ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 63. emisija (17. 04.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Hanad, Žarko, Zorja, Marijana, Slađa, Aldin, Aleksandar, Anastasija, Martin, Marija, Selim, Mite2021 – cela . – (17. 04.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: , , , Marijana Čobanov, , Aldin Avdijaj, , , , Marija Gruevska, , .

Anđela Tasić i Hanad Džehverović – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Anđela je pevala pesme “Magla padnala V dolina” i “Ljuljaj me nežno”, dok je Hanad pevao “Lutka” i “Par godina za nas”.

Rezultat na kraju duela bio je 6:4 u korist Hanada.

– Za razliku od prethodnih godina, želim da kažem da je ove godine produkcija odobrila budžet od 100.000 evra da se urade pesme za skoro sve, ili možda čak i za sve finaliste. Već 10 pesama je odabrano, prema tome da znate deco vi koji dođete u finale ove godine ćete imati zalet kakav niste imali poslednjih 7, 8 godina, s tim što će pobednik dobiti malo više, on će dobiti bar 2 pesme, automobil, statuu. Ali finalisti koji potpišu ugovor i dođu u finale će dobiti 9 godina marketinga u Grandu. Mili sve je spremno, nećemo ništa da otkrivamo – rekao je Popović.

– Ja bih se nadovezao na to… Mi tražimo pesme koje su fenomenalne i tu su angažovani svi autori regionalno – rekao je Mili, a onda prokomentarisao i kandidate:

– Anđela, bila si predivna, ali nešto mi je u drugoj pesmi falilo, ali i to je bilo za glas… Jedino što je problem je ovaj Hanad, koji je skako, na kolenima si završio, nekako su se i svetla poklopila, to je bilo svetski. Hanade ti imaš moj glas još dugo. Samo tako nastavi.

– Bili ste fantastični, svako u svom repertoaru i domenu. Anđela ti dok si pevala prvu pesmu ja sam se sva naježila. Po mom mišljenju je šteta što nisi dobila 6 glaova. Hanade ti si i prošli put sa Isakom bio fantastičan i večeras si. Ti pružaš i dobro pevanje, ali i dobro izvođenje, tvoj program, ti si dobar zabavljač – rekla je Viki.

– Meni se prva nije dopala, drugi je bio odličan, uz malu opasku… Da se ti nisi u prvoj pesmi malo zaboravio sa plesom? Ali dobar si bio – rekao je Bosanac.

– Hanade, ti si meni jako simpatičan, imaš super energiju, ali bilo je puno falša u drugoj pesmi, a kad je reč o mojoj kandidatkinji ona nije imala ni jedan falš. Smatram da je večeras oštećena, ti si je možda nadigrao sumanutim scenskim nastupom. Nisam raspoložena da smišljam razloge čime da te bušim zato što si mi simpatičan. Dobar si dasa i lepo si se obukao. Anđela večeras si bila maestralna – rekla je Jelena koja je zamerila Miliju i Bosancu što nisu glasali za njenu takmičarku te im je poručila:

– Mrtvi ste bez mene u ovom takmičenju, da vam nisam dala reanimaciju i veštačko disanje ova emisija ne bi postojala, jer niko ne želi da gleda tvoje lice Mili i mrmljanje u brk jednog Bosanca koji je od ove emisije napravio jednu kolotečinu i žabokrečinu. Mrtvi ste bez mene i pazite od sada kako komentarišete moje kandidate, jer nije vam pametno da mi se zamerate.

Žarko Madžić i Zorja Pajić – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Žarko je pevao pesme “Više te nema” i “Mia bella signorina”, dok se Zorja predstavila pesmama “Ederlezi” i “Prirav mange korkoro”.

Rezultat na kraju duela je bio 5:5.

– Druga kandidatkinja, ovo je bio koncert koji bi svaki pevač mogao poželeti da ovako izvede. To je bilo da ne može biti bolje, čestitam i bravo – rekao je Bosanac.

– Meni si ti Žarko bio dobar večeras, meni se sviđa taj spoj između tebe i Đorđa jer uvek birate taj program koji je drugačiji. Meni je ova druga pesma bila super. Ti si to super otpevao i super mi je što si u ovom krugu došao obučen, pa se u sledećem opet skini. Zorja tačno si pevala, ali hladno. Ja bih volela da me naježiš, da mi džigerica proradi, da osetim neku emociju, jer muzika tome služi – rekla je Marija.

