ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 66. emisija (08. 05.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Nemanja, Strahinja, Željko, Aleksandar i Dimitrije, Sadik, Abida, Natalija, Jasmin, Rijad i Jusuf66. – (08. 05.) – video snimci

Kandidati koji su prošli dalje su: Strahinja Živanović, , Aleksandar i , Sadik Hasanović, , , , , i .

Strahinja Živanović i Željko Vukčević – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

Pesme “Šljive su rodile” Zdravka Čolića i “Srce piše suzama” Dragana Kojića Kebe bili su izbor prvog kandidata, a čini se da je i drugi razmišljao slično, te odabrao numere “Tugo moja” Tonija Cetinskog i “Prst na čelo” Zdravka Čolića.

Oba kandidata su, po mišljenju žirija briljirala, te je broj glasova bio maksimalan i ujednačen dok je u preglasavanju Strahinja izvukao bolji kraj i direkno otišao dalje.

– Obojica ste bili fantaastični, presudilo je to što je Strahinja u obe pesme bio prezentniji, dok kod Vukčevića drugu pesmu ništa nisam razumela. Ne znam otkud taj izbor Marija, šta je to bilo?! – rekla je Viki.

Đorđe je konstatovao da je mnogo jak par otvorio veče, te da je lestvica jako visoko podignuta od samog starta.

-Svaka vam čast, verovalo vam se. Kandidat broj jedan se mnogo bolje snašao i njemu sam se priklonio jer je prva pesma bila fascinantna – izjavio je on.

Jeleni se Strahinja jako dopada i priznaje da on i njegov otac imaju neku posebnu energiju i da su joj simpatični.

– Obojici moram da kažem bravo za stajling, tako se bore dva ozbiljna kandidata, nema grešaka, samo sad gledamo magiju – rekla je Jelena.

Mili je za Željka glasao zbog tehnike, dok je Bosancu Strahinja bio razgovetniji i nadahnutiji.

– Nisi popravio ono što sam te prošli put kritikovao, a dao sam ti glas – obratio se Bosanac Željku.

I Snežana se složila da su obojica fantastični, a i mentori su bili zadovoljni.

I sam Saša je priznao da ne zna koga bi pustio direktno da je odluka zavisila od njega.

Jovana Milenković i – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

Takmičarka iz tima Ane Bekute predstavila nam se pesmama “Ostavljena” i “Ja sam dobro” dok su braća Kazić, kojima je mentor Saša Popović, odabrali numere “Ne veruj” i “Mirno spavaj ružo moja”.

Braća Kazić još jednom su šarmirali žiri te osvojili maksimalnih šest glasova, dok su za Jovanu glasala tri člana žirija.

Snežana je upitala Sašu Popovića zašto su pevali dve spore pesme, na šta je on odgovorio kako druga pesma nije spora, pa uputio kontra napad ističući da je numera “Moj dilbere” koja se često peva u takmičenju takođe spora ali da to svi zanemaruju.

– Ajde izvini se da si pogrešio i sve ti je oprošteno- rekao je Bosanac što je zasmejalo ceo žiri i dodao kako je prekršio pravilo koje je sam postavio, međutim Popović je i dalje bio pri tome da je pesma “Mirno spavaj ružo moja” brza.

Marija je rekla kako će od sada po ovom nastupu meriti da li je neka numera brza ili ne, pa se obratila kandidatima. Kazićima je poručila da se odlično snalaze, dok je Jovani zamerila da je pevala falš u obe pesme.

Jelena je rekla kako je Jovani dala glas zato što je dobra riba i smatra da ima sluha- Svim takmičarima potreban psihoterapeut da bi pobedeili sebe i počeli da pevaju- istakla je diva, na šta je dobacila- Nama treba psihoterapeut.

Momci toliko mi je bilo lepo da su mi krenule suze na prvu pesmu. Ne znam koliko će Srbija imati sluha za dva lika koja pevaju i snimaju zajedno ali da je bilo prelepo jeste. Jovana bila si smaračica dva lika koja su pevala dve spore pesme su bili zanimljiviji od tebe, plavuše sa lepim grudima to je nedopustivo da se desi. Sve budi samo nemoj da budeš smaračica- objasnila je Karleuša.

Abida Milkunić i Nikola Nani – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

Abida je pevala pesme “Odvedi me srećo” i “Mirišeš na nju”, dok je Nikola otpevao “Oficir s ružom” i “Željo moja”.

