ZVEZDE GRANDA 2021 – cela 72. emisija (19. 06.) – snimak zadnje emisije – Dalje su prošli Marija, Mahir, braća Kazić, Isak, Muharem, Ivana, Filip, Ivana, Mustafa, Tamara, Mite, Zorana i Aleksandar72. – (19. 06.) –

Takmičari koji su prošl dalje su: , , braća Kazić, , Muharem Hadrovć, , , , , Tamara Selimović, Mite Stoilkov, Zorana Mićanović i .

U poslednjem trenutku čelnik “Grand produkcije”, Saša Popović, doneo je odluku da u polufinale ide čak 13 takmičara, što znači da ćemo u četvrtak, 24. juna, kada se emituje polufinale, gledati muzički okršaj 26 polufinalista.

Aleksandar Ljubičić i Aleksandra Dabić – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

Duelisti su napravili odličnu atmosferu u studiju. Svi su bili na nogama zbog pesama “Čerge”, “Daire”, “Ah, što ćemo ljubav kriti” i “Dani su bez broja”, što je rezultiralo izjednačenim brojem glasova – 6:6, ali i podeljenim mišljenjem članova žirija.

Iako su u preglasavanju ponovo izjednačili na 3:3, niko od njih nije bio za to da oboje idu direktno u polufinale.

smatra da je Aleksandra bila kompletnija u nastupu, dok je Jelena Karleuša iznela svoj stav tvrdeći da članovi žirija nisu dobro glasali.

– Hoćete iskreno? Da se ne foliramo?! Smatram da nije trebalo da bude 6:6, mislim da smo omanuli. Oboje su bili lošiji u prvim pesmama – rekla je Jelena, dok Snežana Đurišić smatra da je Aleksandra bila moćnija.

Džordž je glasao za rokenrol, te svoju prednost dao Aleksandru, dok se Bosanac držao svog stava da su oboje bili dobri.

– Aleksandar ima glas za respect (poštovanje) – rekao je Bosanac, ne štedeći reči hvale ni za njegovu protivnicu, za koju smatra da se odlično snašla.

Kako je odluka bila na Saši Popoviću, tako se povela polemika da li su ova dva takmičara zaista za polufinale.

– Mislim da je Aleksandra jedan od najboljih ženskih vokala u takmičenju i bila je fenomenalna večeras – iznela je svoje mišljenje Viki, dok je Marija kratko prokomentarisala da je zadovoljna kako je njen kandidat pevao.

Postavilo se pitanje da li se u “Zvezdama Granda bira talenat ili se ocenjuje perfomans”, na šta je Popović odgovorio:

– Takmičenje podrzumeva dobro pevanje, dobar performans, tj sve zajedno. To je jako širok i kompleksan pojam, zna se da ovde svi dobro pevaju, ali kod buduće zvezde se ocenju sve i glas, i perfomans i harizma!

Kako nije bilo razlike u ovom duelu, Popović je oba takmičara poslao u baraž.

Marija Gruevska i Sanja Boban – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

Duel između Marije i Sanje Boban svi su nemo posmatrali, ali je najveću pažnju privukla upravo Marija koja se za potrebe druge pesme presvukla.

– Gruevska, način na koji razmišljaš je fascinantan. Setiti se Hanibala Lektora i spojiti ga sa “Danas sam luda” je nešto zaista neverovatno. Tvoji pevački intervali su toliko tačni, odradila si ovo odlično – prokomentarisao je oduševljeno , dok je Marijin mentor Mili dodao da svaki put donese nešto novo.

– Ti si budućnost Zvezda Granda, hvala ti na novoj dimenziji ovog šoua- dodao je Mili, dok je Viki prokomentarisala da joj se Marijin nastup uopšte nije dopao, kao i da ju je zaboleo želudac dok je gledala.

Jelena Karleuša pohvalila je ono što Marija radi u takmičenju, a zatim prokomentarisala koncept koji ne može baš svako da razume.

Ona je konstatovala da uopšte nije važno da li ljudima sviđa ili ne to što Marija radi, već da je bitno to što uvek izazove reakciju.

