ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 64. emisija (24. 04.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Novica, Ivana, Aleksandra, Andrijana, Filip, Nemanja, Dana, Denis, Adi, Bojan, Bojan i Miloš– cela emisija 64. – (24. 04.) –

Kandidati koji su prošli dalje su: , Ivana Bogićević, , Cica, , Nemanja Petrović, , , , , i .

Haris Mujević i Novica Bulatović – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Pesmama “Kao moja mati” Zdravka Čolića i “Ko ti to grize obraze” Tošeta Proeskog, prvi kandidat se borio za sledeći krug, a drugi je odabrao narodnu pesmu “Još ne sviće rujna zora” i “Najlepšu haljinu noćas obuci” Asima Brkana.

Na samom početku došlo je do nesuglasica jer članovi žirija nisu mogli da se dogovore ko je zakasnio sa davanjem glasova i ko treba da povuče isti, te su oba kadndidata nagrađena sa maksimalnim glasovima.

Direktno u sledeći krug otišao je Novica Bulatović.

– Izbor prve pesme je jako bio ambiciozan kada je kandidat broj dva u pitanju, međutim u prvoj pesmi se pokazalo brdo tvojih nedostataka. Što se tiče druge pesme, to je bio tvoj teren. Ujednačeniji i bolji je bio danas Mujević. Malo druga pesma je bila rasturena, ali vodite računa – rekao je Bosanac.

– Mujević je bio čak najbolji otkada nastupa – dodao je Popović i kazao da je kod njega samo važno da li se nekom sviđa njegov glas ili ne.

Mili je istakao da, iako su kandidati odlični, nisu zaslužili šest glasova – Meni je to oko 4- 5 glasova bilo, ali obojica ste odlični. I jedan i drugi ste otišli u falš u jednom momentu, ali ste se vratili, što znači da nije za makisamaln broj glasova, jer šest je za bezgrešno.

Za razliku od većine, Jelena smatra da su kandidatima ovo bili najgori nastupi i da su mnogo falširali, sa čim se ostali članovi žirija nisu složili.

je smatrao da su oba kandidata podjednako loša i isto tako podjednako dobro, a tokom komentarisanja pomešao je ko je kandidat broj jedan, a ko kandidat broj dva, te mu je Marija viknula – Saberi se bre Đorđe, pet godina ovde učiš šta je jedan, šta je dva.

Nakon toga, i mentori su došli na red za komentarisanje, te se Marija složila sa žirijem da je njen kandidat bio odličan u prvoj, te da je dosta grešio u drugoj pesmi – Jesmo poplaveli, ali prva pesma je zasita bila nešto najbolje što si do sada otpevao i to se vidi i primetili su mnogi, kritike koje si dobio bile su na račun druge pesme i u pravu su.

I Viki je bila prezadovoljna svojim kandidatom.

Almir Delić i Ivana Bogićević – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Almir je odabrao pesme “Kad te neko spomene” Semira Cerića i “Moj dilbere” Safeta Isovića, dok se Ivana predstavila hitovima “Tridesete” Severine i “Ogledalce” Jelene Karleuše.

Izvođenjem druge numere, Ivana je podigla ceo žiri na noge, ali i oduševila divu koja nije mogla da veruje da kandidatkina peva njenu prvu pesmu.

Almir i Ivana su dobili maksimalan broj glasova, pa je žiri ponovo morao da glasa ko će ići direktno.Budući da je ponovo bilo izjednačeno, Saša je morao da presudi, a u toj borbi je pobedila Ivana.

– Devojci bih samo kazala svaka čast, ovu pesmu sam i ja nekad pevala i moram reći da je vrlo teška za pevanje. Prva mi se nije dopala, zato sam prednost dala prvom kandidatu, koji je po mom mišljenju bio ujednačen – rekla je Snežana.

Bosanac je u šali rekao da je Jelenina pesma bila jedan od prvih začetaka turbo-folk kulture, a Snežana je uz osmeh dodala – Nekulture, hoćeš reći.

Saša se nije složio sa Bosancem i rekao – Nisi u pravu Bosanac. Ova pesma je otpevana ’95., a turbofolk je krenuo ’92. godine.

– Sa kim Popoviću? – provocirao ga je Bosanac, a on je odgovorio – Pa nažalost, sa mnom.

Marija je dala prednost Almiru jer joj je bio za nijansu ubedljiviji, a JK mu je rekla da je na momente zbog stajlinga i naočara podsetio na poludelog nastavnika matematike iz osnovne škole.

– Nisu fazon naočare, stvarno ne vidim – dodao je on.

I ostali članovi žirija su se složili da su ovo bila zaista dva sjajna kandidata.

Saša Matić je pohvalio svog kandidata i rekao je da se izvukao drugom pesmom iako je on bio protiv nje, a Ana je svojoj kandidatkinji rekla samo kratko – Ivana, bila si divna.

