da je u poslednje trenutku glasala, ali je objasnila da nije dala glas za pevanje, već joj je Milica bila interesantna.

– Tvoj nastup je bio za pet glasova, ali eto nema veze. Vodi računa za dalje – obratila joj se Mara.

Snežana smatra da je Jelenino pevanje bilo klimavo i da bi morala spremnija da dolazi u takmičenje, dok je Džordž zamerio da je više pratila pokrete tela, umesto pevanje.

Boske je obrazložio svoj glas i otkrio ga je ponela publika u studiju.
– Kod tebe je problem što tvoj mentor nije odradio s tobom elementarne pevačke stvari. Lepa si cura, imaš dobru boju glasa i složio bih se sa Popovićem da je možda mogao još jedan glas kako bi išla u baraž – dodao je Stojković.

bila je ljuta što je takmičarka pod brojem jedan bila previše opuštena, čak se nakon dulea i komentarisanja žiirja smejala žiriju.

– Tvoj debakl je večeras, pored falširanja, isključivo nerad sa mentorom koji je učinio sve da ne prođeš. Nije ti ukazao ni na jednu grešku koju si večeras napravila – rekla je Karleuša, ali ju je takmičarka prekinula i objasnila: – Nije mogao da mi ukaže jer sam bila bolesna.

Popović je objasnio da je takmičarka bila u karantinu, a ona je otkrila i da je nakon toga je četiri dana radila u kuhinji i to na najpopularnijoj planini u Srbiji, a zatim se pojavila u takmičenju.

Njen odgovor podržali su svi zu studiju, a podrška je usledila i od svih članova žirija, te joj je Jelena poručila – Sledeće godine da dođeš, bićeš u mom timu i dobićeš šest glasova.

Dino Puzović i Ognjen Čvorović – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Milijev kandidat Dino predstavio nam se pesmama ”Crna vatrena” Amadeus benda i ”Boliš me” Mirze Selimovića, dok je Violetin kandidat Ognjen pevao pesme ”Lejla” Hari Mata Harija i ”Kosa do ramena” Dženana Lončarevića.

Vidljivi rezultat na kraju ovog duela bio je 4:3 u korist Ognjena Čvorovića, međutim, došlo je do tehničkih problema zbog kojih se nije očitao glas Marije Šerifović-Ja sam dala glas za prvog kandidata ali se nešto gasi. Tako da je 4:4- objasnila je ona.

Dino za zahvalio na tome, ali se obratio Mariji sa ”ti” što je veoma zasmetalo Đorđu Davidu- Molim kandidate da se obraćaju žiriju sa Vi. To je kultura i poštovanje- obrazložio je roker sa čim se složio i Saša Popović.

– Ognjene brate moj, je l’ imaš ti neki problem u životu?- pitala je Marija kandidata- Što si kao kuvana noga? Čoveče, ti lažeš.Lažeš zato što dobiješ priliku da se vratiš u takmičenje i treba da radiš sve kontra od onoga što si radio do ispadanja i dođeš i opet isto.

Dok je Marija komentarisala, ostali članovi žirija dobacivali su da je Ognjen bio nesiguran i uplašen, kao i da je gledao sve vreme u mentorku Viki, pa naveli da je ona razlog što je falšrao- Viki, ti kad izađeš na scenu ti pevaš. Ti si Monserat za njega a on je ptica- poentirala je Marija, a Miljkovićeva se zahvalila- Hvala ti što komentarišeš njega i što si realna a ne mene.

– Mikrofon si držao negde gore, ja bih se bez mikrofona sa ove stolice jače čula od tebe. To je za batine- nastavila je Marija izlaganje, pa se prebacila na Dina- Bio si dobar, zato eto glas od mene, pogotovo u drugoj pesmi.

Na red su došli i mentori da komentarišu a prva je bila Viki- Dino molim te sledeći put ako prođeš obe pesme da pevaš sa istim žarom i željom. Što se tiče Ognjena, imaš mnogo lepu boju glasa, ali pusti ga, nemoj da ga šediš, otkači se ovde na sceni.

– Dva divna, vedra kandidata u baražu. Čestitam obojici- bio je kratak Mili.

