ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 61. emisija (03. 04.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Melinka, Nikola, Aldin, Srđan, Jusuf, Elsan, Nikola, Denis, Dana, Nale Flejm2021 – cela . – (03. 04.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: , , , , , , , , , Nale Flejm.

Đorđe Basarić i Melika Moranjkić – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Prva pesma kojom se Đorđe predstavio jeste ”Grlica” Željka Samardžića a zatim i bržom pesmom ”Loša Dženana Lončarevića. Melika je odabrala evrovizisjki hit ”Molitva” i ”Ciganka sam mala”.

Maksimalnih šest glasova osvojila je Melika i direktno se plasirala u peti krug, dok je Đorđe osvojio tri, i ima priliku da ode u baraž.

– Đorđe bio si u grču- poručila je - Mnogo si mlatarao rukama, prejak u obe pesme, trebalo je malo zaokružiti i umešnije odraditi. A ti Melika odlična! Plašila sam se za Marijinu pesmu ali si uspela da izguraš.

David smatra da je Đorđu bila problem matrica u prvoj pesmi dok mu je Dženan bio veliki zalogaj, dok je za Meliku imao samo reči hvale- Savršeno ti je prilagođena ”Molitva”. Pevati od ove Godzile pesmu je hrabro ali si se izborila. Ne sećam se da je neko izgurao taj vah na kraju kao ti, eto zato sam ti dao glas.

Violeti je Đorđe bio izuzetno simpatičan ali nije bilo dovoljno za njen glas.

– Znaš li šta je Melika dobro u svemu ovome? Dobro sam spavala sinoć. Fino si ti to izvela ali može bolje- poručila je Marija drugoj kandidatkinji a zatim se Saša umešao- Zašto lažeš kao pas? Legla si u pet ujutu, igrala igrice.

Sa druge strane, Snežana se nadala da će Saša pustiti Đorđa dalje iako je zvučao amaterski, te ju je Popović napao- A što da ga pustim ako je amater?- nastavio je da priča o u svom maniru pa ga je Đurišićeva nazvala ženskim petkom- Hoću da probaš da se izboriš u baražu Đorđe, a i Saša je puštao gore od tebe.

Bosanac je u izlaganju bio kraći nego ikada- Prvi i drugi kandidat, to bi bilo to!

Za kraj, reč je imala i mentorka - Prvo da se zahvalim mojim lutkicama iz žirija. Zahvaljujem se jer su me neki minirali za kandidate i koji su zaslužili prolaz. Melika smatram da ”Molitvu” niko ne može da otpeva tu pesmu i jedini ko je to uspeo si ti. Čarobni začin za pevanje Marijinih pesama je neka bolesna želja, a malo kandidat to ima. A ti dečko Đorđe, ja bih ti dala glas- prvo imaš divan vibrato a drugo teško je biti Milijev kandidata biti tako fin i opušten -završila je JK izlaganje a zatim je Saša dao priliku Đorđu da proba u baražu.

Petar Barović i Anastasija Stanković – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Prvi takmičar, inače iz time Jelene Karleuše, predstavio nam se pesmama “Zar je kraj” i “Laži me”, dok je Davidova kandidatkinja odabrala numere “Ime moje” i “Najbolja”.

Nakon završenih nastupa, u prvim sekundama nije bilo glasova onda je krenula prava igra tasterima kada su davali i povlačili glasove da bi se završilo jednakim brojem glasova 3:3.

– Ja sam dala glas jer treba da imaju glas , niko ne bi glasao da ja nisam glasala- rekla je Marija, na šta je Ana dodala kako je htela da bude dva-dva, a Viki se nadovezala da je to užasan rezultat i da je zato i ona glasala.

Ana je rekla kako je dala glasove jer ih nije bilo, ali da bi radije volela da nije glasala.

Viki se složila sa Anom i dodala kako pevački nije bilo dobro- Najgluplje je da po dva glasa, sad neka se Saša peče.

