ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 62. emisija (10. 04.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Valentina, Jovana, Jovana, Aleksandar i Dimitrije, Vlastimir, Miodrag, Filip, Hanad, Lidija i Tamara



2021 – cela . – (10. 04.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: Valentina Rubin, , , Aleksandar i , , , , , i .

Anđela Kačar i Valentina Rubin – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Mili je za svoju takmičarku odabrao “Neću dugo” Cece Ražnatović i “Ti si moj greh” Lepe Brene, dok je Jelenin tim pripremio “Kakvo telo Selma ima” Selme Bajrami i “Ostavi mi drugove” od Jane.

Prva kandidatkinja je dobila jedan glas, a druga tri. Marija je prva komentarisala i iznela svoj stav.

– Obe su mogle i pokazivale daleko bolja i igranja i pevanja. Anđela, ne znam kako ti možeš da pevaš ovu prvu pesmu sa 20 godina, to mora da se oseti, to mora da se malo sažvađe, preživi, malo da propatiš. Milism da nije za tebe i da je pogrešna za tebe. Sa druge strsn Valentina, ok si bila i taman za tri glasa – rekla je ona.

– Nedovoljno vežbaš i radiš, ali čujem ja tu nešto – rekla je Ana Anđeli, pa nastavila:

– Čuje se da nemaš iskustva, ali ako budeš krenula kod profesora pevanja i uhvatiš se u koštac sa tim, sledeće godine bi mogla da budeš fini kandidat.

Bosanac je smatrao da su kandidati pod pritiskom zbog finala, te da se greške prave najviše zbog prevelikog razmišljanja o narednim krugovima.

– Cure, za peti krug je moralo, pogotovo broj dva, ti si počela odlično ovu prvu pesmu, ali treba izdržati do refrena i sašiti do kraja – rekao je on, a na to je kandidatkinja upitala – Pa što mi, čika Bosanče, ne dadoste svoj glas?

Na to su se svi nasmejali, a zbog ovakvog komentara, Saša je Valentinu odmah pustio u baraž.

– Dušo, ja sam sada bio blagonaklon, jer me Marija šutira ispod stola, ali ako prođeš u sledeći krug, čika Bosanac će ti sve reći. Bile ste divne – kazao je Stojković.

Jelena je bila zadovoljna glasovima koje je dobila i smatra da Valentina može da ih opravda u baražu, zato joj je rekla da razmisli sama koju će pesmu pevati.

– Pošto čika Bosanče voli Selmu, ja ću evo nju izabrati – rekla je kandidatkinja, a Bosanac joj je odgovorio – Čika Bosanče će te ocenjivati i u baražu, zato deder se ti smiri malo, dete drago.

Mili je počeo da komentariše Anđelu, ali Jelena ga je prekinula, te je on odgovorio – Kad me prekine neko kao što je Jelena, ja stvarno izgubim želju. Ako ste primetili, uopšte ne gledam u tom pravcu, jer nekako, kako je pogledam, smanjuje mi se inteligencija.

– Srce moje, tebi nema šta da se smanji – odgovorila mu je ona, a on je dodao – Sunce moje, ako hoćeš, možemo da izmerimo.

Na samom kraju, takmičarka je ipak dobila komentar o Milija koji je rekao da veruje u izvođače koji mladi pevaju ozbiljne pesme, kao što je Ceca sa 15 godina pevala “Kukavicu”.

Jovana Milojević i Dimitirije i – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Jovana je prvom pesmom ”Neko nije” donela divnu emociju, što se samo prenelo na braću Kazić koji su zatim izveli pesmu ”Uzalud vam treud svirači” Prljavog Kazališta. Međutim, u toku izvođenja druge pesme ”Čaje šukarije” Jovani su se protivnici pridružili na sceni pa pali na kolena dok su u rukama nosili trube- Pa bravooo- uzvikivala je Jelena oduševljena ovim potezom.

