ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 70. emisija (05. 06.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Novica, Nemanja, Hanad, Filip, Melika, Sanja, Selim, Aleksandar, Denis, Zorana, Miloš, Zorja i Željko70. – (05. 06.) –

Takmičari koji su prošl dalje su: , , , , , , , Aleksandar Josifovski, , Zorana Mićanović, , Zorja Pajić i .

Marijana Čobanov i Hamza Sokolović – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

Pesmama “Bato, bato” Lepe Brene i “Ljubav fatalna” Cece Ražnatović pokušala je kandidatkinja da se dokaže, dok je Hamza pripremio hitove poput “Hiljadu suza majko” Miroslava Ilića i “Mirjana” Predraga Živkovića Tozovca.

Rezultat je bio nerešen i glasio je 4 prema 4.

Đorđe, kao jedan od članova žirija koji nije dao glas, prvi je komentarisao – Ja u ne mogu da dam glas onome ko u šestom krugu ne zna kad uzima vazduh. To je greška koja može da se progleda u trećem ili četvrtom krugu. O tvom izgledu i lepoti nema potrebe komentarisati, ti si kao pojava fascinantna.

Snežana se složila sa Davidom kada je Marijana u pitanju, a dok joj se drugi kandidat svideo. Ipak, ona je glasala za oboje.

– Marijana, srce me boli što ti nisam dao glas – rekao je Mili, pa nastavio – A što se Hamze tiče, Bosanac ima malo kandidata, ali svakog koga izabere, to je kao harfu da slušaš.

Marija je glasala za oboje kako bi otišli u baraž, ali smatra da Marijana stagnira što se pevanja tiče već duže vreme. Na to se Ana nadovezala i dodala – Marijana, ti kad bi malo vežbala, to bi bilo sjajno. A to je osnova svega, ali ti si malo lenja!

Žiri se ponovo dotakao teme ko ima naviše pregleda na Youtube kanalu, te je Bosanac rekao – Ja imam sigurno 2 miliona pregleda na svom “Konjičkom kolu”, a videću vas bez teksta da nešto otpevate koliko biste imali. Da vidite šta je zvezda, Popoviću pogledaj koliko ima!

Saša je oduševljeno uzviknuo – Ha! 11 miliona pregleda ima njegovo kolo!

– A zamisli da sam progovorio, bilo bi 110 miliona – ponosan je bio on i dodao – Nema nijedna intrumentalna numera na ovim prostorima da ima toliko pregleda.

U skladu sa atmosferom, pustiili su kolo pa zaigrali Popović i Stojković.

Novica Bulatović i Dimitrije i Aleksandar Kazić – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

Pesmama “Ti si moja čokolada” i “Zenica bluz” dokazali su da barataju raznim žanrovima, ali se zato i Novica, uz pomoć svog mentora Viki, i te kako naoštrio, pa je njegov odabir pesama “Hiljadu suza majko” i “Lepa Vlajna”.

Šest prema šest bilo je za obe strane, a u preglasavanju je Novica nadjačao braću.

– Glasala sam za Novicu iako nisam oduševljena kako si pevao danas. Momci nas jesu zabavili danas, ali ti si bolji pevač, to mora da se zna – rekla je Bekuta.

Bosanac je imao isto mišljenje kada je Novica bio u pitanju, a onda se obratio braći – Kod ove dvojice je bio rad, pun pogodak i potpuno neočekivano za njih ovo. Bravo momci i vi zaslužujete aplauz. Vi ste deklarisani narodnjaci, ali ovo je bilo odlično.

– Ovde je samo bila stvar da li ću glasati za muziku i zabavu, ali i momci su bili odlični, ovo što radite sa Sašom je jako zabavno – bio je Marijin komentar.

Jelena je dala Novici glas jer je smatrala da će svi glasati za dvojku, a zatim se obratila Popoviću – Ti si toliko talentovan, svež, mlad u glavi, pun ideja, bezobrazan na najbolji mogući način… Neiskorišćen… Pogledaj šta radiš od ove dvojice. A što ti ne batališ “” i da otvoriš novu produkciju?

