ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 60. emisija (27. 03.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Melisa, Strahinja, Zoran, Mite, Sanja, Krstinja, Armin, Jovana, Aleksandar i Haris2021 – 60. – (27. 03.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: , , , , , , , , i .

Aleksa Petreski i Haris Mujević – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

Aleksa je otvorio emisiju pesmom ”Prava stvar” Zdravka Čolića a zatim otpevao i ”Lagala nas mala” Tonija i Tošea, dok se Haris predstavio pesmama ”Nemam ja osamnaest godina” Dina Merlina i ”Ka zaigra srce od meraka” Halida Bešlića.

Oba kandidata su nakon nastupa otišla u baraž sa četiri osvojena glasa.

Saša je odmah nakon nastupa saopštio da je Aleksandar Milić Mili kod kuće zbog korona virusa, te kandidati neće biti u mogućnosti da čuju njegove komentare, ali je JK počela sa vojim izlaganjem.

– Kandidat broj dva, lepo i pristojno. Sviđa mi se tvoja boja glasa i nisam mogla da ti ne dam glas. Sa druge strane Aleksa, Huan, Horhe…Bio si simpatičan i dobri brčići.

– Vidim da svi naši dečaci nose rolke- konstatovala je a zatim je Viki dodala- Pa otkako su čuli da Karleuša voli to da vidi svi nose rolke!

– Pa Bosanac nosi duks gaće pa niko drugi ne nosi- rekao je Saša Popović, a onda su članovi žirija zamolili da im se objasni šta su duks gaće- Pa duge gaće. Dukserice. Podgaće. Malo mu uvek viri belo iz pantalona.

Popović je priznao da je i sam nosio te duge gaće ali se za razliku od Bosanca edukovao pa prestao.

Viki je Aleksi rekla da je bio prosečan i da bi morao više da se potrudi, dok je Harisu obrazložila zašto mu je dala glas iako ni on nije bio dobar- Bio si prezentniji večeras.

kao član žirija koji nikome nije dao glas, objasnio je i zašto- Aleksa baš si se utronjao. Preambiciozne pesme, i imao si tremu. Kad je u pitanju Haris, progutao sam prvi falš, ali drugi nisam.

Bosanac se našalio da je dao oba glasa samo zbog Popovića kako bi emisija bila uspešna- Marija sedi pored njega i zamislite da nisam dao glas, pa naljutio bi se i bio nikakav do kraja. Ali sam pogrešio jer je prvi kandidat bio mnogo bolji- rekao je Dragan Stojković misleći na Milijevog kandidata.

– Harise uvek može bolje. Ne sviđa mi se falš sa početka. Ali dobar si bio i bolji nego u prethodnom kurugu- rekla je Marija za kraj.

Armin Huremović i Strahinja Živanović – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

Prvi nadidat otpevao nam je pesme ”Ja sam to volio” od Hakale i ”Od života uzmi sve” Enesa Bgeovića, dok je drugi kandidat izveo numere ”Porodično blago” Željka Samardžića i ”Sto puta” Zdravka Čolića.

Rezultat ovog duela obradovao je momke, jer su obojica dobili maksimalnih šest glasova, međutim usledio je momenat preglasavanja, a Popović je rekao- Za koga god da glasamo, pogrešićemo.

Strahinja Živanović je zahvaljujući preglasavanju otišao direktno dalje, dok će se Armin boriti u baražu za svoje mesto- Toliko smo ga kinjili i mučili na probama da je na kraju rekao ”Ja ne znam da pevam”- rekla je mentorka Ana.

– Ja sam dala prednost Strahinji jer je bio moja šoljica čaja, a Armin je bio dobar ali kao da su mu curile baterije- rekla je Marija Šerifović.

Đorđe smatra da je prvi kandidat pevao teži repertoar i da je neosporno da je odličan pevač- Ovaj mališa Strahinja je bio moj u prvoj sezoni i morao sam d amu dam glas, izvini Viki. Strahinja bio si ko bombona, Ana je uspela da uradi sa tobom, sve što ja nisam.