Rezultat na kraju duela bio je 6:2 u korist Abide.

– Nani, kako si uspeo da budeš gori nego u prethodnom krugu?! Falševi kao kuća – pitala je Marija sa kojom se složio i takmičar.

– Nije uopšte bilo toliko loše! Teži repertoar je bio sada nego u prethodnom krugu! Učinili ste nepravdu i sebi i šouu – ljutio se Mili.

– Abida je pevala… Razvalila je kako je pevala – dodala je Marija.

– Pitanje za Milija, da li ti veruješ u Nikolu kao posao? – pitala je Karleuša.

– Da! On je dečko koji ima harizmu i može da se bavi ovim poslom! – tvrdio je Mili.

– Bile su preteške pesme za njega, mislim da su ove pesme bili potpuni promašaj. Sladak si i imaš potencijal da budeš zvezda, ali te je kandidatkinja broj jedan u pevačkom smislu nadigrala – rekla je Karleuša.

– Je l’ nije imao pretoplu i prepitku boju glasa? – pitao je Mili, dok su ostali tvrdili da je Nikola falširao dok je pevao.

– On je pevao kao za neku običnu žurku! – tvrdila je Viki.

– Seti se ko je sve otišao u baraž i dobio svih 6 glasova! Ovo što pričaš nema smisla – branio je Mili svog kandidata.

– Što se tiče Nanija, mi svi vidimo da je on lep i zgodan dečko, kad bih trebao da idem i da slušam nekoga, otišao bih stvarno njega da slušam, jer je specifičan i možda među najlepšim kandidatima, ali je pao jer je izbor pesama stvarno katastrofalan – rekao je Popović.

– Meni je delovalo skroz nenavežbano – dodala je Ana.

Natalija Joksimović i Lidija Savić – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

Natatalija je pevala pesme “Godinama” i “Slatka mala”, dok je Lidija otpevala “Zar je svemu kraj” i “Džabe care”.

Rezultat na kraju duela je bio 5:4 u korist Natalije.

– Mili za razliku od tvog kandidata, moja kandidatkinja je otpevala svaki ton kako treba, pa obrazloži, zašto nisi dao svoj cenjeni glas – rekla je Karleuša.

– Lep šou, ali meni je to amaterski – prokomentarisao je Mili kratko.

– Šta bi dali neki profesionalci da budu ovakvi amateri. Bravo cure, sa malim nekim greščicama koje su i primerene vašim godinama, sasvim korektno i mislim da je baraž pravo rešenje – rekla je Snežana.

– Natalija ja sam ti dala glas jer vidim napredak, vidim da se vežba i ulaže trud. Lidija u prethodnom krugu si bila bolja – rekla je Marija.

– Kandidatkinja broj dva, ne mogu da ti dozvolim i neću da oprostim. Ne možeš u 5. krugu da zaboraviš tekst pesme i druga stvar, daj uradi nešto na stejdžu već postaješ dosadna – rekao je David.

– Mili dečko ne zna šta govori, ako si ti amaterski nastupila, šta ćemo onda sa njegovim kandidatima, oni onda nisu ni trebali da dolaze. Ti si sve, samo nisi amaterski nastupala – rekla je Karleeuša, a kada je htela da prokomentariše drugu kandidatkinju Popović joj je rekao da ne komentariše.

– Htela sam da je pohvalim – tvrdila je Jelena.

– Nemoj, ti kad hvališ to je naopako – nadovezao se Bosanac.

– Mili ti nije dao glas samo zato što je jedan zli Iznogud koji se isteruje sa mnom, ali polako, opušteno – odbrusila je Karleuša, koja je bila ljuta na Milija jer njenoj kandidatkinji Nataliji nije dao glas.

Nemanja Đurđević i Elena Milenkovska – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

– Nemanja tako je kad neko ima srce! Nismo mi babaroge da jurimo uvek neke greške ali ti daješ energiju, pravi si šmeker, čarapan pozitivan- bila je kratka Viki, pa pohvalila i Elenu- I ti si mi se dopala. Odlično i izgledaš. Drago mi je da si pevala svoju pesmu- izjavila je Viki pa napravila grešku.

– To nije njena pesma ”Ninanaj” već Elene Risteske. Je l’ ti uopšte znaš ko je ona?- pitao je Popović.

– Znam, pevačica makedonska- odgovorila je. – Da ali odakle je znamo?- ponovo je pitao Saša, na šta Viki nije imala odgovor.

