ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 69. emisija (29. 05.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Sadik, Velid, Belma, Tamara, Marija, Mustafa, Zoran, Anatasija, Isak, Muharem, Žarko, Nemanja i Strahinja69. – (29. 05.) –

Takmičari koji su prošl dalje su: Sadik Hasanović, , Belma Huseinefendić, Tamara Selimović, , , , Anatasija Ićurup, , , , i .

Sadik Hasanović i Žarko Madžić – (29. 05.) – šestdeset deveta emisija – dueli

Žiri je odlučio da su oba kandidata zaslužila maksimalan broj glasova, zbog čega su se odmah našli u nezgodnoj situaciji preglasavanja, što je Sadika sa četiri glasa odvelo direktno u naredni krug.

– Sadik, vidim da si sve naše kritike uslišio. Mariju bih samo zamolio da njega pomeri iz komfort zone. To je kad pevač ima jedan stil koji je fantastičan ali iz kog treba da se pomeri- bilo je Milijevo mišljenje na šta je Marija odgovorila- Jeste da se pomeri pa da ispadne!

Saša se nije složio sa Milijem jer je smatrao da svako treba da gura stil koji mu leži- Ali on je mlad mora da vidi šta mu još leži- dodao je Aleksandar- Pa neće mu Marija dati nešto što ne može da otpeva.

– Evo ti Žarko je izašao iz zone komfora pa šta se desilo!?- pitala je Marija, pa se Bosanac nadovezao- Ti si toliko bio dobar da sam greškom glasao za broj jedan. Znači Madžiću konačno si profunkcionisao. Ali nije mi žao što sam glasao za Sadika iako je bio tanak.

– Sadiče nijednu grešku nisi napravio, ne znam da li se me poslušao. Bilo je predvno. Boja glasa, trileri, nimalo, znaš ona reč koju ja koristim, nije bilo- aludirala je Jelena na ”seljanu”, pa dodala- Ti si kopija Šabana, Šerifa i tako dalje, ali moraš da napraviš neki svoj tvist, preokret, da budeš Sadik po nečemu specifičan. Žarko Madžić deluje kao Žarko Madžić a ti kao imitacija.

Popović je u Sadikovu odbranu rekao da je umetnost tako pevati, dok se Karleuši smučilo ”trilerisanje”.

– Žarko Bosanac ti je dao veliki kompliment. Prvu pesmu si odlično otpevao a u drugoj smo dali taj novobeogradski bezobrazluk- imao je reč mentor , a zatim se svom kandidatu obratila - Sadik, niko od ovih 60 kandidata ovo ne peva kao ti!

Velid Handžić i Strahinja Živanović – (29. 05.) – šestdeset deveta emisija – dueli

Svaki se u svom žanru snašao najbolje što može a nakon preglasavanja stručnog žirija rezultat je ponovo bio izjednačen sa tri naspram tri.

– I evo mladi Popović je u šansi da li će odlučiti jedan ili dva, dva dva jedan- vikao je Đorđe glasom sportskog komentatora, pa nasmejao kolege.

Snežani Đurišić se više dopao kandidat broj jedan sa čime se i Bosanac složio a za njima i Marija. Za broj dva odlučila se i to iz opšte poznatog razloga, Strahinjinog tate- Slaba sam prema deci policajaca pošto sam ja dete policajca. I bio si mi bliskiji po izboru pesama i energiji, iako je Velidu ovo bilo najbolje izvođenje do sad.

Đorđu je bilo teško da se odluči za jednog pa zamolio Velida da mu ne zameri- Obojica ste bili odlični. Ne znam, kupio si me ulaskom u drugu pesmu, mada je Strahinja bio bolji u drugoj.

Miliju su oboje bili podjednaki svaki na svoj način- Baš je bila teška odluka pa sam Strahinji zbog osmeha dao glas.