Bosancu se više dopao prvi kandidat- Ti si razbijač i fajter. Drugi kandidat ne dopada mi se Čolina pesma, ali bio si dobar.

Snežana Đurišić objasnila je da u preglasavanju dala prednost Strahinji jer je sve bolji i bolji- Toliko si mentora promenio, i vidi se trud.

– Armine, šta ćeš ti kod jedne smrtnice u timu?- obratila se Jelena kandidatu, a zatim ju je Viki upitala šta je ona ako nije smrtnica- Mi smo bogovi sa Olimpa. Ja sam boginja. Šalu na stranu, procvetao si. Bio si fantastičan. Nemaš nijednu prepreku da budeš zvezda. Viki čestitam, stvarno svaka čast.

Kada je reč o Strahinji, Jelena mu je dala glas da bi se revanširala njegovom tati- Kad sam bila na skijanju na Kopaoniku, pustili su me preko reda na žičari i čovek mi je rekao da me je pozdravio Strahinjin tata i da me obavezno puste preko reda.

Za kraj, Viki je izjavila da je ponosna na Armina, pa čestitala i Strahinji- I ja kada bih glasala, ne bih znala kome da dam glas.

Jovana Lazarević i Zoran Petrović – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

Milijeva kandidatkinja, Jovana, predstavila nam se pesmama “Molitva” i “Tek je 12 sati”, dok je Bosančev kandidat odabrao numere “Dođi sutra” i “U ljubav verujem”.

Oba takmičara dobila su maksimalan broj glasova što je dovelo do preglasavanja u kome je ponovo bio izjednačen broj glasova kada je odluka pala na Sašu Popovića, on je Zoranu dao prednost bez sumnje da će Jovana proći u baražu.

-Strašan par- rekla je Marija.

Đorđe David rekao je kako mora da bude “crna vrana” i požalio se na ton koji čuje, a kada je Bosanac toerijski objašnjavao zašto je to moguće Jelena ih je prekinula.

– Definitivno gledaoci ove detalje ne čuju. Ovako peva Srbija, ovako pevaju Zvezde Granda. Ovako treba da se bori i ovo je budućnost srpskog popa oni su jedni od najboljih parova koje sam ja čula odavno bravo čestitam- zaključila je Karleuša.

Nikola Sretenović i Krstinja Todorović – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

“Ostala si uvijek ista” i “Zašto praviš slona od mene” Dina Dvornika bile pesme koje je Nikola odabrao, dok se Krstinja odlučila za “Sve je isto samo njega nema” Tijane Dapčević i “Da l ona zna” Milene Vučić.

Krstinja se žiriju poprilično dopala te je prvih 5 glasova usledilo već tokom prve pesme, a šesti je stigao kasnije.

Sa druge strane, Nikola je dobio je tri glasa.

Đorđe nije želeo da komentariše, već se Krstinji samo zahvalio na ugođaju i ostavio drugima da kažu šta imaju.

Viki smatra da je Krstinja bila z a106 glasova, te je pohvalila i nju i Mariju kako za pesmu tako i za ceo scenski nastup.

Jelena je Nikoli zamerila što je bio kao “pušten sa lanca” jer je žmurio, išao levo desno, te je okretao leđa žiriju. Smatra da je Mili to morao da im objasni.

– Deluje i nama i gledaocima kao da nisi prisutan i neozbiljan. A što se tiče pevanja, kada bi radio Mili sa tobom, napredovao bi. Smatram da nama Mili ne treba – našalila se Karleuša.

Saša je objasnio da se njima preko leta javilo mnogo kandidata, od kojih je Mili birao 100.

– Iako su svi pripali njemu, on mnogo radi sa njima – istakao je Popović.

Složili su se da je Krstinja idealna za mjuzikl jer je odlična glumica, pevačica i imitator, a Snežana je predložila Mariji da sledeći put na repertoaru bude pesma “Tetka”.

