ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 68. emisija (22. 05.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Mite, Ivana, Bojan, Slađa, Ivana, Aleksandra, Krstinja, Andrijana. Mahir, Ivan, Martin i Valentina67. – (15. 05.) –

Takmičari koji su prošl dalje su: , , , , , Ivan Rajić, , , , i Valentina Kuzmanović.

Bojan Boda Davidović i Slađa Zubčević – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

Več u prvoj Slađinoj pesmi tasteri su počeli da rade, a konačan rezultat bio je 6:5 za Marijinu predstavnicu.

Snežana je rekla kako ih je sve rasplakala, a ona je rekla kako se jedva suzdržala dok su se ostali složili da je “oduvala” ali i da je prvi kandidat bio sjajan.

– Ja da tako pevam ne bi mi niko skinuo osmeh sa lica- poručio je Mili.

-Svi mi koji smo izgubili majke večeras smo shvatili bez obzira na godine i karijere šta znači ostati siroče. Svaka ti čast za interpretaciju!- rekao je .

Iako ne postoji član žirija koji je ostao ravnodušan na ovu izvedbu, Jelena Karleuša je bila najuznemirenija.

Jelena je bila surovo iskrena- Sve što imaš na sebi Bojane ja bih obukla, i tvoje ponašanje i brutalna energija ja sam ti verovala 300 posto.

-Sa druge strane, za Slađu, ja sam prvi put poželela da zapušim uši i poželim da ne čujem nijedan ton! Toliko me je uznemirilo… ja sam mislila o najsrećnijim i najsmešnijim trenucima zamišljala sam Voju Nedeljkovića da priča neke viceve toliko me je pogodila ova pesma- poručila je diva.

Ivana Bogićević i Jasmin Arnaut – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

Anin zvrk Ivana osvojila je sve simpatije žirija i dobila svih šest glasove, dok je Jasmin dobio jedan glas manje.

Bosanac je presudio da rezultat ne bude izjednačen. Iako je smatrao da su oboje bili dobri, Jaminu je zamerio neke tehničke stvari.

Marija je istakla kako je kod Ivane videla više žara, truda i želje, dok je Jasminu zamerila drugu pesmu.

– Ja ne mogu da kažem da se slažem sa Marijom i Bosancem. Oboma sam dala glas, kandidat broj dva je bolji pevač od kandidatkinje broj jedan, ali smatram Ivana da si bila hrabra za prvu pesmu i nisam očekivala da ćeš tako otpevati ti si top riba ali on je bolji pevač- objasnila je Karleuša.

Mili je rekao kako je Ivana položila diplomski jer je u prvoj pesmi uradila ono što se od nje očekivalo.

Na kraju Saša Popović je poručio Jasminu kako ne zan šta će biti u baražu ali da je odličan pevač.

Aleksandra Dabić i Natalija Joksimović – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

Sudeći po jednakom broju glasova obe takmičarke su zadovoljile kriterijume žirija, a Jelena je pokušala da se “ušlihta žiriju” rečima kako je ona uvek tu za njih.

Ipak, u preglasavanju direktan plasman pripao Aleksandri.

– Smradovi jedni, ne očekujte od mene ništa više nikad- poručila je Jelena, a onda samo Milija pohvalila koji je glasao za njenu kandidatkinju- Mili je pravi čovek, uvek sam govorila kompozitor najvećih hitova na Balkanu samo je njegov glas bitan- poručila je Jelena.

Saša Popović je rekao kako su obe bile sjajne u prvim pesmama, ali da je druga presudila.

– Za nas jako težak duel, teško smo odlučili- rekla je Snežana.

Na kraju Jelena je povalila Aleksandru i zapitala se gde je bila do sad i zašto se nije proslavila, a kandidatkinja je odgovorila kako ne gleda unazad već samo unapred.