Dušica Tričković i Nermina Mamanović – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Takmičarka iz tima Ane Bekute, Dušica, predstavila nam se pesmama “Prorok” i “Sve je isto samo njega nema”, dok je Nermina, iz Milijevog tima, odabrala numere “Deo prošlosti” i “Lijepe žene”.

Njih dve očigledno nisu ispunile kriterijume žirija i obe su dobile po 2 glasa žirija što je zbunilo Sašu Popovića koji je smatrao da su zaslužile više glasova.

– Bilo je lepo gledati vas ali pevanje nisam čula- rekla je Snežana, a Dušica nije mogla da sakrije emocije te je prasnula u plač, i dok je Mrija dobacivala da ne plače Jelena je upitala zašto plače.

– Zato što sam se ove sezone jako trudila, došla sam u osmom mesecu trudnoće, dojila sam i smatram da nisam zaslužila samo dva glasa- kroz suze je rekla takmičarka.

Karleuša je rekla kako je Dušica ganula ali i da mora da nauči da podnosi pritisak- Ovo je takav posao da morate da naučite da se suočavate sa pritiskom.

Marija je objasnila kako obe imaju divnu energiju ali da to nije bilo dovoljno.

– Kad neko počne da plače ja se use*rem od straha jer znam da sam ja na*ebala- rekla je diva.

– Vas dve ste problem cele priče kada je interpretativni naboj dobar onda se taj falš anulira. Meni je ovde bilo sve mlako sve u pokušaju ali nikako da se desi nešto. Nemam opravdanja sve je bilo dobro i ništa nije valjalo- reko je Bosanac.

Na kraju Popović je zaključio da su nisu zaslužile tako malo glasova, posebno kada se uporedi sa prethodnim parovima.

Sanja Veličković i Andrijana Stojanović – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Sanja je pevala pesme “U niskom letu” i “Lola”, dok se Andrijana predstavila pesmama “Kesteni” i “Zasp’o Janko”.

Rezultat na kraju duela je bio 6:3 u korist druge takmičarke.

Jelena je bila oduševljena nastupom svoje kandidatkinje, te joj je odmah čestitala, a Cica se čak i rasplakala.

– Cico, imam utisak da 90 posto kandidata se uplaše kada izađu, a ti kao Pit bul, jedva čekaš da uzmeš taj mikrofon – rekao je Popović.

– I odmah je bomba, gađa u čelo – nadovezala se Snežana.

– Devojka broj jedan, vrhunski stajling! Ako je iša valjalo kod tebe večeras, to je stajling. Imala sam utisak da si došla nespremna, da je bilo polovično. Što se tiče Andrijane sjajna transformacija i bravo za izbor obe pesme – rekla je Ana.

– Sanja, tvoj stajling je bio maestrlno dobar, to je jedan veliki plus. Imaju dve vrste kandidata, oni kojima oštra kritika napravi haos u glavi, oni pucaju, padaju i gube tlo pod nogama i postoji druga kategorija, a to je ona koja se zainati, sasluša, posluša, usvoji, izdrži pritisak i nastavi dalje… Ja bih volela da tebe nešto jako uvredi, jer čini mi se da si mnogo opuštena. Mislim da kad bi se žacnula žestoko, kad bih ti ja rekla nešto oštro – rekla je Karleuša.

– Nemoj molim te Jelena, ne mogu više demantije da dajem – nadovezao se Popović.

– Ja sam se uvek palila na uvrede, zato sam najveća zvezda! A sada pobednica večeri, moja Cica. Kakav je ovo nastup bio moja Cico, kakva emocija, ja sam bila kao prase naježena – rekla je Karleuša.

Adi Begić i Filip Jovanović – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Adi je pevao pesme “Gdje si dušo gdje si rano” i “Gore dole”, dok se Filip predstavio pesmama “Petlovi pojet” i “Progovori sliko”.

Rezultat na kraju duela je bio 6:6.

– Suze su mi krenule kad sam čuo ovu drugu pesmu “Progovori sliko”, Dobrivoja Topalovića dugo nismo čuli, najbolji čovek na jugoslovenskoj estradi – rekao je Popović.

– Jesi primetio Sale kako nas svi dobri pevači napuštaju i odlaze? Ostaju samo… – rekla je Karleuša.

– Takvi kao ti – dodao je Popović.

– Šta treba ja da umrem? – pitala je Karleuša, nalon čega je Saša pokušao da se “izvuče” i rekao da se šalio, ali mu to nije prošlo kod Jelene koja je bila uvređena, pa je dodala: – Ja odlazim…

Nakon ovoga usledilo je preglasavanje, međutim rezultat je bio ponovo nerešen 3:3.