Marija je bila veoma ponosna, zahvalila se Krstinji, a obe su se uz osmeh složile da je ponekad u njihovom zajednilkom radu bilo potrebno dota živaca.

Nikolu je Saša pustio da prođe u baraž.

Anastasija Dabanović i Mite Stoilkov – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

Milijeva takmičarka predstavila nam se pesmama “Muškarac koji mrzi žene” i “Ja bih te sanjala”, dok je Mite, iz tima Viki , odabrao numere “Ajde sonce zajde” i “Ugasi me”.

Žiri je glasao 6:2 u korist Vikijevog takmičara.

-Pesma Jelene Karleuše mi jedino ne smetaju dok ih ona peva i koji god kandidat da peva njene pesme ja ne mogu ništa da razumem- rekla je Snežana Đurišić Anastasiji.

Marija je Miteu rekla kako lepo peva, ali da nema žara i da poradi na tome za sledeći krug.

Dragana Stojkovića Bosanca je tokom svog izlaganja “pecnuo” Karleušu čiju je numeru takmičarka izvodila – Ja ne znam ko je ovo Jeleni pravio, ali ovo je pesma pravljena za loše pevače – s osmehom je rekao Boske i pevajući ta-ra-ra objasnio da u njenoj numeri fale trileri, na šta mu je odgovorila da ih nema jer im tu nije mesto, ali ima mu*a.

Tu se uključio i Popović i piskavim glasom opevao je stihovima – , ti pričaj sad o tvojoj pesmi, tvoja pesma je pravo čudo, al’ za mene ipak mu*o, ehej- što je zasmejao žiri.

Jelena je objasnila kako je ta pesma svetska i da prateće vokale pevaju naši najbolji vokali, a da je Bosanac hejter koji ne može da oseti tu vrstu muzike.

Nikola Stojanović i Sanja Boban – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

Dok je Nikola pevao “Majko sve ti opraštam” Šabana Šaulića i “Konja vrana i sat zlatni” Bekija Bekića, Sanja Boban se odlučila za “Il treno per Genova” Tine Vukov i “Nema te žene” Aleksandre Radovič.

Žiri bio oduševljen Sanjom i dao joj maksimalan broj glasova, a Nikola je sa četiri glasa dobio priliku da se bori u baražu za svoje mesto pod suncem.

Bekuta smatra da Nikola nije bio za pet glasova, čak je prva pesma po njenim rečima debakl. Sanja joj se jako dopala i rekla joj da je sve kako treba.

– Sve iz kruga u krug, sve je bolje – rekao je Bosanac i dodao – Prvi kandidat, ti samo igraš kao Šaban, ništa više. Znam da je Marija htela da zakucaš, a ti si to slabo vežbao. Meni je to bilo grozno. A ova mala iz Gruda, babaroga. Bravo curo draga.

I ostali članovi žirija su se složili sa konstatacijom da je Sanja briljirala, te da joj je sve od stajlinga do osmeha bilo savršeno.

Budući da se ne seća Nikole, Jelena se zapitala kako je on kod Marije jer joj se ne poklapaju njihove energije. Sa tim već se ostali nisu složili i smatraju da je Žerifovićeva pravi mentor za njega.

Dok su komentaisali, Marija je primetila da joj je kandidat previše bled, pa je odmah ponudila da mu da malo vode.

– Beo čovek, mrtav, gotovo, pij tu vodu – šalila se Marija.

Jeleni se svidela kandidatkinja jer ima faktor X, po njenim rečima, ali se plaši da je sada dala sve od sebe, te da neće imati šta više da pokaže u sledećim krugovima, koji su sve teži.

– Kreće borba za vazduh, voda vam je došla do glave – navela je ona.

Davidu je Nikola bio super, a za Sanju smatra da joj je “voda tek do kukova” pa ne brine šta će biti u sledećem krugu, jer po svemu sudeći ima već unapred pripremljen plan.

