ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 71. emisija (12. 06.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Martin, Nemanja, Valentina, Nemanja, Bojan, Krstinja, Selim, Sadik, Belma, Zorja i Strahinja– cela . – (12. 06.) –

Takmičari koji su prošl dalje su: , , , , , , , , Nemanja Đurđević, i .

Aleksandar Popović i Valentina Kuzmanović – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Odlično pripremljeni, samouvereno su izašli na scenu i oduševili žiri, a šest velikih glasova otišlo je u korist mlade Kruševljanke dok je Sale osvojio četiri glasa.

Iako mu je promakao direktan prolazak u polufinale, žiri je za Sašu Popovića imao samo reči hvale-Ti si od jednog autsajdera, buckastog, simpatičnog momka, postao moj favorit u ovom takmičenju od muškaraca- rekla je JK.

– Valentina iz kruga u krug sve bolja i bolja i stvarno mislim da možeš da budeš zvezda. Saša, tebe je koštala prva pesma ali gledajući tvoj početak i ovo sad, fenomenalan napredak- bio je komentar .

Iako je Jeleni Valentina bila savršena po svakom parametru, desilo se jedno veliko ”ali”- Sva tvoja energija i harizma do mene ne dopiru- bila je jasna Jelena, a ostali članovi žirija složili su se sa tim da je Valentina bila besprekorna.

– Ja bih se složio sa Jelenom i Đorđem: Porasla deca, naučila. Bravo i jednom i drugom- dodao je Bosanac.

Zbog Popovićevog stajlinga kompletan žiri uporedio ga je sa njegovim mentorom Saletom Tropikom, a Bekuti su toliko zaličili da je pomislila da je šala- U prvom momentu bio si mi isti svoj mentor. Sapleo si se na prvoj pesmi ali dobro. Nisi ni prvi ni poslednji.

Kiks kandidata Saše Popovića, njegov mentor nije želeo preterano da komentariše ali mu se zahvalio na saradnji- Hvala ti što si obelio obraz našeg višemesečnog druženja- bile su reči Saleta Tropika a onda mu se obratio i žiri.

– Preživeo si Sale, jedino ti od svih gostujućih mentora si dogurao do ovde.

Mariji je za vreme Valentininog nastupa bilo podosta loše ali je pregurala svu nervozu- Kad sam ja preživela njeno ”Romale romali” sve ću!

Željko Vukčević i Nemanja Petrović – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Predstavnici timova Marije Šerifović i Jelene Karleuše oduvali su žiri svojim performansima i zasluženo osvojili maksimalnih šest glasova.

Nimalo laka situacija dogodila se za vreme preglasavanja kada je Nemanja osvojio pet, a Željko samo jedan glas.

Nakon toga, Saša Popović zamolio je žiri da da komentar šta je presudilo u preglasavanju- Boja glasa koja više prija mom uhu- obratila se Ana Nemanji.

Jedini glas za Željka stigao je od strane Dragana Stojkovića Bosanca, koji je prokomentarisao- Iskusniji je, napadniji i čini mi se čvršći pevač.

Kod Snežane i Milija u pitanju su bile nijanse, dok je Džordž smatrao da je Nemanja imao teži repertoar.

– Hvala kolege. Plašila sam se za Milijev glas- rekla je JK pa se obratila kandidatima- Kandidat broj jedan, tvoja boja glasa je diskutabilna ali si je popravio. Ti si neko ko mora da nauči od Marije najbitniju stvar a to je kako da dobije simpatije publike. Sa druge strane Nemanja, ti si neko na koga Crna Gora treba da bude ponosna kao što smo Mira i ja. Ti si jedan od najboljih pop pevača na ovim prostorima i ja te vidim kao predstavnika Crne Gore na Eurosongu.

za kraj je dodala da je ovakav duel ono što žiri želi da gleda- Ovakve kandidate tražimo, ovakve nastupe. Željko nema odustanjanja, imaš sjajnu pesmu za baraž. Nemanji čestitam.

Bojan Pavlović i Zorja Pajić – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Bojan je pevao pesme “Tajna” i “Ne daj se generacijo”, dok se Zorja predstavila pesmama “Tihi ubica” i “Kazuj krčmo džerimo”.

Rezultat na kraju duela bio je 6:6. Međutim u preglasavanju žiri je dao prednost Bojanu.