Popović je rekao da su nastupi bili maestralni, te da ne može da oduči ko je od njih dvojice bio bolji, pa je bacao novčić nakon čega je dalje prošao Filip Jovanović.

Nemanja Petrović i Bojan Pavlović – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Prvi takmičar predstavio se pesmama “Čija si” i “Pisaću joj pisma duga”, dok je drugi odabrao “Ne plači dušo” i “Šumadijo”, što je rezultiralo izjednačenim brojem glasova – 6:6.

– I sad vi meni kažite ko treba da ispadne iz takmičenja? – pitao se Sale Popović, žiri vikao da bacaju novčić, ali je u preglasavnju odlučeno da direktno u šesti krug ide Nemanja.

– Namešteno, UA, namešteno – ponavljao je , mentor drugog takmičara.

Popović je čestitao mentorima na sjajno odrađenom zadatku, posebno Jeleni čiji je takmičar i prošao dalje, a onda zamolio Podgoričanina da imitira svog predsednika, budući da Mila Đukanovića skida u originalu.

Glasom Đukanovića Nemanja se zahvalio na prolasku, a zatim istim tonom nasmejao žiri rečima – Dođite na Jadransko more da uživamo!

– Nemanja je moja šoljica čaja, zaista je odličan i iz kruga u krug je sve bolji – rekla je , dok se Bekuta složila.

– Oba pevača su fenomenalna. Nemanji mogu da zamerim što kad peva gleda dole, mora da radi suprotno. Tvoje oči moraju da idu gore – rekao je Mili, a Jelena se teška srca prvi put složila sa njim.

Đorđe David takođe je delio Milijevo mišljenje, a onda poručio da je ovo bio odličan duel.

– Milo, hoću reći Nemanja, dobar si, odličan, siguran, jasan i glasan – rekao je Bosanac za prvog takmičara, a onda svom kandidatu poručio da je otpevao fenomenalno i poželeo mu sreću u baražu.

Bojan Davidović i Dana Bušić – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Bojan se pojavio bosonog, sa interesantnim stajlingom i ogromnim krilima, a zatim i u nošnji i otpevao “Perje” i “Ti kvarigo”, dok je Dana poput vojnika zablistala u numerama “Pazi se” i “Opasne igre”.

– Ljudi, znate šta je Evrovizija za ovo? Školska priredba – rekao je Voja Nedeljković, dok je isto mišljenje nakon nastupa imala i Karleuša.

– Ljudi, ovo su bile “Zvezde Granda”, ako ne verujete svojim očima i ušima. Čak je i Saša Popović igrao uz rokenrol – dodala je.

– Ovde se na stejdžu dešavaju opasne igre- konstatovala je Sanja Kužet, a Popović dodao da je ovo takmičenje u kom se sluša najbolja narodna, rok i rokenrol muzika.

– Tako je, Popoviću! Tako je – vikala je Marija, a zatim je usledilo preglasavanje.

– Ovo su ubice, ne kandidati- rekao je Sale nakon ponovno izjednačenog glasanja žirija.

– Svaka čast i za kostime i za uloženu energiju i za sate i sate vežbanja. Sve se to čuje, bravo i bravo i bravo – poručila je Marija, a onda iznenađeno konstatovala da je čak i Viki glasala za rokenrol. Jelenu je interesovalo ko je takmičaru napravio krila, a nakon što je objasnio da mu je stajling pravio mladić iz Zrenjanina i to specijalno za nastup u “Zvezdama Granda”, JK je poručila -Hoći i ja takva, hoću i ja na nebo.

Iako su oboje oduševili žiri i dobili izjednačen broj glasova i to dva puta, Popović je rešio da novčić odluči o sudbini takmičara i prolasku u šesti krug. Dana je odabrala pismo, Bojan glavu, dok je novčić bacala Marija, naravno uz Jeleninu asistenciju.

– Javlja mi se da prolazi Bojan – rekla je Karleuša, ali je novčić odlučio da u šesti krug ipak ide Dana, takmičarka Đorđa Davida.

Denis Ahmetović i Mirsad Mustafoski – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Ova dva momka oduševila su žiri koji je obojici dao po šest glasova i to pesmama ”Sila kale bal” i ”Lutkica” u Denisovoj izvedbi i ”Gitaro sviraj” i ”Dama” kojima se predstavio Mirsad.

– Ljudi moji, ne zna se koji je par bolji! Imamo 100 kandidata! Šta će biti na 60, pa 36 pa 24 kandidata- konstatovao je Saša Popović.

Sa teškom mukom žiri je morao da odradi i čuveno preglasavanje što je sa četiri osvojena glasa Denisa Ahmetovića odvelo direktno u šesti krug, dok će se Mirsad za svoje mesto boriti u baražu.

– Denis je fantastično otpevao obe pesme, a i bio je moj kandidat nekad- obrazložila je svoj glas Violeta Miljković.