Na kraju glasanja, Sanja je iznela duvan da pokloni Bosancu i obećala mu je da će mu doneti drugu turu ako mu se bude dopalo.

Ensar Hodžić i Melisa Alihodžić – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

Iako su oboje pokušali da daju svoj maksimum, neiskustvo u takmičenju koštalo ih je i baraža i kritike žirija.

– Melisa ima prednost u ovom duelu jer je bila bolja – rekla je Viki nakon duela, pa upitala Ensara da li zna gde je došao, na šta je on odgovorio u takmičenje.

– Pa što se tako ne ponašaš? Ti kao da si došao onako, kao da pevaš pred odgledalom – konstatovala je, na šta je Karleuša odgovorila da bi i to radila sa više žara nego on.

Marija Šerifović složila se da Ensar zna da peva, ali je delila mišljenje sa Viki da nije svestan da je u najpopularnijem takmičenju.

– Treba ti ozbiljan mentor koji će da ti pokaže gde si došao, kako da stojiš na sceni, a ne kao neka violina- rekla je Marija i dodala da su oba takmičara promašila sve – od držanja na sceni, pa sve do stajlinga. Posebnu zamerku imala je za Melisu i dizajnersku haljinu koju joj je odabrala JK.

– Melisa je jedna smerna devojka, devojčica koja ne može još uvek da ponese ovakvu haljinu. Ja bih se snašla bolje od nje – dodala je, a takmičarka je rekla da je haljina odlična i da joj se dopada.

Bosanac je imao kratko izlaganje, prvi nastup ocenio je kao mlak, dok je za drugu takmičarku rekao da je pevački bila loša.

– Glasao sam za tebe samo zbog pritiska, ali pevački onako. Suviše si mlada za tu haljinu jer tvoja ramena ne mogu to da nose, izgledaš malo uštinuto – rekao je Boske za Melisu, dok je Snežana dodala da ništa nije bilo dovoljno za peti krug.

Đorđe je otkrio da je samo zbog energije glasao za Melisu, dok je njena mentorka Karleuša imala poduže izlaganje na račun držanja oba takmičara.

– Predsednici svih država imaju posebne mentore koji ih uče govoru tela, gestikulaciji, držanju koji se čita, sluša i gleda i koje nešto govori. To je ekstremno bitno u javnom nastupu. Ensare, tvoj govor tela je bio strašan, to nije bilo ni za kupatilo. Ne možeš da kolutaš očima, tvoj stav večeras pokazuje da si slab, samo da si se ispravio, tvoj dobar glas bi to pratio i to bi bio savršen paket. Melisa, sve vreme sam ti govorila da držiš ramena unazad. Imaš predivnu haljinu, izgledaš kao milion dolara, a na kraju sam morala da vičem “Budi JK”. Zvezda treba da izgleda, da peva i da se ponaša – zaključila je Melisina mentorka.

Aleksandar Pralica i Marina Radosavljević – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

Aleksandar je odabrao da se predstavi numerama “Srno moja” Dada Polumente i “Još ovo veče” “Tropico benda”, dok je Maky otpevala “Zašto mi srce rani” Maje Danilović i “Leti, leti bijeli golube” Lepe Lukić.

Upravo izbor pesama i njihova interpretacija naišla je na osudu žirija, posebno Marije Šerifović koja je istakla da je Marinin nastuo trajao večno.

-Postoje kandidati koji su vraćeni u takmičenje, kao i vi i koji svoju šansu iskoriste maksimalno – započela je svoje izlaganje Marija, pa kratko pojasnila zašto večeras nisu bili dobri:

– Pralice, greške koje imaš nikako da ispraviš. Treba ti dosta vremena i rada, a Đorđe sigurno ne može da ti se posveti 5 puta nedeljno. Maky, potpuno neatraktivan program, čini mi se da su pesme trajale do Bogojavljenja. Za tebe je efektivnije pevati kraće pesme. Očigledno je da nešto ne radiš kako treba.