Jovana Lazarević i Abida Milkunić – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

Jovana Lazarević (16) i Abida Milkunić našle su se u pevačkoj borbi koja je zabavila i razigrala žiri, ali su glasovi na kraju izostali, zbog čega se Jovana rasplakala. Prva kandidatkinja dobila je samo dva glasa za izvođenje pesama “Moja poslednja i prva ljubavi” Tereze Kesovije i “Nikom nije lepše nego nama” , dok je druga za numere “Koraci u snegu” Zlate Petrović i “Samo” od Stoje osvojila četiri “da”.

– Kako je moguće da za najteži muzički program dobije samo dva glasa? – ljutito je pitao Jovanin mentor Mili, dok je Jelena vikala: – Šokantno!

Mili je izrazio žaljenje zbog, kako je rekao, sramotnog glasanja žirija, pa mu je Snežana Đurišić odgovorila da je njegova takmičarka promašila repertoar.

– Ona je odlična pevačica, ali nije zrela za Terezu Kesoviju, ovo jednostavno nije za takmičenje – smatra Snežana. Marija Šerifovićje objasnila Jovana nije za ispadanje, ali se pravdala da nije glasala jer je nijedna od njih nije dotakla.

– Ovako se ne peva i ovako ne zvuči borba za četvrtfinale. Ipak, takmičarka broj jedan sigurno nije pevala za dva glasa – dodala je Marija, dok je za Abidu rekla da je ispala iz intonacije i da je ovo bio jedan od gorih njenih nastupa.

Saša Popović je objasnio da se Jovana, bez obzira na godine koje ima, lepo snašla u izvođenju pesme Tereze Kesovije, kao i da ima lepu emociju. Ipak, njen mentor Mili smatra da je nepravedno ispala iz takmičenja i da je zaslužila bar baraž, što je rasplakalo mladu Jovanu.

– Ovde će krv da padne – dodala je Jelena, dok je Bosanac dodao da je takmičarka bila dekoncetrisana i da je premlada za ovakav repetoar.

Kako su Jovani krenule suze, Popović je počeo da je teši i objasnio da će sigurno zablistati u sledećoj sezoni.

– Ona je budućnost Granda, možete da pričate šta hoćete – rekao je Popović, na šta se nadovezala Karleuša i izašla na scenu kako bi takmičarki dala maramicu.

– Odmah da kažem da ne volim suze. Digni glavu gore, ovde plaču samo slabići. Budi jaka na nepravdu jer ovo je posao gde ima puno nepravde. Samo ako muški izdržiš, ti ćeš uspeti u svom poslu – poručila joj je Jelena.

Bojan Pavlović i Krstinja Todorović – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

Prvi takmičar čiji je mentor Bosanac, predstavio se pesmama “Hiljadu suza majko” i “Ja dečko, čuj me mala”, dok je druga, zajedno sa Šerifovićkom odabrala numere “Ja volim svoj greh” i “Insomnija”, što je rezultiralo izjednačenim brojem glasova.

Usledilo je preglasavanje u kojem je Krstinja odnela pobedu, što je navelo Sašu Popovića da otkrije da je u poslednjem trenutku odobrio njeno učešće u ovogodišnjoj sezoni..

– Kad sam video da si se ponovo prijavila za “”, moram da kažem da sam dugo razmišljao. Mislio sam se “Šta sad da je primim, opet ćemo je napasti za kilograme,”, ali samo da znaš da sam u poslednjem trenutku dao zeleno svetlo za tebe. I ti si se ove godine potrudila i alal ti vera, svaka čast – rekao je Popović i pohvalio njenu kilažu, budući da je zbog takmičenja skinula više od 80 kilograma.