– Zavisi kako ko čuje i kako ko doživi… Ja za 17 godina nisam ovako nešto čuo u Zvezdama Granda. Ispred mene je prošlo 100.000 kandidata, ali ja moraam da ti kažem da sam ja pao u nesvest i naježio sam se – rekao je Popović.

– Žarko ti si večeras demantovao da moraš da se raskopčavaš i pokazuješ svoje prelepo mišićavo telo da bi bio dobar na sceni, zgodan, odličan pevač i atraktivan. Možeš da se zakopčaš do grla i da izgledaš jako lepo. Izbor pesama i ta svežina koja se donosi zajedno sa tvojim mentorom je ono što se meni jako sviđa. Mi takvog kandidata nemamo. Dobar pevač, dobar dasa, dobra energija, sve ono što treba da ima jedna zvezda – rekla je Karleuša.

Marijana Čobanov i Slađa Zubčević – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Inače, prva takmičarka predstavila se pesmama “Ime sreće” od Ane Bekute i “Ljubav čuvam za kraj” Lepe Brene, dok je druga odabrala “Nemir i mir” Snežane Đurišić i “Aj vino, vino” Zlate Petrović, što je na kraju žiri nagradio sa 6:5 u korist druge kandidatkinje.

Njihove mentorke i bile su zadovoljne kako su se Marijana i Slađa predstavile, ali posebno iznenađenje usledilo je tek na kraju nastupa.

Naime, nesvakidašnji poklon sačekao je direktora “Granda” Sašu Popovića i to od takmičarke kojoj je u prethodnom krugu poručio da treba da smrša. Da je ozbiljno shvatila njegove reči svedoči i poklon koji je Slađa uručila nakon duela.

– Pošto ste mi rekli da moram da probušim kašiku, evo je – poručila je i dala mu probušenu kašiku, što je nasmejalo sve u studiju.

– Zeznula si se, kašika je za tebe, njemu ne treba, njemu, za razliku od nas, ništa nije bušno- našalila je Karleuša.

Ovaj gest “kupio” je sve članove žirija, a posebne hvale dobile su na račun pevanja i izgleda.

– Imati herca da otpevaš Snežaninu pesmu i to pred njom je za svako divljenje – rekao je Đorđe Slađi, a ni za Marijanu nije štedeo reč hvale. Ono što je posebno nahvalio svakako je stajling prve takmičarke za koju je mislio da je zadužena JK:

– Nemam uticaj na Marijanin stajling, ona to sve sama radi – objasnila je njena mentorka i pohvalila je izgleda brutalno dobro poput svetskih zvezda.

– Moram da se zahvalim Miliju jer on retko daje glasova za moje takmičare, ali od koga je dobro je – našalila se diva, pa nastavila da komentariše suparnički tim.

– Jesi ti ona Slađa koja mi komentariše svaku moju sliku na Instagramu? – upitala je Jelena takmičarku, na šta joj je odgovorila da jeste, kao i da obožava i njene fotografije i nju lično.
Čini nam se kao da su ove takmičarkine reči smekšale divu, pa su izostale kritike na račun izgleda.

– Ja sam te analizirala, mislim da ne treba ti da smršaš jer bi izgubila svoj identitet. Ti nisi mršavica, tako si građena. Iskreno, simpatična si, dobar si pevač, volim taj sarajevski duh koji imaš – rekla je i dodala da je njena jedina mana što nije kod nje u timu.

I Popović se složio da takmičarka ne treba da probuši kašiku, jer joj sadašnja kilaža savršeno stoji.

Za kraj Slađa se obratila žiriju i gledaocima i pre napuštanja scene poslala brutalnu poruku.

– Htela bih da se zahvalim svima vama, jer gledaoci ne znaju čega se vi sve odričete da bi mi ovde bili bolji. Imamo od koga da učimo – poručila je takmičarka žiriju, što su svi u studiju pozdravili gromoglasnim aplauzom.

– Tako je, bre. Hvala, lutko. Ovo do sad niko nije rekao – dodao je Đorđe.

Aleksandar Misojčić i Milan Stojčinović – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Aleksandar, koji dolazi iz tima Ane Bekute, otpevao nam je pesme ”Otkači” Mire Škorić i ”Seksi ritam” Džeja Ramadanovskog, dok je Milan iz tima odabrao numere ”Zauvijek si ostala u meni” Šerifa Konjevića i ”Čovek lutalica” Šaban Šaulića.