– Žena je bila učesnica Evrovizije ljudi- objasnila je Marija bez razumevanja za Violetu.

Marija jedina nije dala glas Eleni to obrazložila i zbog čega- Zato što je Nemanja sve ono što predstavlja jedna zvezda Granda. Mlad, tačan, harizmatičan. Nemam ni jednu zamerku! To Elelena ne umanjuje da si bila dobra ali oprosti on je bio bolji i želela sam da on ide dalje.

Bosanac se sa druge strane našalio sa Nemanjom zbog njegove mentorke koja je poznata po svom oštrom jeziku kada su u pitanju tuđi kandidati- Nikad nećeš biti zvezda, seljačke pesme si pevao. Šalim se. Bravo momče, svaka čast.

Bekuta je otkrila i to da je radila sa Milijevom kandidatkinjom na svojoj pesmi ”Ničija” jer se igrom slučaja zadesila u studiju za vreme njene probe- Imale smo tih pola sata, i lepo je bilo, zadovoljna sam. Bravo ali još to može bolje u baražu.

– Nemanja je imao tešku upalu pluća, i umesto da ostavi trag na tvog glas, ti si dobio na volumenu i bio si slađi i sigurniji nego ikada. Ti si san svakog mentora. Zračiš kulturom i ništa kod tebe ne može da bude seljački- poručila mu je mentorka Jelena.

Emir Brunčević i Rijad Rahmanović – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

U opasnoj duelskoj borbi oba takmičara raspametila su sve narodnjačkim reperoarom, pogotovo Đorđa Davida koji je u jednom trenutku pao na kolena. Ipak, pojedini članovi žirija u zanosu su zaboravili da glasaju, dok su drugi kalkulisali kome da daju prednost, pa je rezultat sve vreme varirao.

– Dajte, bre, što se sprdate sa ovim šouom, što se brukate pred ovim narodom? – pitao je Saša Popović, nakon što je rezultat bio 4:3 za Rijada i opomenuo ih da sledeći put moraju da glasaju u tajmingu.

– Gledamo samo šta rade, namerno sam palila – gasila taster. Inače, dala sam prednost drugom takmičaru jer mi je njegov način intepretacije bio bolji, bliži srcu – počela je Šerifovićka, ali ju je u izlaganju prekinula koja se šetala po studiju i na kraju došla do Popovićevog stola i maznula napolitanke.

– Pao nam je šećer – rekla je, na šta je Popović rekao da su napolitanke deo scenografije, da dugo stoje kao reklame i da im je istekao rok.

– Ova jede rekvizite – konstatovao je Mili, dok je Sale poručio: – Donesite Jeleni baklavu koje je doneo takmičar.

Nakon priče o baklavi i kolačima, Bosanac je prvom takmičaru poručio da je sašio prvu numeru, dok je drugom rekao da je zaista nastala greška u glasanju.

Bekuta je izrazila žaljenje što Rijad nije dobio više glasova, dok se Viki u potpunosti složila sa Bosančevim mišljenjem. Kada je došao red na Jelenin komentar, diva nije imala mnogo strpljenja.

– Kao da nam je neko ugasio svetlo ovde, meni je to sve bilo dosta osrednje, ili mi je pao šećer ili ste vi stvarno večeras bili dosadni, kao što do sad niste – rekla je JK i ponovo pokrenula temu o baklavama i kolačima.

Džrordž je optužio Bosanca da radi na pršut i kolače, dok mu je čuveni kompozitor odgovorio: – Ja stvarno ne znam ko je pojeo 14 baklava?!

– Ti si omatorio gladan i zato je kolač presudio da unakaziš mog anđela večeras – našalio se Džordž i otkrio da je pojeo 9 baklava koje je doneo Bosančev kandidat, a zatim još 5 od svog takmičara.

Sadik Hasanović i Kristijan Markovski – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

Sadik je pevao “Rodi me majko ponovo” i “Ne daju mi da te voli, dok je Kristijan, odabrao numere “Ima nešto u tom što me nećeš” i “Vo kosi da ti spijam” i osvojio četiri glasa žirija.

Snežana je kritikovala Sadika da mu je falilo energije- Pevaš kao da ti teče kisela voda kroz vene- poručila je ona.

Mili je dao oba glasa pa objasnio da nijedan nije bio dovoljno dobar.