– Najgora stvar je da dva kandidata stavimo u poziciju ponižavanja, aj da vam udelimo a to vam ništa ne znači. Ne bih ti dao ali sam ti dao… Nađite objašnjenje koje ne bi ponižavalo ovu decu- rekao je Bosanac.

Đorđe je rekao kako nisu u pravu, a Jelena objasnila kako se nisu ponizili i da su najamnje tri glasa i zaslužili. Oba mentora su se složila da će neko ostati oštećen.

– Ja ne mogu da odlučim ko treba da prođe, pa neka žreb odluči- rekao je Saša Popović. a novčić je odlučio da Petar ide dalje.

Srđan Stanić i Jusuf Šingoli – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Ovako nešto se dugo nije desilo u takmičenju, pa su članovi žirija oduševljeno zaigrali uz one interpretacije hita Ljube Aličića “Nekada smo ti i ja”.

Pored ove pesme Srđan je pevao i “Prosio bih te” Šabana Šaulića, a Jusuf “Idi iz mog grada” Džeja Ramadanovskog.

Pored toga što su kandidati dobili maksimalan broj glasova, žiri je vikao da bojica treba da prođu direktno i da nijedan nije za baraž.

Saši Popoviću je predložio da pre nego što donesu bilo kakvu odluku, puste još jednom matricu, a da kandidati naizmenično pevaju.

– Ovako nešto se nikad nije desilo – rekao je Saša – Parovi su napravljeni još pre dva meseca i ja pojma nisam imao tada da će oni odabrati istu pesmu. A njih dvojica nisu znali da će pevati jedan protiv drugog.

Žiri se pitao kako će podeliti pesmu i da li se neće zbuniti, ali Popović je rekao kako će im on davati znak.

Marija im je doviknula da ih ohrabri – Momci prolazite sigurno, ovo je sada zabava samo, da znate!

Matrica je puštena ponovo, kandidati su zagrljeno zapevali, a onda je nastao lom!

Jelena se popela na sto, Marija je bila zadužena za teatralne efekte, a Snežana i Viki su oduševljeno aplaudirale. I ostali članovi žirija su se pridružili veselju.

– Nema glasanja! Obojica idu dalje – kategoričan je bio Saša., dok su članovi žirija dobacivali – Bravo Sale!

Bosanac je izašao na scenu da čestita kandidatima, pa izjavio – Morao sam malo da glumim Milija, ali narodnjaci su zakon.

– Momci, nema dalje, carevi ste – dodala je Marija.

Svi su se složili da će ovo biti najteže finale ikada.

Dana Bušić i Elsan Pilica – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Na Daninom repertoaru našle su se “Iznad duge” Bebi Doll i “Miki, Miki veliki” Slađane Milošević. Elsan je imao nešto drugačiji pravac, pa se odlučio za “Tamo si ti” Jašara Ahmedovskog i “Ljubila me žena ta” Sinana Sakića.

Glasanje je završeno sa 6 prema 5 u korist muškog kandidata.

– Top! Top – Marija je prva komentarisala – To što ti radiš, Dano, ja sam viđe puta već rekla, meni se to sviđa. To je na jedan poseban i drugačiji način pomereno, ja volim sve što je pomereno. Bravo i sve čestitke, pogotovo za prvu pesmu. Dvojka, sve čestitke tebi i tvojoj mentorki, odradili ste maestralan posao!

– Bravo za rokenrol, bravo za autfit, bravo za mentora, za tvoje pevanje, bravo za izbor pesama – nabrajala je JK – Ti, Đorđe, treba da imađ produkcijsku kuću gde ćeš raditi ovakve koncepte sa novim mladim zvezdama.

Saša je skrenuo žiriju pažnju da je ovo treći kandidat iz Bijelog Polja i da se ne zna ko bolje peva, te se upitao gde su do sad bili.

– Kažu u mom mestu da ima više pevača, nego stanovnika – našalio se Elsan.