Uz izvođenje druge pesme, Aleksandru se na scni pridružila Jelena Karleuša pa đuskala iz sve snage, dok je isto radio i Aleksandar Milić Mili sa svog mesta.

Ovaj scenski spektakl završio se sa četiri glasa u korist Aleksandra, dok je Milan osvojio tri.

– Viki čoveče, brate kakav je ovo program? Je l’ može da se izmisli neatraktivniji program- rekla je Marija Šerifović, a Milise složio rečima da je bilo predosadno.

– Ja bre ženo pogledam protiv koga se bori moj kandidat, pa prilagodim, pa znam kako da napadnem. Šta je ovo? Prvu pesmu čak nije ni tačno pevao- još jednom je rekla Marija.

– Ja ne mogu njemu da dam nešto drugo, kad on ovo zna da peva- pravdala se Viki, pa dodala- Bio je bez energije jer mu se nešto desilo.

Sa druge strane, Mili je pohvalio Anu i odabir pesama sa svog kandidata- Sveže i novo! Dobar si bio- rekao je on sa čim se i Marija složila.

JK koja je sve vreme igrala sa Misojčićem, objasnila je da joj je teško palo i da se umorila s obzirom da već godinu dana nema specijalne fizičke aktivnosti- Ali setimo se kad je mene Saša nosio na ramenima. Svaka čast kako si izdržao- prisetila se Jelena pa dodala da direktor Popović odlično izgleda za svoje godine, koje i nisu neke pozne.

– Pa mi sa ovim stresom daj Bože da doživimo 65 godina- rekla je Marija.

– Aleksandre ovo će biti udilo po kućama, ovo nam treba, da se dobro zabavimo a svakako si dobro pevao, ponašao i nadigrao me! A ti Milane znaš koliko mi je bljak ono što pevaš ali sve to na stranu, ti si tako dobar pevač- komentarisala je JK.

– Ti si napravio nešto što sam mislio da je nemoguće!Zaslužuješ baraž- rekao je Đorđe Misojčiću.

S obzirom da su svi rekli da je Milanu nedostajalo žara i energije, Viki je kao mentorka objasnila o čemu se radi- Milan je do pre pet dana imao koronu, 15 dana ležao u krevetu pod upalom pluća.

Drugim članovima žirija nije bilo jasno zašto Viki to nije rekla na početku odmah, a onda se Bosanac pokajao što mu nije dao glas dok je JK rekla- Ako ovako peva posle upale pluća, onda je zaslužio deset glasova.

Na kraju, Saša je svakako pustio Milana da se bori u baražu za svoje mesto u narednom krugu.

Marija Gruevska i Selim Selimović – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Marija se predstavila pesmama ”Jedanaest” Marije Šerifović i ”Lutka za bal” Parnog valjka dok je Selim to učinio pesmama ”Hanuma” Šabana Bajramovića i ”Kesandžik” Zvonka Demirovića.

Oba kandidata osvojila su maksimalnih šest glasova, a onda je Saša Popović odmah naredio preglasavanje, što je ponovo rezultiralo jednakim brojem glasova- 3:3.

Žiri se podsmevao Saši Popoviću koji je morao da donese odluku kog kandidata će pustiti direktno dalje a kog poslati u baraž.

– Nemoj molim te da se Marija presvalči opet..dva kostima u pm…- rekao je Mili Popoviću za svoju kandidatkinju, pa se obratio žiriju- Pa šta vam je, kako tri tri? Pogledajte nju, pa zar se ova emisija ne zove ”Zvezde Granda”?- aludirao je Mili na dva izuzetna stajlinga njegove kandidatkinje koja se iz kostima opatice, skinula u kostima nalik onim na kabare nastupima.

– Selim kida bre nemoj tako- branila je JK drugog kandidata, a onda je Mili napao Snežanu, Anu i Đorđa koji su Selimu dali glas- Ti si bre na drogama- odgovorio mu je David.

– Dečko je odličan ali ne može da se poredi sa njom!- vikao je Mili, dok drugim članovima žirija nije bilo jasno zašto osporava Selimov talenat.

– Jeste od Gruevske stajling odličan, ali šta fali Selimu?- rekao je Saša sa čim se i Marija složila.

Nakon minuta svađe između čuvene šestorke, Saša Popović je prelomio- Puštam Mariju dalje, ali ti Selime kidaš i sigurno prolaziš u baražu!

Mite Stoilkov i Ivona Damjanović – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

On je odabrao “Sonatu” Zdravka Čolića i “Hitno” od Adila, dok je Ivona pevala “Pazi se” Jovane Nikolić i “Ja sam bila s njim” Emilije Kokić.