A onda su se svi nasmejali i rekli kako bi svi otišli sa njim u novu produkciju.

I Snežana smatra da su Kazići za dalji prolazak jer je ovakav vid zabave potreban u finalu.

Nemanja Petrović i Hanad Džehverović – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

Nemanja iz Podgorice predstavio se pesmama “Opet si pobijedila” i “Čini mi se grmi”, dok je Hanad iz Zenice otpevao “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” i “Ja bih preživeo”.

Na kraju sjanog duela rezultat je bio izjednačen, a voditeljka Sanja Kužet konstatovala je da je u ovim teškim vremenima pandemije privilegija biti u studiju i uživati u muzici ovakvih kandidata.

– Ovo je užasno jaka sezona. Zaista je privilegija biti ovde, ovi takmičari leče. Svaka čast momcima i mentorima – rekao je Džordž i pohvalio Mariju i Jelenu da su odradile sjajan posao sa svojim takmičarima.
Snežana Đurišić prokomentarisala je da su duelisti bili isti, dok je Ana Bekuta, osim pevanja, posebno pohvalila i scenski performans mladog Bosanca.

– Hanade, brutalan si kao i uvek – dodao je Džordž, pa se obratio Nemanji: – Nagradio sam te jer po prvi put nisi gledao u patos, postao su vedar na stejdžu, oslobodio si se. Nastavi tako!

Da je ovo bila teška pevačka borba prokomentarisao je i , ali je svoju prednost dao rokeru iz Zenice.

Mentori nisu krili zadovoljstvo zbog onoga što su njihovi kandidati pokazali na sceni. Karleuša je istakla da je Nemanja njen miljenik u takmičenju, pa dodala:

– Treba svi da znaju da je on profesor muzike i da nikad ne pravi greške u pevanju. Volela bih da pobedi.

I za protivnički tabor imala je reči hvale, a posebno je oduševio repertoar mladog Bosanca.

– Ne znam zašto, ali svaki put kad se izvodi pesma “Pljuni i zapevaj” i kad se peva o Jugoslaviji, ja se sva naježim i nešto me dirne – rekla je Jelena, nakon čega je Hanad izjavio da isto oseća nostalgiju, iako u vreme postojanja Juge nije bio ni u planu.

– Ja nisam ni rođen u vreme Jugoslavije, ali sam jedan od osnivača prve radne brigade posle Tita. Mlad sam, ali iz priča starijih meni se ta ideja bratstva i jedinstva tako sviđa i osećam nostalgiju, iako u to vreme nisam ni rođen – rekao je takmičar, što je izazvalo odušvljenje svih u studiju.

Izgleda da je bratstvo i jedinstvo uticalo na Popovića, te je u poslednjem trenutku napravio presedan i oba talentovana takmičara pustio u četvrt finale.

– Bravo, Popoviću, to je pravilna odluka – vikao je žiri, dok su takmičari i njihovi mentori slavili na sceni.

Zorja Pajić i Filip Jovanović – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

U šestom krugu Zorja se predstavila pesmama “Jesen u meni” i “Crno i belo”, dok je Filip otpevao “Ne kuni me, ne ruži me majko” i “Zbog tebe moma ubava”.

Tokom nastupa žiri je bio na nogama, ali je veće simpatije pokupio takmičar iz Vranja koji se u preglasavanju žirija plasirao u dalji tok takmičenja. A kako prolazak u četvt finale podrazumeva i potpisivanje ugovora sa najvećom muzičkom produkcijom, što je Filip čekao godinama, tako se takmičar od sreće i rasplakao.

On je prvo prišao svom mentoru Draganu Stojkoviću Bosancu, zagrlio ga, a zatim briznuo u plač.

– Bravo, momče! Tako se peva – poručio mu je ponosno mentor.

Suze radosnice dogodile su se i u bekstejdžu i to od strane Filipovog tate koji je od sreće podigao Voju Nedeljkovića.

– Popoviću, pomagaj! – našalio se Voja, pa dodao: – Niko me nije nosio 55 godina!