– Svaki put kada izađeš na binu to je mnogo ispod tvog potencijala- poručio je Sadiku, a Jeleninom kandidatu je rekao kako je imao divnu energijom kojom ga je kupio iako pevanje nije bilo najbolje sa čim se složio i .

Marija je rekla kako će na osnovu snimka ispraviti greškem ali i da je tačno da se gubi čar trudeći se da sve bude hiruški precizno.

Karleuša je pohvalila svog kandidata te se obratila Marijinom: – Bravo za svih šest glasova, ti nisi bio za svih šest nisi zaslužio! Taj način pevanja i trilerisanja je fuj, gadi mi se takav način pevanja.

-Popoviću, zašto ona komentariše tuđe kanidate? Je l ‘ me čuješ, halo policija?!- obraćala se Marija Saši Popoviću.

On je pokušao da objasni kako se ti trileri dobijaju rođenjem i da to ne može da se nauči, međutim svi su počeli da se deru u glas a Marija je nastavila da doziva “policiju”.

Jasmin Arnaut i Sanela Marković – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

Jasmin poznat kao pop i rok izvođač predstavio nam se pesmama ”Ako ti je do mene” i ”Dobrodošla ljubavi”, dok je Sanela oduševila sve standradno dobrim narodnjacima ”Jutro je” i ”Uzmi ili ostavi”.

Kao što je najavila voditeljka Sanja Kužet skoro se nije desila situacija poput ove- oba kandidata osvojila su po tri glasa, što znači da će jedan otići u baraž a drugi kući.

– Dragi gledaoci ja bi pozdravio moga Zlatana Ibrahimovića sa pesmom ”Jutro je”. Našeg švedskog Bosanca koji zna šta valja. Evo pokloni od nas- obratio se Bosanac svima.

– I Jasmin i Sanela nisu za tri glasa za ono što su pokazali do sada. Ali je večeras vladala teška energija, dosada, nesklad- rekla je Marija- Jasmine navikla sam na tebe da ti bude ton velik ko kuća. Matrica za Nadinu pesmu kod Sanele je bila pakao.

Ana je Jasminu glas dala zbog boje glasa i donjih laga kojima vlada, a zamerka je bila za izbor pesama- Nije mi za takmičenje ali dobro. Sanela mi je zvučala amaterski.

– Izgledao si kao da se boriš sa samim sobom- poručila je Snežana prvom kandidatu- Ništa mi nije skrenulo pažnju na tebe. A druga kandidatkinja se nije spremila.

Viki je očekivala od Sanele više energije barem uz pesmu ”Jutro je”- Dala sam glasove jer zaslužuju, a da li treba da idu dalje, ne znam.

Jelena je oboma dala glas jer neosporno dobro pevaju – Ali je*o pevače koji pokvare svima raspoloženje. Stvarno ljudi, to ste uradili. To je ona magija o kojoj pričamo. Ili je imaš ili ne.

Đorđe David je poručio Arnautu da neke stvari ne može da dozvoli sebi pa mu kao mentor poručio- Sve zavisi od tebe kako ćeš izaći. Znam kako je bilo na probi, ali to je ovde džaba na sceni. Ne sme da ti se desi zamor ako hoćeš da budeš profesionalac.

Bosanac je smatrao da je ipak Sanela bila bolja- Ja bih pustio moju kandidatkinju u baraž, ali su oboje pevali bolje od mnogih ovde. Umorili su se jer su osmi par. Vidi kakva mi je Sanela kao lutka.

Saša Popović na kraju je odlučio da dalje ide Jasmin- Moram da se setim i prethodnih krugova. Toliko je bio dobar do sada. Žao mi je Sanela.

Svetlana Đukić i Nale Flejm – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

“Pevam za ljubavi stare” Snežane Đukić i “Manastir” Mire Škorić bile su Svetlanin izbor, a Nale je odabrala “Kad ja pođoh na Bembašu” i “Budi dobar kao što sam ja” Maje Odžaklijevske.

4 prema 4 bili su glasovi žirija za ove dve kandidatkinje.
Nale se odmah obratila žiriju i rekla da su joj svi nedostajali.

– Ja volim takmičare koji pevaju ovo što ja radim, zapravo narodnu muziku i ti si poprilično bila dobra. Malo se osećala nesigurnost, ali zbog Mirine pesme sam ti dala glas. Samo treba da se opustiš malo, ukočena si, jednostaavno to nije to – rekla je Ana i drugoj kandidatkinji rekla da je bila hrabra, te lepo pevala.