Bosanac je želeo pesmom da izrazi svoje mišljenje, pa je u ritmu već otpevane pesme “Iznad duge” rekao – Ti si lepo pevala, da lepše ne može biti, mada malo je moglo i drukčije, ali mi smo prezadovoljni.

– Mnogo se*eš Bosanac i više nego što možemo da podnesemo. Predugo traje to se*ovanje, dosta je bilo to – otpevala je Jelena.

– Ajde primitivkinjo jedna, ne smeš pevati dok sam ja tu – rekao joj je Bosanac, pa se obratio kandidatkinji – Dani, dušo moja, ona ne može da podnese kad neko lepo peva i ona stalno priča, a nikad ništa ne kaže.

Ana je, pored Bosanca savetovala drugog kandidata da se malo više smeje jer će mu pevanje dobiti posebnu konotaciju.

Snežana je jedina koja nije dala glas Dani, a razlog za to je bilo što nije sigurna šta će to spremiti sledeće.

Đorđe je svima priznao da je Dana njegovo mezimče jer je po njegovim rečima, ista vrsta “ludaka” kao on i dodao da je malo bio problem oko stajlinga jer je kandidatkinja stidljiva.

– Ja sam došla da vas vakcinišem – našalila se kandidatkinja.

I Viki je bila prezadovoljna svojim kandidatom.

Snežana Kačar i Stefan Debota – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Snežana se predstavila pesmama “Neodoljiv neumoljiv” i “Sudbo moja” dok je Stefan pevao pesme “Iskreno” i “Je l’ Sarajevo gde je nekad bilo”.

Rezultat na kraju ovog duela je bio 3:2 u korist drugog takmičara.

– Snežana, ovo večeras je bilo jako loše, ništa ti nije polazilo za rukom. Dvojka apsolutno nije bio za tri glasa. Ti si đipao, ripao, rušio sve, ali pevanje… – rekla je Marija.

– Stefane ja sam ti dala treći glas, jer ti i kad pričaš imaš specifičnu boju glasa. Meni se tvoje ponašanje na sceni sviđa, imaš dobro ponašanje na sceni i ja to nagrađujem – rekla je Jelena, na šta joj je Marija dobacila:

– Pokriće!

– Dobar je frajer! Ali te molim da mi obećaš, ako prođeš dalje u baraž i ako te Saša pusti da ćeš opravdati ovo – nastavila je Jelena.

– On je doputovao iz Trebinja… Ja ga puštam – rekao je Popović.

– Kandidatkinja broj jedan, da te pitam, bez obzira što ovo nije suđenje, da li ti imaš da kažeš nešto u svoju odbranu? – pitala je Jelena.

– Nemam šta da kažem u svoju odbranu… Došla sam danas na tonsku probu ni tu nije bilo okej. Jednostavno nije mi bio dan – rekla je Snežana.

– Kandidatkinja broj jedan, ja mislim da si ti ozbiljno zmiče u najpozitivnijem smislu, jako mi je žao što ti se ovo desilo. Smatram da imaš štofa i da zaslužuješ ovo takmičenje. Ja te molim nemoj da odustaješ, dođi sledeće godine – rekao je nakon čega se kandidatkinja rasplakala.

– Vidi ovog Debote, lep ko lutka je*o te! – rekao je David za drugog kandidata i nasmejao ga, ali i kandidatkinju koja se rasplakala.

– Đorđe je zaokupljen svojim kandidatom, pa ne vidi da prva kandidatkinja plače. Ja ću tebi Snežana da kažem, nemoj da plačeš, glavu gore, stegni petlju. Dođi ovde sledeće godine i razvali. Jer ova devojka mnogo dobro peva – rekla je Jelena.

Nale Flejm i Goce Boškovski – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Milijeva takmičarka, Nale, predstavila nam se pesmama “Jedanaest” i “Upravo ostavljena”, dok je Goce, iz tima , odabrao numere “Stanica podlugovi” i “Gori gori srce moje”.