Na Popoviću je bila odluka koga će pustiti dalje pa je zamolio mentorke da mu obrazlože zbog čega bi trebalo da pusti baš njihovog kandidata- Mislim da je moj Strahinja bliži devojčicama, da bi na koncertnom repertoaru privukao veće mase. Velid je dobar ali ima uzak repertoar- bila je kratka Ana.

– Što se devojčica tiče, tu su. Fantastični su i lepi momci. Velid je jako dugo u takmičenju i mislim da bi konačno trebalo da potpiše ugovor sa Grandom i da nam fali narodnjaka- rekla je Viki.

– Saša ko po tebi može da bude veća zvezda?- pitala je Popovića Karleuša, dok su je kolege podržale, a Sale ipak nije mogao da odluči.

– Hoću da obojica na suvo otpevaju po refren bilo koje pesme da čujem i to je to- odlučio je Saša, a zatim je Velid otpevao ”Moj dilbere”, dok se Strahinja odlučio za ”Noć mi te duguje”.

Nakon ponovnog duela, Saša je dalje pustio Violetinog kandidata Velida Handžića.

Marko Petković i Nemanja Đurđević – (29. 05.) – šestdeset deveta emisija – dueli

Naime, prvi takmičar predstavio se pesmama “Volim te” Lea Martina i “Opa, opa” od Luisa, dok je Jelenin kandidat odabrao “Volim te” Harisa Džinovića i “Mrak, mrak” Džeja Ramadanovskog koji je sve u studiju podigao na noge.

Đuskalo se i vrištalo tokom “Mraka”, a Karleuša se toliko zanela u igranju da je oborila deo scenografije koji tokom trajanja pandemije deli mentore.

Iako su takmičari dobili po pet glasova, voditeljka je konstatovala da je u studiju toliko jaka energija bila da se pleksiglas polomio.

– Ko je polomio, šta se desilo? – pitala je Marija Šerifović nakon duela, a Đorđe je odgovorio: – Mi smo se toliko radovali našim kandiditima da je od radosti pukao plesiglas.

– Eto, Đorđe zbog naših kandidata i krvari. Malo jače sam gurnula, ne znam kakva se energetska bomba desila, ali sam ga malo isekla po prstićima. Izvini, Đorđe – rekla je JK, što je nateralo Sašu Popovića da donese odluku da od narednog nastupa ukloni pleksiglas.

– Jelena je samo povukla nogu i razbila ovo. Pobedili smo koronu, hajde da budemo optimisti i od narednog takmičara više nema pleksiglasa – poručio je Popović, što je žiri dočekao s oduševljenjem.

– Hvala Bogu – odgovorila je čuvena šestorka uz aplauz.

Kako je pala i krv u žaru borbe, žiri je bio blagonaklon prema takmičarima, mada su se svi složili da je rezultat 5:5 najrealniji.

Bekuta je za Nemanju Đurđevića istakla da je beskrajno simpatičan, ali da treba još malo da vežba, te je prednost dala njegovom protivniku.

Đurišić je istakla da je Nemanja daleko bolji pevač, ali da mu prva pesma nije legla, što je podstaklo Bosanca da odgovori: – Jedino da u baražu napravite kolut unapred i kolut unazad, pa da vidimo ko je bolji. Ne znam šta je falilo vama dvojici, bili ste bomba dobri.

Nemanjina mentorka dodala je da joj je žao što njene kolege traže greške u nastupu njenog takmičara.

– Ti imaš sve! Dobar si pevač, dobar zabavljač, dobar i tezgaroš. Meni se bio odličan, jer imaš sve za jednu zvezdu – poručila je diva Nemanji.

Davidov kandidat Adi Begić i Tamara Selimović iz Marijinog tima suočili su se večeras na velikoj sceni!

Kandidat broj jedan se predstavio pesmama “Ostaću s tobom” i “Ipak poželim neko pismo”, dok je kandidatkinja odabrala čuvene hitove “A tebe nema” i “Mirišeš na nju”.