Đorđe David je smatrao da Mirsad bolje ”pliva” u svom žanru, dok je prednost dala prvom kandidatu smatrajući da je ipak on bolje vladao- Momci svakako je nebitno ko će direktno dalje. Ja moram da dočaram publici kakva je atmosfera bila- ja bukvalno igram na srči na čistom staklu jer smo sve izlomili, a ja sam bosa.

Snežana je odabrala kandidata broj jedan samo zbog izbora pesama, a Bosanac zbog autentičnosti, dok je drugom poručio- Pevaš namrgođeno, moraš da se smeješ više.

Sa druge strane, Marija je bila preponosna na svog kandidata- Bravo Hrvat! Ovo ti je najbolji nastup otkad se takmičiš!

Mimi Jovanovska i Aleksandra Dabić – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Mimi, kojoj je mentor Dženan Lončarević, predstavila nam se pesmama “Zašto si me majko rodila” i “Kazuj krčmo”, dok je Aleksandra odabrala numere “Ima jedan svijet” i “Danas sam luda”.

Žiri ih je nagradio glasovima 6:5 za Aleksandru koja je ostvarila direktan prolaz u naredni krug.

Saša Popović je pre nego što je dao reč žiriju objasnio kako je Mimi Jovanovska bila “autsajder” jer nijedan član žirija nije želeo da joj bude mentor i kako je Dženan uzdigao do toga da su sada svi oduševljeni njenim glasom.

Da su obe kandidatkinje bile sjajne svaka na svoj način istakla je Marija sa čim se složio većo deo članova žirija.

– Nisam glasao za Mimi, iako je uvek hvalim ali u prvoj pesmi posle prvog falša smračilo ti se lice. Moraš da naučiš da zaboraviš i ideš dalje- posavetovao je Đorđe i dodoao kako žiri potcenjuje Viki a ona i tek kako poznaje materiju.

– Mimi, tvoja boja glasa na momente uspavljuje. Kao da slušam uspavanku ali je lepo u najlepšem mogućem smislu tako da razmisli da snimiš neki album sa uspavankama, mogla bi da pozajmiš glas nekim cratćima- rekla je Karleuša, i dodala kako izgleda kao holivudska zvezda, dok je Aleksandru pohvalila kako niko nije imao bolji sveukupan nastup.

Saša Popović je na kraju podelio anegdotu kako je 1995 godine pitao Braju zašto nije dao pesmu “Ogledalce” Lepoj Breni već Jeleni- Pitao sam ga kako te nije sramota dao si pesmu onoj bedeviji i nije mi bilo jasno zašto ti je dao tu pesmu tada i da nije bilo te pesme ti nikada ne bi bila Jelena Karleuša. A diva se se sa ovim nije složila pa mu kratko odbrusila- Pa bilo je tu i drugih pesama na tom albumu.

Miloš Kovačević i Jovana Milojević – (24. 04.) – šestdeset četvrta emisija – dueli

Miloš je sa mentorkom odabrao pesme ”Pitao sam prolaznike” i ”Momak veseljak”, dok je Jovanin i Davidov izbor pao na pesme ”Vukovi” i ”Slobodno me rani”.

Četiri glasa otišla su u korist prvog kandidata, dok je druga kandidatkinja osvojila tri glasa.

– Miloše ti si poludeo. Mislim da si flipnuo zbog pritiska i zato sam ti dala glas. Sečam ga se, bio je dosadan i konačno se oslobodio. Ili si pio pre scene ili ne znam…- rekla je Jelena Milošu- Jovani sam isto dala glas ali bilo je puno falša u drugoj pesmi. A dala sam ti glas zbog izbora pesama, jer si eksperimentisala, ovo nikad nisam čula da neko peva u takmičenju, moderan zvuk treba da se čuje pored svega ostalog.

Dok je Jelena komentarisala Mili se sve vreme smeškao i dobacivao što je svima izuzetno zasmetalo- Saša molim te, ako ne možeš da ga iskontrolišeš, ja ne znam kako ćeš sa sto kandidata- poručila je Karleuša Popoviću, na šta je on odgovorio- Lakše kontrolišem njih sto nego vas šestoro, naročito njega. Iznećemo ga odavde.

IMG_6652.JPGAni Bekuti se Jelenino komentarisanje nije dopalo pa joj je odbrusila- Hvališ ovog momka, a moju Dušicu si pljunula neglasanjem. Ja sam čula ovde dva polovična kandidata, a takvima više ne dajem glas.

Viki se složila da je sve bilo prosečno za peti krug- Ispod nivoa, pesme preozbiljne i preveliki zalogaj.

-Ajde da ovo završimo. Jovanu puštam u baraž jer mislim da će otpevati bolje- poručio je za kraj Saša Popović.

Povezane vesti