Kada je krenula druga pesma koju su odabrala braća Kazić, žiri je ostao šokiran- Je l’ se sećate ovoga- povikala je JK vidno iznenađena što su izvodili pesmu Saše Popovića ”Medeni kolači” koju je nekada izvodio sa Kebom, Šabanom Bajramovićem i Rođom Raičevićem.

Na sceni je bilo veselo, Saša Popović skidao je i vrteo sako, pa čak i zaigrao, a onda je Jovana uzvratila kolegama pa stala pored njih da igra dok su pevali, što je kasnije rezultiralo da svi dobiju maksimalnih šest glasova.

– Bilo je fantastično- rekla je Jelena.

– Čekaj, da li se videli čoveka koji je sve napravio kako se loži, ustaje, znoji. Kao mrtav je hladan, kao boli ga uvo, važi, juče- rekao je Đorđe za Popovića.

Najteži momenat bio je preglasavanje u kom su Kazići dobili pet glasova a Jovana jedan, zbog čega je otišla u baraž- Trebalo je Jovanu da pustite da slušamo još jednom u baražu ”Medene kolače”- našalio se Saša.

– To je ono što nama treba. Ovo važe za sve kandidate. Dobra energija, pozitiva, žar, dobre pesme- rekla je Viki, sa čim se i Mili složio.

Jelena je smatrala da su Kazići večeras pokazali da su rođeni za scenu- Naizgled dva obična momka, a ništa tu obično nije.

Svi su morali da čestitaju Popoviću i žiri se složio da je čudo od čoveka kako ume da napravi zvezde- Moram da kažem kad sam im rekao da će pevati Prljavo kazalište, nije im bilo svejedno, mislim da su hteli starog mentora Šerifa Konjevića ali eto ispalo je super. Za sledeći krug ćete pevati nešto u šta žiri neće moći da veruje, a kamoli vi- poručio je Popović za kraj.

Hanad Džehverović i Mario Arangelovski – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Hanad je pevao pesme “Lažeš zlato, lažeš dušo” i “Glavo luda”, dok se Mario predstavio pesmama “Mi” i “Kralj kokaina”.

Rezultat na kraju duela je bio 6:5 u korist prvog takmičara.

– Kandidat broj dva, ja sam na tebe ne znam iz kojeg razloga slab, smatram da imaš scenski šarm koji je ogroman. Kandidat broj jedan, ti si moje ljubimče, ja mislim da si ti jedna lutka koje će dugo ovde da nas zabavlja. Imam samo jedno pitanje, gde si kupio taj ogrtač da uzmem i ja? – rekao je David.hanad.JPG

– Hanade, ovo što ti je rekao Đole da ćeš nas dugo zabavljati znači da ćeš se takmičiti i sledeće i one tamo godine – našalio se Saša.

– Ne daj Bože, ja pričam o ovoj sezoni – doviknuo je David.

– Drugi kandidat, ne znam iz nekih čudnih razloga sam slab na Karleušu, ovo je replika na Đoletovu rečenicu. Ti tako pevaš skrovito, malo si falš, malo nisi, a sve to na kašičicu. Hanade, odličan si bio – rekao je Bosanac.

– Hanade bio si odličan i pokazao si da si ozbiljna pevačina i ozbiljan kandidat za Zvezdu Granda, ali ja sam sve vreme gledala u taj tvoj ogrtač. Je l’ mogu da probam ogrtač? Meni se ovo toliko sviđa – rekla je Karleuša koja je na sceni skinula svoj sako, kako bi probala ogrtač.

– Ko bi rekao da će se Jelena skinuti – dobacila je Viki.

Nakon ovoga usledila je razmena garderobe, pa je Hanad obukao Jelenin sako.

– Super ti stoji. I pesme i mentor, pokidao si. Kad je reč o Mariu ova pesma “Kralj kokaina” je pokazala da ti imaš i scenski pokret i osećaj za šou. Bio si fantastičan, ja sam ponosna na tebe – rekla je Jelena.

– Jelena njemu pokloni taj grudnjak – rekla je Bekuta.

– Zamenite i pantalone – dodao je Popović.