Imajući u vidu da su oboje zablistali, žiri im je dao maksimalan broj glasova što je Sašu opet dovelo u nezavidnu situaciju.

P1820705.JPG
Po pravilima, u ovom trenutku, članovi moraju ponovo glasati i odabrati koji kandidat će ići direktno, međutim, upravo tu, dogodio se sukob.

Naime, preglasavanje koje je se održava na na “tri-čet’ri sad” potrajalo je jer je Mili sačekao da vidi ko je za koga glasao, a Mariju je to razbesnelo, te se odmah obratila Popoviću – Ne može! Ovako da se glasa ne može!

– Razmišljao sam – branio se Mili – Zar ovde nemamo tri sekunde da razmislimo? Šta ćeš ti da kažeš, kad ću ja da glasam?

– Što šištiš Mili? Koji je tvoj problem? To što radiš, nije ok! – nastavila je ona, pa dodala – Svoje probleme rešavaj sam.

P1820668.JPGSvi su polako počeli da se povlače, a David je podržao Mariju.

– Ja nemam problem – vikao je Mili – Đorđev kandidat je bio bolji i zato sam njemu dao glas. I nemoj ti da određuješ pravila. Ti si član žirija ove zato sedi i ćuti, a Saša neka priča!

Na ovo je Marija izrevoltirano pokupila stvari i uz kratko “Baj” napustila scenu.

Saša je upozorio Milija da nije ispravno to što je uradio i odlučio da pusti Tamaru da ide direktno u četvrtfinale.

Marija Gruevska i Anastasija Ićurup su ovom krugu stale rame uz rame.

Dok je Marija sa svojim mentorom Milijem pripremila “Loco, loco” i “Negativ”, Anastasija i Jelena su odabrale “Nedostaješ” i “Ti možeš sve”.

Iako su obe bile sjajne, svima je pažnju skrenuo neočekivani gost koji se pojavio u nastupu prve kanddiatkinje. Naime, uz stajling i pesmu, Marija je odabrala da sa sobom povede i albino pitona, koji će zasigurno obeležiti ovaj krug.

Vrisnula je Viki kada je videla šta sledi, dok je David ustao i pozdravio hrabrost aplauzom. Kada je završila sa nastupom, morao je da priđe i, fasciniran, poljubi zmiju.

I ovaj nastup završio se maksimalnim brojem glasova, a čak i preglasavanje ponovo bilo izjednačeno.

– Pošto zmija nije gladna, ja sam dala glas dvojci, da je gladna dala bih kecu – našalila se Viki, pa nastavila – Pevački mi se više sviđa dvojka i ja jdva čekam njen nastup.

Dok je ona pričala, Mili je otrčao da uzme zmiju dok je Karleuša dobacivala – Ona može majmuna da proguta kada je gladna, tako da bi bilo lepo da mu se obmota oko vrata.

Džordž je dao Mariji prednost i obrazložio da je ovog puta glasao isključivo za maštu.

– Kandidatkinja broj jedan mi se dopala u drugoj pesmi, a kandidatkinja broj dva u obe – kratka je bila Snežana, a Marija je dodala da su obe fantastične, ali joj je Anastasija ubedljivija.

Bosanac i Ana su dali prednost Mariji i to zato što smatraju da je profesionalac i da je ovo takmičenje shvatila na potpuno drugačiji i inovativni način.

Nakon obrazloženja, Popović nije imao lak zadatak, ali je Marija prošla direktno u četvrtfinale.

Isak Šabanović i Belma Huseinefendić – (29. 05.) – šestdeset deveta emisija – dueli

On se predstavio pesmama “Mornar” Yu grupe i “Napile su ulice” Bijelog dugmeta, dok je Belma otpevala numere “Bato” od Kaliopi i obradu Jelene Tomašević “Bitanga i princeza”, ali je u poslednjem trenutku presudio Đorđe David koji je glasao za Belmu.