– Svi pričaju o tebi jer su prepoznali koncept. Treba da negujemo ovakve ljude – poručila je Jelena i dodala da će uvek glasati za umetnost i koncept.
Slično mišljenje delio je i Bosanac koji smatra da su Marijini nastupi od prvog momenta fascinantni za ove prostore. Takođe je dodao da nije gledao njen perfomans, već se fokusirao na pevanje.

-To kako ti pevaš, kako izvodiš fraze, kako vladaš dijafragmom i pokretom i to vezanih ruku, to je van svake konkurencije u ovom takmičenju – zaključio je Bosanac.

Mahir Mulalić i – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

Maksimalan broj glasova za ove dueliste kao i gromoglasan aplauz ispratili su ovaj nastup.

Meni je najdraže što je publika reagovala sa veseljem i raspoloženjem i po njima vidim da je ovo bila jedna zabava- rekao je Saša Popović koji je odlučio da svi idu direktno dalje, a na toj odluci mu je Marija čestitala.

-Sve mi je jasno kod ova dva ludaka, ali gde ste našli te perike- upitao je Saša pa nstavio- Ja sam njima rekao da imaju najtežeg protivnika i tako je i bilo.

– Meni je bilo frapantno kako „š“ govoriš kao Lala- poručio je Bosanac Mahiru, dok je Kazićima rekao kako su oni “posao”.

Jelena je pohvalila Kaziće kako im sjajno stoje perike, a zatim se obratila i Marijinom kandidatu- Oduševio si me, ti si Bosanac ti si morao toliko da vežbaš da bi tako izveo tu pesmu za to treba imati apsolutni sluh. S druge strane braća Kazić poludeću od sreće kakave mi kandidate imamo večeras.

-Kako ovo teče, biće belaja u finalu- dobacio je Bosanac.

Tamara Selimović i Andrijana Stojanović – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

Sa samo četiri glasa Tamara će se još jednom predstaviti u baražu, dok će o Cicinoj sudbini, koja je osvojila tri glasa, odlučiti Saša.

– Je l’ ste vi normalni?- vikala je Jelena Karleuša- Čekajte da vas pitam, evo ti Mili, jesi li pri sebi? Kaži zamerku, igrao si tu kao jarac. Pitam te prijatelju! Šta sad nemaš komentar?- bila je uporna ona da dobije odgovor.

– U muzici 50% nosi pevanje, a 50 sve ostalo. Ona je imala ukupno 50. 25% pevanja i isto toliko izgleda. Ni prva kandidatkinja nije bila ništa bolja. Puno grešaka ali ima nešto što samo treba da nadogradi- objasnio je Mili.

Ana Bekuta je kao neko ko je ovog puta ostavio kandidate bez glasa, održao predavanja obema- Tamara dete, koji put si ovde? Saberi se. A ti Cico oni falševi su nedopustivi!

Nakon što su svi izneli svoje mišljenje, Viki je objasnila zašto je dala podršku i Tamari i Cici.

– Nisam mogla da dopustim da ispadnu jer se ovde o tome polemisalo da treba da ih pustimo da ispadnu- rekla je pevačica zbog čega je Jelena skočila.

– Šta kažeš?- vikala je ona, te se u priču ubacio i Mili.

– Jelena ajde iskreno! Da sediš ovde gde i mi je l’ bi ih ti pustila direktno da prođu?- pitao je Mili na šta mu je Jelena odgovorila- Ne radi se o tome da li treba da prođu direktno ili ne već o tome da ste vi hteli da ih izbacite iz takmičenja!

– Obe devojke su po mom mišljenu bile čarobne. Tamara nikad lepše nisi pevala, ni izgledala. Diva! Sa druge strane, moja Cica. Nama treba takav kolega poput nje- objasnila je JK.

Marija je pred baraž poručila svojoj kandidatkinji Tamari da zaboravi na celokupni nastup i da se fokusira samo na pesmu, a pred kraj, Saša je pustio i Cicu da se bori u baražu.

Isak Šabanović i Miloš Kovačević – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

Žiri ih je nagradio maksimalnim brojem glasova, dok u preglasavanju Isak dobija blagu prednost i odlazi direktno dalje.