Žiri ih je nagradio jednakim brojem glasova 4:4.

– Ti si se tako lutko moja uplašila. Borila si se kao lav sa tom tremom, jako je bilo dobro meni si se jako svidela. Sa druge starne Goce standardno si dobar i standardno si dosadan- rekla je Jelena.

-Prvi kandidat ja sam dao samo za pantalonice koje su se tresle i meni se nekad tako treslo. Koliko je bilo treme bilo je i pevanja. Goce glasao sam zbog prve pesme jer ta pesma u meni budi osećanja- komentarisao je Bosanac.

Ana Bekuta se nadovezala objasnivši kako se i ona sama borila sa tremom u svojoj karijeri.

-Nale, velika podrška za tebe imajući u vidu količinu treme koju si imala ti si taj program otpevala odlično. Jeleninu pesmu si otpevala sigurno u pet najboljih pevanja ove pesme- kazala je Marija i savetovala je da nastavi da se bori, iako smatra da bi ponovnim učešćem i izborom drugog mentora uspela da ostavri svoj pun potencijal.

Denis Ahmetović i Nikola Petračković – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Marijin kandidat Denis predstavio se pesmama ”Posle tebe ljubavi” Muharema Serbezovskog i ”Princ i princeza” Zvonka Demirovića, dok se Nikola, Bosančev kandidat, odlučio za pesme ”Dva galeba bela” Šabana Šaulića i ”Svađalice moja mala” Marinka Rokvića.

Duel se završio sjajnim rezultatom sa šest glasova u korist oba kandidata, ali ono što je usledilo, a to je preglasavanje, nije bilo nimalo lako. Ipak gotovo jednoglasnom odlukom u peti krug direktno se plasirao Nikola Petračković, dok ćemo Denisa slušati u baražu.

– Ovo je bilo realno- komentarisao je Bosanac, a zatim se Viki nadovezala- Ja sam obojici bila mentor i znam šta ko može. Podjednako su mi dragi, i volim da ih podržavam. Moje mišljenje je da je u ovom duelu Nikola bio dominantniji. Denise, ja volim kako ti pevaš, ali bilo je jako neubedljivo, više si mjaukao nego pevao.

– Obojica bili kod tebe? Pa Bosanac onda nije imao posla- rekao je Popović kroz šalu.

– Kod mene je u preglasavanju odlučila samo jedna stvar. Neshvatljivo koliko ”nisi bio tu” u prvoj pesmi. Imaš čarobno kretanje na sceni, kao pauk na stejdžu, međutim nije te bilo- poručio je Đorđe Denisu.

Jeleni se kod Denisa svidela prva pesma ali joj je falilo emocije pa mu poručila da je pažljivo sluša- Hoću da jedeš testo, picu, hleb, hoću da jedeš pre nastupa! On meni izgleda kao da ne jede- rekla je pevačica pa je mentorka Marija dobacila- Pa Jelena blago njemu, ne mora da se pati!

Karleuša je smatrala da je Denisovo mesto prebivališta ”hladno” područije zbog čega mu fali žara za izvedbu ovakvih pesama- Hrvati vole ono što dolazi odavde i mi volimo ono što dolazi od njih ali ste vi gore umiveni nekako. Kad dođeš ovde gledaj malo ribe- počela je JK, pa se Viki ubacila- Ima ženu Jelena i decu.

Pevačica se zbunila pa počela da se izvinjava- Izvinite gospođo Ahmetović nisam znala- a zatim je Bosnac poručio- Može on da gleda, samo da ne dira!

– Ja bih prvo rekao Deniju da sam mislio da će ga ovaj moj pojesti za doručak ali si me prijatno iznenadio. Nikola, bravo. Pevao si bez greške- komentarisao je mentor Dragan Stojković, a zatim se svom kandidatu obratila i Marija- Meni je sve bilo u redu i smatram da si pokazao da ti je mesto u sledećem krugu.