Ova scena dirnula je i nasmejala članove žirija, a kandidatov tata želeo je da se obrati svima i zahvali im se što su glasali za njegovog sina. Kako je rekao, srećan je što je žiri ispunio Filipove snove, pa izneo svoje zapažanje za Karleušu.

– Ja sam frapiran njenim poznavanjem narodne muzike. Pratio sam, gde god je Filip poentirao večeras, ona je odreagovala. Svaka čast – rekao je tata.

– Pa ja sam Lela Vranjanka iz Čelebića – odgovorila je Jelena, dok se Popović našalio i dodao da ona reaguje svaki put kad joj Bosanac da 200 evra.

Međutim, pored Filipa i njegov tata je pustio suzu zbog divnih reči koje je žiri imao za njegovog sina.

– I treba da plačete, kao što je i vaš sin večeras pokazao suze radosnice – poručila mu je Jelena, pa se obratila Filipu:

– Ne da si pevao, ne da si frajer, ne da si smršao, ne da imaš boju glasa, zaslužio si prolazak, sve ti je na ruku išlo. Čestitam tati za ovakvog sina. I ovo nema veze sa muzikom već sa srcem. Tata je presladak, poljubac za tatu i veliko bravo za Filipa – rekla je na kraju Jelena.

Denis Ahmetović i Aleksandar Praizović – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

“Idi iz mog grada” i “Buzuki” bili su izbor Marijinog kandidata Denisa, dok se Đorđev takmičar predstavio numerama “Vesela pesma” i “Ja bih preživeo”.

Žiri ih je nagradio glasovima 5:4 u korist Denisa.

Bosanac je prvi dobio reč- Drugi kandidat, prva pesma ništa, druga pesma odlična, ali sam ti dao glas jer ima štofa od tebe, zgodan si, lep naš si Beograđanin (smeh). Denise, ti si za mene najveće prijatno iznenađenje tek sad postao, počeo si da pevaš ozbiljno. Majstore izgledaš kao milion dolara.

Snežana, Viki, MIli i Ana složili su se sa Bosancem da je Praizović bio loš u prvoj pesmi kao i da se Denis odlično snalazi u svom programu.

– Obojici sam dala glas, ali jedna mala sugestija Aleksandru- Opusti se molim te u strašnoj si tenziji dok pevaš i koju meni prenosiš. Dobar dasa, top pevaš, sve top, molim te rasteresti se. Nisi otvorio oči, u grču si, učinio si sve što ti je Đorđe rekao da si izgubio sebe toliko si prevežban da bi ispunio očekivanja mentora, i ja sam postala nervozna zbog tebe- rekla je Kaleuša, a kada joj se Aleksandar zahvalio na konetaru sa rečima- Hvala Jelena ona je kroz smeh rekla da joj se samo muž tako obraća naglašavajući njeno ime.

Na kraju Davidu nije bilo jasno zašto se njegov kandidat unervozio kada je na probama bio sjajan, dok je Maroja svog kandidata pohvalila verujući da će proći u baražu.

Željko Vukčević i Sanja Boban – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

Željko je otpevao pesme “Kao u snu” i “Čija si”, dok se Sanja predstavila pesmama “Neka te boli” i “Ti si taj”.

Rezultat na kraju duela bio je 6:6, nakon čega je usledilo preglasavanje gde je opet bilo nerešeno sa 3:3, pa je Popović morao da odluči.

Saša je prednost dao Sanji Boban, koja je direktno prošla dalje, nakon čega se njen mentor rasplakao.

– Sanja je briljirala večeras, nikad nisi imala bolji nastup – zaključila je Bekuta.

– Druga pesma fantazija, to je muzika, to je bomba, to je lepota… Prva pesma velika emocija – rekao je Bosanac Sanji.

– Željko mora malo da poradi na svojoj boji koja je malo tanka, ali to sigurno može vežbom da se doda malo masti. Kandidatkinja broj dva, mene taj odabir muzike ne radi, ali nikad bolje izvođenje nisam čula, bila si kao sa cd-a – poručila je Karleuša.