Đorđe jedini od žirija nije dao glas Isaku, a kao razlog naveo je grešku koju ne može tek tako da mu oprosti.

– Isače, mene će razapeti na krst zbog ovoga, ali ovo ne smeš svom mentoru da uradiš. Nestalo ti je vazduha, bled si bio u nastupu – počeo je da objašnjava Džordž i otkrio da se znaju mnogo pre “Zvezda Granda” i da ga je upravo on i nagovorio da se prijavi. Ali enormna popularnost i slava koju je mu je donelo prvo pojavljivanje u takmičenju zasmetalo je rokeru.

– Jedan nastup te je povukao na pogrešnu stranu, umesto da se okreneš takmičenju i svom mentoru Aleksandru Miliću Miliju – rekao je Džordž, pa mu zamerio što je tokom takmičenja počeo da reklamira kladionice, zatim kliniku za mršavljenje i stomatološku ustanovu.

– To ti sklanja fokus sa takmičenja – smatra roker, dok je za Belmu rekao da je bila sjajna večeras.

Sa njegovim mišljenjem se delimično slaže i Marija Šerifović, koja takođe blagu prednost daje Belmi.

– Poenta je da se iz kruga u krug budeš sve bolji i bolji – rekla je Marija Isaku i zamerila mu na umoru i na greškama koje je pravio tokom nastupa.

– Večeras kao da si malo cvrnuo, kao da ti je nestalo malo benzina (energije). Ali zato je Belmi ovo večeras najbolji krug u ovoj sezoni i mislim da može još bolje od ovoga – rekla je Šerifovička, na šta se nadovezao Bosanac i pitao Isaka da li zna pesmu “Ne može nam niko ništa.

Nakon što je takmičar odgovorio potvrdno, Boske je prokomentarisao duel koji je izazvao polemiku u žiriju.

– Imali smo priliku da pogledamo dva izuzetna pevača i dečka koji je već zvezda, koji već hara. “Zvezdama Granda” je dobrodošlo da budeš ovde, ali kada govorimo o čistoti pevanja, moglo je to mnogo bolje – rekao je Bosanac, dok je Isak odgovorio da se slaže.

– Prvi put mi se dešava da izađem ovde i da mi podrhtava glas, na to nisam navikao – odgovorio je takmičar, a Marija dodala da to pokazuje da je ponovo imao veliku odgovornost.

– Ovde nema dileme. Imamo zvezdu koja je pečena i zvezdu koja će to biti – dodao je Bosanac.

– Shvatam da si pod pritiskom, ali sad imaš odličnu pesmu za baraž, tako da samo napred – poručila je Bekuta.

Viki se složila sa Bosančevim mišljenjem da je Isak rođena zvezda i dodala da večeras samo nije imao dovoljno atraktivan repertoar.

– Od Isaka se očekuje mnogo jer je tako i počeo. Sad te parametre koje je postavio mora da prati – dodala je Snežana, dok se na iznenađenje svih složila i Jelena Karleuša, inače mentorka njegove protivnice.

Ona je na kraju poručila da je Isak imao dobar nastup, ali da je postavio stepenik više sa prvim pojavljivanjem i da sad ne može da ga stigne. Ona je dodala da od njega svi očekuju da izmisli “toplu vodu”, dok za svoju takmičarku nije krila reči hvale.

– Bilo je teško stati pored Isaka, trepela si stravičan pritisak zbog nekog ko je od starta favorit. Muški si se izborila sa samom sobom, iako si se sva tresla. Ja ti čestitam, idi kući srećna i ponosna, pokazala si da si rođena zvezda – rekla je Karleuša Belmi.

Dana Bušić i Mustafa Mehić – (29. 05.) – šestdeset deveta emisija – dueli

Žiri je nagradio Mustafu sa maksimalnih šest glasova i direktnim plasmanom u dalje takmičenje, dok je Dana dobila četiri glasa.