– Ova dva kandidata su fenomen “Zvezda Granda”. Krstinja, ti si fenomen zato što si pokazala brutalno pevanje, ti si najbolji vokal Crne Gore ikada. Drugo, pred milionima si pokazala borbu sa samom sobom, disciplinu, volju, želju, rad, trud, nešto što malo ko može mentalno da izdrži. Ti si se transformisala i dokazala da možeš sve – poručila je Karleuša, dok je drugom takmičaru rekla da je bio sjajan, kao i da je savršeno stilizovan za takmičenje.

– Top si, čaroban na neki poseban način – dodala je Jelena, dok je i Ana pohvalila Bojanov stas i glas.

– Ti si napravila podvig zbog čega se mnogi takmičari ubuduće ugledati na tebe, ne samo zbog kilaže, nego zbog borbe. Svaka ti čast, divno si pevala – dodala je Bekuta.
Oba takmičara pohvalila je i Snežana Đurišić, ali je obrazložila da je Krstinja vrsna pevačica i da joj je zbog toga dala prednost.

Poenta takmičenja je da se kandidati pojavljuju “sveži i drugačiji” i pevački i sa energijom i autfitom, što su upravo ova dva takmičara i uradila i što je pohvalio Đorđe David.

– Vi ste lutke, ovako treba da izgleda nastup u “Zvezdama Granda”- dodao je Đorđe, dok je Viki prokomentarisala da su bili bez greške.

Ni mentori nisu krili svoje oduševljenje onim što su njihovi kandidati pokazali na sceni. bila je toliko srećna što je njena takmičarka briljirala da je na kraju poručila:

– Ja sam toliko ponosna na tebe da sam spremna da se odreknem svega i da svoj život podredim jednom takmičenju!

Nataša Vodeničar i Valentina Kuzmanović – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

Rezultat na kraju duela je bio 5:4 u korist Valentine.

– Đorđe, tebe sam gledala, prvu Natašinu pesmu nisi ni slušao – primetila je Bekuta.

– Katastrofa, jako dobro sam slušao, prva pesma je ta koju ti ne možeš da pevaš. Sve ukrase koje ima, nema šanse, mislim da je loše odabranaa balada za tebe. Kad je u pitanju kandidatkinja broj dva preatraktivan program i odlično odabrane pesm, ali strofe u prvoj pesmi falilo ti je da upališ motore, ali si definitivno bila za 6 glasova – rekao je David.

– Meni ni jedna ni druga nisu bile za po 6 glasova – zaključio je Bosanac.

– Ja se uopšte ne slažeem sa njima, pogotovo kad je u pitanju Valentina… Ja bih tebi dala ne 6, nego 66 glasova – rekla je Viki.

– Čula sam takvu gomilu budalaština, nemojte kolege da se ljutite – rekla je Karleuša.

– Jelena nisi fer – dobacio je David.

– Ja sam vrlo fer… Ja sam jedina ovde fer plej! Sram vas bilo! Nataša je kandidatkinja koja je u ovom takmičenju pokazala najveći pevački napredak od svih kandidata zajedno. U početku nisi bila najbolji pevač, ali si uz svog mentora postala najbolji pevač. Sa druge strane Valentina, devojko ti si izdržala moju rafalnu paljbu prošli put sa 19 godina, svaka čast. Malo ko može da ti stane na crtu sa pevanjem – rekla je Karleuša.

Melani Durmić i Mahir Mulalić – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

Iako se pričalo i pisalo da je napustio takmičenje, njegova mentorka Marija Šerifović objasnila je da to nije tačno i zahvalila mu se na odluci da smogne snage i pojavi se u takmičenju.

Inače, u duelu sa Melani on je izašao kao pobednik i to sa svih šest glasova žirija. Kako je žiri ocenio, bio je daleko bolji od svoje protivnice.

– Mislila sam da će Melani opet biti dosadna, ali razgalila me je. Opustila se, nasmejala i meni je to bilo jako lepo, ali samo u drugoj numeri. Mahir je jedan od Marijinih najboljih kandidata, jer ima sve aspekte da bude finalista. Fantastično peva, divno izgleda i izaziva lepu emociju, deluje kao zvezda Granda – konstatovala je Karleuša.