– Hanade, sve je bilo top, bravo care – rekla je Marija.

– Hanade vrati sako to je Luj Viton – dodao je Popović.

Lidija Savić i Tamara Selimović – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Lidija je pevala pesme “Kunem se u sreću devojačku” i “Zavede me majko momak loš”, dok je Tamara otpevala “Tu sam da ti ruku pružim” i “Ti ona i ja”.

Takmičarke su svojim nastupima atmosferu dovele do usijanja i razgalile žiri koji je zaigrao kolo na sceni.

Prvo su skočili Karleuša, i Viki, pa su im se onda na sceni pridružile i Marija i Bekuta.

Rezultat na kraju duela je bio 5:4 u korist Tamare.

– Lidija ja sam ti dala glas zato što si neosporno veliki talenat, ali mora Šikica malo više da se zamasti – rekla je Karleuša.

– Pošto je Jelena pevala tu pesmu na onoj jednoj svadbi – rekao je Popović.

– Svojoj – dodala je Viki.

– Bila sam na dve, na jednoj sam pevala i to kad sam pokušala Dušku da otmem mikrofon, to je istina. Ali ne mogu ja kao jedna bleda žena da više osećam romsku muziku od tebe. Moraš malo više srca da daš. Tamara ti si standardno korektna – rekla je Jelena.

– Đole gledao sam te dok si igrao, skačeš kao je*ena zečica – našalio se Saša.

– Meni je sve ovo bilo super – rekao je Bosanac i nastavio da savetuje kandidatkinje kako da još bolje pevaju.

Vlastimir Janković i Miodrag Đokić – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Vlastimir, iz tima Viki Miljković, predstavio nam se pesmama “Đelem đelem” i “Oj devojko đinđo moja”, dok je Miodrag, kome je mentor Goca Lazarević, odabrao numere “Nije taj čovek za tebe” i “A nekad je dolazla stalno”.

Žiri ih je nagradio jednakim brojem glasova 4:4.

prva se obratila kandidatima. Miodragu je zamerila da on to može mnogo bolje i da se čuo umor u izvođenju kao i falš sa čim se složio i Bosanac a oboje su se složili da je Vlastimir bio vedar.

– Ja sam videla kod Vlastimira ono što vi nitse videli- počela da objašnjava Jelena, a Viki je prekinula i objasnila kako se njen kandidat plaši Karleušinog komentara i da ima noćne more pošto mu je u prošlom krugu rekla da liči na Mister Bina. Međutim, kada ga je diva upitala da li je to istina kandidat je odgovorio da je se ne plaši, a ona nastavila svoje komentarisanje nastupa.

– Vlastimir kada je pevao obe pesme uradio je nešto neverovatno! On je zevnuo. Njemu se spava i meni se spava. Vlasto, pokazao si šarm, pokret, osmeh, na kraju si i zevnuo i zato si najviše zaslužio moj glas . Miodraže, dala sam ti glas zato što ova druga pesma je toliko teška da izaziva hemoroide i mislim da si se muški izborio- objasnila je Jelena.

Kada je Viki dobila reč i pokušala da objasni Miodragu šta mu zamera, Jelena je prekinula.

– Viki ja kad slušam tebe posle toga ne mogu nijedan akcenat da ubodem ti si bukvalno svaku reč pogrešila , ja posle ne znam kako da pričam…ali postaje mi egzotično- kroz smeh je rekla diva, a Viki je u svoju odbranu rekla kako je ona sa juga i to ne može da promeni.

Danijel Đukić i Filip Jovanović – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Danijel nam se predstavio pesmama “Nocturno” i “Dal si sretnija”, dok smo Filipa čuli u izvedbama “Simbil cveće” i “Ljubavi živote”.

Žiri je Danijela nagradio sa 5 glasova, dok je Filip dobio 4 glasa žirija.

– Nastao je zbun jer je Jelena nezadovoljna rezultatom i smatra da je trebalo da bude 4:3 za drugog kandidata- rekla je Marija i dodala da se njoj kod Danijela nije dopala prva pesma, a onda se povela polemika oko Filipa za koga su se svi složili da mu nisu legle pesme.