Za dvojku nema šta da se priča- rekao je Saša i dodao kako Snežana i Mili treba da prokomentarišu Danin nastup s obzirom da nije dobila njihove glasove.

– Bilo je amaterski, visok je ovo krug porasli su standardi i moralo bi bolje. Zvučalo je kao da prvi put pevaš- objasnila je Snežana, sa čim se složio i Mili.

-Ozbiljno treba da se baviš drugim segmentima karijere osim pevanjem, to si prevazišao to je ozbiljna snaga- poručio je Mili.

Đorđe je Dani rekao kako se ne slaže sa žirijem i poželeo da “puca jako u baražu”, dok se Marija ponosno zahvalila svom kandidatu što je ispoštovao i sve uradio kako su se dogovorili.

Jusuf Šingoli i Elsan Pilica – (29. 05.) – šestdeset deveta emisija – dueli

Jusuf je pevao pesme “Plačite sa mnom jesenje kiše” i “Kraljice srca moga”, dok je Elsan otpevao “Rekla si mi da ne voliš zimu” i “Lepa do bola”.

Rezultat na kraju duela je bio 3:2 u korist drugog takmičara.

Viki je jasno pokazala da je ljuta na kolege iz žirija zbog toga što njen takmičar nije prošao dalje.

– Jahaću po njima sad zbog ova tri glasa… Tek ću da jašem i Mariju i Milija – rekla je ljutito Viki.

– Hoćeš mene malo da jašeš? – pitao je Bosanac.

– Neću tebe da jašem, nego ove ovde – odgovorila je Viki.

– Sedi Viki obuzdaj se malo – poručio joj je Popović.

– Ona diriguje kako će ko da glasa, to je zabranjeno – poručila joj je Bekuta.

Međutim, na kraju je Popović ipak rešio da Elsana Pilicu pusti u baraž, što je malo smirilo Viki.

Aldin Avdijaj i Rijad Rahmanović – (29. 05.) – šestdeset deveta emisija – dueli

Žiri nije bio posebno oduševljen njihovim izvedbama u ovom krugu takmičenja, pa je konačan rezultat glasova bio 4:2 u korist Rijada.

Snežana je prva dobila reč i rekla kako joj se nije dopalo, a Mili se nadovezao kako nije očekivao da će Aldin, kao jedan od njegovih favorita, biti bez energije sa čim se složila i Bekuta.

– Momci dobrodošli u konačnu realnu seču knezova, ali upravo smo došli do onoga čega smo se svi plašili, a to je da će i favoriti krenuti da osećaju pritisak pa i da ispadaju. Sada već neko mora i da ispada, svi ste dobroi ali eto. dala sam blagu prednost kandidatu broj dva, nekeko energetski niste bili dobri- rekla je Jelena.

-Nije seča knezova, nego nisu zaslužili- nadovezala se Snežana.

Đorđe David je pohvalio svog kandidata da je ispunio njegova očekivanja, dok je Marija izrazila žalost povodom ispadanja njenog kandidata ali ga posvateovala da se prijavi ponovo.

– Sigurno je da ne treba da odustaneš i treba da prevažiđeš tu tremu jer je ona tvoj najveći neprijatelj- poručila je Šerifovićeva svom kandidatu.

Muharem Hadrović i Zoran Petrović – (29. 05.) – šestdeset deveta emisija – dueli

Muharem je otpevao pesme “Prst na čelo” i “Vagabundo”, dok se Zoran predstavio pesmama “Dunavski testament” i “Džuli”.

Rezultat na kraju duela je bio 6:6, međutim kako je žiri ponovo glasao, opet je bilo nerešeno, pa je Popović morao da odluči.

– Jedan lep duel, raspevan, dobri pevači – rekao je Popović.

– Bili ste podjednako dobri momci – rekla je Karleuša.

Voditeljka Sanja Kužet je pokušavala da ubedi Sašu da dalje pusti oba momka, međutim Popović je prednost dao Zoranu.

Povezane vesti