Aleksandar Ranković i Aldin Avdijaj – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Aleksandar je pevao pesme “Od milijun žena” i “Bolje da sam druge ljubio”, dok je Aldin pevao pesme “Koliko ti sreće želim” i “Samo ona može u život da me vrati”.

Rezultat na kraju duela je bio 6:4 u korist drugog takmičara.

– Ja samo želim da kažem, žao mi je što Mili nije u ovim emisijama zato što on nekako motiviše svoje kandidate, on tu igra, skače… Ja pričam generalno koliko je on motivator za svoje kandidate – rekao je Popović.

– A motivator je i za nas, nemamo sa kime da se svađamo. Nema ko da nas nervira, Viki je totalno omanula u ovoj sezoni. Nemam na koga da skačem – rekla je Karleuša i dodala:

– Ajde od Aldina da počnem… Pa ti si dečko ubica. Pored talenta i raskošnog glasa potrebno je i još nešto što vi Crnogorci imate onako u izobilju, petlje, ajde da tako kažem. Ja volim inače da te bušim, nerviraš me, tvoja pojava me iritira, ali večeras si razvalio.

Pošto je Bosanac sve vreme gledao u svoj telefon i kucao poruke, ostali članovi žirija su to primetili pa su počeli da se šale na njegov račun.

– Šta glumiš Karleušu?! Gledam ga 20 minuta, čovek kuca na telefon. Jelenu smo odvikli od telefona, on sad poludeo – rekao je David.

– On svaku moju sliku mora da lajkuje. Svi pitaju je l’ Bosanac lajkovao i kad će da lajkuje – rekla je Jelena kroz osmeh.

-On je takva loptica skočica na stejdžu bio večeras. Lutka si sa energijom. Ne znam šta se dešava sa Crnom Gorom, ali vi ste svi poludeli u najpozitivnijem smislu, ali imam zamerku. Nisi Čola, ni Brena, ni onaj ludi Đule što liže kamere sa kotrljajućim R. To su zvezde, oni mogu da jure kamere. Nemoj… – rekao je David.

Jasmina Vasić i Nikola Stanišić – (03. 04.) – šestdeset prva emisija – dueli

Mili je za svoju kandidatkinju odabrao “Ja ću prva” dobro poznati Cecin hit i kao i Brenin “Udri Mujo”, a Marija je sa Nikolom pripremila “Prva si ti” od Adila i “Bomba” Mileta Kitića.

Razigrano je bilo i ovde, a budući da im se Nikola više dopao, on je dobio 6, a Jasmina 3 glasa.

Nikola nije krio euforiju, pa je od uzbuđenja podigao Mariju i zavrteo na sceni.

Saša je otkrio da je Nikola kandidat koga je Mili izabrao još pre godinu i po dana, dok još nije ni bio u opticaju da bude u takmičenju, ali ga je ostavio na cedilu i zato je pripao Mariji.

– Svaka ti čast, nek si ti otišao dalje! Ti možda ne bi dobio svih šest glasova na puko pevanje, ali ti si bio toliko pozitivan, sa tim osmehom, sam si sebi to obezbedio – rekla je Viki.

Onda su članovi žirija, vidno raspoložen počeli da imitiraju Milija i to kako bi ona sad pohvalio svoju takmičarku, ali Saša ih je prekinuo uz reči – Nećemo o onome koga nema!

Nastavila je Viki i Jasmini rekla da je mnogo falševa bilo i to onih koji bole, a svi članovi žirija su bili saglasni sa njom. Osim Ane.

– Ovo je poslednji put da glasam za tebe. Naterala me je Marija, vikala je na mene – rekla je ona, a Popović joj je odgovorio – Ajde, molim te, imaš sto godina i da te neko natera! Ćuti!

– Će popravimo bre Ana, nemoj da si na kraj srca – šalila se Marija.

Saša nije mogao da dozvoli da se “Udri Mujo” ne čuje u baražu, pa je Jasmini poželeo sreću i pustio je da ide dalje.

Povezane vesti