Đorđe David prokomentarisao je da Mahir odličan pevač i da ga takmičenje zasluže, kao i on takmičenje.

– Melani nas je lepo zabavila, bila je vesela, ali samo da je dodala gas u interprataciji, bilo su super – prokomentarisala je Snežana, dok je Bosanac dodao da je sve bilo ravno i da ga ništa nije dotaklo, dok je Mahira pohvalio.

Mili je objasnio da od početka takmičenja favorizuje Mulalića i da ima plan za njega, ali jenjegovoj mentorki uputio konstruktivnu kritiku.

– Sve što sam čuo od njega do sad je ok, ali bih zamolio Mariju da ga ubuduće pomeri iz komfor zone, da još više energije izađe iz njega – poručio je Mil, a zatim se Šerifovićka nadovezala i poručila svom takmičaru:

– Jako mi je drago što si nakon našeg lepog razgovora smogao snage i pojavio se u takmičenju. Sigurna sam da je tvoja majka ponosna!

Ivana Dimkovski i Ivan Rajić – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

Iako se čini da se na samom početku Ivana nije svidela nekim članovima žirija, glasovi su pokazali da su oba kandidata apsolutno opravdala dolazak u šesti krug.

Nakon što su oboje dobili šest glasova, preglasavanje je takođe bilo jednako, pa je odluku morao da donese Saša Popović.

– Ja sam dala dvojci glas zato što mi se nije svidela prva pesma od keca – rekla je Marija, Ana je potvrdila isto, a Bosanac je rekao – Prva pesma, prve kandidatkinje je međarski pevana.

– E meni se dopalo to mađarski pa sam dala kecu – nastavila je Snežana, na šta se nadovezao David – Meni je Snežana rekla da će me prebiti ako ne glasam za keca. Šalim se, Ivana najbolje pojavljivanje do sada.

– Dame imaju prednost – završila je Viki.

Saša je pitao mentore zašto on treba da glasa za njihove kandidate, te je Jelena rekla – Definitivno draga moja, večeras je bilo tvoje veče i najbolje pevanje otkad si ovde. Moram da priznam i da je kandidat broj dva je objasnio večeras Ne bih bila u koži Saši Popoviću. Ja bih sebe spasila i pustila direktno oboje!

– Oba kandidata neverovatna, ali Ivan od prvog pojavljivanja do sada nigde nije promašio! On je nešto zbog koga moramo biti ponosni svi što ga imamo ovde – izjavio je Mili.

– Ivanu sam u prošlom kolu pustio, ali moram da kažem na mišiće. Sad si zaista blistala, ali Ivanov svaki nastup je bio specifičan, on sam je jedinstven i moram sam da glasam za njega – rekao je Popović nakon što je pustio Ivana direktno.

Mite Stoilkov i Martin Ajdarević – (22. 05.) – šestdeset osma emisija – dueli

I ovde je bilo nemoguće odlučiti pa je maksimalan broj glasova pripao obojici, samo je ovog puta Mite Stoilkov jednoglasno otišao direktno u sledeći krug.

– Imali smo dosta dobrih kandidata iz Makedonije. Za mene, ti si najbolji Makedonac – rekao je Saša.

– Mite, ko si ti? Ja te ne prepoznajem – rekla je Jelena, te dodala – Kakav je to preobražaj? Nemoj više one naočarice da nosiš. Ja nisam zanala da imaš tu kosicu! Ti si se iz ružnog pačeta pretvorio u belog labuda!

David je želeo da se obrati Martinu te mu je čestitao na ovom nastupu – Prvi put da ne čujem kafanu u tebi i to je tvoja najveća pobeda ovde.

Ostali članovi su se složili i nisu želeli da komentarišu više.

Saša se na kraju obratio gledaocima i objasnio da će baraž biti pretežak.