Jelena je prvo prokomentarisala Filipa nazivajući ga zumbulom.

– Kada je reč o našem zumbulu, pogrešan odabir pesma. Možda nije energetski bio tvoj dan, ali ti si simpatičan, imaš uske farmerke imaš osmeh- rekla je Jelena Filipu, a zatim se obratila Milijevom kandidatu.

– Ova reinkarnacija Rođe Raičevića, meni se dopala. Imaš specifičnu boju glasa, lepo pevaš tebe bih prepoznala kada bi snimio neku pesmu.

Đorđe David je rekao kako je falilo energije, a onda istakao kako je sedmoglava aždaja koja bljuje vatru i udara u staklo što njega plaši, ali ona se nije obazirala na ove reči.

Blagica Dzunzurovska i Jovana Milenković – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Mlada Makedonka iz Milijevog tima otpevala nam je pesme ”Jugoslovenka” Lepe Brene i ”Tažna, ljubov, srekna pesna” Tamare Todevske, dok se Jovana, iz tima Ane Bekute, opredelila za ”Kao u snu” Tonija Cetinskog i ”Metaj s aposvetom” Lepe Brene.

Četiri glasa stigla su za Jovanu Milenković i to u poslednjoj sekundi što joj je omogućilo odlazak u baraž, dok je Blagica sa samo jednim glasom ispala iz takmičenja.

– Ja bih sad povukla glas majke mi moje. Nije bilo ni za četiri glasa. Želudac me boli. Devojke ovo je bilo katastrofalno. U ovom poslu ništa nećete dobiti, debakl, omanule ste- rekla im je Jelena Karleuša.

Iako se žiri složio da je Blagica inače dobar pevač, očiglednu ju je pojela trema a ni izbor pesama nije bio adekvatan- Ja sam vraćena u takmičenje pre deset dana, nisam imala vremena- odgovorila je Jovana, dok su se Saša i JK složili da je to dovoljno vremena koncert da se spremi a kamoli nastup.

– Ja smatram da je kandidatkinja omašila obe pesme. Ne možeš ti to da pevaš. Trebalo je da probaš da prođeš na šarm i ples- rekla je Marija a onda ju je kandidatkinja pitala šta bi trebalo drugo da peva- Ne poznajem te, ali Tonija Cetinskog sigurno ne možeš da pevaš. Ima neke zlatne sredine, modernih lepih pevača koje si mogla da otpevaš- odgovorila je Šerifovićeva.

Bosanac je smatrao da je nelogično bilo da Ana Jovani da ovako teške pesme ako su imale samo deset dana za pripremu- Nije bilo puno falševa ali je bilo naivno pevački. Čim slušaoca dovede u dilemu da li je dobro, to onda nije to. A Blagica je pokazala potpunu nedorađenost u tehničkom smislu.

U toku komentarisanja kandidatkinja od strane Snežane Đurišić, Jelena je ustala pa izjavila da gube vreme na osobe koje to ne zaslužuju- Jovana, prvo bih ti oduzela te čizme. Nemate u mozgu da budete zvezde.

– Jelena, ti si joj dala glas faktički ti si je odvela u baraž- objasnio je Popović, a vidno iznervirana Jelena našla je utehu u Bosancu, te otišla da ga zagrli, pa mu sela u krilo.

Nakon samo nekoliko minuta, on je prešao kod nje u krilo te je Jelena objasnila da to samo Bosancu dozvoljava, dok je Viki poručila muzičar da će ga supruga ostaviti- Vidim već razvod braka!

Marta Jovičić i Sanel Osmanović – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Hitovi “Pametna i luda” Marije Šerifović i “Mrgude” Slavice Ćukteraš bili su Martin izbor, dok se Sanel opredelio za duet “Pusti me” Osmana Hadžića i Dina Merlina, kao i “Princeza” Selhana Alije.Oba kandidata su osvojila po tri glasa što po pravilima znači da jedan od njih mora ispasti.