– Meni je kandidat broj jedan bio kompletniji, bolji repertoar. Gledali smo i reakciju publike, publika je baš reagovala kada je Bojan pevao. Zorja, nije onako kako umeš, falilo ti je snage – rekla je Viki.

– Zorija je po mom mišljenju kompletnija, stajling ti je fenomenalan – rekla je Ana.

– Ja sam glasala za Bojana… Večeras si bio sigurniji od Zorje, što je neverovatno. Zorja, čini mi se da si po prvi put malo uplašila večeras. Bilo je malo nesigurnosti – rekla je Karleuša.

– Ja sam dala prednost Bojanu, prvi razlog što si me ganuo ovom prvom pesmom, ja sam htela da crknem od lepote, kako si je doneo, kako osećaš tu pesmu i taj repertoar – zarekla je Marija.

– Kandidat broj jedan lutka, što sam i u preglasavanju pokazao – kazao je David.

– Zorja, ti si za mene najbolji ženski pevač – zaključio je Bosanac.

Strahinja Živanović i Krstinja Todorović – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Strahinja je pevao pesme “Zemljo moja” i “Mađarica”, dok se Krstinja predstavila pesmama “Ista nam je tuga” i “Hajde da se volimo”.

Rezultat na kraju duela bio je 6:6. U preglasavanju Krstinja je dobila prednost.

– Strahinja je pokazao da je šoumen, imao je malo grešaka… Meni je bilo žao da se to ne nagradi – rekao je Mili.

– Ja mislim da si ti nova Zvezda Granda, to ja lično mislim… Ta ljubav i ta postojanost koju ti imaš, mene to fascinira i imaš prostora da ideš još gore… – zaključio je David.

– Strahinja, objasniću zašto ti nisam večeras dala glas i ako ste ti i tvoj tata meni dragi kao da ste mi neka familija, zato što je Krstinja prvu pesmu otpevala maestralno, ali i drugu je otpevala maestralno… – rekla je Karleuša.

– Krstinja ti si pevala kao što kažu sa ploče gramofonske, to je bilo vrh vrhova. Što se tiče momka bio si najbolji od kada nastupaš – zaključio je Bosanac.

– Krstinja, ti si ozbiljan kralj i ja sam na tebe maksimalno ponosna – priznala je Marija.

– Strahinja, nisi me obrukao večeras, bio si sjajan – rekla je Ana.

Velid Handžić i Anastasija Ićurup – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Loš dan i pevanje, nedovoljno izgaranje takmičara na sceni i nedostatak želje za prolazak u polufinale je rezultiralo i izostankom glasova žirija, što je naljutilo Velidovu mentorku Viki Miljković i to suza dovelo Karleušu, koja je inače i Anastasijina mentorka.

– Glasajte, ljudi – vikala je Jelena nakon duela, ali bezuspešno. Samo je Đorđe David dao glas za oba takmičara.

– Čekajte, oni nisu za baraž? – pitala je Karleuša, a žiri odsečno horsko poručio: – Ne!

Iako Karleuša smatra da njena takmičarka ima boju glasa od milijardu dolara i možda najbolju u ovom takmičenju, žiri je rekao svoje – da Anastasija napušta šou zajedno sa Velidom.

Snežana Đurišić ocenila je ovaj duel kao smešan. Za Velida je rekla da se “nije sastavio sa intonacijom”, dok je Anastasija bila nesigurna na sceni.

– Da ne znate da pevate ne biste ni stigli dovde, ali ovo večeras nije bilo dobro – prokomentarisala je ona, a Marija Šerifović poručila da se razočarala u Valida i da se tako ne bori za polufinale.

– Sada treba jače nego ikada, sa više snage, elana, želje, borbe, a ne kao ta tvoja kravata, obesio si se tu i do života ti nije – obratila se Velidu, pa nastavila da komentariše Anastasij tvrdeći da će ovo bito njeno najgore pojavljivanje u takmičenju.

– Bilo je užasno, izvini, ne koristim takve reči, ali znajući šta si pokazivala do sada, ovo je bilo bez veze – iskrena je Šerifovićeva.

Slično mišljenje delio je i Bosanac koji nije dao glas jer je siguran da ni sami takmičari nisu razumeli šta su konkretno pevali.