Snežana Đurišić smatra da je Marina dobra pevačica i slaže se sa Šerifovikom da ovaj muzički program nije za nju.

– Volela bih da pronađeš repertoar koji će da pokaže tvoje vokalne sposobnosti – dodala je.

Viki Miljković smatra da je bilo ok, ali ne dovoljno za prolazak u peti krug.

– Što se tiče pevanja, bila si najpristojnija do sad, ali ti ne znaš šta ćeš sa sobom na sceni. Nekako mi je bilo previše – rekla je, dok se Bekuta fokusirala na Marinin stajling.

– Ta haljina austrijske mlekarice ti je baš legla večeras – poručila je i dodala da je za nijansu napredovala i da kad bi više radila, možda bi došla i do finala, što je do suza dovelo Jelenu.

– Jelena, smiri se, sad ja pričam. Za Pralicu neću da tupim, tako je, kako je, a za Marinu ću reći – Tebi je glas polovan od nečega, nemoj se ljutiti, nešto nije sa glasom dobro – prokomentarisao je Bosanac, dok je Karleuša nahvalila energiju i želju prvog takmičara, ali je pevanje bilo daleko od dobrog. Daleko od statusa zvezde je i Marina, za koju Karleuša smatra da u samom startu ima pogrešno ime za estradu.

– Šta, devojko, sa tobom nije u redu? Šta je znači Marina Radosavljević Maky, kakva Maky, šta znači ovo y? To u startu zvuči da ništa napraviti nećeš, pogledaj kako si se obukla – bila je oštra, pa joj poručila da malo prevrti Instagram i ugleda se na nju i njene stajlinge.
– Pratim tvoj rad na Instagramu, ali ne mogu tako da se razgolitim – odgovorila je takmičarka, a Karleuša joj odgovorila da je večeras sigurno više obučena nego ona.

– Ja sam jedina gola žena koju stalno proglašavaju za najbolje obučenu – istakla je i objasnila da nije poenta u goloj guzici, već u magiji.

Mentori su, u suštini, bili zadovoljni i složili se sa komentarima žirija. Ipak, pohvalili su napredak kod svojih kandidata.

– Ponosan sam na to što si i sam ispravio falinke i što si i sam radio na tome. Ali ne možeš samo da ideš na emociju, a da zaboraviš na pesme – rekao je Đorđe, dok je Matić dodao da je Pralica bio bolji u prvoj numeri, dok je za svoju takmičarku otkrio da je bila bolja na probi nego na sceni.

Nakon preglasavanja, Saša Popović doneo je odluku da Marina zauvek napušta takmičenje, dok je Pralicu poslao u baraž.

Julia Mihajlović i Stefan Blagojević – (27. 03.) – šestdeseta emisija – dueli

Julia je pevala pesme “Hasta la vista” i “Ide maca oko tebe”, dok se Stefan predstavio pesmama “Plava ciganko” i “Dunav”.

Rezultat na kraju duela je bio 2:2.

– Julia ovo je bilo užasno… Ti se u ovome uopšte nisi snašla pevački, užas – bila je iskrena Marija.

– Meni se ni kod kandidatkinnje broj jedan ni kod kandidata broj dva ništa nije dopalo – rekla je Viki.

– Kod kandidatkinje broj jedan, ovo je čist promašaj mentora, ne može curica Jelena pevati ovakve pesme gde treba jedno ljubavno iskustvo od bar 5,6 godina, 10, kad napuni punoletstvo… Šta ona zna “Ide maca oko tebe, da te ne ogrebe” to su pesme za žene od 25, 26 godina pa naviše. Ona je dete. Što se tiče drugog kandidata, ti si se borio muški, ali si i melodiju izgubio u refrenu, ali nije to problem, već je problem što je i jedno i drugo bilo mlako – rekao je Bosanac.

– Šta da kažem na ovo? Ne vredi, dali smo sve od sebe Julia, izgledaš kao milion dolara, bolje nego ikada i smršala si. Stoji da je jako teško i pevati i igrati – rekla je Karleuša.