ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 59. emisija (20. 03.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Anđela, Selim, Stela, Marija, Zorja, Lana, Aleksandar, Ana, Stefan i Jasmin2021 – 59. – (20. 03.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: , Stela Rade, , , , , , , i Jasmin Arnaut.

Ahmed Karić i Stela Rade – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

Ahmed se predstavio pesmama “Ikona” i “Kafana je moja sudbina” dok je Stela pevala pesme “Četiri stađuna” i “Ja bih preživio”. Rezultat je bio 6:2 u korist Stele.

Ahmed nije prošao u sledeći krug, ali je ipak rekao da će se naredne godine ponovo prijaviti za takmičenje, što je oduševilo žiri koji ga je podržao i rekao mu da ima talenta. Stela je svojom izvedbom potpuno očarala žiri.

– Ahmede talenat je kao vrata, ali promašio si pesme – rekla je Snežana.

– Stela, zadovoljna sam, možda si me sad malo čak i iznenadila… Moram da priznam. Trudiš se, vežbaš, želiš da se baviš ovim poslom… Bravo – rekla je Marija.

– Ahmede naivno, što ne znači da sledeće godine nećeš da dobiješ malo na bezobrazluku koji je ipak potreban da bi neko bio zvezda. Ali da si lep momak, visok, zgodan, sve ono što se meni dopada, tako da imaš moje simpatije. Stela meni si ti bila top u svakom smislu. Smatram da si ti budućnost Hrvatske i Ex Ju pop glazbe – rekla je Karleuša.

Zorja Pajić i Selim Selimović – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

Zorja se predstavila pesmama “Ej dragi, dragi” i “Gori vatra” dok je Selim otpevao pesme “Tepsija” i “Parno gras”. Rezultat na kraju duela bio je 6:6. Međutim, kada je usledilo preglasavanje Selim je dobio 4 glasa, a Zorja dva, tako da je ona ipak otišla u baraž.

– Zorja, bila si odlična, fenomenalna… Selime, ti si odličan, nema tu dileme, međutim ja sam ipak glasao za Zorju, jer ne razumem tekst ove pesme. Ja poštujem i volim romsku muziku, ali ne razumem tekst i nisam mogao da budem načisto da li pravilno izgovaraš – rekao je Bosanac.

– Kandidatkinja broj jedan, ti si strahovita pevačica. Što se Selima tiče, to je tvoj teren, to je tvoja vena, da li razumemo ili ne razumemo, to nije bitno, ali čujemo. To je bitno. Bio si odličan – rekla je Snežana.

– Mi smo napravili veliku grešku prošli put kad si se ti takmičila, jednu medveđu uslugu smo ti učinili i mnogo smo te uljuljkali u samouverenju da si fantastična. Ti si dobar pevač koji je bio 50 posto lošiji nego prošli put. To meni govori da si ti čudo za tri dana dosta. Selim ima nešto što ne može da se ispuca i da bude dosadno, a to je šarm, magija, seks, šmekerski pristup, boja i nastup koji se svima dopada – rekla je Karleuša.

– Zorija je nešto što se rađa jednom u milion godina i svaka čast onim članovima žirija koji su glasali za Selima, to će da uđe u njihovu biografiju ne u tvoju – rekao je Mili.

– Samo jednu stvar da kažem Zorji, ovakva takmičenja nisu takmičenje u najboljem pevanju. Najbolji pevači, nikada nisu napravili velike karijere, napravili su oni koji su imali magiju. Ti si došla da se takmičiš u šou biznisu, samo puko dobro pevanje te nigde neće dovesti. Zorja nikad neće biti zvezda ako tebe bude slušala, a ja i te kako mogu da joj kažem jer sam ja zvezda – rekla je Jelena koja se sve vreme prepucavala sa Milijem.

– A da, to sam zaboravio – dodao je Mili kroz osmeh. – Znam da si zaboravio, pošto ti zbog mene imaš malo zvezdane prašine, inače te ne bi bilo na mapi, jer čim pričaš sa zvezdom, ti postojiš – odbrusila je Karleuša.

Lana Rajak i Aleksandar Ljubičić – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

Marijin takmičar, Aleksandar, predstavio nam se pesmama „Starac i more“ i „Ove noći jedna žena“, dok je Anina kandidatkinja, Lana, odabrala numere „Odlazim a volim te“ i „Ja bih te sanjala“.