Dok je Mite osvojio maksimalan broj glasova, Ivona je uzela samo dva.

– Žao mi je zaista – rekao je Saša i dodao – Ivona je vraćena u prošlom krugu i dobila je tada svih šest glasova.

I Marija je rekla da je u prošlom krugu bila odlična, a Mili je prokomentarisao kako je ovaj put sama birala pesme.

– Kandidat broj jedan, ne treba ništa pričati, svaka ti čast – rekla je Snežana i obratila se devojci – Malo si hendikepirana kolegom večeras, ali po mom mišljenju trebalo je da imaš bar tri glasa. Nemoj da se demoračišeš imaš samo 19 godina.

Složio se Saša sa žirijem da je Ivonu druga pesma koštala prolaza.

Ipak Jeleni se svidela i rekla je da se sa 19 godina strašno borila, te da je po njenom mišljenju bila za prolaz.

– Ivoni sam dao glas da bi joj dao podršku, međutim posle sam promenio u interesu muzike, lepote pevanja i onoga što mi ovde tražimo – rekao je Bosanac i dodao – Mii se dobro udao, Popović dobro prodao, oni broje, a mi, nek nam je bog u pomoći.

Viki je vidno bila zadovoljna svojim kandidatom, koga je i Mili, poput svojih kolega pohvalio.

Saša je obećao Ivoni da je sledeća godina njena.

Aldin Avdijaj i Aleksandar Praizović – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Naime, prvi takmičar predstavio se pesmama “Anđeoska vrata” Šabana Šaulića i “Mala” Ljube Aličića, dok je drugi odabrao numere “Dobro te znam” Azrudina Bahtijaragića i “Sunčan dan” Nena Belana, ali izgleda da je pojedine pojela želja za dokazivanjem.

Iako se žiri odlično zabavio tokom ovog duela, zamerke i kritike nisu izostale, a sve zbog pogrešnog odabira pesama. Sudeći po glasovi najviše kritika dobio je Aldin, pa je i rezultat bio 6: 4, ali u korist drugog takmičara.

– Ja Aldina uvek nešto bušim, nešto me nervira! Ali večeras moram da pitam – šta se desilo sa prvom pesmom? – pitala ga je iznenađeno Karleuša, a takmičar je odgovorio da ga je večeras savladala trema i da po prvi put nije mogao da se koncentriše za nastup. To međutim nije bio slučaj sa Aleksandrom koji je za nastup dobio samo reči hvale.

– Interesantno je da svi takmičari Đorđa Davida bez greške dođu do svog krajnjeg limita, svi daju 300 posto sebe, pa tako i ti Aleksandre – prokomentarisala je diva za drugog kandidata.

nije osporila pevanje prvog takmičara, ali nije mogla da glasa zbog pogrešnog odabira pesama, dok ju je drugi potpuno oduševio.

– Tvoja lepa boja glasa me uvek kupi, kao i izbor pesama. Navijam za takvu pojavu u “Zvezdama Granda” – rekla je Bekuta.

Bosanac je istakao da je Aldinov problem što želi da pokaže sve što zna i da natpeva original, ali mu ne polazi za rukom.

– Kad vikneš ne znači da si skrenuo pažnju, možeš samo da galamiš – zamerio je Bosanac, dok je Viki Miljković delila suprotno mišljenje.

-Moja šoljica čaja je upravo Aldin. Nemam nijednu grešku da nađem Aleksandru, ali ja bih uvek pre otišla da slušam Aldina, to je nešto što ja volim. Mislim da si ti pravi posao i za produkciju i za “Zvezde Granda”. Malo je takvih fajtera koji gaze – rekla je Viki.

Aldinova mentorka Marija Šerifović nije bila zadovoljna kako se pokazao u petom krugu, ali mu nije zamerila budući da mu je ovo prva greška u takmičenju. Ipak, sve je prepisala nedovoljnoj koncentraciji i tremi.

– Ja ću mu progledati kroz prste, ne znam za ostale, ali mogu da kažem da je razvaljivao prvu pesmu na probama – rekla je Mara, pa ga ohrabrira da u baražu da svoj maksimum.

Irina Arsenijević i Irma Hasić – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Milijeva kandidatkinja, Irina, predstavila nam se pesmama “Stijene” i “Ti me ne voliš”. dok je Irma, inače iz tima Jelene Karleuše, obarala numere “Da li znaš da te ne volim” i “Da je tuga snijeg”.