– Meni ovo nije bilo dovoljno za sledeći krug. Trudili ste se oboje, u jednom trenutku smo svi poskakali, ali fali tu snage, energije, srca – rekao je Mili.

Jelena se prvo obratila Sanelu – Ti u meni budiš petsto godina pod Turcima, ovaj turski melos koji ti fantstično pevaš, mene iskreno pokreće. Verujem ti kada pevaš. Sa druge strane, Marta, u prvoj pesmi si imala emocije, u drugoj si zvučala kao moja Atina da peva. Dečije. Lepa si, izuzetno talentovana, lepo obučena i slušaš svog mentora to se vidi.

I ostali čalnovi žirija su se složili sa tim da Sanel lepo peva ali je pogrešio repertoar jer pesme nisu takmičarske, naročito kada je prva pesma u pitanju.

– Baš si slatka Marta, lepo izgledaš – rekla je Snežana i dodala da je očekivala da drugu pesmu mnogo bolje otpeva, te joj zbog toga nije dala glas, a Sanelu se obratila rečima – U prvoj pesmi si nas, kako bi to deca rekla nekako smorio i subjektivni osecaj je da je pesma trajala 12 minuta.

Bosanac se složio sa svima da je prva pesma njegovog kanidadata “niđe veze” ali zato je drugu pesmu otpevao tako da niko ne može da mu priđe za dvadeset mesta.

– Ti si bomba jedna, samo treba raditi sa tobom, ako prođeš radićemo malo jače na ovome, jer si poseban – rekao je on.

I David se samo svojoj kandidatkinji obratio i konstatovao da joj je energija pala, te je savetovao da više koristi svoje telo dok peva pesmu, jer će da je povuče na “bolje”.

Iako je kandidat broj dva želeo da bude kavaljer pa dok je Saša birao ko će nastaviti takmičenje, izjavio da dame imaju prednost, Popović je ovaj put ipak odabrao pevanje i pustio Sanela da ide u baraž.

Isak Šabanović i Ekrem Peleš – (10. 04.) – šestdeset druga emisija – dueli

Saša Popović objasnio je da je Isak pozitivan na koronu, da je izolaciji, te da će njegov protivnik Ekrem Peleš morati da se bori sam u duelu.

– Sam protiv svih ili sam protiv sebe – najavio je Voja Nedeljković nastup mladog momka iz Tuzle, inače iz tima Jelene Karleuše.

Zajedno sa svojom mentorkom Ekrem je odabrao da se predstavi pesmama “Ona, ona” Darka Filipovića, kao i “Plavo Ciganko” Mileta Kitića.

Već sa prvim taktovima druge numere ceo studio bio je na nogama, a najponosnija je svakako bila mentorka koja je i prva i zaigrala i davala mu neverovatnu podršku. Ni Bosanac se nije štedeo sa, kako je rekao, koracima modernog plesa, a na kraju maestralnog nastupa Ekrem je dobio samo 4 glasa.

– Mi ovo moderno igramo – našalio se Bosanac na račun kola koji su u prethodnom nastupu zaigrali svi članovi žirija sem njega i Milija, pojasnio odakle ljubav prema plesu.

– Ja sam poznati igrač grupe Petra Slaja (prim.aut.baletski igrač, pozorišni i televizijski koreograf), dok sam bio mlad i lep – rekao je Boske, a Snežana je na to dodala da je danas više Slaj nego Petar.

Za Ekrema i njegov nastup žiri nije imao mnogo zamerki, ocenili su da je bio dobar i da ih je lepo zabavio, dok je Boske priznao da je vagao da mu da još jedan glas, ali je procenio da je ipak bio za samo četiri.

Popović je dodao je šteta što večeras nije imao protivnika u duelu, ali je zato njegova mentorka bila i više nego zadovoljna.

-Teško je boriti se sam sa sobom, bio si super i imaš super pesmu za baraž. Kidaj samo – poručila mu je Karleuša na kraju.





Povezane vesti