Žiri ih je nagradio jednakim brojem glasova 5:5

Mili je jedini član žirija koji nije dao glas, a kada ga je Popović upitao zašto je povukao glas on je rekao kako nije bilo za šest glasova sa čim se složio Bosanac koji je počeo da kritikuje kandidate iako ima je dao glas.

– Prva kandidatkinja jedva si prošla, a Aleksandre u pesmi „Starac i more“ postoji nešto zahtevno što ti nisi ispunio. U drugoj pesmi nijedan ton nisi potrefio- kritikovao ih je Bosanac .

-Ova emisija se zove željoteka Dragana Stojkovića Bosanca- kroz smeh je rekao Popović na šta se Jelena nadovezala i reka kako jedva čeka da se okonča pakt Mili- Bosanac.

-Vi nikada nikog niste producirali, niti ćete sa takvim sluhom, a on i ja smo sve vas producirali- odgovorio je Bosanac.

Jelena je objasnila da nikoga ne zanimaju Bosančevi tehnički komentari, a zatim pohvalila oba kandidata ističući da je bi se Lanin nastup svideo svakom prosečnom gledaocu, kao i da joj se Aleksandrovo pevanje posebno svidelo.

Na kraju David se sa oduševljenjem obratio Marijinom kandidatu- Aleksandre, kada je tvoje pevanje u pitanju pao sam u nesvest to je kao Zlatko Pejaković zvaću ga i reći ću mu da to čuje.

Aleksandra Absolut i Marija Daneva – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

Aleksandra, inače iz Milijevog tima, predstavila nam se pesmama „Opojni su zumbuli“ i „Ponovo“ dok je Jelenina kandidatkinja, Marija, odabrala numere „Ruine“ i „Dani su bez broja“.

Njih dve nisu ispunile očekivanja žirija pa su obe dobile po 3 glasa.

-Dajem laganu predsnot kandidatkinji broj dva ali nisi se sastavila „Ruine“ su baš za Džejlu prva kandidatkinja previše amaterski- kratko je rekla Marija.

Bosanac je objasnio kako se nisu trudile i da moraju da porade na tehnici što iziskuje uvek lepe facijalne ekspresije -Da biste pevali tekst morate biti ružne dok pevate, a ne lepe mora da bude borba za svaki ton.

-Nema pesme dok se ne oznojiš- nadovezala se Bekuta, a Mili je objasnio kako kandidati moraju da izađu iz komfor zone kada su na ovoj sceni.

Na kraju je Saša Popović presudio da nijedna ne zaslužuje da prođe dalje.

Marija Gruevska i Jasmin Arnaut – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

Oba takmičara nagrađena su sa maksimalnih šest glasova od žirija. Usledilo je preglasavanje, ali je rezultat opet bio izjednačen – 3:3.

– Ovo se nije desilo nikad – rekao je žiri, pa nastavio- Saša, moraćeš ti, ajde sad da te vidimo!

Odluku je morao da donese Saša Popović, a direktno u peti krug poslao je upravo prvu takmičarku. Kako je rekao, nagradio je Mariju jer se divno stilizovala i pripremila, dok je za drugog dodao da je takođe briljirao u četvrtom krugu.

I sam žiri ostao je bez teksta zbog ova dva takmičara.

– Nikada u životu nisam videla ovako visoku modu, kao kod tebe večeras. Koji dizajner je ovo radio? – pitala je , a takmičarka joj je odgovorila da je reč o svetskom i makedonskom modnom dizajneru.

– Svaka čast, ovo je nešto nesvakidašnje na ovoj sceni. Delovala si kao neka princeza,a tako si i pevala. Totalno drugačije i zaslužuje sve pohvale – dodala je JK, dok je objasnila da je teško pevati u takvoj odevnoj kombinaciji.

nije očekivala izjednačen broj glasova, a prvoj takmičarki zamerila je na manjku energije.

– Do poslednjeg momenta sam tvoje pevanje smatrala onako – ništa posebno, do samog kraja. Meni je tu bio fantastičan aranžman, a poentirala si na kraju – prokomentarisala je ona, dok je Marijin mentor Mili dodao da je bila maestralna.

Nataša Milinčić i Ana Vlajić – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

– Bila sam sigurna da će Nataša dobiti više glasova. Što bre ovaj program? Nit je pevanje, niti je šou, izvini, ali stvarno je bilo loše. Ti si pokazala kako pevaš, ali za ovo nisam mogla da glasam – objasnila je za prvu takmičarku, dok je Bekuta rekla da je glasala na osnovu stare slave.