– Prvi kandidat je jako bio indisponiran, neubeljiv i Snežanina pesma jako loša. Drugi kandidat je bio jako dobar, puno glasa, jači vokal, ubedljiviji, ti si Nale odlična – bio je kratak Bosanac, dok se Snežani za razliku od njega dopalo kako je Svetlana otpevala njenu pesmu – Ima ona taj neki triler narodnjački i uspela je da se izbori da ih mnogo ne ubaci, s obzirom na to sam se trudila da joj pomognem. A kandidatkinja broj dva je baš lepo iznenađenje kada je repertoar u pitanju.

– Ja sam tu pesmu imala kada sam imala 7 godina, u staračkom domu u Kruševcu i dok sam je pevala svi su plakali – rekla je ona i zaplakala, a Saša je ohrabrio – Neće proći mnogo vremena, pevaćeš ti i meni u staračkom domu.

– I meni, ako Bog da – dodao je Bosanac.

Jeleni su se obe kandidatkinje svidele, ali drugoj takmičarki se posebno obratila te rekla da je brutalna pevačica ali da liči na likove iz Adams porodice, jer je sva u crnom, čudna a magična.

– To što plačeš i što si čudna, to je odlično za šou biznis, budi takva. Plači ako ti se plače, smej se ako ti se smeje, radi sve što želiš, ali moraš da izgledaš odlično. Molim vas neka se neko pozabavi njenim stajlingom. Mili potroši neki dinar, daj da od nje napravimo čudo – rekla je Karleuša.

– Niste bile za svih 6 glasova. Bile ste baš za 4-4. Svetlana, tebi sam dala prednost što ne znači da si pevala bolje, čak nisi. Nale je pevala bolje, ali ponoviću. Nale, tebi treba mentor od prvog kruga, a ne da dođeš u peti krug gde su kandidati ovakvi kakvi jesu – rekla je Šerifovićeva.

Mili se obratio svojoj kandidatkinji i zamerio joj što za drugu pesmu stala i nije igrala, te joj tražio obećanje da će se sledeći put opustiti i zaigrati.

I Viki nije bila zadovoljna kako je njena kandidatkinja pevala, te objasnila da je molila Svetlanu da ne peva ovu pesmu.

Ana Vlajić i Jusuf Šingoli – (08. 05.) – šestdeset šesta emisija – dueli

– Evo je diskoteka -konstatovao je Voja tokom ovog duela u kom je rezultat bio 4:3 za Anu.
Iako je delovalo da je žiri uživao u ovom nastupu, pojedini članovi smatrali su da nisu za prolaz.

– Meni se ovo ništa nije dopalo. Ana je pevala Jeleninu pesmu i ništa je nisam razumela. Mnogo falša, trebalo je to malo bolje. Inače, Karleuša ima pesme koje samo ona može da peva, zato povedite računa jer ste premladi za to- prokomentarisala je Snežana Đurišić, dok je dodala da je Jusuf omanuo, ali nije mogla a da ne glasa, budući da je do sad imao maestralne takmičare.

– Vidi se da nisi dobro, ali ti si opasan pevač i treba da ideš dalje – dodala je, a takmičar objasnio da se ne oseća najbolje jer je imao dva smrtna slučaja.

Mili se složio sa kolegama i dodao da je žiri realno glasao i da bi se složio sa nima.

– Ko je tebi ovde kolega? – pitala je Viki, a Mili odgovorio da mu je najbolji kolega Saša Popović, kao i cela njegova desna strana žiirja, čime je isključio nju.

– Šta ti sviraš, Mili? – ljutito je pitala.

– Ja sam sviram u duduk, ja sam jedan od najboljih dudukaša, mislim posle Bosanca – našalio se Mili.

Kako je krenula rasprava između njih dvoje, Marija je počela da viče Popoviću – Sviraj kraj!

Ipak, da na kraju ide najslađe dokazala je Jelena koja je, uprkos lošim komentarima i ocenama žirija, ishvalila Anu.

– Ovde ne treba da stoji Ana Vlajić, 36 godina, već Ana Vlajić – dobra riba. Rodila troje dece, ekstra riba. Ja volim dobre ribe i nekog ko ima dobar scenski nastup – pohvalila je Jelena, a sa njenim mišljenjem da tako treba da izgleda majka troje dece, složili su se svi članovi žirija.