Žiri ih je nagradio jednakim brojem glasova 4:4.

– Ja mislim da ovo nije bila ujednačena borba, mislim da je prva kandidatkinja bolja, da je imala teži program ali da li je nečija šoljica čaja tvoj vrisak, urlik snaga, ali bila si bolja od Irme- rekla je Marija i dodala kako Irma nije bila u intonaciji sa čim se njena mentorka Jelena nije složila.

Bosanac je rekao da je Irina bila ubedljivija i jasnija, dok je smatrao je da su obe Irmine pesme bile spore i da je drugu pesmu iznela nežno- Ja volim razbijačice, a ti si pokidala- poručio je Boske irini.

Ana Bekuta je rekla da je kontra od svega što je Bosanac rekao i istakla da je po njenom mišljenju Irma bila kompletnija.

Saša Popović se na kraju iznervirao povodom komentara žirija – Prva pesma je bila ovakva, druga je bila onakva…doviđenja aj zdravo.

Jelena je Irini porčila kako je je odličan potencijal ali i da Bosanac propagira sve suprotno od onoga što je rekao- Ovo licemerje kod Bosanca mi je preko glave. On se ne drži svojih stavova- rekla je Karleuša i dodala kako je njenoj kandidatkinji ovo najbolje izvođenje do sad.

Anastasija Stanković i Martin Ajdarević – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Davidova kandidatkinja odabrala je numere “Ružica si bila” i “Glavo luda”, dok nam se Marijin kandidat predstavio pesmama “Sabajle” i “Za malo”.

Martin je nagrađen sa maksimalnih 6 glasova žirija, dok je Anastasija dobila 4 glasa žirija.

Podesetimo, Anastasija je kandidatkinja koja je pre nekoliko emisija ispala iz takmičenja kada je Saša Popović odlučio da novčić presudi između dva kandidata, a sada je vraćena u takmičenja usled upražnjenih mesta.

Viki je prva komentarisala takmičare, i iako je pohvalila Anastasiju za celokupan nastup, priznala je da je Martin bio dominantniji.

– Mislim da druga pesma nije takmičarska, ti si najbolji kad pustiš glas kao u prvoj pesmi bez greške, ali ne mogu Martine ma koliko sam tvoj fan večeras da kažem da si nadigrao Anastasiju. Kada sam videla da se takmičiš sa Martinom nakon onog novčića rekla sam jao ne… uplašila sam se kad ono ne da si parirala nego si po mom mišljenju bila sa puno više magije. scene šoua emocije od Martina koji je za mene vrh i ti si večeras po mom mišljenju pobedila- rekla je Jelena.

Snežana je rekla kako je Davidova kandidatkinja bila prava dama u svakom smislu te reči, dok je Martinu poručila kako drugu pesmu nije morao da peva jer je prva bila perfektna.

-Prošla dalje ili ne ti si budućnost Granda- ubacio se Saša Popović.

Ana Bekuta je imala zamerku na obe muške pesme kod Anastasije- Ne volim… toliko ima lepih ženskih pesama, ali divna si bila. Martine tvoj problem je samo dikcija ti si divan pevač ali mora da se radi na ovome.

Na kraju Marija je svom kandidatu poručila- Možda su su pravu za drugu pesmu ali me baš briga jer si prvu pevao za tahikardiju i anginu pektoris da se dobije.

Nikola Petračković – (17. 04.) – šestdeset treća emisija – dueli

Pesme koje je prirpemio su “Lažem” Nemanje Nikolića i “Nema ništa majko od tvoga veselja” Šabana Šaulića.

Nikola je dobio 4 glasa i ako je i Ana glasala, Saša joj je rekao da isključi svoj glas jer je isteklo vreme.

– Zadnje je došlo, da ti ja dajem glas za prolaz. Svima si kiflice donosio, samo meni nikad nisi – rekla je Karleuša – Hoću kiflice sa sirom.

– Ali i da joj doneseš, ona to neće jesti jer ona vodi računa o svom lepom stasu – dodao je Saša.

Marija je želela da prokomentariše njegovo pevanje, te rekla da joj je prva pesma bila jako lepa, a Snežana se nadovezala i upitala – Šta fali i drugoj, on je drugu odlično otpevao.

Ti si meni za prolaz.

Ostali članovi žirija nisu komentarisali, te je kandidat sa osvojenim glasovima otišao u baraž.