-Ovo je bila borba rok protiv folka, oboje ste zaslužili 6 glasova ali Isak je imao bolji stajling. Kada sam Miloša pre nekoliko emisija pustio opravdao si očekivanja- jasan je bio Popović.

-Obojica fantastični, prednost sam dala Milošu u ime muzike koju ja preferiram- rekla je Snežana, a Bosanac se našalio da je iz istog razloga dao glas Isaku i pohvalio Mariju za rad sa njenim kandidatom.

– Za Isaka je mnogo toga već rečeno. Ima tu neke magije, ti si toga svestan kao i tvoj mentor i smatram da je tvoj put jasan. Prelepo je ovo zvučalo, ali bih malo veći akcenat stavila na tvog protivkandidata. Ti si se meni jako dopao, na neki perverzan način si mi jako seksi. Ja sam jedina žena koja to večeras misli i jedina kojoj ti nisi večeras prišao- poručila je Jelena.

– Svaki put budi ovakav jer publika ne prašta nijedan pad- rekao je Đorđe Isaku.

Marija je svom kandidatu rekla da se bori u baražu,a za nastup ga je pohvalio i Mili. Dok je svom kandidatu poručio da je zvezda.

Muharem Hadrović i Ivana Bogićević – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

Nakon fantastičnog duela, oba takmičara osvojila su maksimalnih šest glasova a konačan rezultat posle preglasavanja bio je pomalo zbunjujuć.

Naime, Mili je oboma dao svoj glas što Saša Popović nije odmah primetio, tako da je prvobitno stanje na tabeli bilo 4 naspram dva glasa u korist Muharema.

– Onda ću ipak dvojci da dam glas da bude tri tri- rekao je Mili, na šta su se pobunili ostalni članovi žirija- Mili uključi mozak ne igraj se sa nama ni kandidatima- poručio je Đorđe.

U svakom slučaju, Saša Popović na kraju je ipak odlučio da prednost da Muharemu i pošalje ga direktno u polufinale- Dečko Hadrović u svakom krugu peva fanstastično, bez greške, nije bilo nijedanput da je kiksnuo- rekao je direktor.

Snežana je smatrala da su oba kandidata večeras i kiksirala i briljirala, a kako nije imalo oko čega da se polemiše, mentori su imali reč- Muhareme, moraš uvek da me slušaš. Govorio sam mu neke stvari koje nije primenio ali sad je kasno, jer smo već došli do kraja takmičenja. Nek je on meni živ i zdrav- poručio je Đorđe.

– Ivana ja bih volela da pevaš sporu pesmu u baražu- rekla je Bekuta Ivani Bogićević.

– Ne može Ana, od 2004.godine se u ”Zvezdama Granda” u baražu pevaju brze pesme- ubacio se Saša.

Filip Jovanović i Slađa Zubčević – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

– Filipe kupio si me prvom pesmom. To je za mene bilo nešto neverovatno. Sašio si je maestralno- rekao je Đorđe David i zamolio Slađu da mu ne zameri.

Viki je istakla da je Slađa veoma duhovita i da joj pesma ”Poludelo srce” nije trebala- Nisi ti za tu pesmu. ”Kiše” od Snežane je bila odlična.

Snežani su i Filip i Slađa bili odlični, ali je objasnila da ipak prema kandidatkinji broj dva gaji simpatije- Ja njoj od početka ovde dajem glas na neviđeno. Ne zamerite mi. Naravno zbog izvođenja mojih pesama.

– Marija imaš kec u rukavu! Imaš punačku, vrcavu, bombu… Interesuje me zašto joj daješ ovako obične pesme za ovaj nivo takmičenja?- pitala je Jelena Karleuša, a onda se ubacio Mili.

– Slađo, ti fantastično pevaš i nebitno je šta si obukla. Ali uvukao ti se neki crv, postala si nesigurna.

Bosanac se svim kolegama zahvalio na komplimentima koje je dobio njegov kandidat Filip- Složio bih se sa svim komentarima. Ovde je udradila junakinja na junaka. Dva potpuno drugačija pevača, ali svako za sebe dobar. Filipe, tvoj baršunasti glas, stil…ti si predstavnik kulture u narodnoj muzici.