– Ja sam pala sa stepenica pred snimanje – pravdala se takmičarka i priznala da je nastupala povređena, kao i da je slomila prst. Popović je objasnio i da joj je otpao točak na autu kada je dolazila na snimanje emisije.

– Svako zlo ide na tri. Prvo točak, pa je pala, sad je ispala – konstatovao je Popović, pa objasnio da je zna 20 godina, kao i da večeras baš bilo neugodno slušati je pogotovo tokom druge pesme.

– Izgubila sam kondiciju – pravdala se, ali žiri nije uvažio žalbu. – Bilo je užasno i ta kecelja i ta kutlača i to pevanje… Nisi zaslužila večeras više glasova – rekla je Viki, dok je Bosanac imao poduže izlaganje o Natašinom pevanju i glasanju žirija.

– To je stvarno sramota i nije fer da upoređujete ova dva takmičara. Dvojci ste dali tri glasa, a prvi kandidat je prva liga. Prva pesma je bila karikatura, katastrofalno, a ako si pala i nisi bila sposobno, bolje da nisi pevala. Imam pravo da glasam kako hoću, ali tražim od kolega da se obrazloži – rekao je Boske, pa prokomentarisao i drugu takmičarku.

– Ti fino pevaš, ali ništa preko toga. Možda ja ne čujem, ali ništa iz kruga u krug.

Takmičarka je rekla da joj je ovo poslednja šansa u “Zvezdama Granda”, budući da ima 40 godina.

– Igrač sam na duže staze, herojski sam izdržala i to je to – poručila je Nataša na kraju, dok je njena mentorka Karleuša izrazila žaljenje zbog njenog ispadanja.

– Ovo je kao da je Real Madrida izgubio od Ćićevca – dodala je Jelena, što je uvredilo Džordža.

– Šta sam ja trener Ćićevca? – upitao je ljutito, ali je ostao uskraćen za odgovor.

Siniša Mitrović i Stefan Krstić – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

Prvi kandidat je pripremio “Otkud tebe da se setim” Jašara Ahmedovskog i “Umri u samoći” Đanijevu piano verziju, a drugi “Daire” Smakov hit i “Produži dalje” Zdravka Čolića.

Ovaj duel završio se rezultatom četiri prema dva u korist Stefana Krstića.

– Obojica ste podbacili večeras – rekla je Jelena – Kandidat broj dva, ja ti čestitam jer si prošao do baraža, ali nešto ti se desilo sa glasom. Da li mogu da znam šta?

– Čekanje me je malo smorilo – rekao je on i dodao da mu se usta inače suše ali ovaj put to nije slučaj.

Iako je dala glas podrške kandidatu, Viki smatra da nije za sledeći krug jer je obe pesme otpevao nevešto – Svaki ukras, svaki triler, bili su bledi i slabi. Ne vladaš time.

Što se tiče Stefana, Popović je rekao da mu ovo odelo ne stoji, te da mnogo močnije izgleda kada obuče nešto crno.

– Nekad kad se obuče, samo što izađe na scenu, ne mora ni da peva, ja bih rekao da je za sledeći krug – naveo je Popović.

Ana Bekuta se prvenstveno obratila Siniši i rekla mu da je dobro otpevao samo refren Jašarove pesme.

Bosanac je izjavio da je Stefan dobio glasove jer je Marijin kandidat, a Viki je “upala u zamku” te odmah odreagovala – Zar on da ne prođe u baraž ili da mu damo tri kandidata, kao Ani Vlajić. Pa nije to taj nivo takmičenja?!

Popović je uskočio da smiri situaciju pa pitao Viki – Stani Viki, vidiš da se smeje Bosanac. Je l se ti na gurku pališ?

I Marija se složila da njenom kandidatu fali snage, pa mu poručila do baraža da popije vode i pojede 100 g čokolade, jer kao da je pevalo pola njega.

Mili je bio razočaran, jer po njegovim rečima, ovaj repertoar je čekao cele večeri. A svom kandidatu je poručio da mu je falilo vazduha.

Danijel Vasić i Aleksandra Đorović – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

Daniela smo čuli u izvođenju hitova “Tebi koja si otišla” Šabana Šaulića i “Ciganin sam i umem da volim” Muharema Serbezovskog, a Aleksandra je odabrala “Košava” Jelene Tomašević i “Afrika” Slađe Allegro.