– Sanja evo volim te konačno, konačno sam ja doživeo da budem na ivici suza zbog svog kandidata – rekao je David.

Nakon komentara Popović je glasao za Sanju koja je direktno prošla dalje, a David je svojoj takmičarki čestitao, a onda se i rasplakao što je iznenadilo sve u studiju.

Srđan Stanić i Selim Selimović – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

Srđan je pevao pesme “Sve sam s tobom izgubio” i “Neću neću dijamante”, dok se Selim predstavio pesmama “Baro bijav” i “Plavo plavo”.

Rezultat na kraju duela je bio 6:6, a onda je usledilo preglasavanje. Žiri se u potpunosti složio i prednost dao Selimu.

Tokom Selimovog nastupa na sceni je usledilo ludilo, on i voditeljka Sanja Kužet napravili su pravu žurku. Zajedno su igrali na stejdžu, a onda su zaigrali i članovi žirija, ali i publika.

– Nismo znali tekst prva pesme, Viki je podbacila, nije donela prevod. Ulažem amandman – rekao je Bosanac za Selimov nastup.

– Hoće neko da da neki glas za Sanju? – pitao je Popović.

– Okačićemo je na Instagram – rekao je Bosanac, na šta se Popović nadovezao: – Ti imaš Instagram?

– 11 miliona ljudi me prati – rekao je Bosanac ponosno.

– Sanja je previše lepa da bi sedela tamo u onom mraku – rekao je Selim.

– Još kada bi me Bosanac ubacio u to Konjičko kolo pa da imamo 100 miliona pregleda – rekla je voditeljka.

– Ubacićemo tebe i Jelenu – rekao je Bosanac.

– Sanja dovoljno što će te staviti na njegov Instagram ti si sad superstar sveta – rekla je Karleuša kroz smeh.

Melika Moranjkić i Zorana Mićanović – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

Zorana, iz Milijevog tima, odabrala je numere “Ja te pjesmom zovem” i “Duj sandale”, dok je Jelenina kandidatkinja izabrala “Kraj tanana šadrvana” i “Imam pesmu da vam pevam”.

Obe devojke dobile su po 6 glasove, međutim u preglasavanju Melika je prošla direktno u četvrtfinale.

– Melika je bila tačnija i ubedljivija, a kod Zorane mi se druga pesma nije dopala- rekla je Marija sa čim se složio i ostatak žirija.

-Zorana, u prvoj pesmi si pokazala beskrajnu muzikalnost ali svaki pevač i svirač koji drži do sebe ne bi pristao to da radi. Melika, prva pesma odlična druga mentori uvaljuju pesme čiji raspon glasa to ne trpi- dodao je Bosanac.

Jelena je pohvalila svoju kandidatkinju, dok je Zorani rekla kako je to mentorov faul .

– Jednom u 30 godina se takav vokal rađa i može da peva sve- rekao je Mili za svoju kandidatkinju.

Anastasija Stanković – (05. 06.) – sedamdeseta emisija – dueli

Kako se njen predviđeni protiv kandidat iz opravdanih razloga nije pojavio, imala je težak zadatak da obori žiri s nogu, i za to dobila velikih pet glasova.

– Preslatka si, i ovo ti je najbolji nastup do sada. Samo malo pazi na kilažu, čini mi se da si se ubucila od prošlog puta, mada svi smo- poručila je Jelena, a Anastasija je priznala da jede od nervoze.

– Anastasija žeo mi je što si pevala sama jer Aleksandar Ljubičić nije došao jer ima koronu, ali eto taman da vidimo u baražu kako ćeš se snaći- bio je Marijin komentar.

– Nisi mi za 6 zato ti nisam dala glas, jer kad uporedim tebe i Sanju Boban nije to to- rekla je Bekuta, sa čim se David složio, pa za kraj poručio.

– Imaš dobru pesmu, samo ponovi to sa nastupa i sve je super. Ljubim te i hvala ti.

Povezane vesti