Alem Bajrović i Sanela Marković – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Alem (25) pevao nam je pesme ”Pusti me” Harisa Džinovića i ”Siromah sam al’ volim da živim” od Tozovca, dok je Sanela (19) odabrala pesme ”Tu sam ruku da ti pružim” Ane Bekute i ”Muke moje” Zorice Brunclik.

Pet glasova otišlo je u korist Sanele dok je Alem dobio četiri glasa, što je oboma omogućilo prolaz u baraž.

Jelena koja je prvobitno dala glas i za Sanelu, povukla ga je, a ostavila onaj za Alema- Preterala je devojka u drugoj pesmi. Imala je neke nekontrolisane momente, i nije bila za šest- objasnila je Karleuša, pa se osvrnula na Alema- Boja glasa, pojava, samouverenost, rasno, zdravo- rekla je ona, a Alem se ubacio sa obrazloženjem da bi dobio šest glasova da ije mrtav bolestan.

– Ovako, Sanela pevala si dobro obe pesme, lep i težak program. Lepa energija i lepo izgledaš. Kandidat broj jedan, u prvoj pesmi si bio nizak, ne idu ukrasi koje sipevao, a druga pesma, to se baš tako ne peva. Ali neka to pričaju koleginice kojima je taj program bliži- objasnila je Marija.

Viki i Snežana su se zatim nadovezale, a Đurišeićeva je kroz otpevanu Tozovčevu pesmu pokazala kako se to peva- Suviše školski je bilo to tvoje- rekla je ona a Viki dodala- Mora to više meraklijski da se peva.

– Šta ću reći, Bajroviću ne petljaj se u Šumadiju i zato si trebalo fasovati još veći degenek. Tozovac je priča, on ne peva on priča. Što se tiče Sanele, otrov se čuva u malim bočicama. To je divno vaspitano i talentovano dete- rekao je Bosanac.

Đorđe je za kraj rekao da je on spartanski ”vaspitao” svoje kandidate pa poručio Alemu- Hvala što si izašao iako si bolestan. Sa Tozovcem sam išao na priču sa ploče, na kojoj nema trilera, jer sam hteo da ih izbegnem upravo zbog bolesti.

Adin Paro i Mustafa Mekić – (06. 03.) – pedeset sedma emisija – dueli

Glasanje je završeno u korist Mustafe Mekića koji je dobio 5 dok je Adin dobio 2 glasa.

Bosanac se prvo obratio prvom kandidatu, te objasnio zašto mu nije dao glas – Prva pesma nesiguran ulaz, odmah iz starta, dosta je to bilo klimavo. Druga pesma niska intonacija. Nisi loš pevač, narodnjak si, vladaš svime, imaš dobru boju. Drugi kandidat, kad si pogledao u Mariju i pokazao da nešto nije dobro, znači znaš da grešiš i zato sam ti dao glas.

David se složio sa Bosancem po pitanju prvog kandidata. Drugom takmičaru je rekao da mora više da se smeje, jer mu dobro stoji. Teško ih je razlikovao jer su, kako kažel roker, isto obučeni i ošišani, a čak su i slično pevali.

Bekuta je drugačijeg mišljenja. Ne slaže se da je Adin za tri glasa i takođe ne misli da je Mustafa za šest, te ovaj put nikom nije dala svoj glas.

I Marija je Mustafi rekla da misli da je dobio onoliko glasova koliko je zaslužio – To se kaže “Krivo sedi pravo govori”, ja odavde retko kome vadim oči, ali sve su ti lepo rekli. Imaš dobru pesmu za baraž i lično smatram da ti je mesto u sledećem krugu. Bori se Mustafa dok ne izgineš!

Mili se obratio svom kandidatu – Blizu smo bili. Uradio si sve što je trebalo, jedino se u interpretaciji osetila ta tvoja koncentracija da ne napraviš grešku.

Kandidat je odgovorio kako je imao razlog što je bio tako skoncentrisan, ali mu je Popović rekao da ma koji razlog bio, ukoliko se prijavi sledeće godine, on će ga sigurno pustiti da se ponovo takmiči.

Povezane vesti