Ovaj par je ocenjen sa ukupno sedam glasova od kojih su 4 za devojku a tri za momka.

Budući da Marija nikome nije dala glas, dobila je priliku da objasni i zašto.

– Opšti utisak za oba kandidata je da mi je malo bilo dosadno. Ti si prošli put bio bolji – rekla je Marija na šta je kandidat rekao da je mnogo čekao.

Članovi žirija to nisu uvažili kao opravdanje, a Marija je dodala da joj nema logike da Aleksandra peva prvu pesmu jer to nije repertoar za nju.

Svi su se složili da je Aleksandra još uvek mlada i da će joj trebati mnogo snage u baražu, budući da je odabrala tešku pesmu, ali veruju da će ako ne sad, za par godina biti odlična pevačica.

– Mentor mora da razmišlja šta če pevati ako se nađe u baražu. Druga pesma mora da bude grom jer je tamo surova borba – rekao je Popović.

– Pesma nije za takmičenje – složila se Snežana sa Sašom.

Jeleni se svidelo kako je Snežana ponosna na Aleksandru, te joj zato dala glas.

Dok je komentarisao, je pogrešio te rekao “kandidatkinja broj četiri”, a svi su se uglas nasmejali i rekli kako im je odmor neophodan. David nije želeo da nastavlja sa komentarisanjem, aludirajući da je ovim lapsusom sve rekao.

Tu je došlo do pada koncentracije, te su svi počeli da se smeju, a Bosanac nije mogao da završi komentarisanje. Na to je Popović rekao režiji – Ukini Viki i Milija, ne čuje se Bosanac od njih.

Sve u svemu, Bosanac smatra da je kandidat podbacio zbog Viki i da se ne brine, jer je on odličan pevač.

Ni mentorke nisu imale drugačije mišljenje, te su smatrale da je žiri u potpunosti u pravu.

Saša je dao šansu Danielu, da okuša svoju sreću u baražu.

Almin Džanković i Anđela Tasić – (20. 03.) – pedeset deveta emisija – dueli

Prvi kandidat je odabrao pesme ‘’Njen oproštaj’’ Ljube Aličića i ‘’Nema ništa majko od tvoga veselja’’ Šabana Šaulića, dok se Anđela odlučila za pesme ‘’Dođi’’ Parnog valjka i ‘’Ti’’ Aleksandre Radović. Iako je Anđela dobila pet glasova, Bosanac je ipak povukao svoj, a Snežana dodala jedan za Almina, te je rezultat na kraju bio četiri jedan u korist druge kandidatkinje, što joj je obezbedilo učešće u baražu a Almina izbacilo iz takmičenja.

Reč je prva dobila Viki kada je reč o komentarisanju ovog duela- Almine, ti si potencijal ali puno falša, najviše u drugoj pesmi. Katastrofa, ne znam šta ti je, ali večeras vam očigledno nije veče, nikome- rekla je pevačica, a zatim se Popović nadovezao komentarom, da će Almin uz malo truda, do godine biti izuzetan pevač- Sa druge strane, Anđela, bila si dobra, ali guraš ka gore, i staneš. Nikako da istraješ do kraja- završila je Miljkovićka.

David se nije složio sa koleginicom pa objasnio da je Anđela u teškoj pesmi Aleksandre Kovač pokazala izuzetnu sposobnost vladanja, kakvu još nije čuo- Bez obzira na broj glasova, ti tek treba da pokažeš kakva zver čuči u tebi- zaključio je Đorđe.

-Kandidat broj jedan, pretežak program za tebe, a kandidatkinja broj dva lep potencijal, zanimljivo, hrabro. Malo si mi oprala uši I dušu, ali tanko- rekla je Marija Šerifović.

Ana Bekuta dala je Anđeli savet da za sledeći put provežba pevanje držeći hemijsku u ustima, a onda su Viki i Bosanac otkrili da oni svojim kandidatima stave pampur između zuba.

-Prvi kandidat, nedodoljivo si me podssetio na crtani o stidljivom biku Ferdinandu koji nije svestan svoje snage, ali ćeš uskoro postati. S tim što u crtanom Ferdinanda bocne pčela u guzu a tebe će naterati mentor ili ljubav. Ja čujem da ti možeš- ohrabrila je Jelena Almina pa se prebacila na svoju takmičarku- Toliko si slatka, divna devojčica, ponosna sam svaki put kad izađeš na scenu. Samo su me kolege razočarale što nisi dobila više glasova.

Povezane vesti