Tokom njegovog izlaganja Jelena se rasplakala, kako je rekla, zbog žirija koji nije pustio njenu kandidatkinju, što je šokiralo sve u studiju.

– Ovim glasanje ste pokazali elementarno nepoštovanje mene – obratila se Karleuša kolegama, dok su oni tvrdili da njihovo glasanje nema veze sa njom.

-Ova rasprava nema smisla jer ovo nije borba za kandidate. Vi se osećate ugroženo kao mentori. Niko od nas nema zlu nameru, tako da, drage kolege, nemojte ništa lično da shvatite – pojasnio je Boske, ali je Jelena ostala pri stavu da je njena takmičarka oštećena.

– Tvrdim da ste devojci koja može da bude zvezda, da ste joj isekli krila na najgluplji mogući način. Ne smem u oči da je pogledam, jer mi je krivo i žao – poručila je diva kroz suze i dodala da je uvek prema kolegama i njihovim takmičarima bila fer.

Ipak, “lopta je spuštena” nakon što su oba takmičara priznala da im nije bio dan i dali obećanje da će sledeće godine biti bolji.

Novica Bulatović i Nemanja Đurđević – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Ipak, čini se da žiri nije bio prezadovoljnim ovim izvedbama jer glasovi su pokazali četiri prema tri za Nemanju.

Iako su neki članovi mislili da nema potrebe da se glasa, Saša je reč dao Mariji.

– Ja sam dala dvojci glas. Bio si mi svež, nasmejan, verovala sam ti, smetao mi falš u drugo pesmi ali si mi bio svežiji od prvog kandidata. Kandidatu sam dala glas tek da ne bi ispao, tako da sa mene sjašete – našalila se ona.

– Kandidat broj jedan je bio kompletniji, a broj dva, odličan pevač, ali druga pesma se tako ne peva – rekla je Sneža.

Bosanac se obratio Novici i rekao da je sve lošiji, a Viki se to nije dopalo te je dobacila – Ma ti bi ga pljunuo, pa taman da je Pavaroti. Što ga grdiš iz kruga u krug?

Mili smatra da je Nemanja sve što je potrebno za ovaj šou, te da mu nije jasno kako nije dobio šest glasova, a kod Novice se ništa nije desilo da bi mu dao glas

– Umrtvila si ga – rekao je Mili Viki.

– Ja volim tebe da gledam na sceni, ti si posao i vedrina koju ti poseduješ, retko ko od kandidata ima, samo ne treba da ti se da tužna pesma – rekao je David Nemanji.

Jelena se oobratila Viki i rekla da sa ostalim članovima treba pokvareno i perfidno, te upitala Novicu do kog kruga je stigao kada mu je Bosanac bio mentor. Kada je ovaj odgovorio – Do trećeg – upitala ga je koji je sad krug.

– Sedmi – nastavio je on, a onda je Jelena rekla Viki – Ovim je dve rečeno, sad pustiš i ne raspravljaš se. Jesi videla tehniku? Pusti da priča dok ga Saša ne ugasi.

Saša je pustio Novicu da ode u baraž.

Selim Selimović i Denis Ahmetović – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Selim Selimović je ove subote pripredio pravo iznenađenje, a sve zbog odabira pesama koje nisu tipične za takmičenje. On se u četvrfinalu našao u duelu sa Denisom Ahmetovićem iz Zagreba, a umesto standardnog i dobro poznatog repertoara, takmičar se predstavio bugarskom pesmom koja uopšte nije poznata.

– Ova numera se prvi put peva u “Zvezdama Granda”- Vidimo da je i žiri u čudu, gledaju se, trude se da prepoznaju o čemu se radi – konstatovao je Voja Nedeljković, a prvu reakciju i podršku za takmičara pokazala je Jelena.

Iako joj je numera potpuno strana, ritam i energija koju je Selim doneo naterao ju je da zaigra.

Na kraju više nego maestralnog duela žiri je glasao u Selimovu korist, čime ga je plasirao direktno u finale. Njegov saborac dobio je samo 4 glasa, ali komplimente od Bosanca da je stlizovan kao prava zvezda, pa je u duhu modnog kritičara i nastavio da komentariše.

– Denis je fantastično je obučen, skupo i svedeno kako i priliči jednoj zvezdi, drugi je imao pantalone dva broja manje, ali dobro -rekao je Stojković.

smatra da je Denis večeras bio “tanak”, pa zamerila njegovoj mentorki Mariji Šerifović na odabiru pesama.