– Mislim, ako ćemo iskreno, strašni pevači- počela je Marija, pa dodala – Ono što je Slađa pevala u prethodnim krugovima, ne znam da li je iko tako pevao. Ne znam šta će Saša odlučiti ali smatram da vam je oboma mesto u polufinalu.

– Ja sam odlučio već odavno da oboje idu u baraž. Šta je problem? Hoću da ih vidim opet. Tražimo zvezdu Granda. To je moja odluka i gotovo!- bio je jasan Saša Popović.

Zoran Petrović i Melika Moranjkić – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

– Videla sam da niko neće proći i dala sam glas na osnovu onoga što sam čula ranije. Falilo mi je tvoje vedrine i tvog osmeha- poručila je Marija Zoranu sa čim se složila i Viki Miljković koja je istakla da je bio bolji u prethodnim krugovima.

Blagu prednost Zoranu dala je i Snežana Đurišić kao i Ana Bekuta koja je rekla da je mogao čak i direktno da prođe, a Meliku savetovala da da sve od sebe u baražu.

Mili je rekao kako je ovo bilo realno glasanje žirija.

Na kraju, Zoranov mentor, Bosanac složio se sa žirijem da je mogao bolje, a pohvalio Jeleninu kandidatkinju koja nije mogla da se suzdrži i počela da plače. Jelena joj je pritrčala je uteši.

-Pritisak je bio preveliki, a ona je jedna srna bila je predivna… ponos porodice – rekla je Karleuša i ostali članovi žirija su joj poručili da ne treba da plače.

Mite Stoilkov i Ivana Dimkovska – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

Mite se predstavio pesmama “Opet si pobijedila” i “Morski vuk”, dok je Ivana otpevala “Dobro veče tugo” i “Žene vole dijamante”.

Nastupi oba takmičara napravili su ludilo u studiju, te su svi đuskali, a Mira Škoriš i Karleuša su tokom Ivaninog nastupa uletele na scenu i zaigrale uz pesmu “Žene vole dijamante”.

Rezultat na kraju duela je bio 6:6.

– Ovaj nastup ne bi bio to to, bez Mirinog plesa – rekla je Marija.

– Ne znam da li je Jelena videla kako sam ja igrao uz ovu pesmu? – rekao je Popović.

– Ajde da pustimo opet, ali na sceni da odigraš – predložila je Karleuša, ali je Popović odbio.

Nakon ovoga u preglasavanju prednost je dobila Ivana, a Karleuša joj je prva čestitala.

Međutim, neki od članoa žirija su ipak smatrali da je trebalo da bude nerešeno i da Ivana nije zaslužila da dobije prednost.

Mustafa Mehić i Zorana Mićanović – (19. 06.) – sedamdeset druga emisija – dueli

Mustafa je otpevao pesme “Krčmaru vina za svirače” i “Prokleta je violina”, dok se Zorana predstavila pesmama “Kralj ponoći” i “Moje srce ostariti ne sme”.

Rezultat na kraju duela je bio 5:3 za Mustafu, nakon čega je Popović glasao i Zoranu pustio u baraž.

– Mustafa je bio odličan i mene čudi da nije dobio svih 6 glasova, po meni treba da ide direktno dalje… Ti si jedan od boljih narodnjaka koji je ostao u takmičenju. Zorana, nije mi se to dopalo – rekla je Viki.

– Slažem se da si ti jedan od kandidata za osvetlavanje obraza te priče, narodnjaka, samo ti fali osmeh- rekao je David.

– Mustafa, dobar si bio večeras ne može da ti se nađe zamerka. Samo još ovo malo što ti je rekao Đorđe, osmeh, da razgališ narod. Sladak si kad se smeješ. Je l’ ti to imaš protezu? Taj metalni osmeh je seksi. Kandidatkinja broj dva, jesi ti to promukla ili bolesna? – pitala je Karleuša, nakon čega joj je Mili kao Zoranin mentor odgovorio da je bila bolesna i poručio da je ova kandidatkinja buduća zvezda i da to ostali članovi žirija treba da vide.

– Ja Mili večeras zvezdu u njoj nisam videla. Dosta je to kafanski delovalo – rekla je Karleuša, dok je Mili tvrdio: – Jednom u 30 godina rađa se ovakav vokal.

Povezane vesti