Da je Selim bio ubedljiviji smatra i Aleksadar Milić Mili, dok Jelena tvrdi da Denis ima neku magiju i da joj je od početka bio interesantan.

– Ima lepu emociju, baš kao i Selim koji puca od energije, on je energetska bomba. Selim može da bude zvezda i ja bih ga pozvala na bilo koju moju proslavu da napravi šou – izjavila je diva.

Đorđe David nije krio oduševljenje ovih duelom,ali je prednost dao Selimu. Međutim, imao je zamerku za njegov stajling, baš kao i Bosanac.

– Molim te nemoj više takve pantalone (prim. aut. dva broja manje) da nosiš. Izledaš kao meda koji je zgazio u hladan potok, pa mu se krzno smrznulo – poručio je Džorž, što je sve nasmejalo do suza.

Aleksandar Josifovski i Sadik Hasanović – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Dok je Davidov kandidat Aleksandar pevao “Kad zaboraviš juli” i “Makedonia”, takmičar iz Marijinog tima odlučio se za “Zarasle su rane moje” i “Žena sa zelenim očima”.

Šest prema šest je bilo nakon glasanja, a u preglasavanju Sadik je nadjačao Josifovskog.

-Muzika i samo muzika me je nateralo da se opredelim za dvojku Odlična dva kandidata, odlični pevači – rekla je Snežana.

Budući da je glasala za Josifovkog, Jelena je izjavila – Najbolji muški rok vokal na ovom takmičenju to je dokazao i pokazao. Dečko, niko ne može da ti priđe. On nikad nijedan falš napravio nije.

Viki smatra da Sadik nije za šest glasova, te da je imao falša i da mu je energije falilo.

Ostatak žirija se nije složio sa njom, čak je i Saša rekao da niko tako dobro nije otpevao prvu pesmu kao Sadik.

– Iako kandidat broj dva ima mana, Josifovski je seckao mnogo strofu kod Bijelog dugmeta, zato sam Sadiku dala prednost, iako i na njegov manir ima primedbu – rekla je Ana pa zapevala da mu objasni gde je grešio.

Bosanac je delio mišljenje sa njom i dodao kako neće glasati za njega u sledećem krugu ako se ne popravi.

Hanad Džehverović i Belma Huseinefendić – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Naime, na iznenađenje mnogih Hanad je izveo Karleušinu numeru “Ko ti to baje” u novom ruhu, dok je Belma pevala Marijinu pesmu “Nije ljubav to”.

Oba kandidata ispunila su očekivanja žirija i dobila maksimalnih 6 glasova, međutim u preglasavanju Jelenina takmičarka dobila je prednost.

Jelena je pritrčala kandidatkinji i uz usklike je grlila, dok je Bosanac dobacio- Pa nisi ti pevala.

A Hanadu su poručili da se bori i da sve od sebe u baražu!

Žarko Madžić i Martin Ajdarević – (12. 06.) – sedamdeset prva emisija – dueli

Još jednom večeras rezultat je bio izjednačen, a prednost je odneo Martin koji odlazi direktno u polufinale.

Bosanac je rekao kako je Martin bio odličan, dok je Žarku zamerio da je pevao “prljavo”.

– Znao sam da će Martin zasluženo da prođe, pesma “Apsolutna ljubav” je posvećena mojoj supruzi i lično sam vezan… Ja bih voleo da svi tako donose pesme na svoj način kao ti- rekao je Mili.

I ostali članovi žirija su se složili da je Martinu, ovo bilo najbolje izvođenje i svi su pohvalili interpretaciju Milijeve pesme.

– Znam da će Žarko praviti odličan posao i nadam se da ćeš ići dalje jer si jako komercijalan iako u početku nisam verovala u tebe, sada verujem da ćeš ići dalje, ali Martin ima bolju interpretaciju – objasnila je Viki sa čim se složila i Ana Bekuta.

David je pohvalio svog kandidata ali i Martina kome je rekao kako niko nikad nije tako otpevao prvu numeru.

– Martine, ti si strašno otpevao prvu pesmu to je bilo toliko lepo da ja koja ne reagujem previše emotivno malo mi je zaigralo oko i ja sam preponosna na tebe- iskrena je bila Marija.

Povezane vesti